küçükken beni taciz eden akrabam....

Maalesef öyle, her zaman fatura kadına çıkıyor erkek suçsuz kadın kesin bişey yapmıştır deniyor küçük bile olsa...
O bakkalın da ilk vukuatı değildir. Onu cesaretlendiren de bu şikayet edilmeyeceğinin bilinmesi...

Aynen bu her zaman vardı ve olacak. .pislikler!!! ve kesinlikle yabancı yerlerde aramayın en yakınlarda oluyor aile-bakkal-kasap v.s.ben küçükken pastaneci amca yanağımi sikardi çok uyuz olurdum. .

Bide haberlerde gördüm şu yüzüne asit atılan çocuğa Bile annesinin eniştesi yapmış! !İlgi ona çoktu kıskandım diyo çok saçma, koca adam yanii..bi pislik var kesin! !

Gayet de ediyor. Bu ailenin bilinci ile alakali. Ailecek bilincsizsen bence dr izin verme. Ama bilincin varsa guvenin de vardir. Otekisi cahil cesareti oluyor.
Bilinç başka bi konu amcası dayısı dedesi gibi akrabaya aşırı güven duyuluyor ve çocuğun olması gereken mesafe ayarlanamıyor.

Bilinç başka bi konu amcası dayısı dedesi gibi akrabaya aşırı güven duyuluyor ve çocuğun olması gereken mesafe ayarlanamıyor.
Zaten amca dede dayi gibi bireylere karsi bir mesafe olmamali ki? Cocuk taciz edildiginin farkina varabilecek bilinctr olmali ve ailesi de yasadiklari aileyi en iyi bilen olmali. Bu tamamen bilincle ilgili bit sey. Bizzat bu tacizin magduru olmus bir insanim. Dogru olan mesafeler yasaklar degil, kokten cozumler.

Hic bu konuyu dusunmemistim iyi ki burada bizimle paylastiniz henuz 3 yasinda kizim var ve artik daha dikkatli olmak gerektigini anladim Allahim butun minikleri kiz erkek farketmez sapik ruhlu yaratiklardan korusun

Yapacağımız yorumlardan okuyacağımız lanetlerden daha faydalı bir yazı
Rabbim evlatlarımızı tüm yavruları esirgesin.
böyle insanların kökünü kurutsun
Pedegog Dr. ADEM GÜNEŞ,
“Bedenim bana aittir” bilinci

Daha bebekliğinden itibaren kendisini rahatlıkla yetişkinlerin eline bırakan bebeğin ilerleyen yıllarda kendi bedeninin farkına varması ve çevresindeki yetişkinlerden ayrı bir birey olduğunu hissetmesi gerekir. Kendi bedeninin kendisine ait olduğu hissini kazanamayan ve kendi bedeni üzerinde başkalarının bir şeyler yapabileceğini düşünen çocuk rahatlıkla taciz tuzağına düşebilmektedir. Anne-babalar, çocukları 4 yaşına gelmeye başladığı andan itibaren çocuklarına vücudunun kendisine ait olduğu bilincini vermelidir. Bu bilincin oluşturulmasında en temel faktör anne-babaların çocuklarının bedenleri ile yapacakları tasarruflarda çocuklarının onayını alma yönünde eğilim göstermektir. Örneğin, terlemiş bir çocuğun atleti izin alınmadan aniden çıkartılmamalı, altını ıslatmış bir çocuğun pantolonu kızgınlıkla ve öfkeyle değil, çocuktan izin alınarak çıkartılmalıdır. Çocuk zamanla kendisinden izin alınmadan bedenine yapılacak müdahaleleri hisseder ve rahatsız olur.

“İzin verirsem dokunabilirsin” bilinci

Bu bilincin oluşturulması için anne baba, çocuğunun vücudunu hoyratça kullanmaktan kaçınmalıdır. Ebeveynlerin çocuklarını öperken “Seni öpebilir miyim?” diye izin istemeleri bu bilincin oluşmasında etkilidir. Çocuğun güçsüz bedeninin, herkes tarafından izinsiz kullanılmasının çocukların kendi bedenlerini koruma refleksini kıracağı unutulmamalıdır.

“Dokunulması yasak olan yerlerim” refleksi

Çocuklar dört yaşından itibaren vücutlarının belli bölgelerine dokunulmasından rahatsızlık duymaya başlamalıdır. Özellikle genital bölgelere dokunulması çocukta ani tepkiye neden olmalıdır. Bu bilincin kazandırılması için dört yaşından itibaren çocukların genital bölgelerine temas azaltılmalıdır. Eş, dost ve akrabalar tarafından çocuk, cinsel organlarına dokunularak, öperek, vurarak sevilmemelidir.

“Fiziksel baskıya direnme” refleksi

Küçük yaştaki çocuklar kendi güçsüzlüklerini ve çaresizliklerini büyüklerin gücünü keşfettikçe anlarlar. Anne-babalar ve akrabalar, çocuklarına olan sevgi gösterileri sırasında çocuklara kendi güçsüzlüklerini hissettirecek kadar büyük ve orantısız güç kullanmaktan kaçınmalıdırlar. Anne-babalar, çocuğuna kendisine güç uygulandığında karşılık verilmesi gerektiğini öğretmelidirler. Bunun için bazen çocuğun istemediği bazı durumlarda gösterdiği tepki, güç gösterisi ile kırılmamalı, çocuğun direncinin işe yaradığı bizzat yaşayarak gösterilmelidir.

“Vücudum görünmemeli” hissi

Çocuklar yürümeye başladığı andan itibaren, çırılçıplak olarak ortada bırakılmamalıdır. Çocuk, hatırlayabildiği en küçük yaşlardan itibaren kendisini genital bölgeleri giyinik olarak hatırlamalıdır. Özellikle dört yaşından itibaren çocuklar çırılçıplak olarak ev içinde veya ev dışında bulunmamalı, giysilerini kendisinin giyip çıkartmasına izin verilmelidir. Kendisini başkalarının yanında çıplak olarak görmeye alışkın olmayan bir çocuk, elbisesinin birileri tarafından çıkartılmasından ciddi rahatsızlık duyacaktır.

“Banyoda çıplak olunmaması” bilinci

Çocuk, temel davranış refleksi kazanması açısından dört yaşından itibaren anne-babası ile birlikte tamamen çıplak olarak banyoda bulunmamalıdır. Ayrıca çocuklar banyo yaparken üzerinde külotu da bulunmalıdır ki, çocuk, genital bölgelerinin görülmemesi ilkesini pratikte yaşayarak öğrenmiş olsun.

“Tuvalette benden başkası olmamalı” bilinci

Bazı anne babalar, çeşitli nedenlerle ya çocukları ile birlikte tuvalete girmekte veya tuvaletin kapısını aralık bırakmaktadır. Bu davranış çocuğun temel davranış refleksi kazanmasına engel olmaktadır. Her ne sebeple olursa olsun dört yaşına gelen bir çocuk, tuvaletin “özel” bir mekan olduğunu öğrenmeli, tuvalet ihtiyacını gideren birisinin başkaları tarafından görülmesinin uygun olmayacağını bilmelidir. Çocuk genital bölgelerinin görülmesinden rahatsızlık duymamaya, kendisini tuvalette iken gören birisine tepki vermemeye alışmamalıdır.

“Soyunma ve giyinmede yalnızlık” ilkesi

Çocuğun dört yaşından itibaren genital bölgelerinin başkaları tarafından görülmesinden adım adım uzaklaşması gerekir. Bu bağlamda çocukların elbiseleri herkesin içerisinde değiştirilmemelidir. Çocuklar mümkünse elbiselerini kendileri ve kimsenin görmediği bir ortamda değiştirmelidir. Eğer çocuk kendisi elbiselerini değiştiremiyorsa, anne ile ayrı bir odaya gidilerek elbiseler değiştirilmelidir.

“İzin verirsem kabul edilirsin” ilkesi

Anne için çocuk ne kadar büyürse büyüsün çocuktur. O yüzden anne, çocuğunun odasına girerken izin alınması gerektiğini düşünmez. Ancak, çocuk dört yaşına girdiğinden itibaren “izin verirsem kabul edilirsin” ilkesi hayata geçirilmelidir. Anne-baba, çocuğun odasına girerken izin istemeli, her şeye rağmen onun çıplak vücudu ile karşılaşıldığında özür dilenip kapı kapatılmalıdır. Bu davranış kalıbı hem çocuğun kişiliğine saygıyı, hem de çocuğun rahatsız olduğu bir durumda itiraz edebilme becerisi kazandırılması açısından önemlidir.

Post Views: 7
ADEM GÜNEŞ'İN SİTESİNDEN ALINMIŞTIR

Ağlayarak okudum çok ama çok üzüldüm maruz kaldığınız duruma da aldığınız tepkilere de. HAYVANLAR bile daha yetişkin olmayan canlılara cinsel olarak yaklaşmazken bu tarz insanların yaşamayı hak etmediğini düşünüyorum. Allah onları ıslah etsin, fırsatlarını kessin.
Size de gönülden sabır ve unutma, yok sayma gücü diliyorum

Bu konuyu en başından beri okudum. Ama yazacak cesareti bulamadım 2 kız çocuğu annesi olarak.
Paranoyalık derecesinde kızlarıma elbise giydirmiyorum. Okulda başka yerde bırakmam söz konusu bile olamaz.
Bazen babasının yanına gider defalarca ararım. Nerde, ne yapıyor diye.
Kalabalık yere gideriz gözüm hep üzerinde.
Bugün yemeğe gittik tuvaleti sordu kızım garson gel götüreyim kızım seni dedi.
Yerimden nasıl fırladığımı bilmiyorum. Hemen sağolun siz tarif edin ben götürürüm dedim.
Ablamın oğlu yada eniştem, yada halasının kocası onlarla dahi bırakmadım hiç.
Hep benimde.
Ortalık yaratık kaynıyor çünkü.
5 yaşında ya 5 yaşında ki çocuktan nasıl etkilenirsin?
Yada nasıl dul dersin?
Aklım almıyor.
Ben olsam heralde yıkardım başlarına o evi.
Ama cehalet başka bir şey.
Allah ım korusun evlatlarımızı.
Gözümüzü dört açmamız gerek.

Benim de kizim olacak inşallah. Simdiden bu konulari arastirip nasil davranmam gerektigini ogrenmeye calisiyorum mahremiyet egitimi ile ilgili
Yazilanlar Sayesinde bu konunun ne kadar onemli oldugunu hatirlamis oldum. Aklima 2 olay geldi. Birincisi, iyi ki ilkokul ve ortaokul ayri binalara tasindi. Cunku ben ilkogretomde ogretmenken nobetime cok onem verirdim, ozellikle erkek tuvaletinin onunde beklerdim. Sonucta 5-6 yasindaki cocukla 14~15 yasindaki cocuk ayni tuvaleti kullaniyordu. Arkadaşları da uyarirdim dikkat edelim emanetlerimize diye ve abartma diye tepki alirdim. Sonucta etraftan duyardik kucukten beri buna benzer tacizler oluyor diye.
Ikinci aklima gelen de Muge Anli yillar once deginmisti bir habermis sanirim. Kadin 5~6 yasindaki oglunu Avm erkek tuvaletine gönderiyor guven kazansin diye ve tecavuze ugruyor. Insanin aklina gelmeyecek yerlerde biz çocuklarımızı koruyamayabiliyoruz. Bu durumlar bahsetyigim yerlerde de olabilir; kendi evimizde, akraba veya komsu evinde de... Cocugun mahremiyet bilincinde olmasi ve tepki vermeyi ogrenmesi cok onemli diye dusunuyorum...

Arkadaslar eklemek istedigim birsey daha var. Cok duzgun ve ilgili aile cocuklarindan da boyle pedofili mahluklar cikabiliyorken cok sorunlu ailelerden yansitma yapanlar da oluyor... Ben yine ilkogretimde calisirken bir analiz yapmistim birkac ogrencimizle ilgili ve rehberlikci arkadasimla paylasmistim. Bu buz daginin gorunen tarafi dediginde sok olmustum
Risk analizleri enketi yaparken rehberlik yaptigim sinifta cocuklarla özel olarak tek tek gorusmustum 7.sinifti sanirim. Iki ogrenci bana guvenip tacize ugradiklerini anlatmislardi ustun koru. O kadar cok sasirmistim ki, hem anlatabildikleti icin hem de bu konuda cok hassas oldugum icin. Isin uzmani olan rehberlikci bayan dostuma bildirmistim durumu. Bunlardan biri kızdı, digeri erkek. Kiz olan kalabalikta elle tacize ugramisti okulda ve cok agrina gitmisti. Erkek olan ise...ayrintisini soramadim utanmaktan ve soktan Sonuc olarak o erkek ogrenci 1 yil sonra okuldan atildi tacizden dolayi. Yaşadıklarını yansitma yaparak baskalarina yasatmak istedigini soylemisti rehb.arkadasim. Demek istedigim kucukken boyle taciz veya tecavuze magruz kalanlar ya cok içine kapaniyorlar yada arsizliga vurup yansitma yapabiliyorlar... pedofili mi degil mi hala anlamis degilim...

içim kötü oldu bende buna benzer yaşamıştım halamın oğlu yaşatmıştı ama 6 yasındanda küçüktüm öldüresim var onu hala

Mesafe yasak demiyorum ki mesela iç içe yasıyoruz ama gözüm üstünde kimseyle uzun süre yanlız bırakmam ve çocuğuma özel bölgelerini dokunulmaması gerektiğini ... vs anlatırım korkmadan çekinmeden annesine anlatabileceğini... aslında aynı şeyleri söylüyorz

Pislikler. Allah onları bıldıgı gıbı yapsın. hıcbırıyle de muhatap olma ne ıgrenc ınsanlar ya. böylelerını s.kinden asacaksın ipe. cümle aleme ıbret olsun..........

Böylelerini HADIM etmeli!! Bedddua etmeyi sevmem ama Allah belasini versin!

ben bir kız çocuğuyken bana nasıl edepli olacağımı söyledilerse bence erkek çocuğunada söylenebilir.

küçükken aklımız ermiyor. bacaklarımı iki yada aralayıp salladım bir iki bunu otobüste yapmışım farkında değilim yaş 10 yada 12 eve geldim bir sürü laf yedim yetti mi yetmedi üstüne birde dayak yap bakalım şimdi bacaklarını öyle anlamını bile bilmiyorum.

kafa nasıl herkeste kız çocukları iyice kabuğuna çekilsin erkek zaten dilediğini yapar. yapmazsada aman kendi bilir diye bakıyorlar.
direk yavrum kız kardeşine tacizde bulunma diye elbet söylenmez. ama çocuk erkektir herşeyi yapar mantığıyla büyürse işte zaman karpuzda kabukta boş.

Canım benim okurken bile biz ne kadar üzüldük ki sen ve bunu yaşayan küçükleri düşünemiyorum. Çok enteresan rüyam da bugün 4-5 yaşlarında çocukları görmüştüm bir kız çocuğu düşüp tekrar kalkıyordu galiba bu yazdığını okuyacağımaymış. Aklıma o rüyam geldi Rabbim hiç bir masuma bu denli unutulmayacak acılar yaşatmasın inşAllah buna sebep olan pisliklere öyle bir dert versin ki o dertleriyle boğulsunlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…