- 29 Kasım 2016
- 1.379
- 3.967
- 83
- Konu Sahibi - Pudra Pembe -
-
Öğretmenin döner tekme atarak sınıftan ağlayanları çıkardı dediği gün bir tane çocuk sürekli ağladığı için öğretmen velisinin sınıfta durmasına o günlük izin verdi yani veli oradayken böyle birşey olması zaten imkansız ve bunu söyleyişi gülerek yani çok belli. Diğer dediği de başka bir çocuğun benim çocuğumun eline vurdu diye öğretmenin bağırıp döverek okulun dışına atması imkansız bunu da ben şaka mı yapıyorsun dediğimde hayır ya şaka değil diye güldü ve çok belliydi . Dediğim okulda 6 tane anasınıfı var ve kapıda güvenlik var ayrıca çocuğu ağladığı için bahçede ders bitene kadar bekleyen anneler var. Çocuğunu herkes tanır aslında doğru deyip demediğini anne hemen anlar. Öğretmen böyle olsa okula gitmek ister mi? Sabah uyanır uyanmaz dediği ilk şey anne okula gitmeme kaç dk kaldı hadi gidelim gibi şeyler. Hayatında şiddet görmemiş bir çocuk ve görse de farketmez arkadaşını bile bir öğretmen dövse bu şekilde anlatmaz ve okula gitmek istemez.Sizin çocuğunuzun dedikleri dikkate alınması gereken konular yalnız. Ya doğruysa.
Öğretmenin döner tekme atarak sınıftan ağlayanları çıkardı dediği gün bir tane çocuk sürekli ağladığı için öğretmen velisinin sınıfta durmasına o günlük izin verdi yani veli oradayken böyle birşey olması zaten imkansız ve bunu söyleyişi gülerek yani çok belli. Diğer dediği de başka bir çocuğun benim çocuğumun eline vurdu diye öğretmenin bağırıp döverek okulun dışına atması imkansız bunu da ben şaka mı yapıyorsun dediğimde hayır ya şaka değil diye güldü ve çok belliydi . Dediğim okulda 6 tane anasınıfı var ve kapıda güvenlik var ayrıca çocuğu ağladığı için bahçede ders bitene kadar bekleyen anneler var. Çocuğunu herkes tanır aslında doğru deyip demediğini anne hemen anlar. Öğretmen böyle olsa okula gitmek ister mi? Sabah uyanır uyanmaz dediği ilk şey anne okula gitmeme kaç dk kaldı hadi gidelim gibi şeyler. Hayatında şiddet görmemiş bir çocuk ve görse de farketmez arkadaşını bile bir öğretmen dövse bu şekilde anlatmaz ve okula gitmek istemez.
Yani bu kadar büyütecek bir mevzu değil bu. Öğretmenle görüşeceksiniz hocam kızımın sürekli tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonu var idrarını uzun süre tutamaz. Bileğiniz olsun lütfen diyeceksiniz bu kadarBirde isin gicik eden tarafi su ; sonra herkesi yolladi beni yolmadi diyo. Saka gibi. Kizim ogretmenini seviyormusun diyorum. Evet anne cok seviyorum diyor
Makul bir durum. Bend öyle tahmin ettim açıkçasıÖğrencim bana ne yaparsa yapsın kin tutmam çocuktur der geçerim ama velisi gelip bana akıl vermeye kalkışınca ben de çocuktan soğuyorum niyeyse profesyonelce değil ama öğretmenler de insan
Önce aslında nerdeyse bi kaç sn bunu duyduğumda inanıyordum ama şunu farkettim okula gidince sanki olmadığı kadar özgüven geldi ben ağlamıyorum onlar ağlıyor ben abi oldum gibi bir düşüncesi var sanki. Öğretmenin de sürekli onu koruduğunu düşünüyor yani birşey olunca okulda beni kim koruyacak öğretmen mi? diye bi kaç kere sordu o çocuktan koruma olayını da kendi kafasında o yüzden oluşturdu belki arkadaşı vurmuş olabilir ama öğretmen sadece uyarmıştır dövüp okuldan atması imkansız. İlk hafta olduğu için çok üstünde durmadım ama bi kaç hafta daha bu şekilde şeyler söylerse bu konu hakkında başka şeyler yapabilirim. Bunları da ilk iki gün söyledi. Bi kaç gündür demiyor.Neden böyle söylüyor peki, şakasını neden yapıyor ? Hiç tedirgin olmuyor musunuz ?
Evet konuşma tarzinizindan o programları izlediğiniz belli oluyor zaten.Agiz direk oraya kayiyirSiz önce ne konuşacağınızı bilin ondan sonra benimle konuşun. Siz karar veremezsiniz insanların beynini neyin küçülttüğüne. Size bir paragraf daha yazardım da o kadar cümle kurup kendimi yorduğuma yanıyorum zaten gerek yok bu sebeple. Anlayacak biri lazım çünkü. İşte eğitim ve 16 yıl dirsek çürütmek her zaman işe yaramıyor maalesef. İyi günler hanımefendi.
Evet haftada 1 veya iki kez helva oluyo sabah kahvaltilarinda bende kreste calismistim ordan biliyorum ya meyve suyu yada bitki cayi oluyo ama yemek zorunda degil azar azar koyuyolar bir dilim ekmek.koyuyolar isteyen olursa daha veriyolar ama haklisiniz 3 sinif vardi toplasan 2 cocuk helva yiyoduÖzel degil , devlet. Temizlik malzemelerine 150 lira ücret vererek aldik , birde 400 liralik kirtasiye malzemesi istedi cifter cifter. Onlarda problem yok ama cocuk tahin helva yermi allah askina ?
Güzel ve güvenilir bir kreş bulmuşsunuz. Ne kadar veriyorsunuz?Ben evde yemediği ama orada yediği besin maddelerini nasıl pişirip nasıl sunduklarını öğrenince evde de aynı şekilde yaparak yedirmeye başladım. Oğlumla anlaşamadığımız tek nokta hiç tuz kullanmıyor , öyle alıştı kreşte gerçekten dengeli ve sağlıklı besleniyorlar , zaten aylık listeleri onların ihtiyaçlarına göre diyetisyenler hazırlıyor ve listelerde günlük kalori vs miktarları ayrıntılı yazıyor en azından bizim kreşte bu şekilde
Izmirde nezih bir semtte arkadaşım temizlik görevlisi olarak çalıştı, 150 falan değil çocuk başı 500 tl oldukça lüks bir kreş, o anlatıyordu peynir sucuk Bmden , domestos döküyorum diye kızıyorlar, çok su harcama , vs vs inançlı ve merhametli biriydi göz yumamadı ve çıktı işten. Yani kimseye güven yok , nezih lüks denilen yerlerde güvenilir değil ,hepsi değildir belki ama çoğu bu şekilde. Ne yazıkki iç yüzleri kötüGünaydin hanimlar kafami toparlayamadigim icin yaziyorum. Fikirlere ihtiyacim var.
Kizim 4 yas kresine basladi , ankarada gayet nezih bir kesimde ve okul daha 2 yıllık. Evimize yakin olmamasina ragmen cocugun egtimi icin orayi tercih ettik.
Gecen hafta uyum surecimiz mukemmel di. Ögretmen bizi karsilarken öpücüklere bogmustu.
Bu hafta sabah 8 ögln 1 olarak basladik. Sabah kavaltisi oradan aidat aylik 150 lira olarak..
Neyse kızımı babasi birakip aliyor simdilik. Ilk iki gün atleti disardaymis esim alirkene en son esim ögretmene demiski cocugun beli aciliyor iki gundur boýle demis. Ögretmende o benim gorevim degil tuvalleti yaptiran ablalara söyleyin demis. Esim orayla ilgilenen kayit yapan hanimin yanina gitmis. Anlatmis bisey dememis. Sonra kizimiza demis ne yedin? Kuru ekmek demis. Esim demis nasil yani liste vermemislerdi bize bir bakmis listede aynen söyle ; bitki cayi , ekmek, zeytin ve helva. Evet helva ya hangi cocuk sever helvayi bide sabahin köründe neyse demis esim listeye bakalim yemedigi bisey olursa evden yedirir yollariz. Simdi bu son iki gündür olanlara bakin. Kizim babasina bisey demiyor. Geldi anne ögretmenim bana cok kızdı. Neden kızım diyorum . Oyuncak oynuyordum, x oyuncak saati bitti cabuk onlari yerine birak. Olabilir kizim diyorum cunku herseyin evdeki gibi saati var, ama cok kizdi.. kurt düsürmeyim icime diyorum , ögretmen o bazen sert durmak zorunda 20 kisilik sınıf diyorum diyorum..
En son aksam anne ögretmenim beni tuvallete göndermedi dedi, neden dedim cünkü herkes gitmek istedi bende dedim oda hicbiriniz gitmeyecek dedi, sonra herkesi gönderdi beni göndermedi... allahim kafayi yememek elde degil, pedogogla görüstük aksam cocugun düzeni degistirmeyin 10 gündür orda cözüm yolluna gidin dedi...
Bugun oglen ben gidecegim ve herkesle teker teker konusacagim. Ne yapmam lazim , nedemem lazim bana akil verin basindan gecenler..
Tesekkür ederim..
Bende boyle seyleri özel kreslerden duyuyorum. Aksamki yemegi isitip yediriyorlarmis mesela, bunlari duyduktan sonra cok üzüldümIzmirde nezih bir semtte arkadaşım temizlik görevlisi olarak çalıştı, 150 falan değil çocuk başı 500 tl oldukça lüks bir kreş, o anlatıyordu peynir sucuk Bmden , domestos döküyorum diye kızıyorlar, çok su harcama , vs vs inançlı ve merhametli biriydi göz yumamadı ve çıktı işten. Yani kimseye güven yok , nezih lüks denilen yerlerde güvenilir değil ,hepsi değildir belki ama çoğu bu şekilde. Ne yazıkki iç yüzleri kötü
Yani kizim mi abartiyor acaba diyorum , ögretmene kabahat bulmak en son isim benim :)Benim çocuğum 2 sene gitti kreşe. Sizinki üstelik sabahçıymış. Oradaki liste sağlıklı besinlerden olsun diye hazırlanmış şeyler. Ben bilerek aç yollardım belki topluca yenilince tadına bakar hoşuna gider diye. Tuvalet meselesine gelince belinin açık kalmasından dolayı endişelenmeyin sınıflar inanılmaz sıcak oluyor. Ama yerinizde olsam çocuğumun bana herşeyi anlattığını ima ederek rahatsızlıklarımı söylerdim. Kızmaya hakkı yok sonuçta.
Evet kizim diyorki anne sürekli bidaha istiyorum istiyorum diyormus :)Evet haftada 1 veya iki kez helva oluyo sabah kahvaltilarinda bende kreste calismistim ordan biliyorum ya meyve suyu yada bitki cayi oluyo ama yemek zorunda degil azar azar koyuyolar bir dilim ekmek.koyuyolar isteyen olursa daha veriyolar ama haklisiniz 3 sinif vardi toplasan 2 cocuk helva yiyodu
Yani onlarin bizden daha iyi bilmesi gerekmezmi allah askian biz onlari uyariyoruz. Sonra tablet , telefon vermeyin demeyi biliyorlar.kreşe bel bağlamamak lazım yemek konusunda. ben hala gelen yemek listesine bakıp şunu yeme bunu yeme diye uyarmak zorunda kalıyorum. hele kışın domates,salatalık olayına sinir oluyorum. ana okulundayken öğretmeninede söylemiştim şunları şunları yemesin ısrar etmeyin diye.
Beyaz bayrak evet canim bizim okula da hijyen temizlik yönünden teftişe gelindi ve kriterlerden geçtiği için beyaz bayrak verildi türk bayrağının yanina göndere çekilirOkullarda hep beyaz bayrak sertifikaları görüyorum ben mi yanlış biliyorum acaba? Konuyu araştıracağım bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim.
Ama diger listelere baktigımda daha besleyici ögünler vsr. Bizimkisi neden boyleEski yemek listeleri elimde olsaydı atardım sana vosyy bizimde geçen sene 150 TL di ve basit şeylerdi kahvaltıda çıkanlar
Mesela iki günde bir yumurta vardı çoğunluk haşlanmış. salçalı ekmek çıktığı oluyordu aşka yemez benim oğlan
Biraz basit şeyler oluyor ama başka türlü de çeşit yok ki bira onlarda haklı hergun zeytin peynir yumurta veremezler
Bizde helva .çikolatalı ekmek vs çıkıyordu
Mesela fırında kaşarlı sucuklu ekmek çıkıyordu kısacası yumurta yoksa ekmedign üzerine bişey şurup veriliyordu genelde böyle :))
Öğlenci grup için mi diyorsun diğer derken anlamadımAma diger listelere baktigımda daha besleyici ögünler vsr. Bizimkisi neden boyle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?