Kromozom testleri normal olup PGT sonucunda sağlıklı embriyosu çıkmayanlar

BiYesilBiKahve

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2016
1.887
3.498
Merhabalar,
İlk tüp bebek denememizde oluşan gebelik devam etmeyince kromozom incelemesinde embriyoda trizomi 22 çıktı. Bunun üzerine kalan 3 embriyoya pgt yapıldı ve 1 sağlıklı bulundu.
Onun transferi ile tek yumurta ikizi gebelik oluştu ama onları da 13.haftada ikizden ikize transfüzyon sendromu nedeniyle kaybettik.
İkinci tüp bebek denememizi de geçen ay yaptık ancak 5.güne giden 3 embriyonun 3ü de pgt de sağlıksız çıktı.
Eşim ve benim kromozom testlerimizde sorun yok ama neden böyle oluyor bilemiyoruz benzer durumu yaşayan ve bir önerisi olan var mıdır acaba aramızda?

Tüp bebek yapmanızdaki sebep erkek faktörü mü.bizdede trizomi 17 çıktı ve beşinci gün bir başka embriyomda tutmadı bende bi sıkıntı yok rahimde veya genlerde ama maalesef speemden kaynaklı sıkıntı yaşıyoruz

Embriyolarıma birinci kalite yada iyi kalite diyorlar hep ama tutunma olmuyor
Hayır bizde sebep olarak çikolata kisti demişlerdi. Eşimin sperm analizine doktorlar hep normal dedi ama bizdede 5.gün kaliteli embriyo oluşuyor pgt den geçemiyor.
Sperm DNA Hasarı olabilir mi diye düşünüyorum. Doktorlar IMSI yöntemi kullanıldı zaten dna hasarlı sperm seçilmemiştir diyor. Anlamadım neden oluyor

Bu problem ya sperm kalitesinden yada yumurta kalitesinden kaynaklanıyor.bizimki spermden maalesef

Trizomi 12 hakkında bilgisi olan var mı?
1 embriyom vardı
4aa1 kalite dendi
5. gün biyopsı yapıldı ve bugun sonuc trizomi 12

amh değerim 0,14
2 kimyasal
1 kere 8 haftalık kalp atısı alamadıgım için kaybım vardı

benim ne yapmam gerekiyor
bu beslenme ile düzeltilebilecek bişey mi
yumurtalarımın kalitesizliğinden mi oluyor?

Yumurta ve sperm kalitesizliğinden olabiliyor diyorlar. Siz kromozom testi yaptırdınız mı eşinizle?
Ama yumurta kalitesizse nasıl 5.güne gidiyor da blast oluyor onu bilmiyorum. Yarın görüşmem var doktorumla, detaylı anlatırlarsa ben de buradan yazarım inşallah

Eğer sizde sperm iiyse bir tane yumurta yetecektir inan benim böle çok tanıdıklarım var hepsi anne oldu hatta donasyon yap denilip tedavileri iptal olanlar bile güç bela çıkan bi yumurtayla anneler şimdi.moralini bozma

Arkadaslar Merhaba benim 3 denemem var. 3. DenemeDe gebe kaldım fakat 6. Haftada kalbi hem attı. Hem de o hafta durmus. Kromozam testi yaptırdik eşim ve benden kan alındı. Test sonucunu bugün aldık. Düşüge sebebiyet verecek bir kromozamsal hastalık yok dendi.kan pihtilasma testim de temiz çıktı.
Eslerde kromozomsal sorun olmayıp embriyolarda olan var mı acaba. 6 tane blast dondurulmsuum var

Ya canm mrb bende senle ayni durumdayim 3 kaybim var kalp atisi durdugu icin kromozmlarad bi skinti cokmadi en son kaybettigim bebegimde de krimozomdal bi skinti yoktu acaba bende bende de seninkiyle benzer bi durum varmi ki

Bizde kromozom sorunu yok ama embriyomuzda vardı
Embiryoda sorun oldugu nasil anlasiyo acaba yani benim hic tup bebek denemem yok fakat 3 kaybim var cok cabuk hamile kaliyorum ama kalp atislari belirli bi haftadan sonra duruyo bunu ogrenmeknicin ne yapmak gerkeli bikginiz var mi acaba

Doğal yoldan dort kez hamile kaldım hiç kalp atımı alınamadı ve duşuk yaptım. Ne eşimde ne ben de hiçbir sorun yok. Tup bebek denedik altı embriyodan ikisi sağlıklı geldi , ikisi transfer edildi biri tuttu fakat yedinci hafta kalbi durdu. Yine deneyelim dedik uç embriyomuz 5. Gune geldi ngs yapıldı malesef
uçu de sağlıksız çıktı.

Tüp benek yapmadan bilemezsiniz laboratuvarda döllenip parça alınıp gidiyo o inceleniyo o şekilde biliyoruz
Yaaa her turlu ne olcagini bilemiyoruz yani bu cok kotu ya allak bullak oldum simdi bende tup bebek kesin sonuc verir diyodum kendi kendime o da yuzde 50 sonuclu cok zor rabbim yardimiz olsun

B BiYesilBiKahve merhaba..
Bende ve eşimde kromozom test sonuclarimiz temiz. 2.denememizde embriyoya yaptırdık sağlıksız çıktı. Embriyoloğumuz şu sekilde açıklıyor. Anne baba adaylari ne kadar sağlıklı olursa olsun embriyolarsa sağlıksız çıkma riski var. Ozellikle 35 yaş üzerinde şans %50 %50.. yani 2 embriyodan biri sağlıksız olabiliyor. Bu tamamen o denemenizde gelişen embriyo ile alakalı. Ve bu demek degil ki bir kez denediniz sağlıksız cikti sonrakiler de mutlaka sağlıksız olacak.. Tamamen sans aslinda. Ve yemenizle içmenizle alakasi yok. Saglikliyi bulana kadar deneyeceksiniz. Bizde bulunabilmiş bir sorun da yok ama sağlıksız olduğundan transfer yapilmadi bile. Embriyoya eger tarama yapilmadan transfer olursa da ya o embriyo anne karninda gelişmez, ya gelişirse düşükle sonuclanır, düşük olmazsa Allah korusun çocuk sağlıksız olur. Maalesef o tamamen o tedavide gelişen embriyo ile alaklı. Maddi manevi gücümüz oldukça denemeye devam edeceğiz. Allah tüm isteyenlere sağlıklı ve hayırlı bebişler versin. Sizlere de

Tüp benek yapmadan bilemezsiniz laboratuvarda döllenip parça alınıp gidiyo o inceleniyo o şekilde biliyoruz
Peki canm bi sorum daha olcak hakkini helal et.simdi embiryolar sagliksiz. yani buna etken ya spermden yada ya yumurtadan kaynaklanan bi sorun olamasi gerekiyo yada her ikisinden.bununla ilgili bi yapilcak bisey varmi tani sen benden biraz daha ondesin bilgilenmissindir biraz yardimci olurmusun

Yaaa her turlu ne olcagini bilemiyoruz yani bu cok kotu ya allak bullak oldum simdi bende tup bebek kesin sonuc verir diyodum kendi kendime o da yuzde 50 sonuclu cok zor rabbim yardimiz olsun
Tüp bebekte de kesinlik yok ki malesef.
Benimde kafa karışık. Doktorum ne isticek bilmiyorum. Eslerde sorun olmayıp bebekte olmasi da ayrıca ilginç
Hepimiz hakkında hayirlsii olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…