Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Kresde olanlar.

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
Neden anaokulunda yalanmi ögreniyorlar. Lutfen gereksiz seyler söylemeyin , ilk yalanlarini anaokulunda söylerler nedemek?
Hayır.
Çocuklar okuldan sıkılınca
birbirlerinden kaytarma yolları öğreniyor hepsi bu.
Sakin olun :)

Neden anaokulunda yalanmi ögreniyorlar. Lutfen gereksiz seyler söylemeyin , ilk yalanlarini anaokulunda söylerler nedemek?

Tek başına prens ve prenseslikten bir anda birçok prens prensesle biraraya gelmek kolay olmaz çocuk için, sosyal bir ortama girdiklerinde herşey onların istediği gibi olmaz. Yalan söylemekten kastım işlediği cinayeti gizler anlamında demedim. Arkadaşına oyuncağı paylaşmadı diye kızar eve gelir beni dövdü der intikamını anne baba alsın diye. Öğretmen istediği etkinliği yapmaz eve gelir öğretmenim bana çok kızdı der anne babanın da ona kızacağını düşündüğü için vs.
Zaten yalan diye de adlandırmıyoruz bunları, bunlar çocuklarımızın şakaları

Ne demek 4 yaşında çocuğu tuvalete göndermemek. Bu mu eğitimcilik? Böyle disiplin falan sağladıklarını sanıyorlar
Yemek işi de can sıkıcı ablacım başka bir yer mi baksanız sanki?
Konuyu bugun ogretmene su sekilde söyledim. X hanim benim kizimin idrar yolu enfeksiyonu var, doktorumuzun kesin talimati 2 saate bir tuvalete gidecek. O söylemese bile siz gonderin. Yok dese bile kizimi zorla tuvalete gönderin dedim. Ve bugun okuldan ben aldim cocuk eve gelince cok sıkıstım diyerek 2 saat wc den cikmadi. Suan gözlemliycem canim cunku , gitmek istiyor seviyorum diyor. Ögretmenimiz dikkat daginikligindan bahsetti biraz bunun önüne gecmem gerek sanirim..

Son düzenleme:
Hiç peynir yok

Zeytin var

Peyniri acaba pahalı diye mi yemiyorlar diye mi almıyorlar

Zira benim eşek kadar sıpa bile evde çeşit çeşit peynire ekşi deyip yemiyor
Bilemiyorum maalesef.
Benim kızım hep öğlenci olduğu için sadece onun öğünlerini takip ettim.

Hayır.
Çocuklar okuldan sıkılınca
birbirlerinden kaytarma yolları öğreniyor hepsi bu.
Sakin olun :)
Yani sinirlenmiyim diyorum da , burda cocuklarinizin söylediklerine inanin diye basbas bagriyorlar. Ne yapayim cocugum kesin yalan söylüyor , üzerinde durmayim mi diyeyim. Ozman tü kaka anne bak kizinin dediklerine inanmamis derlerdi. Ne yapmak lazim iyi anne olmak icin. Ne yaparsan yap elestiriyorlar. Bu nasil zihniyettir.

Eski yemek listeleri elimde olsaydı atardım sana vosyy bizimde geçen sene 150 TL di ve basit şeylerdi kahvaltıda çıkanlar

Mesela iki günde bir yumurta vardı çoğunluk haşlanmış. salçalı ekmek çıktığı oluyordu aşka yemez benim oğlan

Biraz basit şeyler oluyor ama başka türlü de çeşit yok ki bira onlarda haklı hergun zeytin peynir yumurta veremezler

Bizde helva .çikolatalı ekmek vs çıkıyordu

Mesela fırında kaşarlı sucuklu ekmek çıkıyordu kısacası yumurta yoksa ekmedign üzerine bişey şurup veriliyordu genelde böyle :))

Benim kız da başlarda öğretmeni dinlemiyormuş.
Zamanla alıştı, öğretmeniyle kanka olunca yine dinlemez olmuş. Gelip öğretmenini şikayet ediyordu çok kızdı diye.
Öğretmeni arkadaşlarının dikkatini dağıtıyor diye 5-10 dk sandalyeden kalkmama cezası veriyormuş.

Ama o yorumun sonunda emoji de var

Yani söyleyebilir dikkat diyor

Yorumlarımda yazmıştım annesi aynı okulda müdür yardımcısı olan çocuk akşam babasına yemekte kuru ekmek vardı demiş

Anne okul öncesi öğretmeni aynı yerde yemeği vs de biliyor ve çocuk bunu söylediğinde evet söyleyebilir hepsi yapıyor diye diğer velilere de anlatıyor

Yine bir gün bahçede otururken çocuk duvara çıkıp yüz üstü uçtu annesi ve bir sürü kişiydik dur demeye tutmaya kalmadan düştü dudağı vs kanadı

Okulda düşse bakmadın ne biçim öğretmensin derlerdi diye güldük zira anaokulu çocuğu çok hareketli kaşla göz arasında her şey oluyor

Elbette inanacağız ancak çocukların bazı şeyleri abarttığını da bileceğiz.

Mesela cinsel organıma dokundu, okşadı ya da öptü vb şeyler söylerse, o zaman okulu başlarına yıkabilirsiniz.
Çünkü yaşadığını anlatmıştır. Ama kuru ekmek yedik derse menüye bakıp karşılaştırın ve öğretmenle görüşün aklınıza yatmayan şeyler için.

Ben cocuklarin yalan soyledigine inanmiyorum , siz cocugunuza inanmaya devam edin
Iki cocuk annesi olarak sunu soyleyebilirim , cok uzuldukleri , gururlari incindigi zaman olay onlar icin cok buyuk oldugundan duygularini yanlis tanimlandirip abartarak aksettirebiliyorlar
Yani aslinda cocuk yalan soylemiyor , o gercekten o duyguyu yogun sekilde yasiyor , cocuga gore ogretmeni ona cok kizdi ama gercekte sadece yuksek sesle uyarmis olabilir ogretmen
Cocugunuzu iyi taniyin ki aradaki farki algilayin
Misal benim oglum birseyden sikayet ettiginde pur dikkat dinlerim onu , hissettiklerini algilamaya calisirim ve sorularla yonlendiririm , verdigi cevqplara gore olayin buyuklugunu ve ciddiyetini anlayabiliyorum yani cocuk mu abartiyor yoksa gercekten ortada bir sorun mu var
Bol bol dinleyin cocugunuzu

Beyaz zambak değil o beyaz bayrak.
Temizlik ve hijyende belirlenen kriterleri sağlayan okullara Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından denetim yapıldıktan sonra verilir.
Beyaz bayrak degil. Beyaz zambak. Bayragi sahillerin temizligini degerlendirirken veriyorlar.

Beyaz zambak belgeli mutfaklarda temiz ,guvenilir gida ve hijyen olculeri onemlidir. Misal hazir meyve suyu kullanilmaz. Seker kullanilmaz. Denetimler baskin seklinde yapilir habersiz arkadaslar bilinclenin ve ona gore yollayin cocuklarinizi. Mesela ogleci yapin,yemekler daha duzgundur bu kahvaltidan. Devlet okulu kahvalti vermese daha iyiymis gorduklerime gore,herkes evinde yesin.

Bu kahvaltiya 150 lira verecegime duzgun bir oyun grubuyla anlasir yollarim cocugu. Sonucta ev hanimiysaniz cocuk gunde 2 saat gitse sosyallesse size yeter. Neden ugrasiyorsunuz ki kalitesiz okul yonetimleriyle?

Çocuğunuz öğretmenim cinsel organımı elledi gibi tehlikeli bir durumdan bahsederse tabiki sorgulayın üstüne gidin gerekirse takibe alın. Ama etkinliğimi çöpe attı, bana kızdı, tuvalete göndermedi gibi şeyler konusunda bu kadar da sert olmanıza gerek yok. Sizin için tuvalete gitmesi önemli evet iltihap sorunu varmış çünkü. Ama oyunu bırakmamak için tuvaletinin olduğunu söylemeyen bir çocuk altına kaçırdığında da eve gidip öğretmenim göndermedi diyebiliyor.

İl olarak cok degisiyor anliyorum dün özel bir kresin müdürüyle görüstuk ama o bize milli egtim herkes icin ayni listeyi veriyor demisti, il il de degisiyormu acaba?
Bilgim yok maalesef.
Menü konusunda müdire hanım, meb in standart menüsü demişti.

Bunları netten buldum

Devlete bağlı bağımsız anaokulu menüsü

İlk olan yarım gün gidenlerinki

Diğeri tam gün olanların

Eklentiler

• image.png
    163,8 KB · Görüntüleme: 80
  • image.png
    142 KB · Görüntüleme: 77
Evet olabilir ama senin gozunden sakindigin cocuk okulda disiplin icin sesli siddete maruz kaliyorsa , orda bi durup arastirmaya girersin. Kizim en ufak bisey dese dikkate alacagim. Taki bu yalan söyledigi ortaya cikana kadar olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…