Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Kresde olanlar.

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
Başlığı açarken oyle kotu seyler canlandı ki gözümde. Hatta siz atleti dışarda falan yazınca aman Allahım dedim.

Size tek diyeceğim yeryüzünde hiçbir bireyden çocuğunuza sizin gibi hassasiyetle eğilmesini bekleyemezsiniz hele ki onlarca çocukla uğraşan öğretmenden. Ayda 150 lira ile (ki devlet kahvaltıyı karsilamaz) çocuğun önüne yumurta peynir salatalık domates koyacaklarını sanmıyorum ne yazık ki.
Öğle ve akşam yemeklerini daha vitaminli şeylerle besleyerek açığı kapatabilirsiniz.

Kalan şeyleri de abartmayın lütfen ya bu kadar öğretmenlerin üstüne gitmeyin çocuğunuza önyargı oluşturmayın.

Kıyaslanamaz ama benim 20 yaşında üniversiteye hazırlanan ama sınıfta tüm işi makara kukara olan bir öğrencim vardı. Ben ders anlatırdım o arkadaşlarıyla o gün ne giydiğime puan verir hatta abzeh hocam bu yaşta bu giyilir mi gibi beni çileden çıkaran cümleler kurardı sınıfın kalanı ders dinlerken veya bana sorular sorarken. Birgün velisi geldi ve benim öğretmen olduğum ve başarısızlığının ben kaynaklı olduğunu ima etti. Kıza öyle kızmıştım ki. Benim yüzden fazla öğrencim vardı hepsine emek veriyordum içlerinden marmarayo kazanan da oldu barajı geçemeyen de.

Yani öğretmenleri eğitimin merkezinde tutmaktan vazgeçin merkezde öğrencinin kendisi var sonra aile etkisi sonra öğretmen.

Egtimin ilakki paraylami olmasi gerekiyor bende bunu anlamiyorum. Nezih bir kres demedim. Nezih bir semte dedim . Siz yanlis anlamisiniz. Devlet düzenlemesinde olan bi okul diger seyler icin katiliyorum bende bunun icin konu actim buraya.

Çocuğa sabah öğle akşam tatlı ver yer zaten Benim oğlum krep çok sever arasına çeçil peyniri koyup yer , kuzenleri gelir krep varsa çikolata isterler ya da bal benim oğlum krepin sadece peynirle yenileceğini sanıyor hala Tatlı elimden geldiğince vermiyorum ben , tuz zaten sevmiyor

Egtimin ilakki paraylami olmasi gerekiyor bende bunu anlamiyorum. Nezih bir kres demedim. Nezih bir semte dedim . Siz yanlis anlamisiniz. Devlet düzenlemesinde olan bi okul diger seyler icin katiliyorum bende bunun icin konu actim buraya.

darkmore un bahsettigi sekilde bir krese gidiyordu benim oglum 2 yasindayken.
Ve 3 yil oncesinden bahsediyorum, 1100 TL gibi bir rakamdi aylik olarak, ki kirtasiye masrafi vs yilda bir kez ayrica veriliyordu.
Simdi 150 TL verip cocugun dengeli beslenmesini kresten beklemek olmaz.

Bence en guzeli evde kahvaltisini yapsin, zaten yarim gunmus, okulda yedikleri atistirmalik gibi olur.

Haklısınız

Oğlum krep peynirli bir şey sanırdı anaokulunda arasında labne olurmuş

Ama aylık 150 TL aidatı olan devlet okulunda mümkün değil bunlar

Bence okuldaki kahvaltıları ara öğün gibi görmek lazım ilkokuldaki beslenme saati şeklinde

Ben oğlumu akşam geçiştiriyorum çünkü gün içinde ihtiyacı olan her gıdayı yiyor zaten... Kapuska , ıspanak , brokoli istiyor sıpa evde bunları benim sevdirmem mümkün değildi çünkü ben ağzıma koymam

ben kreşte öğretmenlik yaptım size şunu söyleyeyim çocuklar ne kadar yaramazlık yaparlarsa yapsınlar o yaşta bir çocuğa bağırılmıyordu. bir keresinde birine kaşlarımı çattım diye ağlamıştı minnoşum. bence değiştirin okulu, kreş öğretmeniyse sabırlı olmayı bilecek.

Eğitim bizlerin okuduğu dönemdeki gibi değil artık siz de bunu anlayın. Ben 80 lerde çok da güzel bir devlet anaokuluna gittim 5 kuruş ücret ödemeden. Hala o dönemi arayamayiz. Günün getirdikleri ve değişen bir global dünya var. Hepsi değil ama bana neci yetiştirilen öğretmenler var, paragöz okul yönetimleri var. Bunları göz ardı etmek istiyorsanız kendiniz bilirsiniz

Atleti dışarıda diye bu mevsimde üşümez çocuk. Kaldı ki kapalı ortamda mevsim kış da olsa üşümez. Ortam bir şekilde ısıtılıyordur zaten. Bitki çayını da beğenmemiş diyorsunuz. Kızım özel kreşte olmasına rağmen beğenmediği çok yiyecek içecek oluyor. Bazen sadece pilav makarna yiyip dönüyor eve. Ama içim acımıyor. Akşam yemeğinde daha besleyici sebze meyve etle destekliyorum beslenmesini. Hayat sadece ev yaşamıyla sınırlı değil. Beğenmediği yemeği de yemeyi öğrenecekler. Öğretmenin bağırması elbette yanlış. Ama kızınıza öyle gelmiş de olabilir. O konuları konuşabilirsiniz.

Her devlet okulu ve öğretmeni böyle mi bilmiyorum ama çoğu sıkıntı devlet okullarında oluyor ve sırf bu yüzden özel okul tercih ettim umarım pişman olmam
Ben de sizin gibi düşünüyorum. İnanın şimdiden bu konuları araştırıyorum. Artık eğitimde fırsat eşitliği diye birşey kalmadı, çocuğunuzun iyi bir üniversite okuyup meslek sahibi olmasını istiyor, bu ülkede vasat bi vatandaş olarak ezilmesini istemiyorsanız paralı eğitime mecbursunuz artık. Ha tüm özel okullar iyi mi? Tabii ki hayır. Ama şahsen biricik yavrunuz ingilizce bile öğretemeyen bir devlet okulunda okurken, bazı yaşıtları İngilizcenin yanında yan bir dil, spor ve sanatsal etkinliklerle öne çıkarak onu geride bıraksın ister miydiniz? Yoksa onun icin elinizden gelenin en iyisini yapmak için mi ugrasirdiniz. Yanlış mı düşünüyorum?

Atletinin disarda oldugunu ogretmen gormemis olabilir. Eşiniz sert bir sekilde soylediyse benim gorevim degil demistir ogretmen.. Helva meselesine bisey diyemem. Bence konusularak halledilebilecek meseleler.

Kayıt olurken menüye bakmanız daha iyi olurdu.
Bu saatten sonra menüde değişikliğe gidilmez. Sizin evden yiyecek göndermeniz de diğer çocuklar da isteyeceği için olmaz. En iyisi kahvaltısını yapıp gönderin.
Çocuğunuz henüz yeni yeni başka insanlar başka davranışlar görüyor yanlış anlayabilir öğretmenin tavrını. Biraz daha gözlemleyin devam ederse diğer velilerle görüşün benzer sıkıntılar yaşayan var mı diye. Sonra başka okula gönderirsiniz.

Abartmakta üstümüze yok . Kahvaltı da tek kuru ekmek vermemişler herhalde ? Diğer anlattıklarınız da da sandım ki şiddet vs var ortada .Daha bismillah hemen öğretmen kızdı pedagogla görüşelim . Tü kaka öğretmen !! Çocuklar bazen olaylara duygusal bakıp abartabilirler ki öğretmen bağırıp çağırmadan tabiki de hayır yapma diyecektir yol gösterecektir . Siz abartmayın bari ya ! Üstüne çok düşerseniz çocuk soğur okuldan . Ciddi bir durum olmadıkça müdahale etmek çocuğa zarar verir . Bırakın çocugunuz da alışacaktır .

Atletinin dışarıda olması bence çok normal sonuçta özbakımını kendi yapmaya alışacak
Sabah kahvaltı çeşidi az ama benim çocuklarım helva severler mesela beğenmiyorsa tercihini ekmekten yana kullanmış bence burda da sıkıntı yok
Ama tuvalete gönderilip gönderilmemesini konuşabilirsiniz
Ankara’da yarım gün için 150 tl verip başka bir yemek menüsü beklemeniz bence hata geçen sene 1500 TL’nin altında kreş yoktu bizim muhitte

Bence cocugunu al ordan baska yere ver. Hem bi dunya yol git gel.. ogretmenlik doktorluk bunlar sevilerek yapilmasi gereken isler. Bu benim gorevim degil su benim gorevim degil. Ne var cocugun atletini icine koysa. Birde ne demek tuvaleti yaptirana soyleyin. Siz ayni yerde calusmiyonuz mu? Sen soylesen olmaz mi? Ha benim 6 yasindakidd oyle geliyo okuldan :) dert etmiyorum, kendiside ogrenmesi gerek..
Birde kizina kizmasi filan hic dogru degil. Ogretmenler boyke yaparsa..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…