- 17 Mart 2016
- 2.173
- 2.206
- 33
-
- Konu Sahibi BiYesilBiKahve
Yok anlatmak istediginizi anladim sadece kabullenemdim sanirim yani bu kadar caba bekleyis yani bi kac dusuncesiz doktor icin heba olmasini istemiyorum yani hic arastrma geregi duymadim acikcasi normal denildigi ve bende bu haberi cok bekledgm icin hemen atildim tabi yani sonucta biseyler biliyosunuz ve yardimci olmaya calisiyosunuz benim kizdigim nokta bu durum nasil olur ve neden bi aciklama yapilmaz suan raporlarim elimde degil foto atabilirdim fakat size bahsettigim gibi yazdigindan cok.cok eminimBen sizin test sonucunuzu görmedim, doktor da değilim. Belki sadece siz hatalı yazdınız. Lütfen tedirgin olmayın.
Doktorunuz sağlıklı demişse öyledir.
Kusura bakmayın gece gece kafanızı bulandırdım ama bu basit bi bilgi.
Attığım ekran görüntüsünün son paragrafında da görülüyor.
Sizin testte nasıl ifade edilmiş olduğunu bilmiyorum dolayısıyla yanlış yorumluyor olabilirim
Yok lutfen ben size yanlis aksettirdigim icin uzuldum k.bakmayin lutfen hakkinizi helal edin aydinlattiniz en azindan 2 kere dusunmem gerektiginn farkina varmis oldum bu durumu suan gittigim doktorla mutlaka goruscem zaten tskkur ederim tekrar k.bakmayinTamam o zaman sorun yok. Takmayın lütfen. Acaip üzüldüm şu an.
Öyle olsa bile o başka hamileliktı bu başka.Yok anlatmak istediginizi anladim sadece kabullenemdim sanirim yani bu kadar caba bekleyis yani bi kac dusuncesiz doktor icin heba olmasini istemiyorum yani hic arastrma geregi duymadim acikcasi normal denildigi ve bende bu haberi cok bekledgm icin hemen atildim tabi yani sonucta biseyler biliyosunuz ve yardimci olmaya calisiyosunuz benim kizdigim nokta bu durum nasil olur ve neden bi aciklama yapilmaz suan raporlarim elimde degil foto atabilirdim fakat size bahsettigim gibi yazdigindan cok.cok eminim
ya siz cok tatlisiniz gercekten benim icin hic sknti.olmadi asil ben ani cikisimdan dolayi ozur dilerim sanki siz bisey yaptiniz bana biraz fevri davrandim hormonlardan sanirim insan bazi seyleri cok gec bulunca en ufak bi pürüzde resmen herseyi yakasi geliyo yani siz daha iyi anlarsiniz ayni seyi yasiyoruz sonucta rabbim ayni acilari yasatmasin bi daha kimseyeÖyle olsa bile o başka hamileliktı bu başka.
O yüzden sakin olun canınızı sıkmayın. Karninizdaki ni düşünüp bu bilgiyi unutun. Özür dilerim gerçekten.
Amin çok zor gerçekten çarşamba günü kürtaj oldum. O zamandan beri neyi eksik yaptım nerde hata yaptım diye çırpınıp duruyorum takdir i ilahi bazen kabul edip yoluna devam etmek gerekiyor ama içimiz rahat etmiyor işte. Rabbim hayırlısını bizden iyi bilir. Allah bebeklerinizi size bağışlasın.ya siz cok tatlisiniz gercekten benim icin hic sknti.olmadi asil ben ani cikisimdan dolayi ozur dilerim sanki siz bisey yaptiniz bana biraz fevri davrandim hormonlardan sanirim insan bazi seyleri cok gec bulunca en ufak bi pürüzde resmen herseyi yakasi geliyo yani siz daha iyi anlarsiniz ayni seyi yasiyoruz sonucta rabbim ayni acilari yasatmasin bi daha kimseye
Amin insallah rabbim kimseye yoklugunu gostermesin.ole garip bi duygu herkes 2. 3. Cocuga sahipken bizde 1 tane bile olmamasi yada tam oldu drken ysamamsi rabbim herseyin hayirlisini versin bazen hayir sandigimiz seyler ser de olabiliyo ne yazikki ama insanoglu herseye alisabildigi gibi bunlarada alisip yoluna devam ediyo.ben tek bi tane yumurtamla olmaz tutmaz bebek diye yakinirken rabbim uctane nasip etti.3 yabrum gitti 3 tane geldi.rabbimin gonlu cok bol o istemese olmaz eminim sizinde meleginiz belkide melekleriniz zamanini en hayirli olan vakti bekliyolar insallah tez zamanda yuzunuz gulerAmin çok zor gerçekten çarşamba günü kürtaj oldum. O zamandan beri neyi eksik yaptım nerde hata yaptım diye çırpınıp duruyorum takdir i ilahi bazen kabul edip yoluna devam etmek gerekiyor ama içimiz rahat etmiyor işte. Rabbim hayırlısını bizden iyi bilir. Allah bebeklerinizi size bağışlasın.
Az önce kendi genetik test sonuçlarıma baktım 46,xx normal karyotip diyor arada virgül var sizde de öyledir heralde görür görmez aklıma geldiniz. :))Amin insallah rabbim kimseye yoklugunu gostermesin.ole garip bi duygu herkes 2. 3. Cocuga sahipken bizde 1 tane bile olmamasi yada tam oldu drken ysamamsi rabbim herseyin hayirlisini versin bazen hayir sandigimiz seyler ser de olabiliyo ne yazikki ama insanoglu herseye alisabildigi gibi bunlarada alisip yoluna devam ediyo.ben tek bi tane yumurtamla olmaz tutmaz bebek diye yakinirken rabbim uctane nasip etti.3 yabrum gitti 3 tane geldi.rabbimin gonlu cok bol o istemese olmaz eminim sizinde meleginiz belkide melekleriniz zamanini en hayirli olan vakti bekliyolar insallah tez zamanda yuzunuz guler
Evet evet bende de ayniAz önce kendi genetik test sonuçlarıma baktım 46,xx normal karyotip diyor arada virgül var sizde de öyledir heralde görür görmez aklıma geldiniz. :))
Aradaki virgul neyi ifade ediyo kiAz önce kendi genetik test sonuçlarıma baktım 46,xx normal karyotip diyor arada virgül var sizde de öyledir heralde görür görmez aklıma geldiniz. :))
MerhabaSelamlar, benim bugün görüşmem vardı doktorumla. Embriyolog ve genetik uzmanı ile de görüştüm. Sperm sayımız normal olduğu için dna hasarı olma ihtimali 0a yakın diyorlar. Yüksek sebep yumurtadaki anormallikmiş kromozomal olarak. Ve yumurta kaliteli de olsa kromozom ları bozuk olabilirmiş. Embriyonun blast aşamasına erişmesini de böyle açıklıyorlar. Daha önce bir tane sağlıklı embriyo bulunabildiği için yine bulunur umutsuz olmayın görüşündeler.
Biraz ara verip tekrar deneyeceğim, belki o tedavide sağlıklı embriyoyu bulup yolumuza devam edebiliriz. İnşallah.. Hepimise Allah kolaylıklar versin.
Virgül olmayınca o xx de kromozomlara dahil oluyo 48 oluyo ama virgül olunca sadece cinsiyeti belirtmek için konmuş oluyoAradaki virgul neyi ifade ediyo ki
Peki cd56 testini ngs yi nerede yaptiracaksiniz. Bizde de dna hasarı yok normal hamile kalabilirsin dedi kaan aydos ama testin üstüne 2 düşük daha oldu yaniMerhaba
Bızım 5.gun aa kalite embrıyo transfer sonucumuz 8. Hafta gelişimi durması ıle kurtajla sonuclandı. Genetıği sorunlu cıktı. Bızde hıcbir sorun olmamasına ragmen. Türlü testler yaptırdık hersey cok ıyı. Spermiyogram sonucumuzda cok cok ıyı. Ancak ben yınede dna sperm analizine baktırdım sonuc %61!!!!!
Yanı spermıypgram cok ıı olsada dna hasarı mevcut olabılıyor bu durumun onunla bır ılgısı yok. Birde dusugum var.
Şimdi sperm dna hasarımız duzeldi. Tekrar tedavıye baslayacagız.
Öncesınde rahım fılmı cd 56 testı yaptırcagım. Ngs teknıgı istıyorum.
Evett yogun bır korku olsada ınanmak istıyorum ..
Hmm bizde de normal bebegin genetigi de normal o zaman tahatladim simdi.yani bahsettiginiz testlerin iceriginden hic haberim yok acikcasi ne zaman yaptirmam gerektigini daha bilmiyorum.bu soylediginz esinizle sizin genetik sonucunuz sanirim peki hic bebekleriniz genetige gittimi yani onlarda normal miPeki cd56 testini ngs yi nerede yaptiracaksiniz. Bizde de dna hasarı yok normal hamile kalabilirsin dedi kaan aydos ama testin üstüne 2 düşük daha oldu yani
Nacizane tavsıyem;Peki cd56 testini ngs yi nerede yaptiracaksiniz. Bizde de dna hasarı yok normal hamile kalabilirsin dedi kaan aydos ama testin üstüne 2 düşük daha oldu yani
Bahsettiginiz testlerin genel anlami nedir acaba biraz acarmisiniz hic bilmiyorum.cunkiNacizane tavsıyem;
Belli ritüelin dısına cıkmayan doktorlarımızın aksine bıraz daha arastıralım.
Cunku oturtmuslar bır sıstem!!! Onun dısındakı alternatıflerı degerlendırmeye acık degıller. Bakın tutunuyor ancak dusuyorsa yahut bende oldugu gibi kürtaja gıdıp genetıkten aorunlu cıktıysa;
Tedavı edılen sperm dna hasarını bAskılayıvı bır antıoksıdan kullanmak( guvendugım önerılen progeny m özellikle)
Bagısıklık sıstemı her anlamda cok cok önemli o yuzden cd 56 testi ancak kanda degıl doku yolu ile bakılan embrıyo ıcın etken
Veson asama ngs..
biz memorıal atasehırde yaptıracagız.
2 haftaya cd56 testım yapılacak. Sonrasındada tedavıye baslanacak
Siz ne durumdasnız
Canm bende 3 yumurtamı pgt ye tolladım sonuc bekliyorum yazını okuduktan sonra ümitlerim kırılıyor Allah cc hepimizin yardımcısı olsun kelin ilacı olsa kendi basına sürermişMerhabalar,
İlk tüp bebek denememizde oluşan gebelik devam etmeyince kromozom incelemesinde embriyoda trizomi 22 çıktı. Bunun üzerine kalan 3 embriyoya pgt yapıldı ve 1 sağlıklı bulundu.
Onun transferi ile tek yumurta ikizi gebelik oluştu ama onları da 13.haftada ikizden ikize transfüzyon sendromu nedeniyle kaybettik.
İkinci tüp bebek denememizi de geçen ay yaptık ancak 5.güne giden 3 embriyonun 3ü de pgt de sağlıksız çıktı.
Eşim ve benim kromozom testlerimizde sorun yok ama neden böyle oluyor bilemiyoruzbenzer durumu yaşayan ve bir önerisi olan var mıdır acaba aramızda?
Ngs teknıgımı uygulandı??Canm bende 3 yumurtamı pgt ye tolladım sonuc bekliyorum yazını okuduktan sonra ümitlerim kırılıyor Allah cc hepimizin yardımcısı olsun kelin ilacı olsa kendi basına sürermiş
Ben geçen hafta 6+6 kalp durması sonucu 5. Kez kaybettim. Kan pıhtılaşması var ama zaten yüksek doz kan sulandırıcı kullandım ayrıca kortizon kullandım. Şimdi embriyo genetik sonucunu bekliyorum dr sonuca göre pgt dusunebiliriz dedi ben de bu pgt nedir diye ararken ngs cgh vs vs bisuru şeyle karşılaştım. Kesinlikle bi dr diyo diye pesinden gitmeyi düşünmüyorum. Geçmiş düşüklerde ısrarla istememe rağmen genetiğe gondermediler bunda da Prof istemese yine göndermezlerdi memorial kayseride oluyo kürtajlar. CD56 testine gelince duyalı 2 gun oldu o da kk dan.Nacizane tavsıyem;
Belli ritüelin dısına cıkmayan doktorlarımızın aksine bıraz daha arastıralım.
Cunku oturtmuslar bır sıstem!!! Onun dısındakı alternatıflerı degerlendırmeye acık degıller. Bakın tutunuyor ancak dusuyorsa yahut bende oldugu gibi kürtaja gıdıp genetıkten aorunlu cıktıysa;
Tedavı edılen sperm dna hasarını bAskılayıvı bır antıoksıdan kullanmak( guvendugım önerılen progeny m özellikle)
Bagısıklık sıstemı her anlamda cok cok önemli o yuzden cd 56 testi ancak kanda degıl doku yolu ile bakılan embrıyo ıcın etken
Veson asama ngs..
biz memorıal atasehırde yaptıracagız.
2 haftaya cd56 testım yapılacak. Sonrasındada tedavıye baslanacak
Siz ne durumdasnız
Valla pek bilgim yok canım 10yumurtam donduruldu doktorlar görüştükk pgtye gitmesini söyledi bizde maddi olarak sadece 3tanesini gönderdik 2 kasımda da sonuc gelicek insallah 3üde iyi gelirNgs teknıgımı uygulandı??
Genel anlamı yok! Tek tek bır anlamları var elbette.Bahsettiginiz testlerin genel anlami nedir acaba biraz acarmisiniz hic bilmiyorum.cunki