- 2 Mart 2012
- 24.007
- 55.976
- 798
- Konu Sahibi - Pudra Pembe -
-
Listeyi hazırlayan kim?Bakin listeye sadece bana göremo yetersiz.
Bu liste gerçketen yetersiz hergun ekmek , peynir , zeytin ve cikolatali ekmek bi gün yumurta var.Bakin listeye sadece bana göremo yetersiz.
Özel degil , devlet. Temizlik malzemelerine 150 lira ücret vererek aldik , birde 400 liralik kirtasiye malzemesi istedi cifter cifter. Onlarda problem yok ama cocuk tahin helva yermi allah askina ?
Peynir yetersiz ,her gun olmali
Recel asla olmamali
Cikolata asla olmamali
Yumurtali ekmek olmamali
Her gun yumurta,peynir,zeytin olmali. Bitki cayini cok dogru bulmuyorum ben 4 yas cocuguna,bence sut olmali. Ya da mevsimine gore tek bir adet meyvenin sulandirilmis suyu. Mesela portakal suyu verilecekse 1 portakalin suyu olmali. Havuc suyuysa 1 porsiyonun suyu cikarilmali. Fazlasi zarar cunku seker hastaliguna davetiye resmen
Kahvalti diye verilenler uygun degil ozetle
Benim kızımın kreşinde bunlar veriliyor.Eğer vizyon sahibiyse isim duyurmaksa kreşin amacı bu yonde ilerler ve yazdığınız hicbir seyi yapmaz. Oğlum ikisinede gitti, devletede bulundugmuz şehirde isim yapmis, özverili , çalışkan müdür ve personeliyle çalıştı , eksikler olmadi mi oldu illaki mesela yemekleri hep karbonhidrat agirlikliydi. Bu sene özelde arastirmalar sonucu gitti ve okuldaki her öğretmen üniveriste mezunu ve hazır gıdalara karşı, eriste, yoğurt ve evde yapılacak seyleri kendileri yapıyorlar. Tavuk yerine hindi eti kullanıyorlar. Kesinlikle tv, video izlemiyorlar. Mesela devlette izeletme oluyordu azda olsa. Yani diyecegim şu devlet ya da özel hepsinin iyisi ya da kötüsü var, bunu bizim araştırıp bulmamız lazim.
Hangi diyetisyen,hangi beslenme uzmani 4 yas cocuguna tahin,cikolatali ekmek oneriyorsa itibar etmeyin. Benim ninem ciksa gelse bunu yedirmez torunlarina yahu. Yollamayin cocuklarinizi boyle kreslere. Arastirin,duzgun yer illa ki vardir. Bu kotuluk resmen evlatlaraBenim kızımın kreşinde bunlar veriliyor.
Listeyi hazırlayan diyetisyen ve beslenme uzmanı.
Yani üniversite mezunu ve alanı bu.
Nasıl itiraz edeceğiz?
Esime defalarca sordum gercekten benim gorevim degilmi dedi dedim. Vallahi oyle dedi diyor. Eee cis ablasi bu cocugun cisini yaptirdikdan sonra sinifa yolluyor, ögretmen ona soylesin bari agzimi yorulurmus dedim. Herkes gorevini severek yapsa bunlar olmaz ya.
Benim kızımın kreşinde bunlar veriliyor.
Nasıl itiraz edeceğiz?
Zaten 2-3 tane özel kreş var. Onlar çok pahalı.Hangi diyetisyen,hangi beslenme uzmani 4 yas cocuguna tahin,cikolatali ekmek oneriyorsa itibar etmeyin. Benim ninem ciksa gelse bunu yedirmez torunlarina yahu. Yollamayin cocuklarinizi boyle kreslere. Arastirin,duzgun yer illa ki vardir. Bu kotuluk resmen evlatlara
Ya keşke her üniversite mezunu işinin ehli olsa. =( Şu beslenme listesini oluşturmuş bir beslenme uzmanı, önceliği çocuklara değil, başka şeylere vermiştir bence.Benim kızımın kreşinde bunlar veriliyor.
Nasıl itiraz edeceğiz?
Onu da sordum.Mesela benim oğlum yumurta yemez ben farkli cesitte yapıyorum. Ama su listeyle gitse zaten ac kalir ekmegi yer. Diyetisyen nasil boyle ayarliyor bilmiyorum oda eldeki imkanlarla liste yapıyor heralde. Müdürle konuşun bence belki değiştirebilir
Gönderdiğim kreş, üniversitenin kreşi aynı zamanda. Çalışanların çocukları geneli oluşturuyor.Ya keşke her üniversite mezunu işinin ehli olsa. =( Şu beslenme listesini oluşturmuş bir beslenme uzmanı, önceliği çocuklara değil, başka şeylere vermiştir bence.
Baktım.
O zaman evde kahvaltisini yaptırın orda yediği bu listeyle ayniysa gerçekten faydalı birsye yok ki, ben mesela recel yedirmiyorum .gecen sene bizimde hep karbonhidratti öğlen gidiyordu evde yedirip gönderiyordum, zaten 3 te ogle yemeği veriyorlardı onuda yerse yiyordu. Eğitim iyise , sabah evde yedirmekten baska çareniz yokOnu da sordum.
MEB'in onayladığı liste buymuş. Her devlet anaokulunda standartmış.
ıhlamur deseler neysebu nasıl kahvaltıı ya.
çikolatalı ekmek, zeytin, süt
bu ne allah aşkına. böyle kahvaltı mı olur.
bitki çayı ne? çocuk neden bitki çayı içsin, ki sallamadır o da sağlıklı bişey değil ki.
Sizinkidemi anaokulunda ?Baktım.
Öğlen gidip menüye bakacağım.
Ona göre size yorum yapacağım.
Ben de öyle yapıyorum.O zaman evde kahvaltisini yaptırın orda yediği bu listeyle ayniysa gerçekten faydalı birsye yok ki, ben mesela recel yedirmiyorum .gecen sene bizimde hep karbonhidratti öğlen gidiyordu evde yedirip gönderiyordum, zaten 3 te ogle yemeği veriyorlardı onuda yerse yiyordu. Eğitim iyise , sabah evde yedirmekten baska çareniz yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?