• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Kresde olanlar.

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
İki kızımda 3 yaşında kreşe başladı. Hiç alırken beli açık mı?atleti dışarda mı diye bakmak aklıma gelmedi. Sonuçta devlet okulu olduğu ve ücretsiz olduğu için özeldeki kadar ilgilenmiyor olabilirler. Yemek olayı kötüymüş ama bizim çocuklarda çıkan yemeklerin çoğunu yemez ve eve aç dönerlerdi. Daha iyi bakım istiyorsanız ne yazıkki parayı verip özele göndereceksiniz. Adaletsiz dünya

Hepsini okuyamadım lakin biraz gözlemleyin

Komşum devlet anaokulunda müdür yardımcısı ahçı da tanıdık ve gerçekten yemek kahvaltı vs dolu dolu

Komşunun kendi oğlu da aynı okulda

Akşam babası oğlum ne yediniz bugün demiş zira yemekler dillere destan hep konuşuluyor

Çocuk dönüp kuru ekmek demiş

Annesi şok olmuş zira yemeğin menüsünü hazırlayan o içeriğini bilen ve yiyen de hatta diyor ki ekmekler çok güzel yememek için kendimizi tutuyoruz

Çocuklar ilgi çekmek için herşeyi diyebiliyor yani

Bu arada evet anaokulu çocuğu tahin helva yer

Oğlum anaokuluna giderken helva olan gün en popüler gündü bayılarak yer ekmek arası yaparlardı ama menüde peynir olmaması garip muhtemelen maliyeti düşürmeye çalışıyorlar

Onların kahvaltısı ara öğün gibi anladığım kadarı ile saat kaçta oluyor

Hatta oğlumun okulunda öğlen de pırasa ıspanak kapuska Brüksel lahanası yerlerdi bana daha pırasa mevsimi gelmedi mi al da pişir derdi

Çocukların bu tarz yemeklere alışacağını en önemli yerdir anaokulu

Evde yedirdigin zamanda , yemekhanede arkadaslari yerken o yemiycek onu bende dusundum. Alirken toparlamak degil sıkıntı ya cocuk erken saate wc ye gidiyosa , ve 3 4 saat o sekilde beli acik kaliyorsa hasta olmazmi?

Bakın yeni başlamış endişelisiniz anlıyorum da ama alışır

Oğlum 37 aylık kreşe başladığında sadede ilk gün yanında birisi tuvalete gitti ikinci günden itibaren tuvalete kendi gidip üstünü indirip çekip elini yıkayıp geldi

Uyku vs olan özel kreş bu

Uyku sonrasında bile sadece yardım eder kendilerinin giyinmesini desteklerlerdi

Büyüdükçe de bolca beli açık takıldı hatta ben de düzeltmez düzelt der beklerdim

Beli uzun atletler alırsanız çok açılmaz görüntü çok hoş olmuyor ama oturan ve uzun olursa üşütme endişeniz azalır

Bilemiyorum. Bursaki okula gidenlerden boyle seyler duymadim. Biz biraz uzerine düstügümüzden mi oluyor ne anlayamadim. Hemen ani davranip cocugu almak istemiyorumda . Biraz daha gözlemliyecegim ama ögretmene nasil durumi izah edecegimi dusunuyorum..

Aaa siz de mi bursadasınız

Benim yazdığım okul da Bursa'da yemekleri güzel vs diye

Sizin listenizide merak ettim simdi. Sabah mi gidiyor cocuk , aylik ucret ne kadar? Nelere dikkat ediyosunuz.
Evet öğlen gidiyor.
İlk gittiğimde her yeri gezdim. Merak ettiğim her şeyi sordum.

Kızıma her gün ne yaptıklarını, yediklerini, öğretmenini soruyorum.
Bir sıkıntısını 3-5 gün üstüste anlatırsa diğer velilere soruyorum önce, onların çocukları da benzer şeyler anlatırsa en son öğretmene soruyorum.
Ya da ciddi bir mesele varsa benim açımdan, direkt öğretmenle konuşuyorum.

Ancak her şeyi sorun yapmamaya çalışıyorum çünkü hayat 4x4 lük değil. Daha bunun ilkokulu, ortası, lisesi var. Mutlaka aksaklıklar ve sorunlar olacak ufak tefek.

Hepsini okuyamadım lakin biraz gözlemleyin

Komşum devlet anaokulunda müdür yardımcısı ahçı da tanıdık ve gerçekten yemek kahvaltı vs dolu dolu

Komşunun kendi oğlu da aynı okulda

Akşam babası oğlum ne yediniz bugün demiş zira yemekler dillere destan hep konuşuluyor

Çocuk dönüp kuru ekmek demiş

Annesi şok olmuş zira yemeğin menüsünü hazırlayan o içeriğini bilen ve yiyen de hatta diyor ki ekmekler çok güzel yememek için kendimizi tutuyoruz

Çocuklar ilgi çekmek için herşeyi diyebiliyor yani

Bu arada evet anaokulu çocuğu tahin helva yer

Oğlum anaokuluna giderken helva olan gün en popüler gündü bayılarak yer ekmek arası yaparlardı ama menüde peynir olmaması garip muhtemelen maliyeti düşürmeye çalışıyorlar

Onların kahvaltısı ara öğün gibi anladığım kadarı ile saat kaçta oluyor

Hatta oğlumun okulunda öğlen de pırasa ıspanak kapuska Brüksel lahanası yerlerdi bana daha pırasa mevsimi gelmedi mi al da pişir derdi

Çocukların bu tarz yemeklere alışacağını en önemli yerdir anaokulu
Helva olayına taktım da, ondan yazmak istedim. =))
Çocuğa çikolatalı ekmek verseniz, onu da bayılarak yer. Mükellef bir sofrada bütün besin gruplarından aldığı vakit, arada kaçamak olarak biraz helva ya da çikolata götürürse dünyanın sonu gelmez. Yemese daha iyi ama yedi diye de kimse yas tutmaz herhalde. Ama konuda bahsedilen kahvaltıda zaten hiçbir şey yok. Çocuğa ekmek, helva ver, yesin kalksın. Maliyet minimum tutulmaya çalışılıyorsa, helvaya vereceğin parayı, peynire ver, maliyeti daha düşük diye lor peyniri ver hatta, ne bileyim... Yanlış mıyım? Şu kadar kıt bir kahvaltıda helvaya gelene kadar, daha az maliyetle çocuklara sunulabilecek daha faydalı şeyler var. Ben buna takıldım... Bu listelerin asıl amacı ne ki?

Evet öğlen gidiyor.
İlk gittiğimde her yeri gezdim. Merak ettiğim her şeyi sordum.

Kızıma her gün ne yaptıklarını, yediklerini, öğretmenini soruyorum.
Bir sıkıntısını 3-5 gün üstüste anlatırsa diğer velilere soruyorum önce, onların çocukları da benzer şeyler anlatırsa en son öğretmene soruyorum.
Ya da ciddi bir mesele varsa benim açımdan, direkt öğretmenle konuşuyorum.

Ancak her şeyi sorun yapmamaya çalışıyorum çünkü hayat 4x4 lük değil. Daha bunun ilkokulu, ortası, lisesi var. Mutlaka aksaklıklar ve sorunlar olacak ufak tefek.
Bizde sormustuk kayit zamaninda , ama bana bu sekilde anlatmamislardi. Aslinda yeni yerlesim oldugu icin her yerde anaokulunun duyurusunu yapmislardi. Yeni okul , 2 senelik ne problem olabilir ki demistim kendi kendime. Kendimi cok doldurmak istemiyorum aslinda. Amacim eger sinif annesi secerlerse kizima daha yakin olmak, elimi ustunden cekmemek cunku korkuyorum. Kaygim bitmiyor. Endiseleniyorum. Neler oluyor diyorum yaz bizede olursa.?

Çocuğa çikolatalı ekmek verseniz, onu da bayılarak yer. Mükellef bir sofrada bütün besin gruplarından aldığı vakit, arada kaçamak olarak biraz helva ya da çikolata götürürse dünyanın sonu gelmez. Yemese daha iyi ama yedi diye de kimse yas tutmaz herhalde. Ama konuda bahsedilen kahvaltıda zaten hiçbir şey yok. Çocuğa ekmek, helva ver, yesin kalksın. Maliyet minimum tutulmaya çalışılıyorsa, helvaya vereceğin parayı, peynire ver, maliyeti daha düşük diye lor peyniri ver hatta, ne bileyim... Yanlış mıyım? Şu kadar kıt bir kahvaltıda helvaya gelene kadar, daha az maliyetle çocuklara sunulabilecek daha faydalı şeyler var. Ben buna takıldım... Bu listelerin asıl amacı ne ki?
Eger bu listeleri milli egtim belirliyorsa vay halimize bizyandik

Son düzenleme:
Bakın yeni başlamış endişelisiniz anlıyorum da ama alışır

Oğlum 37 aylık kreşe başladığında sadede ilk gün yanında birisi tuvalete gitti ikinci günden itibaren tuvalete kendi gidip üstünü indirip çekip elini yıkayıp geldi

Uyku vs olan özel kreş bu

Uyku sonrasında bile sadece yardım eder kendilerinin giyinmesini desteklerlerdi

Büyüdükçe de bolca beli açık takıldı hatta ben de düzeltmez düzelt der beklerdim

Beli uzun atletler alırsanız çok açılmaz görüntü çok hoş olmuyor ama oturan ve uzun olursa üşütme endişeniz azalır

esim de atlete alistirma diyor, ben de klasik turk annesi olarak atletsiz dolasinca fenalasiyorum :KK70:

ve bir aydir test ediyorum konu sahibi, cocuk atletsiz ve usumuyorlar efenim, test edildi onaylandi :KK28:

esim de atlete alistirma diyor, ben de klasik turk annesi olarak atletsiz dolasinca fenalasiyorum :KK70:

ve bir aydir test ediyorum konu sahibi, cocuk atletsiz ve usumuyorlar efenim, test edildi onaylandi :KK28:
Hayir bende atlet giydirmem :D ama catali aciliyor ve sabah ayaz oluyo oyuzden :/

Günaydin hanimlar kafami toparlayamadigim icin yaziyorum. Fikirlere ihtiyacim var.
Kizim 4 yas kresine basladi , ankarada gayet nezih bir kesimde ve okul daha 2 yıllık. Evimize yakin olmamasina ragmen cocugun egtimi icin orayi tercih ettik.
Gecen hafta uyum surecimiz mukemmel di. Ögretmen bizi karsilarken öpücüklere bogmustu.
Bu hafta sabah 8 ögln 1 olarak basladik. Sabah kavaltisi oradan aidat aylik 150 lira olarak..
Neyse kızımı babasi birakip aliyor simdilik. Ilk iki gün atleti disardaymis esim alirkene en son esim ögretmene demiski cocugun beli aciliyor iki gundur boýle demis. Ögretmende o benim gorevim degil tuvalleti yaptiran ablalara söyleyin demis. Esim orayla ilgilenen kayit yapan hanimin yanina gitmis. Anlatmis bisey dememis. Sonra kizimiza demis ne yedin? Kuru ekmek demis. Esim demis nasil yani liste vermemislerdi bize bir bakmis listede aynen söyle ; bitki cayi , ekmek, zeytin ve helva. Evet helva ya hangi cocuk sever helvayi bide sabahin köründe neyse demis esim listeye bakalim yemedigi bisey olursa evden yedirir yollariz. Simdi bu son iki gündür olanlara bakin. Kizim babasina bisey demiyor. Geldi anne ögretmenim bana cok kızdı. Neden kızım diyorum . Oyuncak oynuyordum, x oyuncak saati bitti cabuk onlari yerine birak. Olabilir kizim diyorum cunku herseyin evdeki gibi saati var, ama cok kizdi.. kurt düsürmeyim icime diyorum , ögretmen o bazen sert durmak zorunda 20 kisilik sınıf diyorum diyorum..
En son aksam anne ögretmenim beni tuvallete göndermedi dedi, neden dedim cünkü herkes gitmek istedi bende dedim oda hicbiriniz gitmeyecek dedi, sonra herkesi gönderdi beni göndermedi... allahim kafayi yememek elde degil, pedogogla görüstük aksam cocugun düzeni degistirmeyin 10 gündür orda cözüm yolluna gidin dedi...
Bugun oglen ben gidecegim ve herkesle teker teker konusacagim. Ne yapmam lazim , nedemem lazim bana akil verin basindan gecenler..
Tesekkür ederim..
Yanlış anlamayın ama aylık 150 TL ye nasıl nezih bir kreşmiş aklım almadı. Aynı sizin gibi 4 yaş kızı olan arkadaşım nezih beklentisi de olmadan evine en yakın devlet kresine gönderiyor aylık 700 TL. Nasıl bu kadar büyük fark var ki? Ki o da memnun değil, şikayetçi. Aylık 150 TL aidat ile çocuklara sucuk kizartacak halleri yok. Helva çok sağlıklı gelmedi bana. Ayrıca peynir zeytin de aşırı yavan. Küçücük bir çocuk için sağlıklı besleyici menü olusturmalari gerekmiyor mu? Çocuğun belini kontrol etmek de gayet öğretmenin görevi. Ne demek gidin ablalara söyleyin :sinirli: sanki tapu dairesi. O memurdan o memura yollamak ne demek. El kadar çocuk bu ya beli de açılır ayakkabısı da çözülür çişi gelir acıkır. İlgilenmiycekse orda neden çalışıyor ki? Yerinizde olsam yok konuşayım yok menüyü takip edeyim hiç beklemezdim çünkü burda sorunlar devam edecek benden söylemesi. Ne kadar ekmek o kadar köfte. Bunlardan bir yol olmaz. Daha uzun ve titiz bir araştırma dönemi ile, mümkünse referans alarak düzgün bir yere gönderin yazık cocuga

Yanlış anlamayın ama aylık 150 TL ye nasıl nezih bir kreşmiş aklım almadı. Fiyatları çok bilmiyorum nezih derken cankayayi kastediyorsunuz sanırım? Aynı sizin gibi 4 yaş kızı olan arkadaşım nezih beklentisi de olmadan evine en yakın devlet kresine gönderiyor (Çankaya) aylık 700 TL. Nasıl bu kadar büyük fark var ki? Ki o da memnun değil, şikayetçi. Aylık 150 TL aidat ile çocuklara sucuk kizartacak halleri yok. Helva çok sağlıklı gelmedi bana. Ayrıca peynir zeytin de aşırı yavan. Küçücük bir çocuk için sağlıklı besleyici menü olusturmalari gerekmiyor mu? Çocuğun belini kontrol etmek de gayet öğretmenin görevi. Ne demek gidin ablalara söyleyin :sinirli: sanki tapu dairesi. O memurdan o memura yollamak ne demek. El kadar çocuk bu ya beli de açılır ayakkabısı da çözülür çişi gelir acıkır. İlgilenmiycekse orda neden çalışıyor ki? Yerinizde olsam yok konuşayım yok menüyü takip edeyim hiç beklemezdim çünkü burda sorunlar devam edecek benden söylemesi. Ne kadar ekmek o kadar köfte. Bunlardan bir yol olmaz. Daha uzun ve titiz bir araştırma dönemi ile, mümkünse referans alarak düzgün bir yere gönderin yazık cocuga

ama bakin kres yazmis konu sahibi ama aslinda ana okulu.
3 yasindan itibaren kabul edilen okullarda cocuklarin bu egitimi aldigi var sayilir.
Yani kendi giyinecek soyunacak, ayakkabisini kendi baglayacak,
bunlari yapamiyorsa aile bu konuda onlemi alacak.

Ornegin benim oglum 5 yasinda ama beceremez daha diye,
ayakkabilari bagcikli degil cirt cirtli,
kiyafetleri genelde esofman tarzi, pantolon giyiyorsa da o da buzgu belli,
tisortleri kafasindan kolayca girip cikacak sekilde.
yine cantasi kendi kullanacagi sekilde, cantasinda mendili ve tuvalet icin islak mendili var.

Ve ogretmen evet kesinlikle bu gibi kisisel bakim ihtiyaclarina karismiyor. Cok da memnunum,
egitim kalitesi olarak da cok onerilen bir ulkede yasiyorum.

Bunlarda haklısınız

Ben sadece konuyu ve ilk birkaç yorumu okudum

Anaokulu çocuğu helva yer mi diye de ona yazdım

Bir de gerçekten kaliteli helva aslında pahalı

Dediğiniz gibi peynir yumurta süt vs olacak helva da yanında olacak

Helva özellikle tahinden kaynaklı olarak o çikolata yahut reçellerden daha sağlıklı lif de içeriyor bu nedenle oğlumun okulu helva tercih ederdi

Back