- 4 Şubat 2014
- 1.083
- 1.283
-
- Konu Sahibi BiYesilBiKahve
arkadaşlar mikroçip uygulanıyor fakat kaan aydosun sitesinde okudum onunda belli bir yüzdede olması gerekbunun cevabini brnde merak ediyorum acikcasi. ayrica spermde gorunurde sayı,hareket vb.gibi sorunlar olmasa da bu test yine de gerekli mi? yani detayli spermiyogramdan farkli bir islem mi?bu sperm dna hasar ini nerde yaptirabiliriz? maliyeti hakkinda bilgi verebilir misiniz?devlet yapıyor mu?
Hsg ve histereskopi rahimine çekildiği canım.. düşüklerin rahimin şekil bozukluğu ile alakası olabilir mi acaba..benim rahimde hafif cokukluk çıkmıştı.. doktorum transferden sonra serklaj yani rahim ağzına dikis attırdıMerhabalar,
2 doğal yolla 2 tüp bebek yoluyla 4 gebeliğim var. 1,5 sene korunmanın ardından bebek düşünmeye başladık korunmayı bıraktık ve yaklaşık 1 yıla yakın denemelerimize rağmen bebek sahibi olamadık, doktora gitmeye karar verdik. İlk aşamada yapılabilecek bütün testlerimizi yaptırdık ve eşimde tek taraflı hafif derecede varikosel çıktı ve ameliyat oldu. Ameliyatın ardından 6. ayımda hamile kaldım ama düşükle sonuçlandı olabilir denildi 2 ay korunmanın ardından tekrar deneyin dediler.
2 ay korunmanın ardından 6. ayımda tekrar hamile kaldım tam her şey yolunda derken 7-8 haftalıkken yine düştü. Bu düşüğümden sonra doktorlara gitmemize ve hiç bir sebep bulunamamasına rağmen hamile de kalamadım ve tüp bebek merkezi araştırmaya başladım. Tüp bebek doktorum hiç bir sorun gözükmediğini biçok kişiden şansımın daha fazla olduğunu söyledi ve tedaviye başladık 5. güne 6 tane embriyom kaldı ve düşüklerim de olduğu için cgh ye yollandı. 6embriyodan sadece 1 tanesi sağlıklı ve konuldu, kan değerlerimin çok güzel olmasına rağmen ultrason kontrolüne gittiğimde bebeğin kalbinin atmadığını ve kesenin şeklinin bozulduğunun, ilaçları bırakmam gerektiğini söyledi doktorum.
2-3 ay dinlenmenin ardından tekrardan yaptık yine aynı süreçler 4 embriyodan 1 tanesi sağlıklı geldi yine, transfer edildi, tuttu ama yine düşükle sonuçlandı.
Doktorum düşüklerimin neden olduğunu hiç bir şekilde açıklıyamıyor ona göre normal yolla bile hamile kalabilirim. Çok doktorlara gittim hepsi aynı şeyi söylüyor. En son yaptırdığım tüp bebeğin üzerinden neredeyse 2,5 yıl geçti ve ben yine hamile kalamadım ve yine doktor merkez arayışına düştümRabbim isteyen kimsenin kucağını boş bırakmasın.
Hsg ve histereskopi yapıldı. Benim rahmim de biraz arkaya doğruymuş hafif ters yani kalp şeklinde ama bunun ne hamile kalmama ne de düşüklere sebep olmadığını söylemişti doktorum canım.Hsg ve histereskopi rahimine çekildiği canım.. düşüklerin rahimin şekil bozukluğu ile alakası olabilir mi acaba..benim rahimde hafif cokukluk çıkmıştı.. doktorum transferden sonra serklaj yani rahim ağzına dikis attırdı
çok teşekkür ederim canım verdiğin bilgiler için. kesinlikle yaptırmayı düşünüyorum. çünkü bu artık son deneme diye düşünüyorum şahsım adına. maddi manevi çok yıprandık. allah hepimizin tez zamanda yüzünü guldursun ve kucaklarımızı doldursun inşallah.Antıoksıdan tedavısı yada hormon tedavısı ile mudahale ediliyor.
Spermıyogramla aynı degıl elbette.
Saglıklı sperm yüzdesinin gozlemlendiği bır test. Buyuk oranda anomalı yada dusuklere sebep oldugu kanıtlanmıs. Ama ne yazıkkı dr lar bu durumucok ertelıyor bıkac dusuk beklenıyor
Üni hastanelerınde androlojı yanı erkek kısırlık bolumunden randevu alıp ucretsız yaptırabılırsınız. Özelde düzen labarotuarı 200 tl yapıyor. Hastanelerde ise 300-500 arası.
Bu testı yaptırmadan tedavıye baslamayın derım I imdesireflower84nely
Kesınlikle . Bende yaptıracagım. Bu test rahıme işlem yapılarak bakılıyor. Rahımden alınan doku ile bakıyorlar ve ıntralipid serum destegı verılıyor sonuca gore. Sanıyorum max. 3 hafta- 12 hafta.çok teşekkür ederim canım verdiğin bilgiler için. kesinlikle yaptırmayı düşünüyorum. çünkü bu artık son deneme diye düşünüyorum şahsım adına. maddi manevi çok yıprandık. allah hepimizin tez zamanda yüzünü guldursun ve kucaklarımızı doldursun inşallah.
bu testin dışında bağışıklık için de baktirmayi düşünüyorum kendim için de. cd56 denen testten bahsediyorum. genetik yaptırmıştık biz hiçbir sıkıntı çıkmamıştı. ama bu cd56 yi da ciddi düşünmeye başladım. onunla ilgili bir bilgin var mı?
canım ben de senin gibi araştırıyorum sürekli daha neler yapabilirim diye. cd56 da burdan edindiğim bilgilere göre düzen lab. da yapılıyormuş. ama orda kandan bakiliyormus. sen rahimden doku alınarak diyorsun. eğer ayni şeyse kandan yaptırmak istiyorum ben. zaman kaybetmek de istemiyorum. yakın zamanda görüşüp seni de bilgilendiririm. bu testlerden sonra geriye pgt kalıyor bir. ama ne yalan soykiyim onun taraftari değilim pek. sen ne düşünüyorsun bu konuda?Kesınlikle . Bende yaptıracagım. Bu test rahıme işlem yapılarak bakılıyor. Rahımden alınan doku ile bakıyorlar ve ıntralipid serum destegı verılıyor sonuca gore. Sanıyorum max. 3 hafta- 12 hafta.
Bu serum alacak olursan aklında olsun canım eczanelerde 10-20 tl hastanelerde cok buyuk malıyetlere cıkabılıyor arastırmanı öneririm
Bu kandan alınan cd56 ile rahimden alınanın farkını sormuştum doktoruma kandan alınan hem daha ucuz hem daha kolay diye. Ama doktorum kandan alınanın vücut için olduğunu embriyo için asıl önemli olanın rahimden alınanla sonuç verdiğini söylemişticanım ben de senin gibi araştırıyorum sürekli daha neler yapabilirim diye. cd56 da burdan edindiğim bilgilere göre düzen lab. da yapılıyormuş. ama orda kandan bakiliyormus. sen rahimden doku alınarak diyorsun. eğer ayni şeyse kandan yaptırmak istiyorum ben. zaman kaybetmek de istemiyorum. yakın zamanda görüşüp seni de bilgilendiririm. bu testlerden sonra geriye pgt kalıyor bir. ama ne yalan soykiyim onun taraftari değilim pek. sen ne düşünüyorsun bu konuda?
aslında mantıklı dediğin. belki de hiçbir sıkıntı yok bağışıklık sistemimizde. eğer sonuç aynı gelecekse yanı mühim olan bu değerin sonucu ise kolay olan tabiki daha cok tercih sebebi oluyor.Bu kandan alınan cd56 ile rahimden alınanın farkını sormuştum doktoruma kandan alınan hem daha ucuz hem daha kolay diye. Ama doktorum kandan alınanın vücut için olduğunu embriyo için asıl önemli olanın rahimden alınanla sonuç verdiğini söylemişti
Hayır hayır öyle düşünme alınan parçanın embriyo için bir katkısı Yok sadece alınan parça da rahimde bulunan katil hücrelerin sayısını ve oranını gösteriyor oranı yüksekse verilmiş embriyoyu yabancı madde algılayıp atmaya çalışıyor. Bu Şebeple serum tedavisi uygulanıyor.ne kadar zamanda sonuç veriyo bilemiyorum embriyom beşinci güne gidebilseydi hem genetik teste tabi tutulacaktı hem de cd56 yaptıracaktım. Anestezi ve anestetisiz fiyat değişiyor sanırım anestezi alırsak bin lira civariydı yani benim merkezimde böyle .aslında mantıklı dediğin. belki de hiçbir sıkıntı yok bağışıklık sistemimizde. eğer sonuç aynı gelecekse yanı mühim olan bu değerin sonucu ise kolay olan tabiki daha cok tercih sebebi oluyor.
rahimden alınan parça ne kadar zamanda sonuç veriyor peki? acılı zahmetli maliyetli bir islem mi? embriyo için önemli demiş ya doktorun acaba bu parçayı embriyoda kullanıyorlar mi dollerken falan?
anladim kuzum.sıkma canını hayırlısı olur inşallah hakkında. hepimiz icin guzel sonuclar aliriz insallah. ben sanirim kanda baktiracagim once. vakit kaybetmek istemiyorum. doktorum gerekli görürse rahimden parça olanı da danisirim. eğer ki kanda da yüksek çıkarsa önerilen serum tedavisi parçada da. bir de benim merkezimde doktor istiyorsan yaparız ama faydası kanıtlanmış bir tedavi değil ve yan etkileri de var ağır bir serum cok istiyorsan yaparız demişti. testten falan bahsetmemisti. ne yapacaksin peki deneyeceksin degil mi tekrar kuzum?Hayır hayır öyle düşünme alınan parçanın embriyo için bir katkısı Yok sadece alınan parça da rahimde bulunan katil hücrelerin sayısını ve oranını gösteriyor oranı yüksekse verilmiş embriyoyu yabancı madde algılayıp atmaya çalışıyor. Bu Şebeple serum tedavisi uygulanıyor.ne kadar zamanda sonuç veriyo bilemiyorum embriyom beşinci güne gidebilseydi hem genetik teste tabi tutulacaktı hem de cd56 yaptıracaktım. Anestezi ve anestetisiz fiyat değişiyor sanırım anestezi alırsak bin lira civariydı yani benim merkezimde böyle .
Canım ben tedavilerimden şunu anladım ki doktor kendi uygulamadığı hiçbir tedaviyi beğenmiyor kanıtlanmış bir başarı değil diyorlar ama o yöntemle başarıya ulaşan insanların olduğunu görmezden geliyorlar..benim yüksek dozla tedavim olmuştu ama sonuç almadık bu sefer daha düşük doz iğne be klomen ile deneyeceğiz. Napalım canım anne baba olmak istiyorsak Allah da nasip edecekse çalışıp çalışıp deneyeceğiz Allah herkese bu yolda güç versin dayanma gücü versinanladim kuzum.sıkma canını hayırlısı olur inşallah hakkında. hepimiz icin guzel sonuclar aliriz insallah. ben sanirim kanda baktiracagim once. vakit kaybetmek istemiyorum. doktorum gerekli görürse rahimden parça olanı da danisirim. eğer ki kanda da yüksek çıkarsa önerilen serum tedavisi parçada da. bir de benim merkezimde doktor istiyorsan yaparız ama faydası kanıtlanmış bir tedavi değil ve yan etkileri de var ağır bir serum cok istiyorsan yaparız demişti. testten falan bahsetmemisti. ne yapacaksin peki deneyeceksin degil mi tekrar kuzum?
Canım tavsıyem kandan zıyade doku yoluyla baktırman. Zıra embrıyo tutunması adına cabalıyoruz. Bu önemli bır nokta dıye dusunuyorum.canım ben de senin gibi araştırıyorum sürekli daha neler yapabilirim diye. cd56 da burdan edindiğim bilgilere göre düzen lab. da yapılıyormuş. ama orda kandan bakiliyormus. sen rahimden doku alınarak diyorsun. eğer ayni şeyse kandan yaptırmak istiyorum ben. zaman kaybetmek de istemiyorum. yakın zamanda görüşüp seni de bilgilendiririm. bu testlerden sonra geriye pgt kalıyor bir. ama ne yalan soykiyim onun taraftari değilim pek. sen ne düşünüyorsun bu konuda?
Herhangi bir işlem yapılmış mi peki canım..benim rahimi tiraslamis mesela doktorum..dediğim gibi sonrada ısrarla serklaj yaptirmami söyledi..rahim ile ilgili Yücel hocayı herkes tanıyor..ben İzmir'den İstanbul'a tedavi için gittiğimde nerde tedavi oldunuz diye sorduklarında bir çok İzmir'deki jinekolog Yücel hocayı seminerlerden filan tanıyordu..biraz İzmir'de fazla doktora gittim deHsg ve histereskopi yapıldı. Benim rahmim de biraz arkaya doğruymuş hafif ters yani kalp şeklinde ama bunun ne hamile kalmama ne de düşüklere sebep olmadığını söylemişti doktorum canım.
benimde sizin gibi kendiliğinden gebe kalıyorum 1.6+5 gün ikınci 7+5 günlukken kalbı duruyor maalesf .eşimle ikimizin genetetık sıkıntısı yok 1.gebelıkte ilk diye yapılmadı tarama 2.de yapıldı trizomi22 çıktıEmbiryoda sorun oldugu nasil anlasiyo acaba yani benim hic tup bebek denemem yok fakat 3 kaybim var cok cabuk hamile kaliyorum ama kalp atislari belirli bi haftadan sonra duruyo bunu ogrenmeknicin ne yapmak gerkeli bikginiz var mi acaba
geçmiş olsun herkezebenimde sizin gibi kendiliğinden gebe kalıyorum 1.6+5 gün ikınci 7+5 günlukken kalbı duruyor maalesf .eşimle ikimizin genetetık sıkıntısı yok 1.gebelıkte ilk diye yapılmadı tarama 2.de yapıldı trizomi22 çıktı
Anladim canm bizde hic sknti yok bebegimin benim butun genetik sonuclarimiz normal suan 3 uz hamileyim yuregim agzimda geziyorum her an bisey olcakmi diye valla rabbim dabit versin cok zorbenimde sizin gibi kendiliğinden gebe kalıyorum 1.6+5 gün ikınci 7+5 günlukken kalbı duruyor maalesf .eşimle ikimizin genetetık sıkıntısı yok 1.gebelıkte ilk diye yapılmadı tarama 2.de yapıldı trizomi22 çıktı
Evet canım tıraşlama yapılmıştı ama ne hamile kalmaya ne de devamı için sorun teşkil edecek bir şey olmadığını söylemişti.Herhangi bir işlem yapılmış mi peki canım..benim rahimi tiraslamis mesela doktorum..dediğim gibi sonrada ısrarla serklaj yaptirmami söyledi..rahim ile ilgili Yücel hocayı herkes tanıyor..ben İzmir'den İstanbul'a tedavi için gittiğimde nerde tedavi oldunuz diye sorduklarında bir çok İzmir'deki jinekolog Yücel hocayı seminerlerden filan tanıyordu..biraz İzmir'de fazla doktora gittim de
Çok sevindim senin adına. Hayalim ikiz ya da uçuz:)) o kadar kayıp yaşadım ki... Uçuzlerin doğal yoldan mı tup mu? Tek yumurta mı?? Biz de hiçbir genetik sorun yokken embriyolar sağlıklı olmuyor. Doktor yaşıma bağlıyor. Yaş 38.. İlk gebeliğim 33 yaşındaykendi ama hep duşuk yaşadım. Muhtemelen oncekiler de hep genetik sorunluydu. Sizlerden boyle guzel şeyler olunca çok seviniyorum. Alkahım tamamına erdirmeyi nasip etsin. Sağlıkla inşallah..Anladim canm bizde hic sknti yok bebegimin benim butun genetik sonuclarimiz normal suan 3 uz hamileyim yuregim agzimda geziyorum her an bisey olcakmi diye valla rabbim dabit versin cok zor
Bu mesajda sorduğun soruların cevabını bulabildin mi? Aynı durumdayım. Şu an ben de 7+2 hamile olmalıydım ama dün kalp atışı durduğu için alındı bebeğim.Embiryoda sorun oldugu nasil anlasiyo acaba yani benim hic tup bebek denemem yok fakat 3 kaybim var cok cabuk hamile kaliyorum ama kalp atislari belirli bi haftadan sonra duruyo bunu ogrenmeknicin ne yapmak gerkeli bikginiz var mi acaba