Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Kresde olanlar.

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

Evet haklısınız baştan beri devlet okuluna veririm diye düşünüyordumDaha okul çağı gelmeden arastirma yaptim ama o kadar çok şeyler duydum ki okul zamanı geldi özelde buldum kendimi .Özel okulda da problem oluyor illa ki ama benim için önemli olan çocuklara nasıl yaklaştıkları.Devlette sayı kalabalık olduğu için fazla özverili davranamiyor olabilirler ki bu konuda haklılar velhasıl sistem olarak bir çok şey yanlış işliyor

Bağımsız anaokullarının en büyük sıkıntısı seçilen yemek şirketidir (tabi yemek şirketiyle anlaşma yapılıyorsa) Çünkü yemek listesi besin değerlerinin yanında fiyata göre de belirlenir. Aslında menünüz çok zayıf değil, helva kahvaltılık bir üründür ve benim öğrencilerim helva olduğu gün çok mutlu oluyorlar. Bir de devlet okulu yemek listesini velilere ne yiyeceklerini bilsinler diye verir, her çocuğun damak tadına göre veliler itiraz etsin de tekrar düzenlensin diye değil. Sizin sınıfınız 20 kişilik, okul geneli en az 150 öğrenci oluyor genelde (bizimki 400 e yakın) hepsinin isteğine göre liste düzenlenemez.

Çocuklar 4 yaş da olsa 5 yaş da olsa biri gitmek istediğinde hepsi gitmek istiyor, etkinlik sırasında vs gitmek istedilerse öğretmen o an hiç birine izin vermeyip sonradan sırayla göndermiştir. Kızınız hatırlatmadıysa gözünden kaçmış olabilir 20 çocuk var sonuçta.
Belinin açık olması konusunda "o benim görevim değil" demesi şimdiden "özbakımıyla ilgilenen kişi ben değilim, bu konuda beklentiye girmeyin" diye en baştan önlem alması gibi geldi bana. He tabi çocuğu uyarabilirdi belini topla diye.

Öğretmene karşı bu kadar önyargılı olmayın,çocuğunuz öğretmenini sevdiyse demek ki sizin sıkıntı ettiğiniz şeyleri kızınız tolere edebiliyor.

Benim oğlan tam gün gidiyor devlet okuluna. Kahvaltı var ama ben evde yaptırıyorum ikindi kahvaltısı yer meyve falan oluyor öğleni yemezse de sorun olmaz. Yani öğretmen ve bakıcı olanlar atletten sorumlu değil öğretmen o kadar çocukla tabi uğraşmak adına biraz otoriter olmalı. Özle değilse beklentilerini düşür bence

Benim yazdiklarimi bı ogretmen olarak böyle yorumyasaniz ben bisey demiyorum. Bir ogretmen bunu anormalestirebilir. ?

Hayir kesinlikle önyangili degilim.. asla bir insani tanimadan yargilamam. Sadece kizimin yorumlarindan bahesettim tabiki ögretmen o , o bize bir yol cizecek bizde ona göre sekillenecegiz. Okul oncesi egitim cok önemli. Sadece buyuzden tereddüt ettim. Ama bugun görüstüm ögretmenle soru isaretim kalmadi, kaygilarimi da toplantida dile getirecegim.

Ne demek 4 yaşında çocuğu tuvalete göndermemek. Bu mu eğitimcilik? Böyle disiplin falan sağladıklarını sanıyorlar
Yemek işi de can sıkıcı ablacım başka bir yer mi baksanız sanki?

Kızınızın ilk okul tecrübesi sanırım ,
Ben öğretmende bi sorun göremedim.
Ayrıca ana okulu menülerinde helva olur.
Şu ana kadar niye helva var diyen bi tek sizi gördüm ?
Siz mi biraz evhamlısınız acaba ?

Bir de çocuğum hiç yalan söylemez demişsiniz, şöyle bir kural vardır ki "çocuklar ilk yalanını anaokuluna başladığında söyler"

Bir de çocuğum hiç yalan söylemez demişsiniz, şöyle bir kural vardır ki "çocuklar ilk yalanını anaokuluna başladığında söyler"

ahaha duydugum iyi oldu,

dun benim oglum da ogretmen yemek yerken bize bakmiyor ki dedi laf arasinda, ben de hemen kulaklari diktim tabi, ne yapiyor sizi yanliz mi birakiyor falan boyle acele etmeden ogrenmeye calisiyorum,
esim hemen anladi, abartma goha ogretmen de kendi yemegini yiyordur dedi,
sonra baktim benim sipadan ses yok heee dedim, bakmiyor derken dik dik bakmiyoru kast etmis

Devlet okullarında durum böyle 4 yaş çocuğunun öz bakımını kendi yapmasını bekliyorlardır.benim kız da zeytin peynir yemez helvayı yer o menude mesela.1 sene özel bir sene devlete gittik özelden gelince çocuk parlıyordu resmen velilere iyi göstermek için kıyafet saç yemek çok daha iyi tabi özelde sınıf mevcudu çok azdi.1 yıl da devlete gittik orasi kalabalık çok terleyen bir çocuk olmasına rağmen 1 kere kıyafeti değişmiş gelmedi.

İstisnai durumlar dışında devlet okulundan ve öğretmeninden çok da beklentiniz olmasın zaten. Zira birçoğu okul öncesi öğretmenliğe "yarım gün çalışacam bir sürü para alacam yatacam kadrolu olacam" gözüyle bakan tipler. Sözleşmeli ise o daha fena. "o kadar çabalıyorum elin çocuklarına bakıyorum üç kuruş parayla. Bi atansam ben de yan gelip yatacam" diyen tipler. Alınganlık yapacak olanlara uyarı, yıllardır bu işin içindeyim hiç boşuna alınmayın. İstisnalar elbette var ama çoğu böyle.

O yüzden bu tipler atleti içine koymayı kendilerine hakaret olarak algılar. Koskoca memur o ayol atletle mi uğraşacak. He insan olsa, "yardımcı ablamıza ben iletirim daha dikkatli olur" der, konu böylece kapanır. He atletin dışarıda olmasını zemheri soğuk değilse ben problem etmem mesela. Çocuk bu, oynar zıplar çıkar o atlet. Büyütecek bir şey yok aslında.

Ve yine devlet okulunda muhteşem bir beslenme listesi beklemeyin. "para mı var" cevabı ile karşılaşmanız muhtemeldir. Çocuğu biraz yedirip öyle yollayın okula. Ayrıca bazı çocuklar helva sever.

Öğretmenin kızma mevzusuna gelince. Bazı çocuklar ki oğlum da dahil onlara, ufacık bir uyarıyı kızma olarak algılayabilirler. Benim oğluma göre de herkes ona kızıyor. Çocuğunuz ne kadar haklı bu konuda, onu bir tartın. Arada öğretmenler yüksek sesle uyarmak zorundalar. Sınıf mevcudu kalabalık ise sesi duyurmanın tek yolu bu. Çocuğunuz bu ses tonuna alışık değilse kızma olarak algılayabilir. Ayrıca ufacık mevzuda pedagoga götürmeyin. Korkmayın cam bardak değil psikolojileri. Öyle her şeye bozulmaz.

En mühim mevzuyu sona sakladım. Tuvaleti gelen çocuğu tuvalete göndermemek embesillik alametidir. Bunun savunulacak hiçbir yanı yok. Zannediyorum numaradan tuvalete gitmek isteyip kaytarmaya çalışan çocuklara önlem olsun diye bunu yapmış. Lakin bu riske atılacak bir durum değil. Bunun ayrımını yapmak, çocukları iyi gözlemlemek zorunda. İşi bu diyeceğim ama mevzu yine işini iyi yapmayan öğretmenlere gelecek.

Son olarak gücünüz varsa, işini layığıyla yapan özel bir okula gönderin. Saygılar efem.

Bizimiside sizin tarif ettiginiz gibi.
Menü böyle.
1. Sütun; kahvaltı, sabahçı öğrenciler için.
2. Sütun; tam gün öğrenciler için öğle yemeği.
3. Sütun; öğlenci olanlar için atıştırma saati.
4. Sütun; tam gün öğrenciler için atıştırma menüsü.

Bunlardan ayrı olarak; hergün sırayla bir veli 2-3 kg meyve getiriyor. öğretmen ders arasında öğrencilere ikram ediyor. Bazı veliler pasta, börek vs getiriyor, o da sınıftaki öğrencilere pay ediliyor.

Tabi ben de bireysel olarak kimseyi suçlamıyorum. Eğitim sistemi kökten hatalı. Ben de devlet okulu taraftarıydım ki kendim de hep devlet okullarında okudum, devlet okullarının sağladığı eğitimle iyi bir devlet üniversitesi kazandım. Ama şimdi çevreden hiç hoş şeyler duymuyorum. Bir de gözümüzle görüyoruz mesela özel okulda okutan arkadaşların çocukları daha özgüvenli, seninle ingilizce konuşuyor, yabancı ülkeler konusunda bilgili, her konuya bir yaklaşımı var donanımlı, bilmiş bir edası var, devlet okuluna giden çocuklara bakıyorum yavrum daha çocuk, daha masum tabi onların yanında. Elbette ki sadece okulun payı değil bu, aile de donanımlı olucak ki okulun verdiğini destekliycek, güçlendiricek. Her özel okul için demiyorum ama isim olarak öne çıkanlar fırsat eşitsizliği yaratıyor ve sizin çocuğunuz geride kalıyor malesef. ben henüz böyle şeyleri araştırmıyorum, etraftan gözlemlerim bunlar. İnşallah biz de o yaşlara gelip o aşamalara geldiğimizde işin içine girip detaylı araştırıcaz tabi. Allah herkesin evladına iyi bir baht, iyi bir gelecek yazsın. Bizler ne karar verirsek çocuklar onu yaşıyor. herşey bizim elimizde malesef. Bence güzel bir karar vermişsiniz, umarım geleceği için güzel bir eğitim hayatı olur. Şimdi özel okullar çok yaygınlaştı, eskiden 1-2 önemli kolej vardı, artık her semtte 3-5 tane var. O nedenle ciddi eğitim veren özel okulları devlet okuluna tercih ederim. özellikle milli eğitimin karma sistemi kaldıracağı söylentilerini duyduğumdan beri acayip tedirgin oldum. Tercih edene saygı duyarım ama ben tercih etmezdim şahsen karma eğitim çok çok daha sağlıklı kesinlikle

Yalan söylemek sosyal bir durum bana göre, çocuklar da ilk olarak okulda sosyalleşiyor sonuçta

Sizin öğretmen de illa ki bakıyordur da çocuk ne zaman dönse gözü başka yerde oluyordur :)

Beyaz zambak nedir ilk defa duyuyorum.
Birde mutfagi talep dogrultusunda degistiremezmiyiz.
Beyaz zambak değil o beyaz bayrak.
Temizlik ve hijyende belirlenen kriterleri sağlayan okullara Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından denetim yapıldıktan sonra verilir.

Hiç peynir yok

Zeytin var

Peyniri acaba pahalı diye mi yemiyorlar diye mi almıyorlar

Zira benim eşek kadar sıpa bile evde çeşit çeşit peynire ekşi deyip yemiyor

Bizimine göre cok cok zengin degilmi?
Peki yarim gu okul aidati ne kadar?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…