Küçük birikimlerden büyük yatırımlara

Selamlar. Varyemez Varyemez topigi olduğunu görünce dikkatimi çekti okumaya başladım. 26.sayfadayim ve hepsinin okumayı planlıyorum tıpkı diğer açtığı ekonomi topikleri gibi :) bende kendimce ekonomi yalamaya çalışıyor ve mutlu oluyorum. Sizi takipteyim, sevgiler
Vealeykumselam hoşgeldin canım nasılsın?

Toplamda 305.45 tl harcama yaptım

Dağılımı şu şekilde

1-mutfak harcaması 143 tl

2- Stok 137.45 tl ( tavuk eti,salça, un)

3 - Kış hazırlığı 25 tl (bamya)

Haftaya toplamda 496 tl ile başlamıştım, haftaya devreden 190.55 tl 😀

Mutfak harcaması bölümüne koyduğum 150 tl lik limiti bu hafta da aşmadım çok şükür 😀

Yarın da alışveriş yapacağımı sanmıyorum oğlanlar pikniğe gidecekler

Ben nasipse yarın için kendime

Bugünden artarsa bulgur pilavı yanına da bamya yemeği yapar yoğurt komposto tamamdır

Pilav artmazsa yarın erişte ve bamya yaparım

Haftada hergün hergün markete gitmiyorum
Liste yapıyorum pazartesi ya da salı markete gidiyorum

Salı ihtiyaca göre pazara çıkıyorum

Mutlaka yemek listesi oluşturmaya dikkat ediyorum

Yemek listemi de alışveriş listemi de evdeki erzakları gözönünde bulundurarak yapıyorum
Böylece daha bir ekonomik geçiriyorum haftayı ve hiçbirşey çöpe gitmiyor israf olmayınca da bereket artıyor 😀

Çocuklarla yürüyüşe çıktık aylardır ilk kez,
Dönüşte ıvır zıvır (kebap sisi, üçlü priz, arkadasina hediye küpe)
24.50 tl kartla ödedim, yıkadım güzelce kuruyorlar,
Balkonda dondurma keyfi ve akşam ezanı okunuyor...

merhaba,

canım ben şu an en üst katda kiracıyım.
Yazın cok sıcak oluyor ev, kışında soguk. Baya bi kaliför yakıyoruz.
Ara katda olanlar bu sorunları pek yaşamıyor ve böcekli eve bencede taşınma.
Komşuya sormak iyide, ama unutma o kişi su an evini satacak kişiyi yıllardır tanıyor, işlerinin ters gitmesinin sorumlusu olmak istemez.
Ayrıca arkadaşlara katılıyorum, boşanmadan ev almazdım, birikimide yastık altı yapardım.
Hakkında hayırlısı
Bankada bişey tutmuyorum zaten canım, evlilige güvenim sarsildigindan beri tutmuyorum, doğru.
Üst katın yazın çok sıcak kışın çok soğuk olacağı ihtimalini düşünerek aslinda kriterlerim arasnda en üst kat yoktu bile ama muhit güzel olunca şimdiki evime yani komşularıma yakın okuluma yakın her yere yakın diye neyse dedim güney cephe kışın belki çok soğuk olmaz diye kendimi telkin ettim.Kiraya verip kendi oturduğum evden çıkmama ihtimali de hep olduğu için alayım kenara koyayım mantığıyla yaklaştım ama boşanma konusu netlesinceye kadar ev konusunu askıya almaya karar verdim,o ev gider artık kredi yukselmese bari..
Bu arada baktığım daire eski daire, kentsel dönüşüme girebilir, yıkılsa karlı çıkardım.
Bu senin suçun değil aksine senin insanca yaklaşımın...
Suç senin iyi niyetini suistimal eden seni ve hiçbirşeyden habersiz büyümeye çalışan kuzucuğu ortada bırakan insan görünümlüde
İmtihanim bu sanırım canım.Cocugun da imtihanı neyazikki..
Purpplee Purpplee sen neden suclu olacaksin ki?
Esin iki bosanma yasamis ve hatalarindan ders almamis biri. Seninki suc degil, olsa olsa toyluk olur.
Onune bak canim, Allah simdiden sonra guzel gunlere erdirsin...🤲🥰
Amin ablam cokkk teşekkür ederim ❤️
Kesinlikle ders almıyor hatta ben iyi babsyim ama iyi eş değilim diye de kabullenmiş,iyi baba böyle olmaz bana göre ama..Anneye iyi davranacaksin yuvayı bir arada tutacaksın huzur vereceksin iyi baba olmanın ön koşulları bana göre bunlar..
Adli tatil başladı zaten, bu süreçte yeni dava acilir mı bilmem
Tarih alacak,ne kadar erken başvuru yapsa o kadar erken tarih alır diye düşünüyorum ama bilemiyorum.
Çok iyiyim teşekkür ederim. Evde karantinadayiz. Atlattık sayılır ben eşim ve kızım, ama Çarşamba bitiyor karantinamiz. Evde çok sıkıldık :)
Hoşgeldiniz ve çok geçmiş olsun Allah acil şifalar versin 😔

X