• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kültür farkı...

http://www.eksisozluk.com/show.asp?id=16770878http://www.eksisozluk.com/show.asp?id=16770878sen kimsin ki

• karşındaki eğer çabuk incinir bir yapıdaysa onda bir hiçlik duygusu yaratacak, söylenirken dikkatli olunması gereken aşağılayıcı(invisibleruh, 07.05.2004 00:37 ~ 00:37)
  • acı olan bu lafı yiyenden çok, söyleyen bazı kişilerin durumudur. karşıdakini aşağılamak onlar için tek çıkış yoludur ve söyledikleri bu lafın dayanağı hayatı boyunca ezilmiş olduğu diğer kişiliklerdir. karşıdakini sözde ezip bir tür tatmine yönelirler. bu kişiler "ben kimim biliyor musun?" söz öbeğini de pek içten dile getiremezler. kendilerine güvensizlikleri gözlerinden okunur.
    (biraz ağır mı oldu?)(tenement funster, 07.05.2004 00:45)
  • adam mısın sen şeklinde devam eden karşıdaki kişiyi aşşağılama hiç yerine koyma güdüsü taşıyan soru cümlesi.(dna, 21.10.2006 06:34)
  • ezik insanın önde gideni olmaktan öte hiçbir şey olamayan insanların, herkesi kendileri gibi bilmeleri sonucu, herhangi bir ortam veya herhangi bir durumda kendilerinden küçük gördükleri kişilere sordukları tiksindirici soru. "ebenin...." şeklinde cevap verebilmeli bu tarz bir soruyu duyan kişi. ezilmemeli bir eziğe.(tanura, 10.05.2007 20:10)
birkaç açıklama..
bilmeden kullanma diye yazıdm açıklamaları ,yanlış anlama ..

kaynak itüsözlük

Son düzenleme:
cnm ben seni anladım..
aslında hakta veriyorum sana..
zaten derdin bu durumdan nası kurtulurum değil,nasıl bir çözüm bulabilirim..
sonuçta eşini çok sevdiğini söylüyosun..
modern yetişmiş bir insanın o ortama alışması çok zor..
ama şuda var cnm,iyi yönünden baksan, yani doğulular çok sıcak kanlıdır,
hele bide batılı gelin aldıysa çok severler,onla övünürler,
eminim seni seviyolardır..ki bence saygıda kusurda etmiyosun..
hani onları olduğu gibi kabul etsen,ne bilim boşver onlar yerde yesin,
yada elleri boş gelsin,çokta umursama,sonuçta gıcıklığına yapmıyolar,bilmedikleri görmedikleri için yapıyolar,bi çok arkadaş söylemiş bu çözüm gibi duruyor,mesafeli olarak kendi huzurunu koruyabilirsin,
yani bu sebeple eşinle kötü olmaya,yada ayrılmak gibi bi düşünceye sakın kapılma,
emin ol zamanla birbirinize alışıp daha mutlu olcaksınızdır,yeterki tek derdiniz bu olsun.
:71:

Son düzenleme:
annem hep derkı bırını tanımak ıcın ya alısverıse yada evıne yemege gıdıceksın ozaman anlarsın ne olduklarını...haklıda senı okadar cok ıyı anlıyorum kı canm benım suan bende senın durumundayım...
ben doguluyum ama 50 yıldır ıstanbulda aılem o yuzden ıstanbul kulturu hakım...bazı kulturumuzu yasatırız arada ama bızımkıler her bakımdan kulturludurler....
benım nısanlımda karadenızlı onlarda yerde yer ama ben garıpsemıyorum pek ...benım evım ayrı olucak sonucta aılemde onların kulturu bu demekkı dedı bızdede hep elı dolu gıdılır ama onlar okadar ozenmezler...ama bu boyledır gıttıgın ortama uyum saglamak zorundasın canm annem benı ılk karsına aldı konustu yapabılcekmısın sen onların hayatına gırıyorsun sakın onları dıslama uyum saglamak zorundasın dedı suan cok sukur bır problemım yok bende nısanlımın aılesı tarafından sosyete gorunıyms duydugumda cok guldum....:1::1::1::1::1:

sen esıne sole senın yanında arapca konusmasınlar ...ona guzel bır dılle anlat o senı anlar merak etme...

Yaklaşımın için teşekkürler yaşamayan anlamıyo gerçekten bende sosyetedenım hhaha alemler ya güzelim diye kendıme bakıyorum dıye sosyete gırdım kım tutar beni:9::9:

A rkadasım özgüveni düşük olan kim ben mi

Evet doğulu biriyle hayatı birleştirip sonra burada onları eleştirecek ve kınayacak kadar özgüvene sahip eğilim

Aaaa hem sen niye bu kadar stres yaptın

[I

Son düzenleme:
http://www.eksisozluk.com/show.asp?id=16770878http://www.eksisozluk.com/show.asp?id=16770878sen kimsin ki

• karşındaki eğer çabuk incinir bir yapıdaysa onda bir hiçlik duygusu yaratacak, söylenirken dikkatli olunması gereken aşağılayıcı(invisibleruh, 07.05.2004 00:37 ~ 00:37)
  • acı olan bu lafı yiyenden çok, söyleyen bazı kişilerin durumudur. karşıdakini aşağılamak onlar için tek çıkış yoludur ve söyledikleri bu lafın dayanağı hayatı boyunca ezilmiş olduğu diğer kişiliklerdir. karşıdakini sözde ezip bir tür tatmine yönelirler. bu kişiler "ben kimim biliyor musun?" söz öbeğini de pek içten dile getiremezler. kendilerine güvensizlikleri gözlerinden okunur.
    (biraz ağır mı oldu?)(tenement funster, 07.05.2004 00:45)
  • adam mısın sen şeklinde devam eden karşıdaki kişiyi aşşağılama hiç yerine koyma güdüsü taşıyan soru cümlesi.(dna, 21.10.2006 06:34)
  • ezik insanın önde gideni olmaktan öte hiçbir şey olamayan insanların, herkesi kendileri gibi bilmeleri sonucu, herhangi bir ortam veya herhangi bir durumda kendilerinden küçük gördükleri kişilere sordukları tiksindirici soru. "ebenin...." şeklinde cevap verebilmeli bu tarz bir soruyu duyan kişi. ezilmemeli bir eziğe.(tanura, 10.05.2007 20:10)
birkaç açıklama..
bilmeden kullanma diye yazıdm açıklamaları ,yanlış anlama ..

kaynak itüsözlük
:kkk::kkk::65::65::65::65::65: anlar mı kii:27:

Allah eşinin ailesine yardım etsin...

Bence doğulu olanlara kurban ol.

Kendi kendini soyutlamış onlardan,

gelmiş burda onları kötülüyor.

Ahh birde o aileyi dinlesek var ya kim bilir ne dertlilerdir sosyete gelinlerinden:27:

Gerçekten de sorununuz sadece kültür farkı. Ortada onların kötü niyetinden kaynaklanan bir durum olmadığına göre, saygı gösterip, iş kişiliğinizden taviz vermeye varmadığı sürece, uyum göstermeye çalışmak bence yapabileceğiniz en güzel şey olur. Kimse sizi değiştirmeye çalışmıyorsa ve eşinizle de mutluysanız, kültür farkı pek de sorun yaratmaz diye düşüyorum. Sonuçta aynı evin içinde yaşamıyorsunuz değil mi? Hem nasıl onların alışkanlıkları sizi rahatsız ettiyse, aynı şey onlar için de geçerlidir elbette. Önemli olan birbirinizi olduğunuz gibi kabullenmeye çalışmak.

Sizden tarif bile almışlar, ne güzel. Başkası olsa kendi yemekleriyle kıyaslar, alışık olmadığı şeye burun kıvırabilirdi. Yani anlattıklarınızdan yola çıkarak, iyi ve alçak gönüllü insanlar olduklarını düşündüm. Ortada kötü insanlar olmadıkça, halledilemeyecek sorun yoktur diye düşünüyorum.

Bu arada bütün sayfaları okumadım. Yazdıklarım sadece ilk mesajınıza istinaden yazılmıştır.

Son düzenleme:
Yaklaşımın için teşekkürler yaşamayan anlamıyo gerçekten bende sosyetedenım hhaha alemler ya güzelim diye kendıme bakıyorum dıye sosyete gırdım kım tutar beni:9::9:

rıca ederım canm ne demek yanı sana solemek ıstedıgım bunları dert etme sen evlılıgıne bak mutlu olmaya calıs onlar senın aılen oldu bınevı....esıne soylersın yanında konsturmasın ...:52::52::52:

cnm ben seni anladım..
aslında hakta veriyorum sana..
zaten derdin bu durumdan nası kurtulurum değil,nasıl bir çözüm bulabilirim..
sonuçta eşini çok sevdiğini söylüyosun..
modern yetişmiş bir insanın o ortama alışması çok zor..
ama şuda var cnm,iyi yönünden yani,doğulular çok sıcak kanlıdır,
hele bide batılı gelin aldıysa çok severleri,onla övünürler,
eminim seni seviyolardır..ki bence saygıda kusurda etmiyosun..
hani onları olduğu gibi kabul etsen,ne bilim boşver onlar yerde yesin,
yada elleri boş gelsin,çokta umursama,sonuçta gıcıklığına yapmıyolar,bilmedikleri görmedikleri için yapıyolar,bi çok arkadaş söylemiş bu çözüm gibi duruyor,mesafeli olarak kendi huzurunu koruyabilirsin,
yani bu sebeple eşinle kötü olmaya,yada ayrılmak gibi bi düşünceye sakın kapılma,
emin ol zamanla birbirinize alışıp daha mutlu olcaksınızdır,yeterki tek derdiniz bu olsun.
:71:

Beni anlamanıza sevndim benimde anlatmak istediğim buydu ben yaşadığımı söyledim demiyorum birdaha gitmiycem yemegını yemıycem diye sadece benle aynı seylerı yasamıs olan olabılır fıkir almak istedim ama kimi insanlar var yapıcı olcaklarına yıkıcı oluyolar kimisi bosanma eşiğinde stresini burda atıyo başka konular acık kaynansını kotuluyo kavga edıyo bana gelıp ahkam kesıyo ne dıyebılırımkı guluyorum ben burda aılesıyle yasadıgımı soyluyorum kalkmıs bana ayrıl dıyor zengınmıydı katlandın dıyo annem bir lafı vardı hem cinsten fikir alma batırır senı cukura cıkamazsın dıye bazıları gercekten oyle yaptı hepsine teşekkur ediyorum

Olan olmuş şimdi ne yapmayı düşünüyorsun ömür boyu kendinemi acıyacaksın üzüleceksin? Hayat planın ne?

Allah eşinin ailesine yardım etsin...

Bence doğulu olanlara kurban ol.

Kendi kendini soyutlamış onlardan,

gelmiş burda onları kötülüyor.

Ahh birde o aileyi dinlesek var ya kim bilir ne dertlilerdir sosyete gelinlerinden:27:

canm kızın solemek ıstedıgı yanında bılmedıgı bırdılden konusulması bı kadar kotu yaklasımlarda bulunmayın lutfen ınsanı konuyu actıgına pısman edıyorsunuz...o kotulugunden o cumlelerı kullanmamıstr sadece dolmus bıraz ...ıstedıgı deger gormek...:20::20::20::20:

Gerçekten de sorununuz sadece kültür farkı. Ortada onların kötü niyetinden kaynaklanan bir durum olmadığına göre, saygı gösterip, iş kişiliğinizden taviz vermeye varmadığı sürece, uyum göstermeye çalışmak bence yapabileceğiniz en güzel şey olur. Kimse sizi değiştirmeye çalışmıyorsa ve eşinizle de mutluysanız, kültür farkı pek de sorun yaratmaz diye düşüyorum. Sonuçta aynı evin içinde yaşamıyorsunuz değil mi? Hem nasıl onların alışkanlıkları sizi rahatsız ettiyse, aynı şey onlar için de geçerlidir elbette. Önemli olan birbirinizi olduğunuz gibi kabullenmeye çalışmak.

Sizden tarif bile almışlar, ne güzel. Başkası olsa kendi yemekleriyle kıyaslar, alışık olmadığı şeye burun kıvırabilirdi. Yani anlattıklarınızdan yola çıkarak, iyi ve alçak gönüllü insanlar olduklarını düşündüm. Ortada kötü insanlar olmadıkça, halledilemeyecek sorun yoktur diye düşünüyorum.

Bu arada bütün sayfaları okumadım. Yazdıklarım sadece ilk mesajınıza istinaden yazılmıştır.

Başta belirttim zaten kötü davranmıyolar bana sadece fıkır almak ıstedım belkı aynı seylerı yasayan vardır konumun acılısı budur

Fikir almak istiyorum nasıl davransam daha ii olur diye yaşamış biri varsa bana yol gostersın diye

"sosyetik gelin" olarak kalırsanız yani onlara ayak uydurmaya çalışmazsanız eşinizle birlikte kendi düzeninizi kurup kabul ettirirseniz sorun kalmaz...ama zamanla oluyor bu birden olmasını bekleme önce uzaklaşın...yemeklerini yiyemiyorsanız "ellerinize sağlık çok güzel olmuş ama acı dokunuyor" ya da "yiyemiyorum" diyebilmelisiniz ama kibarca...kibar olurkende sahte yapmacık olmayın gerçekten öyle hissedin yani bunu bir sorun gibi algılamadan onlara da "siz böylesiniz ben böyleyim"i hissettirerek...madem eşinizle mutlusunuz o da farkında onların sizin için misafir olmasını sağlayın...

ben ablamdan biliyorum biraz zaman aldı ama o başardı...tabi uzak olmanın bunda çok büyük payı var...önceleri kırılmasınlar diye söyleyemezdi ama sonra kırmadan kendisini olduğu gibi kabul ettirmeyi başardı...

Son düzenleme:
canm kızın solemek ıstedıgı yanında bılmedıgı bırdılden konusulması bı kadar kotu yaklasımlarda bulunmayın lutfen ınsanı konuyu actıgına pısman edıyorsunuz...o kotulugunden o cumlelerı kullanmamıstr sadece dolmus bıraz ...ıstedıgı deger gormek...:20::20::20::20:

Herkesten anlayıs beklemek olmazzz bosver takılsınlar burda :1:

Allah'ım! siz kaç yaşındasınız ya şoktayım şu an..
kocam zengin diye kıskandın..hayal bile edemiyeceğin şeylere sahibim filan.:D komik yani biz bunları ilkokulda evcilik oynarken söylerdik..bence burdaki çoğu kişi psikolojik yardım almalı (kimseyi zan altında bırakmadan genel söylüyorum..)

Beni anlamanıza sevndim benimde anlatmak istediğim buydu ben yaşadığımı söyledim demiyorum birdaha gitmiycem yemegını yemıycem diye sadece benle aynı seylerı yasamıs olan olabılır fıkir almak istedim ama kimi insanlar var yapıcı olcaklarına yıkıcı oluyolar kimisi bosanma eşiğinde stresini burda atıyo başka konular acık kaynansını kotuluyo kavga edıyo bana gelıp ahkam kesıyo ne dıyebılırımkı guluyorum ben burda aılesıyle yasadıgımı soyluyorum kalkmıs bana ayrıl dıyor zengınmıydı katlandın dıyo annem bir lafı vardı hem cinsten fikir alma batırır senı cukura cıkamazsın dıye bazıları gercekten oyle yaptı hepsine teşekkur ediyorum

sen işine yarayan yorumları al,yaramayanlara cvp verme cnm,ikili tartışma ortamı olmasın,konun kapanır sonra,ben doğuluları aşağıladığını düşünmüyorum,böyle olsa ilk ben tepki verirdim,30 senedir istanbulda yaşayan erzurumlu bi ailenin kızıyım..dediğim gibi zamanla alışcaksın inan,bu düzenini bozup onlar gibi olcaksın demek değil,zamanla seni anlayıp ona göre tavır sergiliyceklerdir,ama önemli olan kendi yuvan,huzurun bu sebeple kaçmasın,sık sık eşine karşı dilede getirme bu durumu,yazık rencide olmasın ..:16:

بنج سين يا çوcوكسون يا دا نورمال ديغيلسين

Son düzenleme:

bak canım nie arkadaşlar bukadar gerildi biliyomusun..

burdaki bi çok kişi zaten dediki artık yapcak bişey yok çözüm mesefeli olman..

bide eşinin ailesini evlenmeden önce bilmene rağmen küçük görmen ..arkadaşların yorumlarına ters cevap veriyosun ilk sen başlattın ondan sonra gerisi geldi zaten biz burda bir sürü derdimizi paylaşıyoruz kimsenin kimseyi küçümsemeye aşalamaya hakkı yok..biz sana çözüm yolunu sunduk.. ama sen hala beğenmiyorsan bi daha buraya konu açıp fikrimizi sormazsın:19:

Back