Küçük birikimlerden büyük yatırımlara

Geçmiş olsun canım

Cok gecmis olsun canim

Merhaba kızlar güzel bir hafta sonu olması dileğiyle ...

Günleri bir tarafa bıraktım haftalar aylar nasıl çabuk geçiyor anlamıyorum

Çok şükür şimdilik herşey yolunda bakalım

Dün elektrik faturası 92.20 tl gelmiş ödedim
Cep telefonu 156 tl Kredi kartı ile onu nasipse maaşta öderim
Önümüzdeki hafta doğalgaz faturası gelir sanırım 30 40 tl olur

Menülerimi evde olanlardan oluşturuyorum tek kişi olunca bir yemek 2 gün yetiyor bazen onu bile yiyemiyorum mesela dün annemin komşusu otlu peynirli pide yaptırıp getirmiş ben anneme gittim ayranla 2 parça pide bana günün 2. Öğünü oluverdi
Pazartesi gününden bugüne mutfak için 68.65 tl harcamışım

Nasipse önümüzdeki haftalarda Çanakkale Bursa gezimiz var onun fiyatı da çok uygun 700 tl
2 gün 1 gece konaklama yemek dahil

Merhaba iyi akşamlar kızlar

Bugün marketten 2 paket süt , 1 poşet tavuk aldım
Tavuk indirimdeydi
Önümüz malum yaz ve mangal sezonu açılır fiyatlar artar diye derin dondurucudaki tavuklar dursun diye düşündüm

Böylelikle bu hafta mutfak için toplamda 135.70 tl harcamış oldum

hanımlar merhaba.

40 bine yakın bir miktar birikmiş var, harcanacak bir yeri yok. TL mevduat hesabına koyalım dedik, araştırdım, 60 gün boyunca hoşgeldin faizi brüt %19 veriyor ve 30 günde 500-600 civarı net faiz getiriyor. 60 günden sonra hoşgeldin dönemi bittiği için vereceği faiz direkt %7.5'lara falan düşüyor. 60 gün sonunda başka bir bankanın başka tl vadeli mevduatına yatıralım diyoruz, onda da genelde %15 falan veriyorlar. yani bu faiz oranları enflasyonu göz önüne alınca aşırı düşük. paranın aylık değer kaybı %60 falan, banka %20 bile vermiyor mevduata.

altın veya dolar alalım desek epey yükseldi, uzun vadeli olarak mantıklı zaten birikimin bir kısmı altında senelerdir ama o da değeri korumuş oluyor aslında. aman aman bişey katmıyor.

borsa, coin gibi şeylere giremeyiz annemin zira bu para, o tarz şeyleri fazla riskli buluyor. anne kafasını bilirsiniz, durduğu yerde biraz değerlensin istiyor.

ülkeye bak para biriktirmek bile ayrı problem, harcamak bile daha mantıklı geliyor ama eldeki toplam para öyle ev araba almaya yetmeyince mecbur başka yatırım araçlarına yöneliyoruz.

tavsiye verin bakalım, siz olsanız ne yapardınız?

Ben faize karşı bir insanım
Coin ve borsa da sürekli takip etmen gerekir çok riskli yatirimlar geçenlerde coinler sıfırlandı ev ve araba parasını yatırıp kaybedip intihar edenleri okudum
En güzeli döviz ve altından sepet yapabilirisniz. Ben biraz bankada birazda fiziki alıyorum kafam rahat
Varyemez De böyle düşünüyor bence

Yatırım tavsiyesi olmamakla birlikte benim kişisel tercihim fiziki altındır her zaman
Biriktirdiğim altınlar belli seviyeye gelince günün şartına göre bu zamana kadar ev ,araba ,dükkan gibi şeyleri almak nasip oldu

Faiz benim tercihim hiçbir zaman olmadı olmaz bazı konular benim için su götürmez o konulardan biri de bu benim için
Borsa bitcoin vs hepsini araştırdım benim hassasiyetlerime uygun değil

Döviz yıllar bazında altınla kıyaslandığında hep gerisinde kalmış fakat çeşit yapmak isteyen için neden olmasın
Değerli diğer metallere de yatırım yapılabilir gümüş vs gibi

Yazdıklarım beni bağlar kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir

Yatırım sabır işidir uzun vadede lazım olmayacağını düşündüğünüz miktarlarla yatırım yapılır

Beni tanımışsın öteki tarafta böyle şahitlik yapmanı bekliyorum ona göre

teşekkürler, fiziki alıp güvenli bir yerde tutma imkanımız yok.
faize de karşı değilim aksine çatır çatır destekçisiyimdir.

Merhaba hanımlar hayirli cumalar
Pazar günü kızımın lgs sınavı var dua istiyorum hayirlisi olsun insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…