Kromozom testleri normal olup PGT sonucunda sağlıklı embriyosu çıkmayanlar

arkadaşlar mikroçip uygulanıyor fakat kaan aydosun sitesinde okudum onunda belli bir yüzdede olması gerek

Hsg ve histereskopi rahimine çekildiği canım.. düşüklerin rahimin şekil bozukluğu ile alakası olabilir mi acaba..benim rahimde hafif cokukluk çıkmıştı.. doktorum transferden sonra serklaj yani rahim ağzına dikis attırdı

Hsg ve histereskopi yapıldı. Benim rahmim de biraz arkaya doğruymuş hafif ters yani kalp şeklinde ama bunun ne hamile kalmama ne de düşüklere sebep olmadığını söylemişti doktorum canım.

çok teşekkür ederim canım verdiğin bilgiler için. kesinlikle yaptırmayı düşünüyorum. çünkü bu artık son deneme diye düşünüyorum şahsım adına. maddi manevi çok yıprandık. allah hepimizin tez zamanda yüzünü guldursun ve kucaklarımızı doldursun inşallah.
bu testin dışında bağışıklık için de baktirmayi düşünüyorum kendim için de. cd56 denen testten bahsediyorum. genetik yaptırmıştık biz hiçbir sıkıntı çıkmamıştı. ama bu cd56 yi da ciddi düşünmeye başladım. onunla ilgili bir bilgin var mı?

Kesınlikle . Bende yaptıracagım. Bu test rahıme işlem yapılarak bakılıyor. Rahımden alınan doku ile bakıyorlar ve ıntralipid serum destegı verılıyor sonuca gore. Sanıyorum max. 3 hafta- 12 hafta.
Bu serum alacak olursan aklında olsun canım eczanelerde 10-20 tl hastanelerde cok buyuk malıyetlere cıkabılıyor arastırmanı öneririm

canım ben de senin gibi araştırıyorum sürekli daha neler yapabilirim diye. cd56 da burdan edindiğim bilgilere göre düzen lab. da yapılıyormuş. ama orda kandan bakiliyormus. sen rahimden doku alınarak diyorsun. eğer ayni şeyse kandan yaptırmak istiyorum ben. zaman kaybetmek de istemiyorum. yakın zamanda görüşüp seni de bilgilendiririm. bu testlerden sonra geriye pgt kalıyor bir. ama ne yalan soykiyim onun taraftari değilim pek. sen ne düşünüyorsun bu konuda?

Bu kandan alınan cd56 ile rahimden alınanın farkını sormuştum doktoruma kandan alınan hem daha ucuz hem daha kolay diye. Ama doktorum kandan alınanın vücut için olduğunu embriyo için asıl önemli olanın rahimden alınanla sonuç verdiğini söylemişti

aslında mantıklı dediğin. belki de hiçbir sıkıntı yok bağışıklık sistemimizde. eğer sonuç aynı gelecekse yanı mühim olan bu değerin sonucu ise kolay olan tabiki daha cok tercih sebebi oluyor.
rahimden alınan parça ne kadar zamanda sonuç veriyor peki? acılı zahmetli maliyetli bir islem mi? embriyo için önemli demiş ya doktorun acaba bu parçayı embriyoda kullanıyorlar mi dollerken falan?

Hayır hayır öyle düşünme alınan parçanın embriyo için bir katkısı Yok sadece alınan parça da rahimde bulunan katil hücrelerin sayısını ve oranını gösteriyor oranı yüksekse verilmiş embriyoyu yabancı madde algılayıp atmaya çalışıyor. Bu Şebeple serum tedavisi uygulanıyor.ne kadar zamanda sonuç veriyo bilemiyorum embriyom beşinci güne gidebilseydi hem genetik teste tabi tutulacaktı hem de cd56 yaptıracaktım. Anestezi ve anestetisiz fiyat değişiyor sanırım anestezi alırsak bin lira civariydı yani benim merkezimde böyle .

anladim kuzum.sıkma canını hayırlısı olur inşallah hakkında. hepimiz icin guzel sonuclar aliriz insallah. ben sanirim kanda baktiracagim once. vakit kaybetmek istemiyorum. doktorum gerekli görürse rahimden parça olanı da danisirim. eğer ki kanda da yüksek çıkarsa önerilen serum tedavisi parçada da. bir de benim merkezimde doktor istiyorsan yaparız ama faydası kanıtlanmış bir tedavi değil ve yan etkileri de var ağır bir serum cok istiyorsan yaparız demişti. testten falan bahsetmemisti. ne yapacaksin peki deneyeceksin degil mi tekrar kuzum?

Canım ben tedavilerimden şunu anladım ki doktor kendi uygulamadığı hiçbir tedaviyi beğenmiyor kanıtlanmış bir başarı değil diyorlar ama o yöntemle başarıya ulaşan insanların olduğunu görmezden geliyorlar..benim yüksek dozla tedavim olmuştu ama sonuç almadık bu sefer daha düşük doz iğne be klomen ile deneyeceğiz. Napalım canım anne baba olmak istiyorsak Allah da nasip edecekse çalışıp çalışıp deneyeceğiz Allah herkese bu yolda güç versin dayanma gücü versin

Canım tavsıyem kandan zıyade doku yoluyla baktırman. Zıra embrıyo tutunması adına cabalıyoruz. Bu önemli bır nokta dıye dusunuyorum.
Pgt konusunda asla kararsız olmadım. Cunku ıkı düşük beni cok sarstı bı seferde herseyı yapayım önlemleri alayım kafam rahat olsun, acabalar sunuda mı yapsamlar cok daha olunsuz etkılıyor.
Düzen lab yapıyor ama uzmanalr genartı öneriyor

Hsg ve histereskopi yapıldı. Benim rahmim de biraz arkaya doğruymuş hafif ters yani kalp şeklinde ama bunun ne hamile kalmama ne de düşüklere sebep olmadığını söylemişti doktorum canım.
Herhangi bir işlem yapılmış mi peki canım..benim rahimi tiraslamis mesela doktorum..dediğim gibi sonrada ısrarla serklaj yaptirmami söyledi..rahim ile ilgili Yücel hocayı herkes tanıyor..ben İzmir'den İstanbul'a tedavi için gittiğimde nerde tedavi oldunuz diye sorduklarında bir çok İzmir'deki jinekolog Yücel hocayı seminerlerden filan tanıyordu..biraz İzmir'de fazla doktora gittim de

Embiryoda sorun oldugu nasil anlasiyo acaba yani benim hic tup bebek denemem yok fakat 3 kaybim var cok cabuk hamile kaliyorum ama kalp atislari belirli bi haftadan sonra duruyo bunu ogrenmeknicin ne yapmak gerkeli bikginiz var mi acaba
benimde sizin gibi kendiliğinden gebe kalıyorum 1.6+5 gün ikınci 7+5 günlukken kalbı duruyor maalesf .eşimle ikimizin genetetık sıkıntısı yok 1.gebelıkte ilk diye yapılmadı tarama 2.de yapıldı trizomi22 çıktı

geçmiş olsun herkeze

Anladim canm bizde hic sknti yok bebegimin benim butun genetik sonuclarimiz normal suan 3 uz hamileyim yuregim agzimda geziyorum her an bisey olcakmi diye valla rabbim dabit versin cok zor

Evet canım tıraşlama yapılmıştı ama ne hamile kalmaya ne de devamı için sorun teşkil edecek bir şey olmadığını söylemişti.

Anladim canm bizde hic sknti yok bebegimin benim butun genetik sonuclarimiz normal suan 3 uz hamileyim yuregim agzimda geziyorum her an bisey olcakmi diye valla rabbim dabit versin cok zor
Çok sevindim senin adına. Hayalim ikiz ya da uçuz:)) o kadar kayıp yaşadım ki... Uçuzlerin doğal yoldan mı tup mu? Tek yumurta mı?? Biz de hiçbir genetik sorun yokken embriyolar sağlıklı olmuyor. Doktor yaşıma bağlıyor. Yaş 38.. İlk gebeliğim 33 yaşındaykendi ama hep duşuk yaşadım. Muhtemelen oncekiler de hep genetik sorunluydu. Sizlerden boyle guzel şeyler olunca çok seviniyorum. Alkahım tamamına erdirmeyi nasip etsin. Sağlıkla inşallah..

Benimde daha once 3 tane bebek kaybim bar.hepsi kalp atisalei durdugu icin kurtaj oldum.en bebegim genetige gidince bi sknti cikmadi bizde yeniden denedik.kan sulandirici igne kullaniyorum.sadece catlama ignesi oldum bu sefer 3 uz oldu cok sukur.bi tane yumurtam vardi ondan ikizim var.bi tanede yumurtlama gunume denk gelen bi iliski olmustu ondan da bi tane oldu.biri tek dieri cift yumurta ikizi allah isteyince oluyo iste.sakin kalbini karartma hic beklemdigin anda veriyo iste.ben 3 tane kaybettim rabbim bi anda 3 tane verdi bak dileyenn isteyen herkese nasip etsin saglikli hayirli evlatlar

Embiryoda sorun oldugu nasil anlasiyo acaba yani benim hic tup bebek denemem yok fakat 3 kaybim var cok cabuk hamile kaliyorum ama kalp atislari belirli bi haftadan sonra duruyo bunu ogrenmeknicin ne yapmak gerkeli bikginiz var mi acaba
Bu mesajda sorduğun soruların cevabını bulabildin mi? Aynı durumdayım. Şu an ben de 7+2 hamile olmalıydım ama dün kalp atışı durduğu için alındı bebeğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…