- 31 Ağustos 2016
- 1.887
- 3.498
-
- Konu Sahibi BiYesilBiKahve
Hayır bizde sebep olarak çikolata kisti demişlerdi. Eşimin sperm analizine doktorlar hep normal dedi ama bizdede 5.gün kaliteli embriyo oluşuyor pgt den geçemiyor.Embriyolarıma birinci kalite yada iyi kalite diyorlar hep ama tutunma olmuyor
Bu problem ya sperm kalitesinden yada yumurta kalitesinden kaynaklanıyor.bizimki spermden maalesefHayır bizde sebep olarak çikolata kisti demişlerdi. Eşimin sperm analizine doktorlar hep normal dedi ama bizdede 5.gün kaliteli embriyo oluşuyor pgt den geçemiyor.
Sperm DNA Hasarı olabilir mi diye düşünüyorum. Doktorlar IMSI yöntemi kullanıldı zaten dna hasarlı sperm seçilmemiştir diyor. Anlamadım neden oluyor
Yumurta ve sperm kalitesizliğinden olabiliyor diyorlar. Siz kromozom testi yaptırdınız mı eşinizle?Trizomi 12 hakkında bilgisi olan var mı?
1 embriyom vardı
4aa1 kalite dendi
5. gün biyopsı yapıldı ve bugun sonuc trizomi 12
amh değerim 0,14
2 kimyasal
1 kere 8 haftalık kalp atısı alamadıgım için kaybım vardı
benim ne yapmam gerekiyor
bu beslenme ile düzeltilebilecek bişey mi
yumurtalarımın kalitesizliğinden mi oluyor?
Problem spermde derken, sıkıntınız tam olarak nedir? Sayıda morfolojide mi problem var yoksa dna hasar testi falan da yaptırdınız mı?Bu problem ya sperm kalitesinden yada yumurta kalitesinden kaynaklanıyor.bizimki spermden maalesef
Benim eşim şiddetli oligospermi yani çok az sayı ve hareketli yok morfoloji sıfırProblem spermde derken, sıkıntınız tam olarak nedir? Sayıda morfolojide mi problem var yoksa dna hasar testi falan da yaptırdınız mı?
Ya canm mrb bende senle ayni durumdayim 3 kaybim var kalp atisi durdugu icin kromozmlarad bi skinti cokmadi en son kaybettigim bebegimde de krimozomdal bi skinti yoktu acaba bende bende de seninkiyle benzer bi durum varmi kiArkadaslar Merhaba benim 3 denemem var. 3. DenemeDe gebe kaldım fakat 6. Haftada kalbi hem attı. Hem de o hafta durmus. Kromozam testi yaptırdik eşim ve benden kan alındı. Test sonucunu bugün aldık. Düşüge sebebiyet verecek bir kromozamsal hastalık yok dendi.kan pihtilasma testim de temiz çıktı.
Eslerde kromozomsal sorun olmayıp embriyolarda olan var mı acaba. 6 tane blast dondurulmsuum var
Embiryoda sorun oldugu nasil anlasiyo acaba yani benim hic tup bebek denemem yok fakat 3 kaybim var cok cabuk hamile kaliyorum ama kalp atislari belirli bi haftadan sonra duruyo bunu ogrenmeknicin ne yapmak gerkeli bikginiz var mi acabaBizde kromozom sorunu yok ama embriyomuzda vardı
Yaaa her turlu ne olcagini bilemiyoruz yani bu cok kotu ya allak bullak oldum simdi bende tup bebek kesin sonuc verir diyodum kendi kendime o da yuzde 50 sonuclu cok zor rabbim yardimiz olsunTüp benek yapmadan bilemezsiniz laboratuvarda döllenip parça alınıp gidiyo o inceleniyo o şekilde biliyoruz
Peki canm bi sorum daha olcak hakkini helal et.simdi embiryolar sagliksiz. yani buna etken ya spermden yada ya yumurtadan kaynaklanan bi sorun olamasi gerekiyo yada her ikisinden.bununla ilgili bi yapilcak bisey varmi tani sen benden biraz daha ondesin bilgilenmissindir biraz yardimci olurmusunTüp benek yapmadan bilemezsiniz laboratuvarda döllenip parça alınıp gidiyo o inceleniyo o şekilde biliyoruz
Tüp bebekte de kesinlik yok ki malesef.Yaaa her turlu ne olcagini bilemiyoruz yani bu cok kotu ya allak bullak oldum simdi bende tup bebek kesin sonuc verir diyodum kendi kendime o da yuzde 50 sonuclu cok zor rabbim yardimiz olsun