Küçük birikimlerden büyük yatırımlara

Tl kiraya verilecek bir gayrimenkul dükkan ya da apart dairesi alacak durumdaysa alıp kira getirisi elde etmeye bakabilirsin

Ya da imara açılabilecek potansiyele sahip arazi alıp 5 10 yıl sonra müteahhite verip gayrimenkul elde edebilirsin

özellikle şu son dönemde ev sahibi/kiracı olaylarını gördükçe kira olayını tamamen hafızamın arka taraflarına ittim açıkçası... :)

arsa bana da daha mantıklı geliyor, şehrin içinde bina yapılacak arsadan ziyade, istanbul yakınlarından arsa/tarla daha mantıklı geliyor, en azından insanlarla uğraşmayız, diye düşünüyorum... :) o da uzun vade istiyor biraz... şu şartlarda elde tl tutmak çok mantıklı gelmiyor...

hayırlısı artık...

Bugün bütün gün boyunca halkbank mobile sayfa işlem yapmadı
Ne biçim bir banka anlamadım Allah'tan kredi kartı borcumu, faturaları filan geçen haftalardan ödemişim 😊
Bugün kuyumcuya da gitmek gelmedi içimden 😁

Bugün bütün gün boyunca halkbank mobile sayfa işlem yapmadı
Ne biçim bir banka anlamadım Allah'tan kredi kartı borcumu, faturaları filan geçen haftalardan ödemişim 😊
Bugün kuyumcuya da gitmek gelmedi içimden 😁
İnsanlar nasıl yuklendiyse demek 😒

Bugün
* 1300 kira
* 3000 kk borcu kapatma (akabinde 1000 e yakin harcama 🤣)Bu harcamaların içinde market alışverişi ve birkaç parça hediyelik kıyafet var)
* 500 eksi hesap otomatik ödemesi
* Oğlus,kuzen ve yeğenimi gezdirdim.Ogluma 80 TL oyuncak,yeğenime 110 TL oyuncak + kıyafetler,eğlence ve yeme içme
* 900 annemin bakkal borcu

Şimdilik aklıma gelenler bunlar.Annemin SGK bu ay son.2158 ödemesi var.Bu ay fındık satacak,ben ödeyecegim dedi.Bir yandan kıyamıyorum,diğer yandan benim için rahatlık olur diye düşünmüyor değilim.
Birazdan eve dönüş biletleri alırım kısmetse.İlerleyen günlerde hediyelik birkaç şey alacağım üç velime ve komşuma ( aynı zamanda arkadaşım).
Gidince de oğlus ve kendime kıyafet alacağım,şimdi valizi doldurmayayim.
Kreş ödemelerini promosyon ile yapmak istiyorum.
Aaaa bir de uzman öğretmenlik PDF si 127 TL
Bende şimdilik böyle 😊

Bugün
* 1300 kira
* 3000 kk borcu kapatma (akabinde 1000 e yakin harcama 🤣)Bu harcamaların içinde market alışverişi ve birkaç parça hediyelik kıyafet var)
* 500 eksi hesap otomatik ödemesi
* Oğlus,kuzen ve yeğenimi gezdirdim.Ogluma 80 TL oyuncak,yeğenime 110 TL oyuncak + kıyafetler,eğlence ve yeme içme
* 900 annemin bakkal borcu

Şimdilik aklıma gelenler bunlar.Annemin SGK bu ay son.2158 ödemesi var.Bu ay fındık satacak,ben ödeyecegim dedi.Bir yandan kıyamıyorum,diğer yandan benim için rahatlık olur diye düşünmüyor değilim.
Birazdan eve dönüş biletleri alırım kısmetse.İlerleyen günlerde hediyelik birkaç şey alacağım üç velime ve komşuma ( aynı zamanda arkadaşım).
Gidince de oğlus ve kendime kıyafet alacağım,şimdi valizi doldurmayayim.
Kreş ödemelerini promosyon ile yapmak istiyorum.
Aaaa bir de uzman öğretmenlik PDF si 127 TL
Bende şimdilik böyle 😊

Fındık tarlada kaçtan satılıyor ?
Sivri kabuklu ?
Ve yuvarlaklar

Bu ay 1 adet Cumhuriyet altını alacaktım fakat almadım çünkü küçük oğlan o altının parasını istedi telefon alacakmış böylece 4 adet borcum kalmış olacak.

Dün belediyeden karta su yüklettim uzunca bir aradan sonra aylık ortalama 10 ton civarında su kullanıyoruz , bizim burada suyun tonu 3 tl bile değil 2.79 tl 🤭

Arabanın 2 senede bir olan tüv muayenesi var 650 tl oraya verilecek

Markete pazara kasaba kısacası yiyecek içecek için para su gibi harcanıyor yapacak birşey yok 😊

Burada komşuluk tanıdık ilişkileri çok şükür çok güzel

Geçen gün tanıdık bir arkadaşa gittik davetli olarak orada yedik içtik vs bir de eve dönerken bir sürü yufka ekmeği, gözleme, katmer
bahçelerinde yetiştirdikleri domates ,biber ve dolmalık biberlerden toplamışlar verdiler
Allah razı olsun keselerine bereket 🤲😊

Bu ay 1 adet Cumhuriyet altını alacaktım fakat almadım çünkü küçük oğlan o altının parasını istedi telefon alacakmış böylece 4 adet borcum kalmış olacak.

Dün belediyeden karta su yüklettim uzunca bir aradan sonra aylık ortalama 10 ton civarında su kullanıyoruz , bizim burada suyun tonu 3 tl bile değil 2.79 tl 🤭

Arabanın 2 senede bir olan tüv muayenesi var 650 tl oraya verilecek

Markete pazara kasaba kısacası yiyecek içecek için para su gibi harcanıyor yapacak birşey yok 😊

Burada komşuluk tanıdık ilişkileri çok şükür çok güzel

Geçen gün tanıdık bir arkadaşa gittik davetli olarak orada yedik içtik vs bir de eve dönerken bir sürü yufka ekmeği, gözleme, katmer
bahçelerinde yetiştirdikleri domates ,biber ve dolmalık biberlerden toplamışlar verdiler
Allah razı olsun keselerine bereket 🤲😊

😱 3 bile değil mi
Burada 10 küsür suyun tonu
Ayrıca 5 TL aylık katı atık parası alıyorlar ( aralıkta 5 ti şuan kaçtır bilmiyorum )

😱 3 bile değil mi
Burada 10 küsür suyun tonu
Ayrıca 5 TL aylık katı atık parası alıyorlar ( aralıkta 5 ti şuan kaçtır bilmiyorum )
Aynen öyle en son aylar önce sanırım şubat ayında almıştım 100 tl lik su o zaman 33 tondu aldığım su
Dün aynı paraya 35 ton su verdiler faturaya baktım aldıkları kdv oranını 4.5 tl den 0.60 kuruşa düşürmüşler 🤣🤣🤣🤣🤣

Dün 97.75 tl ye 35 ton su aldım 🤭😊

Maaştan 3235 kalmıştı 13.100 promosyon yattı Allah bereket versin.Evimde olsaydim 5 Gr altın almak istiyorum pazartesi nasipse.
Bu arada annemin SGK Sina hoc vermedim ama bilmiyorum veresim de geliyor en azından 1158 verip 1000 de anneme bırakırım gibi

Evdeki hesap çarşıya uymadı büyük oğlanın kaydı yapılacak o nedenle okul taksitinin okula kayıttan önce yatırılması gerekiyormuş o nedenle küçük oğlana telefon için altın parası filan vermeyeceğimi söyledim ona ödediğim 3 Cumhuriyet altınını önüne koydum al buradan bozdur dedim zaten o altınlarından bozdurmak istiyordu ben altın parası vereyim demiştim olmadı hayırlısı kısmet değilmiş

12500 tl büyük oğlan için verilecek parayı babasının hesabına göndereceğim nasipse

Tüv muayenesi için parayı ayırdım

Kalan 5 cumhuriyet altını borcumu eylül ekim ayında alacağım maaş, ek ders ,eğitim ödeneği ve dükkan kiralarına göre ödemeye başlarım nasipse

Herkese merhaba birikimci canlar 😊

Bu aralar sabah kahvaltımı yapıp akşam yemeğimi tasarladıktan sonra okula gidip eğitim videolarını izliyorum. Birkaç saat vakit geçirdikten sonra anneme ya da eve dönüyorum.
Sonrası evde yapılması gerekenler yemek vs derken günler çok çabuk geçiyor.

Biraz önce kağıdı kalemi alıp 4 aylık kaba taslak gelir gider ve borç ödeme planı yapmaya çalıştım Allah hayırlısını versin . Amin 🤲😊

Herkese merhaba birikimci canlar 😊

Bu aralar sabah kahvaltımı yapıp akşam yemeğimi tasarladıktan sonra okula gidip eğitim videolarını izliyorum. Birkaç saat vakit geçirdikten sonra anneme ya da eve dönüyorum.
Sonrası evde yapılması gerekenler yemek vs derken günler çok çabuk geçiyor.

Biraz önce kağıdı kalemi alıp 4 aylık kaba taslak gelir gider ve borç ödeme planı yapmaya çalıştım Allah hayırlısını versin . Amin 🤲😊
plan, program, bütçe vs süpersin canım... :)

geçenlerde paylaştığın, önümüzdeki aylar/yıllardaki yatırım planını da merak etmiyor değilim... :)

X