Küçük birikimlerden büyük yatırımlara

Çalışıyorsun diye sanki sen evi geçindirmek zorundaymissin gibi. Afedersin sırtına binmeye alışmış inmek istemiyor gibi sırtındaki küfe gibi. Başkalarına elaleme yedirip çekirdek ailesine gelince cebinde akrep var gibi..

Merhaba hanımlar neredeyse 1 hafta oldu yazmayalı, inşaallah herkes için hayat yolundadır
Kendi adıma çok şükür şimdilik herşey yolunda
Okul ev annem çarşı hafta sonu okulda kurs bazen oğlanlar gelip gidiyorlar derken zamana yetişemiyorum desem yeri

Hayırlısıyla niyetimde yılın ilk 6 ayında borçlardan kurtulmak var

Bu hafta ve Ocak ayının ilk haftası faturalar haftası

Yılın son ek dersi bu hafta yatırılacak
Dükkândaki kiracıdan da aynı performansı bekliyorum

MerhabaHamdolsun iyiyim.İş ev arasında koşturup duruyorumBenimde borçlar var.Ocak zammı bi belli olsun önüme bakacağım .
Bizim kiracıdan pek bi hayır yok.

Daha önce bdvde konu açmıştım ama birde sizin fikrinizi alayım.İstanbulda oturuyoruz.Bizim 3+1 evimiz var 120 m2 ara kat 5-10 yıllık daire.Herşeyi harika tek eksiği asansör yok.Site değil.Tek daire üzerine olduğu için 5 aile oturuyor sadece.
Asansör olmadığı için bizim karşıdaki evi satıp peşinat yapıp şimdi oturduğumuz evi aldık.Burası 2+1 site.Öbür evden küçük olması dışında imkanları daha iyi.

3+1 evimizede kiracı koyduk.Maalesef orada büyük bir hatamız oldu .Eşim biraz panik yaptı.Üniversitede oğlumuz okuyor.Bir yandan ev kredisi zorlanırız diye düşündü.Ben o fikirde değildim.Nasılsa maaşlara zam gelecek diye düşünüyordum.Çocuğu görmedi hiçbir zaman anne ve babasını gördü bunlar iyi insanlar dedi.Üst kat komşumuzda kefil olmuştu bunlar iyi insanlar demişti.Ben ona güvendim.

Eşimin önerisi yüzde on olsun dedi bende gerek yok falan desemde sonuçta kabul ettim.O zamanki oran bile yüzde 19 du. Sözleşmeyi annesi imzaladı.Çocuk şehir dışındaydı..Faturalar çocuğun kendi üzerine .Kendi hesabından benim banka hesabıma gönderiyor.Geçen sene 1500 TL ye anlaşmıştık.Yalnız eve taşınmadan mutfağın alt dolaplarının yapılmasını istedikleri için 6000 oraya ödediler.Babası ödedi oda bir yıl boyunca ayda 1000 TL kira ödedi bize.Bir iki ay kombiden dolayı para kesti onu saymazsak.

Bir yıl dolunca bizim cevrede kiralar en az 5000 TL oldu.Bizde bari yarısını versin dedik 2500 tl kira istedik .Zemin kat balkonsuz 30 yıllık evler bile 3000 TL idi.Cocuk kabul etmedi.Önce yüzde 25 dedi sonra onuda vermiyorum kontratta yazan yüzde onu veririm mahkemeye git istediğini yap dedi.Şimdi 1650 TL ödüyor.1500 TL den 1650 TL ye.Bedavanın bedavası yani.

Araştırdığıma göre kanun ondan yana.Kontratta yazan yüzde 25 in altında olduğu için yüzde on geçerli.Yarın hükümet yüzde 25 değilde enflasyona göre yapın dese kira zam oranı 50-80 çıksa bile bizim kontratta yüzde on yazdığı için o rakam geçerli maalesef.İşin kötü tarafıda 5 yıl boyunca bunu değiştiremiyormuşuz.5 yıl sonunda mahkemeye başvurup kira arttırımı talep edebilirmişiz.

Ağustosda 2 sene dolacak.3 sene daha sabredeyimmi yoksa satayımmı bilemedim.Satış fiyatıda 15-2 trilyon arasında.

Kiracımıza aşırı gıcığım evde durmasını istemiyorum.İsterse boş dursun umrum olmaz.Zaten en baştada eşime evi kiraya vermek istemediğimi söylemiştim.

Kontratın üzerinde annesinin adı var fakat faturalar ve dekont kendi üzerine.Buradan birşey çıkmaz herhalde.

Son düzenleme:
Satabiliyorsan sat gitsin.

Satabiliyorsan sat gitsin.
Kendimi enayi gibi hissediyorum.150 lira gibi komik ötesi bir rakam.1 kilo peynir parası.

O zaman kefil olan komşum ben oğlanı tanımyorum annesini tanıyorum oda iyi insan dedi.Ancak bir süre sonra çocuğun annesi telefonlara çıkmamaya başladı.Eve geçene kadar iyi olan insanlar zam zamanı toz oldular.

Hadi çocuk deseki durumum iyi değil bir orta yol bulalım dese birşeyler yaparsın .Çocuk çok dikbaşlı.İstediğini yap kafasında sanki tapusunu ona vermişim ev onunmuş gibi bir tavırlar..

Çocuğun durumuda kötü değil bildiğim kadarıyla yeni evli ama şirketi var diye biliyorum.

Yeni 3+1 evler 2.5 -3.5 trilyon civarında

penceremden sana şu şekilde yapılırsa çıkarabilirsiniz demeyi çok isterdim.
Bu tip dosyalardaki yigilmalar, sonuna kadar da haklı olsan maalesef işi zorlastiriyor. Üzgünüm ama kiracının insafına kalınıyor. Sık sık kapısına gitseniz, bu bile tacize giriyormuş ve dava hakkını doguruyormus. Zor...Biz üzerine para vererek kurtulduk, hayırlısıyla siz de kurtulun inşaallah...

Biz de iki gün önce hesap kitap yaptık, toplamda 45.000 TL borcumuz çıktı. Nakit ödemeyi düşünmedik, kredi kartlariyla takside böldük. Böyle daha mantıklı geldi. Bir yandan da birikime devam ediyoruz...
Allah önce bedenimize, ruhumuza saglik-sihhat, hanelerimize huzur, keselerimize bereket versin. Aminnn...

Teşekkür ederim.İnsallah çıkartabiliriz

Allah hepimize borçlarımızı ödeme kolaylığı versin
Bundan sonrası için de bol bereketli birikimler nasip etsin

Asansörümüz takıldı birkaç güne faaliyete geçecek
Yapılan bazı ortak alanda işler var boya vs de yapılacak
Dün akşam yönetici kat başına düşen miktarı yazmış

Ama ben annem ve de benim üst kat komşum binamızdaki siyasi bir partinin asansör işlerine ve yapılan ortak alandaki harcamalara kayıtsız kalması sebebiyle onun vereceği parayı üçe böldük
Allah bildiği gibi sorsun haklarımızı bunlardan
Mahkemeye vereceğiz avukat devreye konuldu
Ama bu dünyada ama ahirette hakkımızı alacağız Allah'ın izniyle...

Asansör 220 bin tl
Normalde kat başına 44000 tl düşüyor

Ama parti kendi hissesini vermeyi kabul etmiyor
2. Kattaki sadece kendi payıma düşeni veririm deyip kenara çekildi

Biz 3 hissedar partinin şu ana kadar asansör ve ortak alanda vermesi gereken tüm parayı 3 e bölerek ödüyoruz

Şu ana kadar 60000 tl yi geçti ödediğim
Partinin payına düşen yaklaşık 20000 tl asansör payı ile birlikte
Daha akşam ortak alandaki yapılan işlemler için kendi payım ve partinin vereceğinin üçte birinin toplamı olarak 4530 tl ödedim

Bakalım işin sonu nereye varacak normalde apartman yönetmeliğine göre bir binada parti ,lokal ,dernek bulunması oylamaya sunulduğunda oy çokluğuyla binadan tahliye edilebiliyor

Pilatesten geldim. Kızımla düet ders yapıyoruz. Haftada üç gün gidiyorduk, 12 ders 1200 TL idi. Kızım çok yoğun ve çok yoruluyor, haftada ikiye düşürdük. 8 ders 1250 TL oldu. İleriki yaşları sağlıklı yaşamak için yatırım gözüyle bakıyorum. Bakmaya calisiyorum.

Asansörünüz hayırlı olsun.Çok büyük rahatlık.Diger konuda ise şaştım kaldım Sonuçta o asansorü onlarda kullanacak .Hatta parti olduğu için onlara gelen giden daha çok olur.Daha çok kullanırlar.

Neyse mahkemeye vereceğiz aslında bunları habercileri de çağırıp tüm ülkeye rezil etmek var
Dur bakalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…