- 7 Aralık 2013
- 2.977
- 17.162
- 408
- 29
- Konu Sahibi - Pudra Pembe -
-
Evet bugun sıkısım geldi eve kosarak, bigun tuvalete gitmedinmi dedim , soylemedim dedi sanirim göndermez diye korkmus olabilir veya oyun oynucam diye . Bilemiyorum günahta almak istemiyorum.Bunu söyledikten sonra mı çok sıkıştım diye geldi? Anlamadım hoca yine mi göndermemiş?
Hem de nasil zor. Ben evde yeri geliyor kendi cocuguma tahammul edemiyorum, basimdan saviyorum git oyna diyeevet maalesef.
Ogretmenin bu iliskiyi cok dengede tutmasi lazim, ne nazi kampina cevirecek okulu, ne de anne gibi yumusak olacak.
Zor is kim ne derse desin.
Evet bardagin dolu tarafindan bakacagim bu konuya artik darma duman olsun cocukönceden bize müfettis gelince jilet gibi olurduk.
Bunlarda oyke yapar heralde
Şöyle düşünün bir de siz 16 yıl boyunca dirsek çuruturken yemenizden gezmenizden uyumanizdan feragat edip ders calisirken evde evlenme programı izleyerek kendini yetistirmis(!) Bir veli size akıl öğretiyor neler gördüm şimdiye kadar öğretmen sınavınız zor olacak çalışın dediği için bir veli arkadasimi şikayet etmişti çocuğumun psikolojisi bozuldu diyeNe kadar yanlış bir davranış. Doktorun hastaya ya da hasta yakınlarına sinirlenip yanlış tedavi uygulamasından farkı yok şu söylediğinizin benim gözümde. Sizin o çocuğa yaklaşımınızı o da hissediyordur mutlaka. O yaşta yaşadıkları şeyler çocuğun psikolojik ve ruhsal gelişimini ne kadar etkiliyor sizin daha iyi bilmeniz lazım.
Öğretmenlerin de duyguları ve onuru vardır robot değildir ki çocuklar çok kolay yalan söyleyebilirler çocukla aranizda geven bir muhabbeti kalkıp valisine çok farklı bir şekilde anlatabilirVeliye kizip cocuktan soguyup cocuga farkli davraniyorsaniz hic etik degil yaptiginiz.
Bence bu yonunuzu degistirmeye calisin
Cocugun sucu yok biliyorsunuz ki..
İnsanları izledikleri programlara göre mi yargılıyorsunuz ? Çocuk yetiştirmekle eğitimi bağdaştıramazsınız. Benim anneannem 50 yaşında okuma yazma öğrendi ama öncesinde aslan gibi 5 çocuk yetiştirdi ve hepsini meslek sahibi yaptı. Türkiye’nin en iyi üniversitelerinin birinden ve ingilizce eğitim veren bir bölümünden mezunum, evlilik programı da izlediğim oldu gayet. Benim size söylediğim şey bambaşka, insanı çıldırtan veliler tabi ki var ve eminim ki uğraşmak çok zordur. Ben veliye kızıp çocuklara soğuk davranmanızdan bahsediyorum. Diyelim ki veli gerçekten çok ‘cahil’ ve olur olmadık şeyler söyledi. Siz o çocuğa daha çok önem vereceksiniz ki sizin verdiğiniz eğitim evde o annenin verdiği eğitimin önüne geçsin. O çocuk sizin eğitiminizle yetişsin ki kendine, vatana, millete yararlı bir birey olsun.Şöyle düşünün bir de siz 16 yıl boyunca dirsek çuruturken yemenizden gezmenizden uyumanizdan feragat edip ders calisirken evde evlenme programı izleyerek kendini yetistirmis(!) Bir veli size akıl öğretiyor neler gördüm şimdiye kadar öğretmen sınavınız zor olacak çalışın dediği için bir veli arkadasimi şikayet etmişti çocuğumun psikolojisi bozuldu diye
Anormalleştirmedim normalleştirdim ! Evet 12 yıllık oldukça tecrübeli, İstanbul’un 3 büyük semtinde öğretmenlik yapmış biriyim ve yüzlerce çocuk ,yüzlerce veli gördüm merak etmeyin . Neyin ne olduğunu çok iyi biliyorum , nelerle karşılaştım. Bana göre okulun ilk gününde hemen pedagog yardımı almak normal değil mesela!Benim yazdiklarimi bı ogretmen olarak böyle yorumyasaniz ben bisey demiyorum. Bir ogretmen bunu anormalestirebilir. ?
Mühendislik mezunu olarak sizden daha çok dirsek çürüttüm, sizin mantığınızla size akıl verebilir miyim?!Şöyle düşünün bir de siz 16 yıl boyunca dirsek çuruturken yemenizden gezmenizden uyumanizdan feragat edip ders calisirken evde evlenme programı izleyerek kendini yetistirmis(!) Bir veli size akıl öğretiyor neler gördüm şimdiye kadar öğretmen sınavınız zor olacak çalışın dediği için bir veli arkadasimi şikayet etmişti çocuğumun psikolojisi bozuldu diye
+1 katılıyorum kesinlikle...Mühendislik mezunu olarak sizden daha çok dirsek çürüttüm, sizin mantığınızla size akıl verebilir miyim?!
Verdiğiniz örnek sizi haklı çıkarmaz. Velisine kızıp öğrenciden soğumanız çok üzücü o öğrenci adına. Tarafsızlığınızı korumayı öğrenmeniz lazım. İnsan yetiştiriyorsunuz.
4-5 yaşındaki çocuktan bahsediyoruz. Velev ki yalan söyledi, ailesi iyi yetiştirememiş, öğretmen olarak doğru yolu göstermek gerekmez mi?Öğretmenlerin de duyguları ve onuru vardır robot değildir ki çocuklar çok kolay yalan söyleyebilirler çocukla aranizda geven bir muhabbeti kalkıp valisine çok farklı bir şekilde anlatabilir
Bana verdiğiniz akıl benim size mühendislik öğretmeye çalışmam kadar saçma olur öğretmenler bu işin eğitimini almışlar pedogojik formasyon dediğimiz olay öğrenci ile sorunlar yaşanabilir öğrenci terbiyesizlik de yapabilir bu öğretmenle öğrenci arasındadır.Daha da önemlisi onlar çocuktur ama kusura bakmayın velisi gelip iş onurunuzu zedeleyecek siz de hicbir şey olamamış gibi devam edeceksiniz bunu yapabilen kimse yoktur zannetmiyorumMühendislik mezunu olarak sizden daha çok dirsek çürüttüm, sizin mantığınızla size akıl verebilir miyim?!
Verdiğiniz örnek sizi haklı çıkarmaz. Velisine kızıp öğrenciden soğumanız çok üzücü o öğrenci adına. Tarafsızlığınızı korumayı öğrenmeniz lazım. İnsan yetiştiriyorsunuz.
Fazla hümanist yaklaşıyorsunuz o profosyonellige erişebilmiş öğretmen gormedim daha.Diger konuya gelince evet insanları izledikleri programlara göre yargılıyorum bu tarz programlar insanlari aptallastirmak icin yapilmis gundemden uzak kalsinlar bize dokunmasinlar mantigiyla yapilmis programlardir ve bu yuzyilda insanların hala bu çarpık ilişkileri ağzı açık izlemesi beynini küçültmesi beni sasirtiyorİnsanları izledikleri programlara göre mi yargılıyorsunuz ? Çocuk yetiştirmekle eğitimi bağdaştıramazsınız. Benim anneannem 50 yaşında okuma yazma öğrendi ama öncesinde aslan gibi 5 çocuk yetiştirdi ve hepsini meslek sahibi yaptı. Türkiye’nin en iyi üniversitelerinin birinden ve ingilizce eğitim veren bir bölümünden mezunum, evlilik programı da izlediğim oldu gayet. Benim size söylediğim şey bambaşka, insanı çıldırtan veliler tabi ki var ve eminim ki uğraşmak çok zordur. Ben veliye kızıp çocuklara soğuk davranmanızdan bahsediyorum. Diyelim ki veli gerçekten çok ‘cahil’ ve olur olmadık şeyler söyledi. Siz o çocuğa daha çok önem vereceksiniz ki sizin verdiğiniz eğitim evde o annenin verdiği eğitimin önüne geçsin. O çocuk sizin eğitiminizle yetişsin ki kendine, vatana, millete yararlı bir birey olsun.
Siz önce ne konuşacağınızı bilin ondan sonra benimle konuşun. Siz karar veremezsiniz insanların beynini neyin küçülttüğüne. Size bir paragraf daha yazardım da o kadar cümle kurup kendimi yorduğuma yanıyorum zaten gerek yok bu sebeple. Anlayacak biri lazım çünkü. İşte eğitim ve 16 yıl dirsek çürütmek her zaman işe yaramıyor maalesef. İyi günler hanımefendi.Fazla hümanist yaklaşıyorsunuz o profosyonellige erişebilmiş öğretmen gormedim daha.Diger konuya gelince evet insanları izledikleri programlara göre yargılıyorum bu tarz programlar insanlari aptallastirmak icin yapilmis gundemden uzak kalsinlar bize dokunmasinlar mantigiyla yapilmis programlardir ve bu yuzyilda insanların hala bu çarpık ilişkileri ağzı açık izlemesi beynini küçültmesi beni sasirtiyor
O çocuğu topluma kazandırmak isteseniz tavır almak yerine sorunu düzeltmeye çalışırdınız. Öğretmenlik budur.Bana verdiğiniz akıl benim size mühendislik öğretmeye çalışmam kadar saçma olur öğretmenler bu işin eğitimini almışlar pedogojik formasyon dediğimiz olay öğrenci ile sorunlar yaşanabilir öğrenci terbiyesizlik de yapabilir bu öğretmenle öğrenci arasındadır.Daha da önemlisi onlar çocuktur ama kusura bakmayın velisi gelip iş onurunuzu zedeleyecek siz de hicbir şey olamamış gibi devam edeceksiniz bunu yapabilen kimse yoktur zannetmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?