Küçük birikimlerden büyük yatırımlara

benim gelirde de, her ne kadar reel zam oranlarına yetişmek mümkün olmasa da, güzel bir artış oldu, çok şükür...

evin ihtiyaçları, faturalar, tatil, okullar vs büyük çoğunlukta eşimde olunca, biriktirme olayına girebildim biraz ama ülkemiz/dünya şartları malum, ne yaparsanız yapın, yakalayamıyorsunuz günü, o ayrı....

ki ikimizde özel sektörde, serbest çalışınca, yarının ne getireceğini bilemiyorsunuz, o nedenle daha temkinli gitmek lazım...

eyt çıkarsa bi de emekli oluruz inşallah, günü dolduralı yıllar oldu hala prim ödemeye devam... en düşük emekli maaşı ne kadar onu da bilmiyorum ama... :)

plan, program, bütçe vs süpersin canım... :)

geçenlerde paylaştığın, önümüzdeki aylar/yıllardaki yatırım planını da merak etmiyor değilim... :)
Sana özelden yazarım planlarımı herşey nasip

Benim hayatımda a b c d x y z planlarım vardır ya da olmak zorundadır, ben de böyleyim

1998 yılından önce benim de sigorta girişim var

E devletten çalışma hayatım bölümünde 24 yıl ve 7886 prim günü var

1998 yılından önce benim de sigorta girişim var

E devletten çalışma hayatım bölümünde 24 yıl ve 7886 prim günü var
1999 öncesi beklemede bakalım hayırlısı... o zaman sen de emekli olursun, ama daha çok gençsin, mesleğini de seviyorsun, devam edersin belki, hayırlısı... :)

ben de aynı durumdayım, emekli olsak da çalışmaya devam, bi yerden sonra sadece kendin için hareket edemiyorsun, bir sürü çalışan var ofiste vs vs...

ben de çok planlı programlıyımdır, aksine eşim çok rahat....

Rabbim sağlık ve hayırlı uzun ömür versin de çalışalım, kazanalım,yiyelim,içelim, verelim, birilerine faydamız olsun her daim
inşallah... :)

Allah sağlık huzur versin hepimize ülkemizin ve dünyanın ekonomik gidişatını düzgün etsin,emekli olmayı düşünmüyorum şimdilik şu anki halim olduktan sonra çalışmak bana göre boş duramam
Eğitim videoları bahanesiyle bile yarım gün okula gidip geliyorum
Okula gitmek benim için keyifli bir etkinlik öğrencileri, çalışmayı ve ortamı seviyorum
Bir de okul evime araba ile tam 2 ya da 3 dk yaşadığım yer yorucu değil programımı istediğim gibi ayarlıyorlar
Yaş 45 en azından 5 ya da 10 yıl daha gideri var şu anki durumum olursa
Maaş +ekders + kurs + sınav ücretleri gibi ekstralar ile ev kira olmayınca birikim yapabiliyorum kendi çapımda
Henüz oğlanlar okuyup ,iş sahibi olup kendi ayakları üzerinde durmalarına ortalama 7 - 8 yıl var .
Hayırlısı olsun diyelim

amin canım...

kadınlarda 20 yıl şartı var, benim 26 yıl olmuş... bi de öyle bir şey var, yıllarca boşuna sgk/bağkur prim ödüyorsun ve bu fazla ödemeler emekli olduğunda alacağın maaşa yansımıyor... :)

deve demiş ya, nerem düz, o hesap bizimki... :))

çocukların geleceği için her şey diyorsun yani :)
onları maddi/manevi düzgün yetiştirip, topluma, çevrelerine ve kendilerine yararlı bireyler haline getirmek anne/babaların görevi...

hayata atılmadan önce manevi birikim yanında, işlerini kolaylaştıracak, hayata 1-0 önde başlamalarını sağlayacak maddi birikim de olursa hiç fena olmaz yani... :)

Rabbim her şeyin hayırlısını versin hakkımızda.... amin...

Çocuklar mesleklerini ellerine almış olsalar ,emekliliği çok rahat düşünebilirim
Çünkü 7 - 8 bin tl emekli maaşı ve dükkan kirası benim geçimimi pek ala sağlamama vesile olur

Ama çocukların babalarına da pek güvenmiyorum işlerinin akıbetine de ... O nedenle ben oğlanların maddi yönden babalarının haberi olmadan desteklerim diye çalışmayı istiyorum

Gelirimi durduk yere yarı yarıya düşürmenin hiç mantıklı yanı yok

kesinlikle haklısın.... daha yaşımız genç, çalışmak iyidir, her yönden... :)

hayat şartları işte, bazen babaların düşünmesi gerekenleri, anneler düşünmek zorunda kalabiliyor... vardır onda da bir hayır...

Rabbim sağlık versin de, gerisi her şekilde hallolur...

Evet evet kesinlikle canım

Mrblar bayanlar uzun zamandan sonra gene ben. Birikime dair umutlarım tükendi. Kiralar fahiş arttı . Kreşler aynı şekilde. Maaşlara gelen zaman kira ve kreş artsini karşılamadı. Geleceğe dair tüm ümitlerim heveslerim paramparça . Evim olmayacak arabam olmayacak biliyorum. Ama bu yıl ev sahibi bizi evden çıkarsa 7 bine bile ev bulamam şuan kiralar 7.8 den başlıyor. Boşu boşuna hayatın ipini elimize almış cekistiriyoruz. Hayat zor hepinize huzur mutluluk bol birikimler diliyorum. Kendime de umut ve yaşama hevesi ..

Haklısin malesef Benim kiram zamlar patlamadan hemen önce 1300 du Şubat'ta artacak kaç olacak düşünmek bile istemiyorum Ne olacak halimiz.Benim de umudum çok azaldı ama yine de munkun olduğunca birikime çalışacağım,niyet ettim hayırlısıyla ev almaya diyerek devam ediyorum

Benim kiraya 1400 kreşe 1800 zam geldi gerisini sizlere bırakıyorum.

merhaba
siz de benim gibi arada gelip, arada kayboluyorsunuz anlaşılan... :)

pandemi, küresel ekonomik kriz vs derken hepimiz aynı durumdayız aslında... geleceğe dair umudu kalmamış, ekonomik kriz, kıtlık vs derken psikolojisi bozulmuş, dünyanın artık yaşanılmaz olduğunu düşünüp karalar bağlamış, umutları tükenmiş vs. vs.

ama bizler inançlı insanlarız, her bir zorluğun ardından iki kolaylık, her gecenin ardından sabah, her sabrın sonunda selamet olduğuna inanan.. şartlar ne olursa olsun, sağlıklıysak, üstüne bir de biraz huzurumuz ( nurun ala nur) varsa, dünyanın bir imtihan olduğunun farkındaysak, sabredenlerin, her hal ve şartta umutsuzluğa düşmeyip, sonunda feraha ulaşacağına olan inancımızı kaybetmezsek, imtihanı başaranlardan olabiliriz...
her şey biz de bitiyor aslında, her zaman bardağın dolu tarafını görmeye çaba sarfetmeliyiz...
her hal ve şartta mutlu olmanın bir yolunu bulmalıyız, çok zor hatta bazen imkansız gibi görünse de...

Eksideyim ve üstüne ürün artışı . İnşallah aç açıkta kalmayız tek sukrum.
inşallah, Rabbim açlıkla, kıtlıkla imtihan etmesin... yeni nesil olarak çok fena açıldık, en ufak bir yokluğu kaldıramayacak durumdayız maalesef... oysa bizim neneleriz dedelerimiz, ekip biçtikleriyle karınlarını doyuran, hayatlarını idame ettiren, aza kanaat eden insanlardı...

ev sahibin şu şartlarda sesini çıkartmamış, fark istememişse, şubat ayında da çok fazla artış yapmayacak, insaflı birine benziyor canım... :)

kimse kontrat süresinin bitmesini beklemedi çevremde maalesef.... ya şu kadar kirayı kabul et, ya da çık, ben oturacağım, çocuğum oturacak vs. ile gitti kiracılara...

Msjiniz için teşekkür ederim ama inanın çok sabrettim çok dua ettim ve malesef ümidim kalmadi. Bir ara hayat doluydum herşeyi istedim Allah'tan hemde en iyisini nasip ya duamı isteğimi Allah'a dedim. Kaç yıldır belimiz dogrulmadi. Sonra resmen tokat gibi çarpıldı yüzüme dualarim sana hiç bişey layık der gibi battikca batıyoruz. Keşke bir harcamamız bı tatilimiz ne bilim üst baş alımı için harcamamız olsa en azından yaptık derdim. Neyse anlatsam sabahlar yetmez. Bu arada kamu personeliyim. Çocuğum kreşte eşimle ikimiz sabahtan akşama tabiri güzel essek gibi çalışıyoruz durum bu .... Vesselam

Ay inşallah yüzde 25 olan 1700 u geçmez duam bu yönde Geçen yıl yüzde 30 zam yapmıştı bu yıl için de uygun yaparız diye söz vermişti bakalım Allah büyük

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…