Merhabalar,
2 doğal yolla 2
tüp bebek yoluyla 4 gebeliğim var. 1,5 sene korunmanın ardından bebek düşünmeye başladık korunmayı bıraktık ve yaklaşık 1 yıla yakın denemelerimize rağmen bebek sahibi olamadık, doktora gitmeye karar verdik. İlk aşamada yapılabilecek bütün testlerimizi yaptırdık ve eşimde tek taraflı hafif derecede varikosel çıktı ve ameliyat oldu. Ameliyatın ardından 6. ayımda hamile kaldım ama düşükle sonuçlandı olabilir denildi 2 ay korunmanın ardından tekrar deneyin dediler.
2 ay korunmanın ardından 6. ayımda tekrar hamile kaldım tam her şey yolunda derken 7-8 haftalıkken yine düştü. Bu düşüğümden sonra doktorlara gitmemize ve hiç bir sebep bulunamamasına rağmen hamile de kalamadım ve tüp bebek merkezi araştırmaya başladım. Tüp bebek doktorum hiç bir sorun gözükmediğini biçok kişiden şansımın daha fazla olduğunu söyledi ve tedaviye başladık 5. güne 6 tane embriyom kaldı ve düşüklerim de olduğu için cgh ye yollandı. 6embriyodan sadece 1 tanesi sağlıklı ve konuldu, kan değerlerimin çok güzel olmasına rağmen ultrason kontrolüne gittiğimde bebeğin kalbinin atmadığını ve kesenin şeklinin bozulduğunun, ilaçları bırakmam gerektiğini söyledi doktorum.
2-3 ay dinlenmenin ardından tekrardan yaptık yine aynı süreçler 4 embriyodan 1 tanesi sağlıklı geldi yine, transfer edildi, tuttu ama yine düşükle sonuçlandı.
Doktorum düşüklerimin neden olduğunu hiç bir şekilde açıklıyamıyor ona göre normal yolla bile hamile kalabilirim. Çok doktorlara gittim hepsi aynı şeyi söylüyor. En son yaptırdığım tüp bebeğin üzerinden neredeyse 2,5 yıl geçti ve ben yine hamile kalamadım ve yine doktor merkez arayışına düştüm
Rabbim isteyen kimsenin kucağını boş bırakmasın.