- 23 Mart 2017
- 2.468
- 3.753
- 53
- Konu Sahibi - Pudra Pembe -
-
Hayir bende atlet giydirmemama catali aciliyor ve sabah ayaz oluyo oyuzden :/
Egtimin ilakki paraylami olmasi gerekiyor bende bunu anlamiyorum. Nezih bir kres demedim. Nezih bir semte dedim . Siz yanlis anlamisiniz. Devlet düzenlemesinde olan bi okul diger seyler icin katiliyorum bende bunun icin konu actim buraya.Yanlış anlamayın ama aylık 150 TL ye nasıl nezih bir kreşmiş aklım almadı. Aynı sizin gibi 4 yaş kızı olan arkadaşım nezih beklentisi de olmadan evine en yakın devlet kresine gönderiyor aylık 700 TL. Nasıl bu kadar büyük fark var ki? Ki o da memnun değil, şikayetçi. Aylık 150 TL aidat ile çocuklara sucuk kizartacak halleri yok. Helva çok sağlıklı gelmedi bana. Ayrıca peynir zeytin de aşırı yavan. Küçücük bir çocuk için sağlıklı besleyici menü olusturmalari gerekmiyor mu? Çocuğun belini kontrol etmek de gayet öğretmenin görevi. Ne demek gidin ablalara söyleyinsanki tapu dairesi. O memurdan o memura yollamak ne demek. El kadar çocuk bu ya beli de açılır ayakkabısı da çözülür çişi gelir acıkır. İlgilenmiycekse orda neden çalışıyor ki? Yerinizde olsam yok konuşayım yok menüyü takip edeyim hiç beklemezdim çünkü burda sorunlar devam edecek benden söylemesi. Ne kadar ekmek o kadar köfte. Bunlardan bir yol olmaz. Daha uzun ve titiz bir araştırma dönemi ile, mümkünse referans alarak düzgün bir yere gönderin yazık cocuga
Çocuğa sabah öğle akşam tatlı ver yer zatenHelva olayına taktım da, ondan yazmak istedim. =))
Çocuğa çikolatalı ekmek verseniz, onu da bayılarak yer. Mükellef bir sofrada bütün besin gruplarından aldığı vakit, arada kaçamak olarak biraz helva ya da çikolata götürürse dünyanın sonu gelmez. Yemese daha iyi ama yedi diye de kimse yas tutmaz herhalde. Ama konuda bahsedilen kahvaltıda zaten hiçbir şey yok. Çocuğa ekmek, helva ver, yesin kalksın. Maliyet minimum tutulmaya çalışılıyorsa, helvaya vereceğin parayı, peynire ver, maliyeti daha düşük diye lor peyniri ver hatta, ne bileyim... Yanlış mıyım? Şu kadar kıt bir kahvaltıda helvaya gelene kadar, daha az maliyetle çocuklara sunulabilecek daha faydalı şeyler var. Ben buna takıldım... Bu listelerin asıl amacı ne ki?
Egtimin ilakki paraylami olmasi gerekiyor bende bunu anlamiyorum. Nezih bir kres demedim. Nezih bir semte dedim . Siz yanlis anlamisiniz. Devlet düzenlemesinde olan bi okul diger seyler icin katiliyorum bende bunun icin konu actim buraya.
Çocuğa sabah öğle akşam tatlı ver yer zatenBenim oğlum krep çok sever arasına çeçil peyniri koyup yer , kuzenleri gelir krep varsa çikolata isterler ya da bal benim oğlum krepin sadece peynirle yenileceğini sanıyor hala Tatlı elimden geldiğince vermiyorum ben , tuz zaten sevmiyor
Ben oğlumu akşam geçiştiriyorum çünkü gün içinde ihtiyacı olan her gıdayı yiyor zaten... Kapuska , ıspanak , brokoli istiyor sıpa evde bunları benim sevdirmem mümkün değildi çünkü ben ağzıma koymamHaklısınız
Oğlum krep peynirli bir şey sanırdı anaokulunda arasında labne olurmuş
Ama aylık 150 TL aidatı olan devlet okulunda mümkün değil bunlar
Bence okuldaki kahvaltıları ara öğün gibi görmek lazım ilkokuldaki beslenme saati şeklinde
Eğitim bizlerin okuduğu dönemdeki gibi değil artık siz de bunu anlayın. Ben 80 lerde çok da güzel bir devlet anaokuluna gittim 5 kuruş ücret ödemeden. Hala o dönemi arayamayiz. Günün getirdikleri ve değişen bir global dünya var. Hepsi değil ama bana neci yetiştirilen öğretmenler var, paragöz okul yönetimleri var. Bunları göz ardı etmek istiyorsanız kendiniz bilirsinizEgtimin ilakki paraylami olmasi gerekiyor bende bunu anlamiyorum. Nezih bir kres demedim. Nezih bir semte dedim . Siz yanlis anlamisiniz. Devlet düzenlemesinde olan bi okul diger seyler icin katiliyorum bende bunun icin konu actim buraya.
Evet. 2 katlı kendine ait binası, bahçesi, oyun parkı var ve etrafı tahta çitlerle çevrili.
Ben de sizin gibi düşünüyorum. İnanın şimdiden bu konuları araştırıyorum. Artık eğitimde fırsat eşitliği diye birşey kalmadı, çocuğunuzun iyi bir üniversite okuyup meslek sahibi olmasını istiyor, bu ülkede vasat bi vatandaş olarak ezilmesini istemiyorsanız paralı eğitime mecbursunuz artık. Ha tüm özel okullar iyi mi? Tabii ki hayır. Ama şahsen biricik yavrunuz ingilizce bile öğretemeyen bir devlet okulunda okurken, bazı yaşıtları İngilizcenin yanında yan bir dil, spor ve sanatsal etkinliklerle öne çıkarak onu geride bıraksın ister miydiniz? Yoksa onun icin elinizden gelenin en iyisini yapmak için mi ugrasirdiniz. Yanlış mı düşünüyorum?Her devlet okulu ve öğretmeni böyle mi bilmiyorum ama çoğu sıkıntı devlet okullarında oluyor ve sırf bu yüzden özel okul tercih ettim umarım pişman olmam
Bizimiside sizin tarif ettiginiz gibi.Evet. 2 katlı kendine ait binası, bahçesi, oyun parkı var ve etrafı tahta çitlerle çevrili.
Menünüz güzelmiş, Ankara’dasınız sanırım. Hangi kreş?Menü bu oğlum sabah gitmiyor ama ama giyseydi ac kalmazdı, öğlende ona cok hitap etmiyor kendiyle alakali ama azda olsa yiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?