Küçük birikimlerden büyük yatırımlara

Merhaba hanimlar...
Teyzem cok sukur biraz daha iyi. Tek basina agir agir da olsa ihtiyacini gormeye basladi.

Yillarca calismis, iki maasli kadinin kenarinda bir kurus parasi yok...
Neden yok? Bir evladinin ucuk kacik hayallerine maaile para yetistirmek icin cekilen kredilerin borclari yuzunden. Yillarca borc odediler, ortada hic bir sey yok. Saglik gitmis, islemleri hizlandirmak icin para yok...😖
Bu da burada ibret olsun diye kalsin.
"Ozellikle belli yasa gelmis er ve hatun kisilerin, mutlaka kenarinda ACIL DURUM PARASI olmali...O para her krizde akla gelmemeli. Ayrica ana-baba olarak fedakarligin da bir dozu olmali..."

Kesinlikle...

Rabbim evladın da hayırlısını versin, evlatla imtihan etmesin.... amin

Merhaba hanimlar...
Teyzem cok sukur biraz daha iyi. Tek basina agir agir da olsa ihtiyacini gormeye basladi.

Neden yok? Bir evladinin ucuk kacik hayallerine maaile para yetistirmek icin cekilen kredilerin borclari yuzunden. Yillarca borc odediler, ortada hic bir sey yok. Saglik gitmis, islemleri hizlandirmak icin para yok...😖
"Ozellikle belli yasa gelmis er ve hatun kisilerin, mutlaka kenarinda ACIL DURUM PARASI olmali...O para her krizde akla gelmemeli. Ayrica ana-baba olarak fedakarligin da bir dozu olmali..."
Kesinlikle çok doğru.Kenarda biseylerin olması çok önemli.Allah yardımcısı olsun

Merhaba hanimlar...

:KK9: :KK9: :KK9: :KK9: :KK9: :KK9: :KK9: :KK9: :KK9: :KK9: :KK9:

Geçen sezonun ayakkabısını geçen sezonun fiatı ile aldık, bagetleri 25tl ye satıyorlardı ayağıma olmadı, yoksa çok güzellerdi,
Kahvaltılık,
Manav
Yoğurt, un tavuk
Epey harcadım, kızımın kartını kullandık, onu eşimle ortak ödüyoruz :halay:
Tavuk haşlayıp, kızarttım, suyuna bulgur pilavı yaptım, cacık, yeşil biber vardı menüde.
Ve bitmeyen ev temizliği, bitmeyen çamaşır, dışarı çıkıp gelince tepeden tırnağa soyunuyoruz terden dolayı

Bugün oldukça erken saatlerde makarnanın içine yumurta kırdım üzerine bir de kaşar peyniri komposto ve yoğurt ile yedim
İkindi vaktinden sonra komşu teyze ben annem teyzenin köydeki tarlasına gittik
Ufak çaplı çay keyfi yaptık
Tarlasından bize de birer poşet mısır toplayıverdi sağolsun
Şimdi annemin balkonundayım sohbet ediyoruz mısırlar haşlanıyor 🙂

Gunaydin hanimlar.
Esim arkadaslariyla birlikte termale gidecek.
Biz de annemle evi bekleyecegiz. 🙃

Teyzem gunden gune iyilesiyor. Fizik tedavi icin hastaneden randevu alamamislar. Iki hafta sonrasina ancak bulabilmisler. O da evde kolunu bacagini calistiriyor. Dun de uc tekerlekli bisikleti surmeyi denedi, cok zorlansa da gayet basariliydi...😍

Eskiler hersey bas hoslugu ve agiz tadiyla guzel derler, aynen oyle. Keyfim yerine gelmeye basladi...🤲🤲

Bozukluklari toparladim, 150 tl olmus. Esim bim'de butunletti. O da dooogru cuzdan kumbaraya gitti...🙃
Kumbara birikimlerini hastaneye gel-git icin, teyzeme taksi parasina destek verecektim. Hallettik dediler, ben de nasil diye sormadim. Biraz ilaveyle yarim altin alirim insaallah. 🙃

Bozukluklari toparladim, 150 tl olmus. Esim bim'de butunletti. O da dooogru cuzdan kumbaraya gitti...🙃
Kumbara birikimlerini hastaneye gel-git icin, teyzeme taksi parasina destek verecektim. Hallettik dediler, ben de nasil diye sormadim. Biraz ilaveyle yarim altin alirim insaallah. 🙃
Senin teyzene karşı hassasiyetini çok iyi anlıyorum ablacım ;çok naif ve de kara gün dostu olduğunu olduğunu gösteren bir davranıştı .
Nasıl halletiklerini iyiki sormamışsın bir zahmet halletsinler kadıncağızın bu duruma gelmesinde emeği geçenler 😡😡 bir zahmet iyi gün dostu olmasınlar bir şeyi de üzerlerine alınsınlar.
İçini yiyip dışını boş bir konserve kutusu gibi fırlatıp atmasınlar evlilik ,ata evlat ilişkisi kesinlikle vefasızlıklar üzerine kurulmamalı 😔
Allah acil şifalar versin versin teyzeye umarım bundan sonrası için tedbirlerini almayı başarır

Günaydınlar 🥰bu aralar diyete ara verdik şimdi de pizza börek biseyler attım kahvaltı için fırına 🥰

Kışlık hazirliklarim için tek yaptığım dondurucu temizliği oldu😅😅😅bı yerden başlamış sayılırım 😅

Kizlar evlatlarina hayirsiz demek haksizlik olur. Analarina duskunlerdir. Olsa onune sererler. Ozellikle birinin gozu hep yuksekteydi, sermayesiz kredilerle is kurmaya kalkti, hem de defalarca...Teyzem ve kardesler de hevesle destek verdiler. Sonunda az tamah cok ziyan getirdi. :KK43:
Benim anne tarafimda hayalperestlik hep var. Buyuk buyuk paralar konusurlar, maasli hayati sevmezler, sonunda uc kurus paraya muhtac olurlar. Nasil bir kafa anlamadim hic...
Hep ibretlik iste. 😔😔

Kizlar evlatlarina hayirsiz demek haksizlik olur. Analarina duskunlerdir. Olsa onune sererler. Ozellikle birinin gozu hep yuksekteydi, sermayesiz kredilerle is kurmaya kalkti, hem de defalarca...Teyzem ve kardesler de hevesle destek verdiler. Sonunda az tamah cok ziyan getirdi. :KK43:
Benim anne tarafimda hayalperestlik hep var. Buyuk buyuk paralar konusurlar, maasli hayati sevmezler, sonunda uc kurus paraya muhtac olurlar. Nasil bir kafa anlamadim hic...
Hep ibretlik iste. 😔😔
İnşaallah kalan ömürleri geçenden daha hayırlı olur ablacım hepsi için
Bu olaydan gereken dersin çıkmasını diliyorum

İnşaallah kalan ömürleri geçenden daha hayırlı olur ablacım hepsi için
Bu olaydan gereken dersin çıkmasını diliyorum
Amin insaallah...
Anne baba is guc sahibi olmus, evlenmis evlatlara destek olmadan once, sirtini saglama almali...
Eskilerin kefen parasi dedigi bir parasi olmali...
Ananin nesi varsa evlatlarinindir ama evladinki anasinin olmuyor. Olsa bile yetistiremiyor. Coluk cocuk herkes anca kendi cekirdek ailesine...Aci ama gercek bu...

Kredi kartım 1463 tl
Bunun için de bildiğim kadarıyla bana ait olanı 122 tl kasko taksiti diğerleri oğlanların alışverişleri onların parası da peşin geldi 😉
Bu ayki maaştan cep tel ,elektrik ,doğalgaz faturası öderim o kadar
Bir de benzin alırım ( en son mayıs ayında 200 tl lik benzin almıştım her yere arabayla gidiyorum küçük bir ilçe ,her yer yürüme mesafesinde olduğundan benzini anca 2 ayda bir alıyorum ama korona dönemi 2 ayı da geçti 🤭)

Amin insaallah...
Anne baba is guc sahibi olmus, evlenmis evlatlara destek olmadan once, sirtini saglama almali...
Ananin nesi varsa evlatlarinindir ama evladinki anasinin olmuyor. Olsa bile yetistiremiyor. Coluk cocuk herkes anca kendi cekirdek ailesine...Aci ama gercek bu...
Çok doğru abla bizim olan evladın ama onların olan onların...

Amin insaallah...
Bence size de ders çıkmıştır.
Evlatlar torun konusunda.
Biraz zorluk yasamalilar, büyüklerin hazırladığı güllerle bezenmiş yollardan değil dikenli yollardan da yürümeyi ogrenmeliler

Bence size de ders çıkmıştır.
Evlatlar torun konusunda.
Biraz zorluk yasamalilar, büyüklerin hazırladığı güllerle bezenmiş yollardan değil dikenli yollardan da yürümeyi ogrenmeliler
Kendimi saglama almadan, kimseye destek olmadim, olmam. Hele hele hesaplarini bilmezlerse hic olmam... :KK66:

Kendimi saglama almadan, kimseye destek olmadim, olmam. Hele hele hesaplarini bilmezlerse hic olmam... :KK66:
Büyüklerin çocuklara yardım etmeyi bırak kendine yetecek halde olması bile çok güzel.Babam ibretlik bir adam.36 yil boyunca çalıştı eline dünya kadar para geçti 10 bin üzeri aldığı oldu ama sigortasız çalıştı hep,hiç ölmeyecekmis gibi yedi içti gezdi yedirdi icirdi ama evi hep mahrum bıraktı para yok dedi hep.Sonra kısmı felç geçirdi işinden oldu.Son durumu sigorta yok para yok sürekli bir yerlerden ödenmemiş vergi borçları geliyor.Umrunda mi ,asla ! Parayla oynayan adam 1 TL için kurşun atıyor şimdi.Annem hala yanında istemeden de olsa ama kıymet biliyor mu hayır.Bugun olsa yine aynı şeyleri yaparim iyi yaptim diyor 🤷🏻‍♀️
Bu arada evleri dedemden kalma ,ise giderken kendi servis yapıyordu o servisten de benim maaşım kadar ücret alıyordu hiçbir gideri yoktu yani

Ahhh anacığım pazara gitmiş sabah erkenden bana yaptığı alışverişten bahsediyor kendine acı biber filan dokunuyor halbuki gitmiş acı biber almış meğerse bana alıvermiş ,10 kilo bulgur sipariş etmiş 3 kilo da ben alayım dedim kızım ben ne yapayım o kadar bulguru ikimiz için aldım diyor ahhh analık ahhh ne diyeyim Allah razı olsun
Kesesine ,ömrüne bereket Allah sağlığını huzurunu daim etsin ...😍

X