• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kültür farkı...

Arkadaşım zamanla alışacaksın şimdi yeni olduğu için evliliğin bu kadar çok gözüne batıyor. Sen biraz uzak durmaya çalış sana ters gelen davranışlarınıda göz ardı etmeye. İlk zamanlar zor olacaktır ama zamanla zaten herkes kendi evinin içini yaşayacağından biraz daha durulur sularınız. Sonuçta bu insanlar kendilerini saklamadılar onların sana saygısızlıkları kötülükleri felanda söz konusu değil anladığım kadarıyla. İçlerinde kötü niyet olmasın gerisi çok önemli değil. Eşinle mutluysan bazı şeyleri görmeyeceksin. Hiç kimsenin hayatı dört dörtlük değil sonuçta. Şuan belki bunları çok takıyor olabilirsin ama zamanla alışacaksın ve bu kadar batmayacak gözüne emin ol.

sadece işine gelen yorumları okumak istiyorsan kendine bir forum sitesi kur.sonra bu konunun aynısını aç ve altına istediğin yorumları yaz.

farkındaysan ısıme gelmeyenede yazıyorum ama hakaret olarak algılıyolar kendı halıne bıraktım bende onları en dogal hakkım kımseye yazmada demıyorum paşa gonullerı bılır ıstedıgımı okurum ıstedıgıme yazarım boyle bı yasak yok oyle degılmı:34:

Ayy yok daha fazla yorum filan okumayacağım...Ne yaptığınızı anlamaya çalışıyorum...Popüler olmak mı derdiniz burda...
Kaynananızın alt katında otururyorsunuz problem...
Kayınpederiniz ölmüş size düğün yapmamışlar problem...
Onlar doğulu siz karadenizlisiniz...onlar kültürsüz siz bağdat caddesinden gelme sosyetiksiniz...Onların yemekleri öğğğ sizin karadeniz mutfağı şahane...
Offf...daha sayayım mı...
Kör müydü gözünüz evlenirken derler adama....
Bu kadar şikayet ettiğiniz insanların soyadını neden taşıyorsunuz derler...
Bu kadar aşşağıladığınız insanların oğluyla neden evlisiniz hala derler...
Amannn derler de derler işte....
Ama siz daha çoook konu açarsınız burda...

♥gözyaşı♥;19583551 .!.:
Arkadaşım zamanla alışacaksın şimdi yeni olduğu için evliliğin bu kadar çok gözüne batıyor. Sen biraz uzak durmaya çalış sana ters gelen davranışlarınıda göz ardı etmeye. İlk zamanlar zor olacaktır ama zamanla zaten herkes kendi evinin içini yaşayacağından biraz daha durulur sularınız. Sonuçta bu insanlar kendilerini saklamadılar onların sana saygısızlıkları kötülükleri felanda söz konusu değil anladığım kadarıyla. İçlerinde kötü niyet olmasın gerisi çok önemli değil. Eşinle mutluysan bazı şeyleri görmeyeceksin. Hiç kimsenin hayatı dört dörtlük değil sonuçta. Şuan belki bunları çok takıyor olabilirsin ama zamanla alışacaksın ve bu kadar batmayacak gözüne emin ol.

Teşekkürler belki yeni evliyim evime alışmadan böyle şeylere alışmak zor geldi paylaşmak istedim dediğiniz gibi zaman herşeyin ilacı olabilir

Aaaa oyle deme onlar cok sey bılıyor bırak atsınlar streslerını bırı zaten bosanma esıgınde :1:

ya ne diyeceğimi bilemiyorum arkadaşlar ben boşanıyorum die bana sataşmaya başladı kız yaaa hadi canım benim üstümden prim yapma ben orda sana ne örnek vermişim sen içinden cımbızla boşanma aşamasında olduğumu çekmişsin çok yazıkk çokkk..

Ayy yok daha fazla yorum filan okumayacağım...Ne yaptığınızı anlamaya çalışıyorum...Popüler olmak mı derdiniz burda...
Onlar doğulu siz karadenizlisiniz...onlar kültürsüz siz bağdat caddesinden gelme sosyetiksiniz...Onların yemekleri öğğğ sizin karadeniz mutfağı şahane...

şimdi benim boşanmamla uğraşıyo canımm:27:

Saygılı bir şekilde cevap veriyorumda bence siz kaldırmaıyorsun sureklı hakaret falan diyorsunuz ceva verin dedim zaten konudan hıc cıkma ıstersen ne guzel ısteee

Senin terbiye alman lazım ama bu saatten sonrası çok zor.

İnsanları yargılayacağına , otur kendini bir yargıla.

Bukadar insan yanılıyor olamaz!

Birde yazı yazmayı acilen öğrenmelisin,evirip çevirip öyle okuyabiliyoruz.

Daha cevapları bile usturuplu bir şekilde yazamazken kültür farkından bahsetmen çok komik.

Evet aa tek derdım popiler sizin gibi çok önemli şahsiyeti konuma çekmek haha gülmeklik bi haliniz varda inanın gülemiyorum yani o derece :33:

Çok saygısızca siz kendinizi ne sanıyorsunuzki bu laflar cümleler bir kendini beğenmişlik ne demek ya?tamam yazılan cvplar hoşunuza gitmeyebilir ama üslubunuz hiç hoş değil yakıştıramadım.

Senin terbiye alman lazım ama bu saatten sonrası çok zor.

İnsanları yargılayacağına , otur kendini bir yargıla.

Bukadar insan yanılıyor olamaz!

Birde yazı yazmayı acilen öğrenmelisin,evirip çevirip öyle okuyabiliyoruz.

Daha cevapları bile usturuplu bir şekilde yazamazken kültür farkından bahsetmen çok komik.

Sanane güzelimmmm yaranmı var iki saatir burdasın

Çok saygısızca siz kendinizi ne sanıyorsunuzki bu laflar cümleler bir kendini beğenmişlik ne demek ya?tamam yazılan cvplar hoşunuza gitmeyebilir ama üslubunuz hiç hoş değil yakıştıramadım.

ben kimseyi aşağılamıyorum diyo arkadaş benim boşanmamla bile dalga geçiyoo pesss koca bi alkış arkadaşa:64:

:1: Sözün bittiği yer..

Yazmayın arkadaşlar lütfen. Yüzünün astarı yırtılmış bir insan var karşınızda. Birinin boşanmasıyla ötekinin zenginliyle/fakirliğiyle alay edebilecek cesareti kendinde buluyor.

Lütfen prim vermeyin. Yazmayın. Arşiv dehlizinde boğulsun.

Hiçbirinin bana şimdiye kadar zararı yok çünkü oalbildiğince aynı ortamda bulunmamaya çalışıyorum çünkü ortak yapabilceğimiz hiçbirşey yok sohbet olsun v.b hiç yani

benim annemede zoru yokmuş ama mesala annem bekarken herkes kendi tabağından yermiş ama babamla evlenmiş herkes bi tabaktan yediğini görünce yiyememiş çok aç kaldım der hala.alışkanlıklar farklı farklı canım .sabret derim bence zamanla belki bişeyler düzelir.

Ayıp ama kimse boşanmak için evlenmiyor.
bir kadın diğerini bu yoldan asla vurmamalı.
Allah korusun hepimizin başına istemediğimiz şeyler gelebilir boşanabiliriz.
sen yine şakayla sakinlikle karşıladın.
"Boşanacakmış " diye yine aşağılık bir ifade gibi kullanıyor.
Ben üzüldüm aslında yanlış bir yetiştirme tarzıyla yetiştirilmiş birileriyle doğru düzgün tartışmak yerine.
boşluklarını bulup aşağılamaya çalışıyor bu sağlıklı bir ruh hali değil..
arap olmak aşağılık,boşanmak aşağılık,yerde yemek ,düğün üzeri ölmek bile aşağılık..
üzücü cidden ..

Başta belirttim zaten kötü davranmıyolar bana sadece fıkır almak ıstedım belkı aynı seylerı yasayan vardır konumun acılısı budur

(alıntılayarak yazıyorum çünkü direk size hitapedip , kendi kendime konuşuyor gibi olmamak, kavga gürültüye karışmamak ve olayın farklı bir yerinde kalmak istiyorum...)

ben "aile ile de evlenme" sözünün herzaman geçerli olduğunu düşünmüyorum...önemli olan eşinizin tutumu... iki kişilik çekirdek aile olmayı başardığınızda diğer herkes misafiriniz olur en iyi şekilde ağırlarsınız elinizden geleni yaparsınız...ama yine söylüyorum kendilerini misafir olarak hissederler....ne bileyim evinizle ilgili konularda çocuk yetiştirme vsvs sadece fikirlerini söylerler karışamazlar...bunu da eşinizle birlikte başarabilirsiniz ama şimdilik sorun olduğunu düşünmeyin sadece "farklıyız" düşüncesinde olun...farklı olduğunuz için de "sosyetik gelin" olduğunuz içinde kendinizi kötü hissetmeyin...onların size alışması daha zor olur...siz sadece samimi olun...

Son düzenleme:
bence terbiyesizlik etmedi sonuçta gidip yüzlerine söylemedi ya, yada gidip arkadalarından dedikodu yapmadı sonuçta
burda anonim bir şekilde derdini anlatıyor, sanki siz kim olduğunu biliyormusunuz veya kaynanası buraya giriptemi okuycak.

ya ne diyeceğimi bilemiyorum arkadaşlar ben boşanıyorum die bana sataşmaya başladı kız yaaa hadi canım benim üstümden prim yapma ben orda sana ne örnek vermişim sen içinden cımbızla boşanma aşamasında olduğumu çekmişsin çok yazıkk çokkk..

Aaaa oyle deme onlar cok sey bılıyor bırak atsınlar streslerını bırı zaten bosanma esıgınde :1:

Belinay83'cüm sen buna takılma,şimdi seninle dalga geçiyor ya

yarın kendi sonununda bu olduğundan hala haberi yok.

Gözleri kör ya hani ondan :1:

Back