Sanırım sen de ogretmensin ben deeduu bakalım daha neler çıkacakAnaaaaaaaa ne güzel tesadufler :)
Maaş yatınca biraz daha alalım beraberce hahaahah:)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Sanırım sen de ogretmensin ben deeduu bakalım daha neler çıkacakAnaaaaaaaa ne güzel tesadufler :)
Maaş yatınca biraz daha alalım beraberce hahaahah:)
Aynı biz yani eski halimiz.Çok teşekkür ederim
Bı planlama yapıp uyacagim bu sefer inşallah yatindan sonra ayın on beşi burayı düzenli takip edeyim bakalım neler yapabilecegim
Evde oyuncak dükkanı gibi işin kötüsü bugün yen oyuncakciya iki çocuk için 200lira gibi bı para bıraktık hemde ekside iken gezelim diye girip küçük bişi alayım falan deyip sonra bı bakıyoruz bir çok şeyden kistigimizi ıvır zıvır oyuncağa falana vermiaiz
Amin canım aminEllerine sağlık Allah kabul etsin ve Allah seni iyi etsin kalkıp yapcam canım çekti
Sanırım sen de ogretmensin ben deeduu bakalım daha neler çıkacak
Bereketli olsun yatırımlarımızAnaaaaaaa valla öğretmenim meb değil ama yök:)
Yanı ayın 15i değil de ayın sonu 30 31 i falan maaş yatıyor
Olsun alalım da ne zaman olursa artık
Ben gümüş alacağım ama bu ay altın almayacağım
Afiyet olsun bende de kabak varAkşam menüm
Kabak yemeği
Spagetti makarna
Tavuk taşlık
Cacık
Kakaolu puding
Aslında ufaklığı da alıp doğal alanlar tercih etseniz hem avm lerdeki insan ve cihazların yaydığı elektrik yükünden uzak sakin ferah deşarj olmak için bence daha güzelAynı biz yani eski halimiz.
Virüsten önce en az haftada iki yemeğe çıkardık ve AVM de yerdik genelde mutlaka 3-5 bişey alır gelirdik aylık 2000 AVM gideri olurdu İnan en az zaten kendine eşine çocuğa iki parça şey alsan gidiyor para.
Virüs bu açıdan bizim baya tasarruf yapmamızı sagladi bir kere bile AVM yapmadık daha
Bence öyle mekanlara ne karar gidilirse o kadar zararama virüs bitse tekrar gideriz ben hayatta en güzel birikimin kendimize yaptığımız birikim olduğunu düşünüyorum sosyalleşmek dışarda kafa dagitmak hele çalışan biriyseniz haftada bir iki dışarda yemek yiyerek iş yükünüzü hafifletmek çok iyi geliyor.Teraziyi dengede tutmak önemli.
Onu da yapiyoruz biz karı koca gezmeyi severiz misafir ağırlamayı etkinlik yapmayı ,bu süreç bizi baya sakinleştirdi,her hafta bı piknik olur fırsat buldukça çocuğu bebek arabasına atıp yürüyüşe çıkarız ,ama okul çıkışı yemeği yiyip gelelim dediğimiz çok olur yorgun olunca özellikle.Genelde de AVM seçeriz aslında yemek yerini değiştirip yine dışarda yesek bile kâra geçiyoruzAslında ufaklığı da alıp doğal alanlar tercih etseniz hem avm lerdeki insan ve cihazların yaydığı elektrik yükünden uzak sakin ferah deşarj olmak için bence daha güzel
Ben artik, dogum günü, bayram disinda hediye almamaya karar verdim. Disari cikinca oxuncsklara bakiyoruz ama almiyoruz. Israr ederse dogum gününde almak istediklerin listesine yazalim , zamani gelince aliriz diye konusuyoruz. Ilk zamanlar anlamiyordu, hemen istedihine ulasiyor diye agliyordu. Simdi kendisi söylüyor. Bütün oyuncaklari Killer indirdim cünkü oynamiyorlar, birsene boyunca o istedigi halen aklindaysa aliyorum. Ögrensin, oynasin diye aldiklarima yazik, disari cikip parkta oynamak baska aktiviteler yspmayi daha cok seviyor cocuklar.
Suanlik benim birikimlerim ufak, insallah ise dönünce biraz daha birseyler ysparim bakalim...
Merhaba canımHanımlar merhaba
Sizden tavsiye almak istiyorum nasıl biriktiriyorsunuz ipuclariniz var mı
Kredi kartı kredi ev ve ihtiyaç ekşi bakiye bunlar kafamı sürekli kurcalıyor kayda değer bir sonuç da alamıyorum düşünsem de özellikle çocuklara hayır deme noktasında biraz eksiğim galiba yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
Pandemiden once torun pahali bir sey istiyordu. Turlar icin birlikte biriktirdigimiz dovizi ve 1 gr altini risk alarak onune koydum. Bunlar nihayetinde senin, parani istedigin gibi yonetebilirsin. Hepsini bozdugumuzda istedigini alabiliyorsun dedim. Dusunceden karnina kramplar girdi... Karar vermekte acele etme. Turda elin bol sekilde gonlunce gezmek, yiyip icmek mi, yoksa o bahsettigin sey mi? Kivrandi kivrandi, bu parayi biriktirmek icin nelerden nelerden vazgectim, kiyamam. Oyuncak icin de bayram paralarini ve dedelerin verdigi harcliklari biriktireyim bari dedi.Amin canım Allah razı olsun
Ufaklığı kırmadan ama ihtiyacı olmadığını anlayacağı şekilde ayrıca yaşı büyüdükçe farklı ve daha güzel ihtiyaç duyacağı eşyaları daha rahat alabilmesi için bugün kat kat benzer oyuncakları almasının anlamsız olacağı izah edilmeli ...
Hatta bu konuda birikim yapması teşvik edilmeli
Afiyet olsun bende de kabak var
çok teşekkür ederim önerileriniz için umarim hayatıma gecirebilirim deneyeceğimBu vb basliklar da motivasyonunu arttirir.
Bir de izninle kucuk bir tavsiye vereyim.
Arada oyuncaklarin bazilarini ortadan kaldir, ozluyorlar ve cikarinca yeni alinmis gibi geliyor.
Hayir derken, babayla ve diger aile buyukleriyle de anlasin. Paramiz yok demeyin, ihtiyacin yok deyin. Bu zihnine kodlaniyor.
Bu sene torunuma kizim d.gunu hediyesi alayim demis. Ihtiyacim yok, oyuncagim da var ayakkabim da diyormus.
Tam istedigim kivamda buyuyor. Insaallah devami da gelir...
benim kızım değil ama oğlum her oyuncağıyla istisnasız oynuyor öyle olunca şu ana kadar çok da takilmiyordum oyuncak almaya çocuk oynuyor hakkını veriyor falan diyordum ama zamanla içinden çıkılmaz bir hal aldı biriktikce bir servete dönüştü evdeki dağınıklığı toplaması vs de cabasıBen artik, dogum günü, bayram disinda hediye almamaya karar verdim. Disari cikinca oxuncsklara bakiyoruz ama almiyoruz. Israr ederse dogum gününde almak istediklerin listesine yazalim , zamani gelince aliriz diye konusuyoruz. Ilk zamanlar anlamiyordu, hemen istedihine ulasiyor diye agliyordu. Simdi kendisi söylüyor. Bütün oyuncaklari Killer indirdim cünkü oynamiyorlar, birsene boyunca o istedigi halen aklindaysa aliyorum. Ögrensin, oynasin diye aldiklarima yazik, disari cikip parkta oynamak baska aktiviteler yspmayi daha cok seviyor cocuklar.
Suanlik benim birikimlerim ufak, insallah ise dönünce biraz daha birseyler ysparim bakalim...
ah korona bu konu da bizi de yola soktu gerçekten ben kesinlikle çocuklarla bir daha AVM ye girmeme karari aldım umarim uyarımAynı biz yani eski halimiz.
Virüsten önce en az haftada iki yemeğe çıkardık ve AVM de yerdik genelde mutlaka 3-5 bişey alır gelirdik aylık 2000 AVM gideri olurdu İnan en az zaten kendine eşine çocuğa iki parça şey alsan gidiyor para.
Virüs bu açıdan bizim baya tasarruf yapmamızı sagladi bir kere bile AVM yapmadık daha
Bence öyle mekanlara ne karar gidilirse o kadar zararama virüs bitse tekrar gideriz ben hayatta en güzel birikimin kendimize yaptığımız birikim olduğunu düşünüyorum sosyalleşmek dışarda kafa dagitmak hele çalışan biriyseniz haftada bir iki dışarda yemek yiyerek iş yükünüzü hafifletmek çok iyi geliyor.Teraziyi dengede tutmak önemli.
çok teşekkür ederim önerileriniz için dediklerinizi hesapladım borçlar ve ev giderleri hesapladim krediler dışında elden aldığımız bir borç var ilk hedefim onu bitirmek aylık 2000 o borç için ayırmayı altın almayı onun içinMerhaba canım
Önce gelir ve gider tablosu oluşturmanı
Sabit giderleri tespit edip onları gelirden çıkarmanı
Kalan paradan zorunlu birikim miktarı oluşturup ayırmanı
Çocukları kırmadan hayır diyebilmeliyiz bu onların da iyiliği için bunu güzelce izah etmeliyiz
Biz de cok yapariz, severiz de...Ya kabak yemeğini nasıl yapıyorsunuz, komşu bahçesinden vermişti kabak da...
Ya ben çeşit olsun diye yapıyorum hiç bir iddiam yokkabaklari ince halkalar halinde doğruyorum,kıymayı kavurup kabakları ekliyorum, sarımsak ve domates rendesi ekliyorum bunları bı tür çevirip baharatları salçalı bı sos hazırlıyorm biraz da su ekleyip pişmeye bırakıyorum.Ya kabak yemeğini nasıl yapıyorsunuz, komşu bahçesinden vermişti kabak da...
Kabakları biraz iri küp şeklinde ya da istediğin şekilde doğraYa kabak yemeğini nasıl yapıyorsunuz, komşu bahçesinden vermişti kabak da...
Bence gayet güzel bir planlama yapmışsınsupersinçok teşekkür ederim önerileriniz için umarim hayatıma gecirebilirim deneyeceğim
benim kızım değil ama oğlum her oyuncağıyla istisnasız oynuyor öyle olunca şu ana kadar çok da takilmiyordum oyuncak almaya çocuk oynuyor hakkını veriyor falan diyordum ama zamanla içinden çıkılmaz bir hal aldı biriktikce bir servete dönüştü evdeki dağınıklığı toplaması vs de cabası
ah korona bu konu da bizi de yola soktu gerçekten ben kesinlikle çocuklarla bir daha AVM ye girmeme karari aldım umarim uyarım
çok teşekkür ederim önerileriniz için dediklerinizi hesapladım borçlar ve ev giderleri hesapladim krediler dışında elden aldığımız bir borç var ilk hedefim onu bitirmek aylık 2000 o borç için ayırmayı altın almayı onun için
Ayrı bir hesapta da kendi ailemiz için 300 TL ile başlayacağım birikim olsun diye
Eğer ek ders olursa yani okul açılırsa oaradan gelen paranin çocukların okul taksidi disinda kalanıni ek dersten yokmuş gibi kendi birikim hesabımıza atacagim.
Haftalık 500 lira pazar ve market için harcama limiti belirledim
23 nisanda ki kirtesiye indiriminde çocuklar için kirtesiye alışverişi yapmıştım geçen sene sezon sonunda da kışlık kıyafet aldım kıyafet ihtiyacımız yok şimdilik inşallah buraya da yazacağım yapabildiklerimi böylelikle unutmam inşallah zira en büyük sorunum plan yapıp karar alıp surdurememek