• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kültür farkı...

canm kızın solemek ıstedıgı yanında bılmedıgı bırdılden konusulması bı kadar kotu yaklasımlarda bulunmayın lutfen ınsanı konuyu actıgına pısman edıyorsunuz...o kotulugunden o cumlelerı kullanmamıstr sadece dolmus bıraz ...ıstedıgı deger gormek...:20::20::20::20:

Konuyu açıyorsa eğer her türlü yorumada açık olacak!

İşine gelmeyen yorumlara futursuzca cevap vermeyecek!

Tüm yazılanlara saygılı bir şekilde yanıt verecek!

Oldu canım konu sahibi millete saldırsın,hakaret etsin,

bizde susalım bu mu yanı...

Pişman olsun konu açtığınada bence ki bir daha bu şekilde insanlara davranmasın!

bence siz kıza biraz fazla yükleniyorsunuz
evet, evlenmeden önce biliyordu nasıl aile olduklarını, ama herkes hata yapabilir, hepimiz insanız sonuçta.
şimdi kayınvalideki yerde yemek yiyor diye kızın boşanması mantıklı değil bence, hemde hiç.
bunlar ufak tefek şeyler,
aslında ben konu sahibesini çok iyi anlıyorum, benimde böyle birşey başımdan geçti. ben batılıyım eşim ise karadenizli. çözümü : taşınmak, ama bu taşınmanın sebebi bı değildi, yani eşimin ailesi değildi, iş icabı taşınmak zorunda kaldık ve eşimin ailesi yüzlerce kilometre uzaklıkta kaldı. mümkün olduğu kadar ziyaret ediyoruz, hiç bir kırgınlığımız falanda yok, ama tabi kültür farkı olduğu için uyuşmuyorduk. taşındıktan sonra eşim baya zorlandı, çünkü kendi annesinin düzenine, yemeklerine alışıktı ama şimdi benimkine alıştı sorun yok yani, bazen karalahana dolması arıyo :))) ben hiç yiyemiyorum o karalahana dolmasını sırf gönlü olsun diye birazcık sarıyorum ona
bu kadar :46:

c.o kotulugunden o cumlelerı kullanmamıstr sadece dolmus bırazz..

Hepimiz dolunca onu buna hakaret edebiliriz yani öyle mi?
bugün karnım ağrıyor mesela açarım bir konu,kimsiniz siz ,sen kimsin ki diye diklenebilirim millete.
niye burası stres atma yeri mi?
Dolmuş dolmamış bize ne herkes edebiyle saygısıyla konuşacak ..
"Siz kimsiniz ki?" ifadesi
ne demek ,siz söylenseydi ne hissedersiniz.?
Ne kadar tatlı ne kadar pozitifsiniz hayran kaldım.

muhtemelen bizi de hakaret ettiği ailesinin eşi gibi görüp aşağılıyor.
aşağılamadığı tek kişi kendisi ve ailesi,hem güzelmiş hem sosyetik hem de zengin.
biz ne ?
bunları okumadınız mı ?

eğer size ve eşinize değer veriyorlarsa herşey zamanla yerine oturacaktır....herkes birbirine alışır...iş ki sevgi saygı olsun...yaşam tarzı, kültür farkı aşılmayacak sorunlar değil...

Allah'ım! siz kaç yaşındasınız ya şoktayım şu an..
kocam zengin diye kıskandın..hayal bile edemiyeceğin şeylere sahibim filan.:D komik yani biz bunları ilkokulda evcilik oynarken söylerdik..bence burdaki çoğu kişi psikolojik yardım almalı (kimseyi zan altında bırakmadan genel söylüyorum..)

Genel olarak söylediyseniz yazılan yorumlardan cümlelerle gelmeyın karşımıza!

Ben 23 yaşındayım,siz kaç yaşındasınız?

Haha kıskandın belki kocam zengin diye

Keşke Kocan Fakir Olsaydı da..
Ailesiyle Problem Yaşayıp Moralin Bozulmasaydı..

Herşey Para Değil ki..
İnsanoğluna Huzur Lazım ..

Ama Sen Yine de Bunlara Canını Sıkma,
Yani Senin Moralini Bozacak Çok Büyük Bir Dert Değil Ya Da Bana Öyle Geliyor..

Allah Yardımcın Olsun.. Sevgiyle Kal:70:

Yok derdimden ölcem yataklara düşeceğim varya belki çok takmaz insan sizin yorumlarla daha çok takar sadece paylaşmka istedim anlatamıyormuyumm huuu kimsee yokmu ordaaaa:74:
hep istediğini yazamayız ki zaten sorunun isteklerin ve gerçeklerin

Bir de şöyle bir durum var.
Sizin için bir parça bonfile birkaç meze salata akabinde tatlı bir kadeh şarap güzel bir akşam yemeği iken diğer aile için çiğ köfte,pide,lahmacun muhteşem bir akşam yemeği olabilir
onlarda sizi kendilerince en iyi şekilde ağırlamak istemiştir.
lahmacunla hee siz hiç kıymet vermezsiniz o ayrı belki onlar için de sizin hazırladığınız yaprak sarma birşeye yaramıyordur.?
bunu eleştirmek bence yeterince olgunlaşılmadığını gösterir.
hangisi ideal akşam yemeğidir ? cevap verilemez kültüre göre değişir.
herkes kendi bilgisine görgüsüne göre ağırlar.
bend evimde misafirlerimi neyim var neyim yok ağırlıyorum ama onlara gidince yer sofrasında yiyorum.
ne var bunda ,,
bu durum ne beni sosyetik ne zengin ne kalite yapar ne de onları aşağılık yapar.
kültürlerimiz görgülerimiz farklı hepsi bu..!

Son düzenleme:
evet, evlenmeden önce biliyordu nasıl aile olduklarını, ama herkes hata yapabilir, hepimiz insanız sonuçta.
şimdi kayınvalideki yerde yemek yiyor diye kızın boşanması mantıklı değil bence, hemde hiç.
aslında ben konu sahibesini çok iyi anlıyorum, benimde böyle birşey başımdan geçti. ben batılıyım eşim ise karadenizli. çözümü : taşınmak, ama bu taşınmanın sebebi bı değildi, yani eşimin ailesi değildi, iş icabı taşınmak zorunda kaldık ve eşimin ailesi yüzlerce kilometre uzaklıkta kaldı. mümkün olduğu kadar ziyaret ediyoruz, hiç bir kırgınlığımız falanda yok, ama tabi kültür farkı olduğu için uyuşmuyorduk. taşındıktan sonra eşim baya zorlandı, çünkü kendi annesinin düzenine, yemeklerine alışıktı ama şimdi benimkine alıştı sorun yok yani, bazen karalahana dolması arıyo :))) ben hiç yiyemiyorum o karalahana dolmasını sırf gönlü olsun diye birazcık sarıyorum ona

aslında fazlada yüklenilmiyor..evet kültür fark var boşanmamalı bencede ama kaynanasınıda kaynatasının yanına yollayamayacağımıza göre uyum sağlamalı..sonuçta başka çare yok...
her insanın maddi ve manevi farklılıkları vardır ve saygı duyunulmalıdır...helede kendi ailense daha fazla saygı duyunulmalıdır..

arapça konuşmalarından rahatsız oluyormuş..anlamadığı için...ben olsam öğrenmeye çalışırdım yabancı dil nasıl olsa...zira konu sahibide karadenizli ve karadenizde de sadece türkçe konuşulmaz..rize ve artvin tarafları lazca hatta bazı kesimler rumca(yani yunanca) konuşur..her yerin kültürü farklıdır...kimse kimseyi küçümsememeli bence...

Offf tencere tava herkes bi hava...

Enteresan konu shaipleri yüzünden yorum yazmaya korkar olduk yahu!

Konu amacından sapmış sapmış nerlere gelmiş tartışma ortamı yaratılmış.hepsini okudum tek tek ve konu sahibi arkadaşın bazı kullandığı cümleler yakışı kalmayan cümleler.burda herkes vaktini ayırıp cvp yazmaya çalışıyor ve herkesin fikri birbirinden farklı önemli olan burdaki düşünceleri dikkate alıp ne yapmalayım yada doğrumuyum diye düşünmek.kimsenin kimseye hakaret etmeye hakkı yok..

konu sahıbı arkadas olayları nerelere getırmıssın yaaa
sasırdım tutumuna

zaten konu acan bazı kısıler (bazıları dıyorum arkadaslar)
kendı ıstedıklerı gıbı cevaplar gelmeyınce yorum yapılmayınca hemen
ısı ya agresıflıge vuruyorlar yada dalga gecer gıbı cevap verıyorlar nedense artık?

bence sen once bı kendıne baska bır ugras bul
kıtap oku muzık dınle spor yap falan

kafanı dagıt bırazzz

Konuyu açıyorsa eğer her türlü yorumada açık olacak!

İşine gelmeyen yorumlara futursuzca cevap vermeyecek!

Tüm yazılanlara saygılı bir şekilde yanıt verecek!

Oldu canım konu sahibi millete saldırsın,hakaret etsin,

bizde susalım bu mu yanı...

Pişman olsun konu açtığınada bence ki bir daha bu şekilde insanlara davranmasın!

Saygılı bir şekilde cevap veriyorumda bence siz kaldırmaıyorsun sureklı hakaret falan diyorsunuz ceva verin dedim zaten konudan hıc cıkma ıstersen ne guzel ısteee

sadece işine gelen yorumları okumak istiyorsan kendine bir forum sitesi kur.sonra bu konunun aynısını aç ve altına istediğin yorumları yaz.

Aaaa oyle deme onlar cok sey bılıyor bırak atsınlar streslerını bırı zaten bosanma esıgınde :1:

Back