- 17 Mart 2016
- 2.173
- 2.206
- 33
-
- Konu Sahibi BiYesilBiKahve
Ya mutlaka bi sebebi olmali dimi yani embiriyonn sagliksiz olasina etken bisey olmaliTüp bebekte de kesinlik yok ki malesef.
Benimde kafa karışık. Doktorum ne isticek bilmiyorum. Eslerde sorun olmayıp bebekte olmasi da ayrıca ilginç
Hepimiz hakkında hayirlsii olsun
Ben de aynı şekilde düşünüyorum. Ama tıp açıklayamıyor işte denk gelmiştir diyor, bir sonraki ay böyle olmaz diyor. Tabi Allah nasip etmediyse olmuyor olmayacak belki ama yine de bir umut arıyoruz. Benim iki tedavimde toplam 7 embriyodan 1i sağlıklı çıkmış oldu sadece, insan çaresiz kalıyorYa mutlaka bi sebebi olmali dimi yani embiriyonn sagliksiz olasina etken bisey olmali
Anladim cnm saol yardimci oldun allh razi olsun hersey nasip bakalim bekleyip gorcezesmerhatun66
folower
Herkes embriyo neden sağlıksız çıkar nasil sağlıklı olur merak ediyor. Ama tıp sanırım o kadar ilerlemedi.. Bu serçe parmağımın boyunu doğal yoldan nasil biraz daha uzatırım demek gibi bir şey. Maalesef şu an bu sebepler tam olarak bilinemiyor. Sadece 35 yas uzeri anne adayinin yaşının embriyonun sağliksiz olmasinda etken olduğu düşünülüyor.
Bu arada.. Embriyo ile ilgili konuları doktorunuzdan ziyade gittiğiniz merkezin embriyoloji uzmanı ile mutlaka görüşün..
Aynn kendime bi kapi ariyorum bi sonuc diyorum burda gezmedgm yer kalmdi bi care ver ya rabbi.. hayrlisni istemkten baska caremiz yok malesefBen de aynı şekilde düşünüyorum. Ama tıp açıklayamıyor işte denk gelmiştir diyor, bir sonraki ay böyle olmaz diyor. Tabi Allah nasip etmediyse olmuyor olmayacak belki ama yine de bir umut arıyoruz. Benim iki tedavimde toplam 7 embriyodan 1i sağlıklı çıkmış oldu sadece, insan çaresiz kalıyor
Yumurta ve sperm kalitesizliğinden olabiliyor diyorlar. Siz kromozom testi yaptırdınız mı eşinizle?
Ama yumurta kalitesizse nasıl 5.güne gidiyor da blast oluyor onu bilmiyorum. Yarın görüşmem var doktorumla, detaylı anlatırlarsa ben de buradan yazarım inşallah
Insallh cnm hayrli haberlerini alirizda buzede umut olurKesinlikle hiç kimse şunu yapın olur bunu yapın olur demiyor.kırk kapı gezdim imkanlarım el verdi en ünlü profosörlerle görüştük.en ünlü profosörlerden akupunkturdan tut beslenme desteklerine kadar almadığımız yapmadığımız şey kalmadı dörr yıldır. Dört tedavinin üçünde hiç sağlıklı elde edemedik dördüncü tedavim bekliyorum inşallah sonuç olumlu çıkarda şu işe yaradı derim sana.dört gün sonra tahlil yapıcam
Ben de dinledim. Guney korede yapılan bir çalışmada hasta bir geni çıkarabiliyorlarmış. Çok yeni bir şey. Bir haftalık bir bilgi nerdeyse. Fakat eksik kromozoma birşey yapamaz. Ki bu tedavi turkiyeye gelene kadar epey zaman geçer. İnşallah birilerine faydası olur.Bununla ilgili geçen gün TRT de bir haber izledim biz de ne zaman uygulanır bilmem ama sağlıksız embriyo genlerinin tamir edilmesinden bahsediliyordu Bülent tıraş konuşuyordu. Aslında hem başarı şansı hem de maddi kazanç sağlar ve bize umut olur. Benim de tek embriyom var beşinci güne kadar yaşarsa genetik inceleme yapılacak. Ama tek embriyo ne kadar sağlıklı gelebilir çok da umudum yok .. zaten amh düşük hastalarda genetik kötü gelme ihtimali daha yüksekmiş. Bakalım bekleyip göreceğiz mevla neylerse güzel eyler imiş inş bizim gönlümüzdekini eyler.
Benim sağlıksız çıkan uç embriyo da embriyologun soylemesine gore çok iyiydi. Bolunmeleri çok iyi demişti. O kadar umutlanmıştık ki uçude sağlam gelecek diye beklerken malesef... Uçu de sağlıksız çıkıp tepetaklak yaptı beni...benim yumurtamın kalitesi 4aa1 ıyı dendı bana
ama artık neye ınancsgımı sasırdım
Cnm mrb hamilesin insllh sag salim kucagina almayi nasip eder rabbim tedavi asamasindaydin sanirim neler oldu ne sonuc cikti mrk ettim simdiKesinlikle hiç kimse şunu yapın olur bunu yapın olur demiyor.kırk kapı gezdim imkanlarım el verdi en ünlü profosörlerle görüştük.en ünlü profosörlerden akupunkturdan tut beslenme desteklerine kadar almadığımız yapmadığımız şey kalmadı dörr yıldır. Dört tedavinin üçünde hiç sağlıklı elde edemedik dördüncü tedavim bekliyorum inşallah sonuç olumlu çıkarda şu işe yaradı derim sana.dört gün sonra tahlil yapıcam
Hikayemız cok benziyor.Merhabalar,
İlk tüp bebek denememizde oluşan gebelik devam etmeyince kromozom incelemesinde embriyoda trizomi 22 çıktı. Bunun üzerine kalan 3 embriyoya pgt yapıldı ve 1 sağlıklı bulundu.
Onun transferi ile tek yumurta ikizi gebelik oluştu ama onları da 13.haftada ikizden ikize transfüzyon sendromu nedeniyle kaybettik.
İkinci tüp bebek denememizi de geçen ay yaptık ancak 5.güne giden 3 embriyonun 3ü de pgt de sağlıksız çıktı.
Eşim ve benim kromozom testlerimizde sorun yok ama neden böyle oluyor bilemiyoruzbenzer durumu yaşayan ve bir önerisi olan var mıdır acaba aramızda?
Dna da hasar olunca ne gibi tedavi uyguluyırlar? Tup bebekte microenjensiyon mu yapıyorlar? Nasıl sağlıklı spermi seçiyorlar?Hikayemız cok benziyor.
Sperm dna hasarına baktırdınızmı. Ben sonunda sebebi buldum düşük ve anomaliye sebep olan kanıtlanmıs bır durum bu. Baktırmanızı öneririm
bunun cevabini brnde merak ediyorum acikcasi. ayrica spermde gorunurde sayı,hareket vb.gibi sorunlar olmasa da bu test yine de gerekli mi? yani detayli spermiyogramdan farkli bir islem mi?bu sperm dna hasar ini nerde yaptirabiliriz? maliyeti hakkinda bilgi verebilir misiniz?devlet yapıyor mu?Dna da hasar olunca ne gibi tedavi uyguluyırlar? Tup bebekte microenjensiyon mu yapıyorlar? Nasıl sağlıklı spermi seçiyorlar?
Antıoksıdan tedavısı yada hormon tedavısı ile mudahale ediliyor.bunun cevabini brnde merak ediyorum acikcasi. ayrica spermde gorunurde sayı,hareket vb.gibi sorunlar olmasa da bu test yine de gerekli mi? yani detayli spermiyogramdan farkli bir islem mi?bu sperm dna hasar ini nerde yaptirabiliriz? maliyeti hakkinda bilgi verebilir misiniz?devlet yapıyor mu?