Kromozom testleri normal olup PGT sonucunda sağlıklı embriyosu çıkmayanlar

Dna da hasar olunca ne gibi tedavi uyguluyırlar? Tup bebekte microenjensiyon mu yapıyorlar? Nasıl sağlıklı spermi seçiyorlar?
Biz dna hasar testini kaan aydos aracılığıyla yaptırdık. Bizde sonuç temiz ama beslenme önerisi veriyor.dna hasarını düzeltmek için.
Keçi boynuzu tozu
Günde 7 8 tane havuç
Haftada 3 4 gün beklediği şu da pişmiş nohut yemeği
Yiyebildiginiz kadar incir
Cep telefonu yattığın odaya konmayacak.
Yeşil salata her gün bol miktarda.

Bu mesajda sorduğun soruların cevabını bulabildin mi? Aynı durumdayım. Şu an ben de 7+2 hamile olmalıydım ama dün kalp atışı durduğu için alındı bebeğim.
Hic bi sekilde bulamiyosun zaten ya yumurtan sagliksiz yada spermin deyip gnderiyolar henuz embriyonn neden sagliksiz olduguyla ilgili bi calisma yok sanirim

Genetik taramadan sonuç gelmez mi ya çok umutlanmistim bi sorun bulunacak nihayet diye
Genetik tarama yani seninle esinn genetigi ise tabiki sonuc verir bebegin genetige gittiyse o da sonuc veriyo ama detayli degil.sadece kromozmlarina bakiliyo.benim bebegmde bi sey cikmadi o yuzden hic tup bebek denemedik

Genetik tarama yani seninle esinn genetigi ise tabiki sonuc verir bebegin genetige gittiyse o da sonuc veriyo ama detayli degil.sadece kromozmlarina bakiliyo.benim bebegmde bi sey cikmadi o yuzden hic tup bebek denemedik
Eşimin ve benim genetik taramamız yapıldı ben de pıhtılaşma var eşimde bi sorun yok.
Karyotipleme de normal dna hasarı da yok.
Biz morfoloji %2 diye kaan aydosa gittik dna hasar testi yaptırdı normal hamile kalabilirsin düşükler tesadüfi dedi ki 5 düşük tesadüf olması çok saçma geliyor.
Embriyo genetik taramasını da bekliyoruz bakalim

Hmm sen baya bi arastirmissin bende de 2 gende mutasyon var suan 3 uzlerime hamileyim kan sulandirici igne kullaniyorum.rabbim tamamina erdirir insallah.. eger embriyoda genetik bi sknti cikarsa tup bebek oneriyolar direk benim 15 gun icinde cimmisti devlet hastanesinde sonuc 46 xx kromozomu yaziodu.ben kalbimn neden durduguna dahi bi arstirma yaptirmak istemistim sadece genetik sonucun cikabilcegini solemislerdi insllh sende de bi sey cikmaz

Kan sulandirici için anti faktör xa testi işte mutlaka bana daha önceki hamileliklerimde yapılmamıştı 2.de 0.4
3ve 4 te 0.6 kullandım
Bu hamileligimde 0.6 ×2 bi de aspirin kullandım ona rağmen test sonucunda yeterli çıktı demekki öncekiler yetersizmiş.
Bi de doktorundan deltacortil iste aciklanamayan dusuklerde veriyorlar vücut bebeği reddetmesin diye.
İnşallah çok güzel bi hamilelik geçirirsin.
Muhtemel dogum günümüz aynıymış. Ben kaybettim malesef ama siz her yönden takipte olun inşallah ucunude sağlıklı bi şekilde kucağınıza alırsınız.

Bu arada 46xx sorunlu bi embriyo. Normalde 44xx ya da 44xy olması lazım 2 kromozom fazlası var. Bazen Allahtan düşmüş demek gerekiyor.
47 kromozom olsa doğar down sendromlu olurdu 48 olunca doğmuyor bile. Rabbim hayırlısını versin kusursuz noksansız inşallah

Hayir yanlis biliyosunuz 44 olmaz 23 senden 23 esinden gecer genetik toplam 46 olmasi gerek bi bakin isterseniZ

Insallah bakalim hayirlisi olsun

Tamam işte 44 vücut kromozomu xx de 2 tane cinsiyet kromozomu toplamda 46 ediyor. Sizde 46 üstüne 2 tane cinsiyet eklenince 48 ediyor.
Yok yok bence kesin yanlisiniz var ben ilk defa bole bisey duyuyorum burda da kromozomlar ustune bi cok konu var ve hepsinden aldigim genetik doktorundan aldigim sonuc 46 xx kromozomu norml.46 xx kromozmu kiz bebek olarak cikiyor.ama benim henuz kucuk icin xx cikmasin sebebi anneden gen aldigi icin xy erkek faktoru yani erkek veya kiz bebek oldugunu belirleyen faktor ilerde belli oluyo.bu bizim icin de ole xy xx kimsede tek gen cikmaz benim genetik test sonucum da 46 xx kromozmu esimin 46 xy kromozomu ozaman bu bizde de bi sonrun oldugunu gosterir degil mi peki neden bizde bi sorun yok

O zaman sizin test sonuçlarınizi toplam 46 cinsiyet xx şeklinde yazmışlar. Fen bilgisi öğretmeniyim biyoloji bilgim iyidir. Ama haklisiniz sorun yok dedilerse yoktur. Normalde kromozomlar kadınlar için 44xx erkek için 44xy olarak yazılır.

Suan gercekten kafami karistrdiniz ve tedirgin ettin peki embriyoda sknti var anladm peki benim ve esimin neden sonuclari 46 xx ve xy seklinde geldi

Suan gercekten kafami karistrdiniz ve tedirgin ettin peki embriyoda sknti var anladm peki benim ve esimin neden sonuclari 46 xx ve xy seklinde geldi
Bilmiyorum test sonucunun ne önemi var ki su an karninizdaki bebekler yeni. Aynı bozukluğa sahip değiller. O geçmiş artık. Hiç tedirgin olmayın. Demek ki o zaman dogmamasi hayırlı olanmış. Siz test sonucunu doktora gostermediniz mi

Sizin bilginizi sinamak tabiki haddime dusmez ogretmensniz ve tabiki daha tecrubeli ve bilgi sahibisiniz skntimi mazur gorun suan hamileyim ve tedirginim sonucta bana normal denen biseyin sonradan skntili cikmasi epeyce korkuttu yani anlamiyorum bole bisey nasil olur

Gosterdim tabiki 2 genetik bi tane perinatoloji bi normal kadin dogum doktoru gordu hic bi sknti olmadigi hamile kaldiktan snra igne kullanmam gerektigi soylendi okadar

Ben sizin test sonucunuzu görmedim, doktor da değilim. Belki sadece siz hatalı yazdınız. Lütfen tedirgin olmayın.
Doktorunuz sağlıklı demişse öyledir.
Kusura bakmayın gece gece kafanızı bulandırdım ama bu basit bi bilgi.
Attığım ekran görüntüsünün son paragrafında da görülüyor.
Sizin testte nasıl ifade edilmiş olduğunu bilmiyorum dolayısıyla yanlış yorumluyor olabilirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…