Kromozom testleri normal olup PGT sonucunda sağlıklı embriyosu çıkmayanlar

Tüp bebekte de kesinlik yok ki malesef.
Benimde kafa karışık. Doktorum ne isticek bilmiyorum. Eslerde sorun olmayıp bebekte olmasi da ayrıca ilginç
Hepimiz hakkında hayirlsii olsun
Ya mutlaka bi sebebi olmali dimi yani embiriyonn sagliksiz olasina etken bisey olmali

esmerhatun66
folower
Herkes embriyo neden sağlıksız çıkar nasil sağlıklı olur merak ediyor. Ama tıp sanırım o kadar ilerlemedi.. Bu serçe parmağımın boyunu doğal yoldan nasil biraz daha uzatırım demek gibi bir şey. Maalesef şu an bu sebepler tam olarak bilinemiyor. Sadece 35 yas uzeri anne adayinin yaşının embriyonun sağliksiz olmasinda etken olduğu düşünülüyor.

Bu arada.. Embriyo ile ilgili konuları doktorunuzdan ziyade gittiğiniz merkezin embriyoloji uzmanı ile mutlaka görüşün..

Ya mutlaka bi sebebi olmali dimi yani embiriyonn sagliksiz olasina etken bisey olmali
Ben de aynı şekilde düşünüyorum. Ama tıp açıklayamıyor işte denk gelmiştir diyor, bir sonraki ay böyle olmaz diyor. Tabi Allah nasip etmediyse olmuyor olmayacak belki ama yine de bir umut arıyoruz. Benim iki tedavimde toplam 7 embriyodan 1i sağlıklı çıkmış oldu sadece, insan çaresiz kalıyor

Anladim cnm saol yardimci oldun allh razi olsun hersey nasip bakalim bekleyip gorcez

Aynn kendime bi kapi ariyorum bi sonuc diyorum burda gezmedgm yer kalmdi bi care ver ya rabbi.. hayrlisni istemkten baska caremiz yok malesef

Kesinlikle hiç kimse şunu yapın olur bunu yapın olur demiyor.kırk kapı gezdim imkanlarım el verdi en ünlü profosörlerle görüştük.en ünlü profosörlerden akupunkturdan tut beslenme desteklerine kadar almadığımız yapmadığımız şey kalmadı dörr yıldır. Dört tedavinin üçünde hiç sağlıklı elde edemedik dördüncü tedavim bekliyorum inşallah sonuç olumlu çıkarda şu işe yaradı derim sana.dört gün sonra tahlil yapıcam

benim yumurtamın kalitesi 4aa1 ıyı dendı bana
ama artık neye ınancsgımı sasırdım

Bununla ilgili geçen gün TRT de bir haber izledim biz de ne zaman uygulanır bilmem ama sağlıksız embriyo genlerinin tamir edilmesinden bahsediliyordu Bülent tıraş konuşuyordu. Aslında hem başarı şansı hem de maddi kazanç sağlar ve bize umut olur. Benim de tek embriyom var beşinci güne kadar yaşarsa genetik inceleme yapılacak. Ama tek embriyo ne kadar sağlıklı gelebilir çok da umudum yok .. zaten amh düşük hastalarda genetik kötü gelme ihtimali daha yüksekmiş. Bakalım bekleyip göreceğiz mevla neylerse güzel eyler imiş inş bizim gönlümüzdekini eyler.

Insallh cnm hayrli haberlerini alirizda buzede umut olur

Ben de dinledim. Guney korede yapılan bir çalışmada hasta bir geni çıkarabiliyorlarmış. Çok yeni bir şey. Bir haftalık bir bilgi nerdeyse. Fakat eksik kromozoma birşey yapamaz. Ki bu tedavi turkiyeye gelene kadar epey zaman geçer. İnşallah birilerine faydası olur.

benim yumurtamın kalitesi 4aa1 ıyı dendı bana
ama artık neye ınancsgımı sasırdım
Benim sağlıksız çıkan uç embriyo da embriyologun soylemesine gore çok iyiydi. Bolunmeleri çok iyi demişti. O kadar umutlanmıştık ki uçude sağlam gelecek diye beklerken malesef... Uçu de sağlıksız çıkıp tepetaklak yaptı beni...

Selamlar, benim bugün görüşmem vardı doktorumla. Embriyolog ve genetik uzmanı ile de görüştüm. Sperm sayımız normal olduğu için dna hasarı olma ihtimali 0a yakın diyorlar. Yüksek sebep yumurtadaki anormallikmiş kromozomal olarak. Ve yumurta kaliteli de olsa kromozom ları bozuk olabilirmiş. Embriyonun blast aşamasına erişmesini de böyle açıklıyorlar. Daha önce bir tane sağlıklı embriyo bulunabildiği için yine bulunur umutsuz olmayın görüşündeler.
Biraz ara verip tekrar deneyeceğim, belki o tedavide sağlıklı embriyoyu bulup yolumuza devam edebiliriz. İnşallah.. Hepimise Allah kolaylıklar versin.

Merhaba kizlar bende 38 yasindayim ilk denemem olacak bu. Kromozom esimdede bendede normal cikti. Ancak 13 haftalik ikiz kaybim var benim kalpleri durdu. Bu yuzdende pgt istiyor dr um. Ama sizleri okudukca cok umutsuzlastim. Birde pgt yi kaca yaptirdiniz aceba? Dr 1000 dolar civari dedi oda ayri sok bende

Cnm mrb hamilesin insllh sag salim kucagina almayi nasip eder rabbim tedavi asamasindaydin sanirim neler oldu ne sonuc cikti mrk ettim simdi

Hikayemız cok benziyor.
Sperm dna hasarına baktırdınızmı. Ben sonunda sebebi buldum düşük ve anomaliye sebep olan kanıtlanmıs bır durum bu. Baktırmanızı öneririm

Merhabalar,
2 doğal yolla 2 tüp bebek yoluyla 4 gebeliğim var. 1,5 sene korunmanın ardından bebek düşünmeye başladık korunmayı bıraktık ve yaklaşık 1 yıla yakın denemelerimize rağmen bebek sahibi olamadık, doktora gitmeye karar verdik. İlk aşamada yapılabilecek bütün testlerimizi yaptırdık ve eşimde tek taraflı hafif derecede varikosel çıktı ve ameliyat oldu. Ameliyatın ardından 6. ayımda hamile kaldım ama düşükle sonuçlandı olabilir denildi 2 ay korunmanın ardından tekrar deneyin dediler.
2 ay korunmanın ardından 6. ayımda tekrar hamile kaldım tam her şey yolunda derken 7-8 haftalıkken yine düştü. Bu düşüğümden sonra doktorlara gitmemize ve hiç bir sebep bulunamamasına rağmen hamile de kalamadım ve tüp bebek merkezi araştırmaya başladım. Tüp bebek doktorum hiç bir sorun gözükmediğini biçok kişiden şansımın daha fazla olduğunu söyledi ve tedaviye başladık 5. güne 6 tane embriyom kaldı ve düşüklerim de olduğu için cgh ye yollandı. 6embriyodan sadece 1 tanesi sağlıklı ve konuldu, kan değerlerimin çok güzel olmasına rağmen ultrason kontrolüne gittiğimde bebeğin kalbinin atmadığını ve kesenin şeklinin bozulduğunun, ilaçları bırakmam gerektiğini söyledi doktorum.
2-3 ay dinlenmenin ardından tekrardan yaptık yine aynı süreçler 4 embriyodan 1 tanesi sağlıklı geldi yine, transfer edildi, tuttu ama yine düşükle sonuçlandı.
Doktorum düşüklerimin neden olduğunu hiç bir şekilde açıklıyamıyor ona göre normal yolla bile hamile kalabilirim. Çok doktorlara gittim hepsi aynı şeyi söylüyor. En son yaptırdığım tüp bebeğin üzerinden neredeyse 2,5 yıl geçti ve ben yine hamile kalamadım ve yine doktor merkez arayışına düştüm Rabbim isteyen kimsenin kucağını boş bırakmasın.

Hikayemız cok benziyor.
Sperm dna hasarına baktırdınızmı. Ben sonunda sebebi buldum düşük ve anomaliye sebep olan kanıtlanmıs bır durum bu. Baktırmanızı öneririm
Dna da hasar olunca ne gibi tedavi uyguluyırlar? Tup bebekte microenjensiyon mu yapıyorlar? Nasıl sağlıklı spermi seçiyorlar?

Dna da hasar olunca ne gibi tedavi uyguluyırlar? Tup bebekte microenjensiyon mu yapıyorlar? Nasıl sağlıklı spermi seçiyorlar?
bunun cevabini brnde merak ediyorum acikcasi. ayrica spermde gorunurde sayı,hareket vb.gibi sorunlar olmasa da bu test yine de gerekli mi? yani detayli spermiyogramdan farkli bir islem mi?bu sperm dna hasar ini nerde yaptirabiliriz? maliyeti hakkinda bilgi verebilir misiniz?devlet yapıyor mu?

Antıoksıdan tedavısı yada hormon tedavısı ile mudahale ediliyor.
Spermıyogramla aynı degıl elbette.
Saglıklı sperm yüzdesinin gozlemlendiği bır test. Buyuk oranda anomalı yada dusuklere sebep oldugu kanıtlanmıs. Ama ne yazıkkı dr lar bu durumucok ertelıyor bıkac dusuk beklenıyor
Üni hastanelerınde androlojı yanı erkek kısırlık bolumunden randevu alıp ucretsız yaptırabılırsınız. Özelde düzen labarotuarı 200 tl yapıyor. Hastanelerde ise 300-500 arası.
Bu testı yaptırmadan tedavıye baslamayın derım I imdesire flower84nely

arkadaşlar bizim sonucumuz çıkmış %57 den %48 düşmüş eşim yarın bir üroloğa gitsin artık farklı ilaçlar kullanmamız gerekecek galiba düşüşün daha iyi olması gerekir ürolog %30 aşağısına indirmemiz gerekir demişti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…