• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kuran okumayı yeni öğrendim.

Tamam ondan ben çocuklara öğretirken çok tekrar yaptırıp karışık okutuyorum baya cüz bitince de uzun kelimeler ayetleri okutuyorum en son Kurana geçmek kalıyor.

Cüzü tekrar okuyabilirsin bunu gerileme olarak düşünme ama okumayı kuvvetlendirmek için
Evet haklısın.
Tek öğrendim ya o yüzden birazda nasıl yapacağımı bilemedim acemilik. Ama hep yazarak ilerlemeye çalıştım. Birinci sınıf çocukları gibi. Not ala ala

Hayırlı, mübarek olsun. İlk başlarda çok yavaş olur normal. Hiç acele etmeyin okuyuşunuz güzel otursun. Eymen essuveyd hoca var YouTube ta, onun okuyuşunu taklit ederseniz mis gibi olur. Ayrıca Ramazanda dahil olmak üzere Kur'anı Kerim ile bağlantıda kalmak, tefekkür etmek, tertil üzere okumak en güzelidir. Hatim yaparsanız da güzel olur ama yavaş yavaş, yanında meal de okursanız çok tatlı ve bereketli olur inşallah.

Evet haklısın.
Tek öğrendim ya o yüzden birazda nasıl yapacağımı bilemedim acemilik. Ama hep yazarak ilerlemeye çalıştım. Birinci sınıf çocukları gibi. Not ala ala

Şu çaban Allah katında çok kıymetli.

Önce harfler sonra mahreçler yani harflerin sesleri sonra elif cüz okunur.
Tecvid kuralları cüz bittikten sonra öğrenilirse kelimeleri okuyabildiğimiz için daha kolay yaparız.

O sırada Kurana geçiş olunca tecvidli okumaya başlıyor öğrenen kişi ve sonradan düz tecvidsiz Kuranı düzeltmek zorunda kalmıyor.

Online derslerden çok faydalanan oluyor ona da bi bak derim

Önce harfler sonra mahreçler yani harflerin sesleri sonra elif cüz okunur.
Tecvid kuralları cüz bittikten sonra öğrenilirse kelimeleri okuyabildiğimiz için daha kolay yaparız.

O sırada Kurana geçiş olunca tecvidli okumaya başlıyor öğrenen kişi ve sonradan düz tecvidsiz Kuranı düzeltmek zorunda kalmıyor.

Online derslerden çok faydalanan oluyor ona da bi bak derim
Nasıl bulabilirim onlıne ders?
Youtupta bir kaç hoca vardı onlarımı diyorsun acaba

Nasıl bulabilirim onlıne ders?
Youtupta bir kaç hoca vardı onlarımı diyorsun acaba
Yok canım zoom gibi programlarla canlı dersler oluyor.

Ama yutubda da vardır sıfırdan öğretenler ben hiç bakmadım

O kadar istiyorum ki okumayı. Şuan çevremde öğretecek hiç kimse yok. Eşim biliyor oda yoğun çalışıyor sürekli başımda duramıyor. Öğrenmek istiyorum içime sine sine okumak istiyorum.

Ebrulibayan Ebrulibayan senin bunun gibi yeni öğrenme videoları bakman lazım hatimler ondan sonra daha iyi olur.

Çok incelemedim ama mesela bu kanalın oynatma listesinde hem elifba için videolar var hem de en altta Kuran öğreniyorum yazan 55 videoluk bir liste var bakabilirsin

Eklentiler

• 1000056100.jpg
    1000056100.jpg
    73,7 KB · Görüntüleme: 5
  • 1000056101.jpg
    1000056101.jpg
    77,3 KB · Görüntüleme: 5
Ebrulibayan Ebrulibayan senin bunun gibi yeni öğrenme videoları bakman lazım hatimler ondan sonra daha iyi olur.

Çok incelemedim ama mesela bu kanalın oynatma listesinde hem elifba için videolar var hem de en altta Kuran öğreniyorum yazan 55 videoluk bir liste var bakabilirsin
Evet bunu görmüştüm ama detaylı izlemedim.
Eşim diyor yeni okuyorsun diye heceliyorsun. Çok okusan alışacaksın falan.
Ama ben tecvit şaşırıyorum maalesef

Evet bunu görmüştüm ama detaylı izlemedim.
Eşim diyor yeni okuyorsun diye heceliyorsun. Çok okusan alışacaksın falan.
Ama ben tecvit şaşırıyorum maalesef
Yeni okuyan heceler tabi o ayrı ama tecvid mahreç cüz öyle 1 haftada olmaz.

Heralde 15 tane kural vardır tek tek bunları öğreneceksin Kuranın dil bilgisi gibi düşün 1 kere öğrenince ömür boyu uyguluyorsun.

Heralde 15 tane kural vardır tek tek bunları öğreneceksin Kuranın dil bilgisi gibi düşün 1 kere öğrenince ömür boyu uyguluyorsun.
Evet ben biraz acele ettim Belkide..
ramazana kadar çok iyi okumak istedim

Peki onları daha kolay karıştırmadan öğrenmek için ne yapabilirim?

Maalesef ben kursa gidemiyorum. Bende youtup destekli ilerledim. Ve kapsamlı Elif ba aldım öğrendim.
Elif bayı bitirdim harfleri öğrendim. Tecvidde öğrendim sadece uzatmaları şaşırıyorum. Hece hece gidince doğru ama uzatma gelince karışıyor bazen.
Tek başınıza öğrenmeniz büyük başarı. Evde ders çalışırken (hoca 1 sayfa ders veriyor, genelde, 2 günlük sürem oluyor çalışmak için.) önce okuyorum, sonra Fatih hoca ile tekrar okuyorum. Hocanın uzatmaları, duraklarini tespit edip, tekrar kendim okuyorum.Sıkıldığım veya bunaldigim an bırakıyorum. Bir de kuralları işte med uzatmaları, idğam meal, bila gunneler vs. Hepsini büyükçe bir kağıda yazdım. Çalışmaya başlamadan okuyorum ve çalışırken de notlar gözümün önünde.
Allah hepimize, Kur'an-ı Kerim'i doğru okumayı ve onun ahlakıyla yaşamayı nasip etsin.

Okursan faydası olur canım.

Gonulmeyvesi Gonulmeyvesi gönülcüm online bildiğin ders var mı belli kurumların falan?
Maşallah ne güzel bir konu 😍
Allahım en kolay ve güzel bi şekilde öğrenmeyi nasip etsin 🤲🏻
Benim bildiğim bi online ders yok konuyu tam okuyamadım o yüzden bilmiyorum. Camilerde kadınların okuyacağı ders yerleri oluyor bulunduğunuz yerde ki müftülük vs arayarak bilgi alabilirsiniz nerde ders verildiği ile ilgili
Niyetiniz çok güzel bu dertle dertlenmeniz çok kıymetli Rabbim size en güzel kapılarını açar inşallah 😍❤️🤲🏻 Ebrulibayan Ebrulibayan

Tek başınıza öğrenmeniz büyük başarı. Evde ders çalışırken (hoca 1 sayfa ders veriyor, genelde, 2 günlük sürem oluyor çalışmak için.) önce okuyorum, sonra Fatih hoca ile tekrar okuyorum. Hocanın uzatmaları, duraklarini tespit edip, tekrar kendim okuyorum.Sıkıldığım veya bunaldigim an bırakıyorum. Bir de kuralları işte med uzatmaları, idğam meal, bila gunneler vs. Hepsini büyükçe bir kağıda yazdım. Çalışmaya başlamadan okuyorum ve çalışırken de notlar gözümün önünde.
Allah hepimize, Kur'an-ı Kerim'i doğru okumayı ve onun ahlakıyla yaşamayı nasip etsin.
Amin inşallah 🙏🏽
Youtup video falan izliyorum. Olabildiğince takip etmeye çalışıyorum. İnşallah ramazana kadar güzel bir şekilde okuyabilirim.

Maşallah ne güzel bir konu 😍
Allahım en kolay ve güzel bi şekilde öğrenmeyi nasip etsin 🤲🏻
Benim bildiğim bi online ders yok konuyu tam okuyamadım o yüzden bilmiyorum. Camilerde kadınların okuyacağı ders yerleri oluyor bulunduğunuz yerde ki müftülük vs arayarak bilgi alabilirsiniz nerde ders verildiği ile ilgili
Niyetiniz çok güzel bu dertle dertlenmeniz çok kıymetli Rabbim size en güzel kapılarını açar inşallah 😍❤️🤲🏻 Ebrulibayan Ebrulibayan
Çook teşekkür ederim yorumunuz için. Allah razı olsun.
Çok güzel bir yola başkoydum,hakkıyla okumak istiyorum. İçim ferahlasın.
Evime yakın iki cami var. İkisinde de yok maalesef.

Back