- 19 Eylül 2009
- 2.461
- 1.187
- 39
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Nasıl kör cahil ,kötü kalpli akrabalarınız var anlamadım.
psikolojik tedavi gördünüz mü?
özel olmazsa babanızın ve arkadaşının mesleği nedir acaba ? yani aslıında nasıl bir çevrede büyüdünüz ?? büyük şehir? şehir? kasaba? köy?Ben de erkek kuzenimin tacizine uğramıştım 8 yasındayken.
Sonra arkadaşımın babası gizli arkadaşlık teklif etmişti; 13 yaşındaydım...
Daha da var. Ben çok taciz yaşadığım ve hatta sonu tecavüzle, belki ölümle sonuçlanacak bir durumun kıyısından döndüğüm için bünye arsızlığa vurdu sanırım. :) travma etkisi olmadı, bu derece etkilenmedim yani.
Bunlar hep beklenmedik kişilerden geliyor. İnsan kime güveneceğini bilmiyor.
Yaa 5 yaşındasınız we bunların hepsini hatırlıyor musunuz gerçekten...
Teyzelerinizin o laflarını herşeyini bu kadar net hatırlayabiliyor musunuz yanii?????
Bilmiyorum ama ben burda biraz tereddüt ettim doğrumu bu konu diye...
Yaniii aynı yaş grubunda OĞLUM var benim...
23 yaşına geldiği zaman babasının onca laflarını sizin gibi hatırlayacaksa ben buna çok sewinirim açıkcası...
Ya doğru mu bu konu offff
Bende yatılı bi okulda çalışıyorum belleticilik te yapıyorum kız öğrencilerin bazen ağzını ararım kim kimi seviyor falan diye kontrol altında tutmak için. Bi gün biri açtı ağzını yumdu gözünü kim kiminle nerde napiyo anlattı odadaki diğer kızlar ağlamaya başladı ben şok üstüne şok yaşadım kızlara yapılan bişey yoktu anlattıkları kadariyla ama erkekler arasında pis şeyler döndüğü kesindi okulda idareye ve rehberlikciye bahsettim ama üstü kapatıldı çünkü böyle bi olay doğuda kan davasına kadar gider. Halen susuyoruz ama en azından tacizci mezun oldu diye seviniyoruz. Bazen susmak zorunda kalmak insanın daha da gücüne gidiyor.Arkadaslar eklemek istedigim birsey daha var. Cok duzgun ve ilgili aile cocuklarindan da boyle pedofili mahluklar cikabiliyorken cok sorunlu ailelerden yansitma yapanlar da oluyor... Ben yine ilkogretimde calisirken bir analiz yapmistim birkac ogrencimizle ilgili ve rehberlikci arkadasimla paylasmistim. Bu buz daginin gorunen tarafi dediginde sok olmustum
Risk analizleri enketi yaparken rehberlik yaptigim sinifta cocuklarla özel olarak tek tek gorusmustum 7.sinifti sanirim. Iki ogrenci bana guvenip tacize ugradiklerini anlatmislardi ustun koru. O kadar cok sasirmistim ki, hem anlatabildikleti icin hem de bu konuda cok hassas oldugum icin. Isin uzmani olan rehberlikci bayan dostuma bildirmistim durumu. Bunlardan biri kızdı, digeri erkek. Kiz olan kalabalikta elle tacize ugramisti okulda ve cok agrina gitmisti. Erkek olan ise...ayrintisini soramadim utanmaktan ve soktan Sonuc olarak o erkek ogrenci 1 yil sonra okuldan atildi tacizden dolayi. Yaşadıklarını yansitma yaparak baskalarina yasatmak istedigini soylemisti rehb.arkadasim. Demek istedigim kucukken boyle taciz veya tecavuze magruz kalanlar ya cok içine kapaniyorlar yada arsizliga vurup yansitma yapabiliyorlar... pedofili mi degil mi hala anlamis degilim...
Bende yatılı bi okulda çalışıyorum belleticilik te yapıyorum kız öğrencilerin bazen ağzını ararım kim kimi seviyor falan diye kontrol altında tutmak için. Bi gün biri açtı ağzını yumdu gözünü kim kiminle nerde napiyo anlattı odadaki diğer kızlar ağlamaya başladı ben şok üstüne şok yaşadım kızlara yapılan bişey yoktu anlattıkları kadariyla ama erkekler arasında pis şeyler döndüğü kesindi okulda idareye ve rehberlikciye bahsettim ama üstü kapatıldı çünkü böyle bi olay doğuda kan davasına kadar gider. Halen susuyoruz ama en azından tacizci mezun oldu diye seviniyoruz. Bazen susmak zorunda kalmak insanın daha da gücüne gidiyor.
Merhaba arkadaşlar, konu şu: Ben 4-5 yaşlarındayken ailevi sorunlarımız nedeni ile dedemlerde kalmıştık uzun bir süre. annem ben ve kardeşlerim.Bekar dayım vardı teyzelerim vardı evde. sanırım dayım o zamanlar 20 yaşında falandı, ben küçükken beni taciz ederdi. İyi hatırlıyorum bir çok şeyi.Sülale tarafından da biliniyor. Beni sık sık odasına götürür yüz üstü yere yatırır ve üstüme uzanırdı. Yatağın üstüne yatırır üstüme omuzlarımdan bastırırdı. Kucağına alırdı bazen.Böyle zamanlarda ya elimde bir şey olırdu oyuncak kitap vs. verip onun hakkında konuşurdu benimle ya da başka konulardan. Bir de tuvaletten çıktığımda pamtolonumu indirip iç çamaşırımı kontrol etmişti ıslak olduğunu görünce kızmıştı güya niye silmiyorusun diye. Yüz üstü yere yatırıp üstüme çıktığı bir gün teyzem odaya tesadüfen girdi ve kıyamet koptu evde. herkes geldi. artık pantolonu inik miydi benim pantolonum inik miydi bilmiyorum, inik de olabilir çünkü sanki öyle bir şey hatırlıyorum. Teyzem kızdı bağırdı dayıma, beni annem teyzem aldı sorular sordular ve o soruyu sordular, ne dedim hatırlamıyorum ama annem şoka girdi ağladı çok kötü oldu beni dövdü hatta ...... ve buna da o kadar kırgınım o kadr kırgınım ki anlatamam, yere kapaklanışım büzülüşüm sırtıma inen yumruklar....çocuk halimle o kadar aciz ve üzgün ve masumdum ki düşününce kendime acıyorum dayımın tacizinden ziyade annemin davranışı. Ama onu da anlamaya çalışıyorum.Annem şu anda hayatta değil, yaşarken hiç bu konuyu da konuşamadık annem ben lisedeyken vefat etti....
El hasıl dayım diğer dayılarımdan dayak yedi, evden gönderildi. İnkar mı etti kabul mü etti bilmiyorum. Araya bayağı bir soğukluk girdi.Biz hiç görüşmedik bir daha hiç de konuşmadık. Ve bu olay 23 sene önce oldu.
Ama anneannem teyzelerim hala soğuk da olsalar görüşüyorlar. Evlendi çocukları oldu.
Ve şu var, o yaşımda teyzelerim kendimi taciz ettirdiğim için beni suçlamıştı, "neden bağırmadım neden söylemedin benim kızım olsa söyler" diye.O olaydan sonra içine kapanık ezik bir çocuk oldum, eve bir misafir gelmişti beni sevmek istedi kucağına almak istedi gitmedim utandım, yanıma otur dedi oturmadım. Israr etti ben istemedim. Sonra teyzem de "sen dayının kucağına oturuyorsun ama" demişti.... Küçük teyzem o yaştaki halimle, bana diyordu ki "senle kimse evlenmez sen dulsun" bunun ne anlama geldiğini bilmiyordum ama o utancımı suçlu hissetmemi üzüntümü korkumu çaresizliğimi zavallılığımı anlatamam bütün duygularımı köşelerde ağladığımı hatırlıyorum...ben kendi suçum gibi düşünüyordum. hiç kimse bana sarılıp da teselli etmedi.... bilinçsizlik mi sevgisizlik mi bilmiyorum zaten ailevi, maddi sorunlarımız da vardı.
Bunu bir türlü atlatamıyorum 22-23 yaşlarındayken anlatmıştım ilk bir arkadaşıma daha doğrusu ayrıntıya girmeden söylemiştim. Eşime de evlenmeden önce anlattım belki benimle evlenmek istemez diye....öyle bir şey düşünmedi.ama çok üzüldü ağladı ve kızdı ona, bu konuyu da kafamdan atmamı düşünmememi istedi.
Çok üzgünüm çocuk tacizi falan duyunca çok üzülüyorum o çocuğun ne hissettiğini çok iyi anlıyorum sarılmak istiyorum hepsine, sarılıp ağlamak...
şimdi ağlayarak yazıyorum bunları...ben çok değersiz haksızlığa uğramış ve zavallı hissediyorum kendime acıyorum...her kötü olayda aklıma geliyor.....çok uzun oldu ama anlatmak istedim, çok üzgünüm sanki yıllar geçtikçe hayatın gerçeklerini üzüntülerini gördükçe daha çok hatırlayıp üzülüyorum.... küçük kızı kucağına almış erkek görünce bile rahatsız oluyorum taciz ediyor gibi geliyor. Çok uzun oldu biliyorum, yazamadığım çok fazla şey de var aslında.....
LÜTFEN çocuklarınızı akraba yakını bile olsa dikkat edin, umarım kimse böyle bir şey yaşamaz...