• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kültür farkı...

Arkadaşım ben sana hak veriyorum.Eşler arasında kültürel,sosyal ekonomik az çok denklik olması gerektiğine inanıyorum.
Ama sizin durumunuz bunu aşmış,körlük sizin körlüğünüz aşk sizin aşkınız.
Yani bu dakikadan sonra kimseyi aşağılamayın size benzmek zorunda değiller.
Onlar öyle yaşadıkları halde mutlu,siz beğenin beğenmeyin..
Siz hata yaptınız evlendiniz,neden bedelini onlar ödesin ki?
Madem aşıksınız sıkıntılarını da çekeceksiniz.
Hayatları bu şimdi burun kıvırmak şık değil bu mantıktan vazgeçin mutsuz olursunuz.
Eşiniz bugün yanınızda birkaç vakit sonra ailesini savunmaya geçecek.
Bir de buradaki üslubunuz çok çirkin.İnsanları azarlıyorsunuz ,hakaret ediyorsunuz.
Garip yani bu kadar tahammülsüzseniz gerçek hayatınızda da o aile değil kimse size layık olamaz..

Beni tanımadan eşimi tanımadan ve ben burda eşimle ilgili en ufak bi dert yakınmadığımdan dolayı eşinden ayrıl diyosa bir insan sert konusan taraf kim diye bi düşünürüm ben sizde öyle yapmayı deneyin sızın cevapllarınızda önyargı var oyle ayrıca benım konum yasadıklarımdan ıbaret sızın gıbı onyargılı kelımeler ıcermıyo tekrar soyluyorum okudugunuzu anlamaya calısın biraz

O halde ilk msajımı tekrar okumanı rica ediyorum senden. O mesajımda bambaşka iki kültürden iki insanın 15 senelik beraberliğini anlattım. Kim kimin neler yaşadığını bilebilir ki? Herkesin yetişme tarzı farklı. 15 senede 1 kere bile yakınmadım eşimin ailesinden. Hele ki böyle bir platformda. Eltimi, k.validemi, k.biraderlerimi hatta eşimi yaptıklarıyla yargılayabilirim. Bana iftira atarlarsa, arkamdan dedikodu yaparlarsa, fitne-fesat karıştırırlarsa, günahımı alırlarsa, sonuna kadar savunurum hakkımı. Yaşadım üstelik bunları da. Benim adım ist .bilmemnesinden aşağı inmedi senelerce. Sırf kızımı özel okula gönderdim diye kendimi beğenmiş oldum. Sana yaşanmışlıklardan alıntılar yaptım, sen bunun karşılığını bu şekilde terslenerek veriyorsun. Lütfen önce sen tekrar tüm mesajları bir daha oku ve anla....

nekdar yanlış düşünüyosunuz eşinizin ailesini nekdar küçümsüyosunuz size kötü geln onlara güzeldir belki onlarda sizin yemeklerinize adetlerinize alışamamışlardır.. bahsettiğiniz insanlar aynı yatağa baş koyduğunuz kişiyi dünyaya getiren insanlar..madem beğenmiyosunuz nie eşinizle evlendiniz onları beğenmediniz madem kendinize yakıştıramaıdnız niye bi hayatı paylaşıyosunuz..?? yani bu yerde yemek yeme olayını nekadar abartmışsnız yerde yeme yemek bu kadar mı ayıp...bi insan karşındaki insanı seviyosa bunların sorun olacaığını düşünmüyorum açıkcası:20:

Çok merak ediyorum boyle yorumlar yaparken kşiyi kendi yerinize koyuyomusunz aynı şeyi siz yaşasanız görürdüm sizi

nekdar yanlış düşünüyosunuz eşinizin ailesini nekdar küçümsüyosunuz size kötü geln onlara güzeldir belki onlarda sizin yemeklerinize adetlerinize alışamamışlardır.. bahsettiğiniz insanlar aynı yatağa baş koyduğunuz kişiyi dünyaya getiren insanlar..madem beğenmiyosunuz nie eşinizle evlendiniz onları beğenmediniz madem kendinize yakıştıramaıdnız niye bi hayatı paylaşıyosunuz..?? yani bu yerde yemek yeme olayını nekadar abartmışsnız yerde yeme yemek bu kadar mı ayıp...bi insan karşındaki insanı seviyosa bunların sorun olacaığını düşünmüyorum açıkcası:20:

Ben yemeklerini aşağılamıyorum onların çok güzel yemekleri var ama biz gittiğimiz zaman niyeyse çok basit yemekler yapıyorlar, mesela örnek verdiğim peynirden pide yaptırıyorlar yanına da önceki günkü yemeklerini koyuyorlar. Peynirleri acayip ekşi değişik bir kokusu var, diğer yemekler dünden kalınca onların tabaktaki artan yemekleri tencereye geri koyduklarını bildiğim için yemiyorum, yani benim için oraya gitmek işkence oluyor. Ben iki yıldır ordayım, hadi biz sık sık gidiyoruz her seferinde süper yemek yapamazlar ama ilk geldiğimde de öyleydi sonra oğlu askerden geldi ne yemekler yaptılar. Demek istediğim insan değer verdiği sevdiği insana özenir.
Yerde yemek yeme konusuna gelince, hiç hayatınızda yediniz mi bilmiyorum işten gelmişsin üzerinde takım elbise, kumaş pantalon, gömlek o halde yere oturmak eğilip yemek nasıl zor bir düşünün, ya da haftasonu kot giymişsin, rahat edimiyorsun, eğilince belin açılıyor, yemek bitiyor tek tek tabakları mutfağa taşı, yere serdikleri şeyi sil. Masada yemek varken ne gerek var kültür diye hala eski alışkanlığı devam ettirmeye. Bizde de köyde eskiden sofrada yenirdi şimdi herkes sofra mı alsın evine. Artık köylerde bile masada yeniyor.

Çok merak ediyorum boyle yorumlar yaparken kşiyi kendi yerinize koyuyomusunz aynı şeyi siz yaşasanız görürdüm sizi[/QUOTE

canım sen baştan görmüşsün senden saklasalardı tamam derim haklısın baştan yüzlerini göstermemişler ama sen göz göre göre evlen sonra şikayet et eşinin ailesini aşağıla madem aşıksın sevgin büyükse bunlara katlanacaksın sonradan neden bu şikayetlenme ozman gerçekten eşini sevmiysoun aşık değilsin ..benim kızdığım onun ailesiyle kültr farkınız olabilir görgüsüzde olabilirler ama nihayetinde onu dünyaya getiren insanlarr..:19:

Seni istemeye de pijamayla gelmişler bu kadar mı gözün kapalıydı

Herkesin hayat tarzı kendine güzeldir

Kimseyi aşağılayamassın burda

Söylesene madem niye ewlendin

ÇOK MU ZENGİNDİ:19:

O halde ilk msajımı tekrar okumanı rica ediyorum senden. O mesajımda bambaşka iki kültürden iki insanın 15 senelik beraberliğini anlattım. Kim kimin neler yaşadığını bilebilir ki? Herkesin yetişme tarzı farklı. 15 senede 1 kere bile yakınmadım eşimin ailesinden. Hele ki böyle bir platformda. Eltimi, k.validemi, k.biraderlerimi hatta eşimi yaptıklarıyla yargılayabilirim. Bana iftira atarlarsa, arkamdan dedikodu yaparlarsa, fitne-fesat karıştırırlarsa, günahımı alırlarsa, sonuna kadar savunurum hakkımı. Yaşadım üstelik bunları da. Benim adım ist .bilmemnesinden aşağı inmedi senelerce. Sırf kızımı özel okula gönderdim diye kendimi beğenmiş oldum. Sana yaşanmışlıklardan alıntılar yaptım, sen bunun karşılığını bu şekilde terslenerek veriyorsun. Lütfen önce sen tekrar tüm mesajları bir daha oku ve anla....

Başkalarının boşanması sizi çok mutlu edecekki bunun için konu açmışsın gerçek arkadaşa ne yakışır biliyor musunuz Nasıl barıştırabilirim diye keşke fikir almaya çalışsaydınız birnin boşanması için neler yapılır diye tavsiye almak hem arkadaşınızı yaralar hem vicdanınızı çoğu yorumlarınızdanda benim için yapıcı değil yıkıcı cumleler kullandınız ben şimdi tamam boşanıyım desem yazık değilmi eşiniz size ne yaptı diye bir soru bile sormazsınız. ÇünküÖn yargılı olan sizsiniz ben yaşadığımı anlattım bunu üstüne basa basa söylüyorum ön yargı başkadır yaşanılan farklıdır belki böyle daha iyi anlatabilirim

Son düzenleme:
hı hı herkes ön yargılı...

Keşke sende eşinin ailesine karşı en başında ön yargılı olsaydın:27:

Sen istediğin cevapları alamadığın için şuanda insanlara saldırıyorsun.

Tüm hata sende!!!

Bize karşı böyleysen o aileyi parçalıyorsundur eminim.

Ben yemeklerini aşağılamıyorum onların çok güzel yemekleri var ama biz gittiğimiz zaman niyeyse çok basit yemekler yapıyorlar, mesela örnek verdiğim peynirden pide yaptırıyorlar yanına da önceki günkü yemeklerini koyuyorlar. Peynirleri acayip ekşi değişik bir kokusu var, diğer yemekler dünden kalınca onların tabaktaki artan yemekleri tencereye geri koyduklarını bildiğim için yemiyorum, yani benim için oraya gitmek işkence oluyor. Ben iki yıldır ordayım, hadi biz sık sık gidiyoruz her seferinde süper yemek yapamazlar ama ilk geldiğimde de öyleydi sonra oğlu askerden geldi ne yemekler yaptılar. Demek istediğim insan değer verdiği sevdiği insana özenir.
Yerde yemek yeme konusuna gelince, hiç hayatınızda yediniz mi bilmiyorum işten gelmişsin üzerinde takım elbise, kumaş pantalon, gömlek o halde yere oturmak eğilip yemek nasıl zor bir düşünün, ya da haftasonu kot giymişsin, rahat edimiyorsun, eğilince belin açılıyor, yemek bitiyor tek tek tabakları mutfağa taşı, yere serdikleri şeyi sil. Masada yemek varken ne gerek var kültür diye hala eski alışkanlığı devam ettirmeye. Bizde de köyde eskiden sofrada yenirdi şimdi herkes sofra mı alsın evine. Artık köylerde bile masada yeniyor.

Katılıyorum. Atıyorum buradaki arkadaşın eşinin ailesi her nerede yaşıyorsa ya da nerede yetiştiyse oradaki bütün aileler artan yemeği tencereye geri mi döküyo, ya da misafirlerine dünkü yemeği veya bozuk peynirden yapılmış pide mi ikram ediyo.Onların da biraz etraftan güzel şeyleri örnek alması gerekmez mi? Ya da hangi birimiz yemeğe davet edilince dünden kalan yemeği bize ikram etseler amaan bu aile de öyle ben bile bile geldim deyip anlayışla karşılayabiliriz? Biz ne kadar karşıdaki aileyi anlamaya uyum sağlamaya çalışıyorsak biraz da onların aynı şeye çalışması gerekmez mi, en azından birazcık özen gösterdiklerini görmek istemek suç mu? Yerde yeme konusunda belki alışkanlıkları öyledir kabul etmek gerekebilir ama o sofraya özenmek çok mu zor ya kırk yılda bir de olsa? Ya da konu sahibinin başına gelen kız istemeye pijamayla gelinir mi ya oraya özel bişey için geliyosun insan çocuğunu bi giydiremez mi?

Biraz doluydum ben de bu konularda, içimi dökmüş oldum...

herkesin alışkanlığı burda ne var kayınvalidenler diebilirler hani istiyosan yiyemiyosan kızım masada yiyelim ama demiyolarsa onların ayıbı.. benim anlatmak istediğim en önemli şey eşlerin anlaşması sen eşinle anlaşıyosan napcaksan katlanıcaksın onun için haftada birgün yerde yiyeceksin bukadar fedakarlık fazlamı.. ben eşimden ayrılıyorum şuanda hani bakıyorum keşke sorunum bunlar olsaydı ..siz eşlerinizi seviyosanız bunlara gözlerinizi kapatın kendi huzurunuz iiçin bu saatten sonra kabullenmekten başka bişey varmı canım? hani nişanlı olsaydın olmaz bak ilerde sorun yaşardın derdik ama iş evlilikteyse artık yapcak bişey yok :82:

Başkalarının boşanması sizi çok mutlu edecekki bunun için konu açmışsın gerçek arkadaşa ne yakışır biliyor musunuz Nasıl barıştırabilirim diye keşke fikir almaya çalışsaydınız birnin boşanması için neler yapılır diye tavsiye almak hem arkadaşınızı yaralar hem vicdanınızı çoğu yorumlarınızdanda benim için yapıcı değil yıkıcı cumleler kullandınız ben şimdi tamam boşanıyım desem yazık değilmi eşiniz size ne yaptı diye bir soru bile sormazsınız. ÇünküÖn yargılı olan sizsiniz ben yaşadığımı anlattım bunu üstüne basa basa söylüyorum ön yargı başkadır yaşanılan farklıdır belki böyle daha iyi anlatabilirim

La havle ve la kuvvetee...
benim arkadaşım boşanmak istiyor evet. Sebebini biliyormusun? Az önce kendin diyordun tanımadığın insanlar hakkında yorum yapma diye, sen şimdi dik alasını yaptın.

Ben sana boşan demedim ayrıca. Eğer bunları kaldırabileceğine inanmıyorsan, (yarın öbür gün o sevgi aşk biticek bugünkü gibi cicim ayları olmıcak) yol yakınken, ortada çocuk da yokken ayrıl dedim.

Of neye kime laf anlatıyorum tmm vazgeçtim.

Sen haklısın arkadaşım.
bu konuyu da ben açtım zaten
http://www.kadinlarkulubu.com/esi-e...eklere-nasihat-kaynanaya-yakin-oturmayin.html
en baştaki msj ı da ben yazdım.
hatta şunları da
-O yüzden cocuk düşünmüyorum en azından bu kadar yakınken asla uzak olcam cocugumuda
ben buyutcem zaten evıme zor gelıyolar uzak olan yerede gıtmezler genelde semtten cıkınca
onları yıyolar
- İşin içine girince değişiyor işte hala seviyorum ama gelecekten şüphe ediyorum

ben boşanma avukatıyım biliyormusun herkese boşan diyip para kazanıyorum.

ALlahım sen sabır ver.
Neyse Allah gönlüne göre versin...

benim arkadaşım boşanmak istiyor evet. Sebebini biliyormusun? Az önce kendin diyordun tanımadığın insanlar hakkında yorum yapma diye, sen şimdi dik alasını yaptın.

Ben sana boşan demedim ayrıca. Eğer bunları kaldırabileceğine inanmıyorsan, (yarın öbür gün o sevgi aşk biticek bugünkü gibi cicim ayları olmıcak) yol yakınken, ortada çocuk da yokken ayrıl dedim.

Sen haklısın arkadaşım.
http://www.kadinlarkulubu.com/esi-e...eklere-nasihat-kaynanaya-yakin-oturmayin.html
hatta şunları da
-O yüzden cocuk düşünmüyorum en azından bu kadar yakınken asla uzak olcam cocugumuda
ben buyutcem zaten evıme zor gelıyolar uzak olan yerede gıtmezler genelde semtten cıkınca
onları yıyolar
- İşin içine girince değişiyor işte hala seviyorum ama gelecekten şüphe ediyorum

ALlahım sen sabır ver.

Gerçekten avukatmısınızzz benimde bi davam vardıda..

Sen haklısın arkadaşım.
hatta şunları da
onları yıyolar

ALlahım sen sabır ver.

Ayrıl demekle boşanmak aynı değilmi

Siz kimsiniz ki size saldırıyım başkalarının sorun ettiği şeyleri dalga geçerek dayak atar gibi cevap verip boş vaktinizi dolduruyosunuz.

Senin sorunun bitmez,yarın hangi konuyu açacaksın acaba?

Ekonomik fark hımmm yok yok daha ilgi çekici olması lazım...

Sen ne yapıyorsun burda,boş vaktini insanları aşağılamak için açtığın konularda kullanıyorsun

Dolu vaktindemi burada zaman gecırıyorsun.?:27:

Şimdi sana burda öyle güzel kim olduğumu yazardım ki olmaz!

Ahlakına hayran kaldım...O aile senden çok daha üstün,yazıkki senin gibisini kabul etmişler.

Back