Küçük birikimlerden büyük yatırımlara

Kendime bol yesillikli guzel bir kahvalti hazirladim, yedim. Ardindan kallavi fincanda kahve keyfi...
Bugun evi biraz temizliyeyim diyorum da, sicaktan gozum almiyor.
Her yaz cikardi ama, bu yaz isilikler basima bela oldu. 😖
Kizim da dun aksam sag salim dondu cok sukur...🤲
Aksam annem corba vardi onu icti, doydum dedi...
Ben de yogurtla ekmek yedim, canim istemedi.
Yemekler bu aksama kaldi...🤷‍♀️

Annem evden pek cikamadigi icin, gonlu olsun diye asure ayinda iki kere akrabalari toplardim. Kendi evindeyken onun evine, sonrasinda bize...
Bir kere anne tarafi, bir kere baba tarafi...
Hastaligimda bile hallettim hep. Gencler servisi ve apartman ici dagitmayi, sonrasinda evi toparlamayi yaptilar sag olsunlar...
Bu sene olmaz.
Iyice yalnizlasiyoruz. 🙄
Ben de yapip dukkana gondereyim, gelene gidene ikram etsinler diyorum.
Nasip...🤲

Annem evden pek cikamadigi icin, gonlu olsun diye asure ayinda iki kere akrabalari toplardim. Kendi evindeyken onun evine, sonrasinda bize...
Hastaligimda bile hallettim hep. Gencler servisi ve apartman ici dagitmayi, sonrasinda evi toparlamayi yaptilar sag olsunlar...
Bu sene olmaz.
Iyice yalnizlasiyoruz. 🙄
Nasip...🤲
Allah niyetlerinizi kabul etsin inşallah ❤️

Kendime bol yesillikli guzel bir kahvalti hazirladim, yedim. Ardindan kallavi fincanda kahve keyfi...
Bugun evi biraz temizliyeyim diyorum da, sicaktan gozum almiyor.
Her yaz cikardi ama, bu yaz isilikler basima bela oldu. 😖
Kizim da dun aksam sag salim dondu cok sukur...🤲
Aksam annem corba vardi onu icti, doydum dedi...
Ben de yogurtla ekmek yedim, canim istemedi.
Yemekler bu aksama kaldi...🤷‍♀️
Ben de dünkü pişilerin yanına acılı menemen yaptım kahvaltıya peynir zeytin bal bir yaş incir çay tamamdır dedim 🙂

Bu sene olmaz.
Iyice yalnizlasiyoruz. 🙄
Nasip...🤲
Ben de dünkü pişileri yanında domates ve üçgen peynirle A101 çalışanlarına götürdüm
Nasipse aşureyi de komşularıma ve a101 elemanlarına veririm 🙂

çok teşekkür ederim önerileriniz için :dua:umarim hayatıma gecirebilirim deneyeceğim
benim kızım değil ama oğlum her oyuncağıyla istisnasız oynuyor öyle olunca şu ana kadar çok da takilmiyordum oyuncak almaya çocuk oynuyor hakkını veriyor falan diyordum ama zamanla içinden çıkılmaz bir hal aldı biriktikce bir servete dönüştü evdeki dağınıklığı toplaması vs de cabası
ah korona bu konu da bizi de yola soktu gerçekten ben kesinlikle çocuklarla bir daha AVM ye girmeme karari aldım :super:umarim uyarım
çok teşekkür ederim önerileriniz için dediklerinizi hesapladım borçlar ve ev giderleri hesapladim krediler dışında elden aldığımız bir borç var ilk hedefim onu bitirmek aylık 2000 o borç için ayırmayı altın almayı onun için
Ayrı bir hesapta da kendi ailemiz için 300 TL ile başlayacağım birikim olsun diye
Eğer ek ders olursa yani okul açılırsa oaradan gelen paranin çocukların okul taksidi disinda kalanıni ek dersten yokmuş gibi kendi birikim hesabımıza atacagim.
Haftalık 500 lira pazar ve market için harcama limiti belirledim
23 nisanda ki kirtesiye indiriminde çocuklar için kirtesiye alışverişi yapmıştım geçen sene sezon sonunda da kışlık kıyafet aldım kıyafet ihtiyacımız yok şimdilik inşallah buraya da yazacağım yapabildiklerimi böylelikle unutmam inşallah zira en büyük sorunum plan yapıp karar alıp surdurememek
Haftalık 500 TL bayağı fazla bize,siz kaç kişilik ailesiniz bilmiyorum da...
Bu arada okul açılmayinca ek ders olmayacak mı haber takip edemiyorum bu ara..ek ders olmazsa napariz

Mesela benim plan şu şekilde ilerliyor
Maaşım 5200 tl civarı şu an ek ders yok
Olsaydı ortalama 1500 tl 1800 tl arası oluyordu

Neyse herhangibir borcum yok

Evin mutfak masrafı için haftalık çocukların babalarından 250 tl geliyor bu parayla mutfağı gayet de güzel çekip çeviriyorum

Faturalar (doğalgaz ,cep tel,elektrik ,su) bunları ödüyorum
Su bizde çok pahalı değil senelik 200 tl yetiyor
Elektrik kışın 180 tl civarı
Yazın çamaşır kurutmayı çalıştırmıyorum 120 130 tl geliyor
Doğalgaz kışın ortalama 400 tl soğuk aylarda 700 tl geldi
Yazın 16 17 tl
Cep ortalama 80 100 tl
Benzin 2 ayda bir 200 tl

Arada kıyafet alıyorum 50 60 70 tl lik tunikler,pantalonlar ya da 100 150 tl lik dış giyim
Çok abartmıyorum

Bu gelirime göre borcum varmış gibi aylık en azından 3000 ya da 3500 tl yi birikime ayırıyorum
Ekders olsa bu miktar en az 4000 tl olur duruma göre fazlası da olur😉

Çocukların bütün maddi ihtiyaçlarını babaları üstlendi.
Ek ders 1800 nasıl oluyor ki canım,benim 5 hafta olan ay 1290+nöbet ile Max 1500 e yuvarlayayim.Ben mi hatalı hesap yapıyorum.Branssin sanırım branşta farkediyor mu o kadar ya

Haftalık 500 TL bayağı fazla bize,siz kaç kişilik ailesiniz bilmiyorum da...
Bu arada okul açılmayinca ek ders olmayacak mı haber takip edemiyorum bu ara..ek ders olmazsa napariz
Bence ekders olacak ,haftaya falan ders programları belli olur zaten,canlı ders ve ebadan ders takipleri için vs .

Tabi bu benim fikrim 😂

Bence ekders olacak ,haftaya falan ders programları belli olur zaten,canlı ders ve ebadan ders takipleri için vs .

Tabi bu benim fikrim 😂
İnşallah ya.Uzaktan ya da yüz yüze bir şekilde çalışacağız ne de olsa.Benim 1.sinif..Birlerle uzaktan nasıl olacaksa artık 🤷🏻‍♀️

Ek ders 1800 nasıl oluyor ki canım,benim 5 hafta olan ay 1290+nöbet ile Max 1500 e yuvarlayayim.Ben mi hatalı hesap yapıyorum.Branssin sanırım branşta farkediyor mu o kadar ya
Haftasonu kurs vs olursa miktar o kadar olabiliyor canım benim ekdersim 500 u geçmiyor ama kurs falan vardır muhtemelen onda

Haftasonu kurs vs olursa miktar o kadar olabiliyor canım benim ekdersim 500 u geçmiyor ama kurs falan vardır muhtemelen onda
O zaman başka tabi.. pandemi öncesi benim de iki ayrı kursum vardı kurs başına 700 du.
Çıplak ek ders +nöbet sandım da

X