Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Kresde olanlar.

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
Hayir diger okulkarinki sabah kavaltisi olarak daha besleyici.
Anladım canım bı liste müdürün insafına kalmış bizim müdür ve aşçı belirliyordu

İkinci sene diyetisyen eşliğinde hazırlandı bir nebze iyiydi menu mesela meyve de eklenmişti falan
Maalesef devlet anaokullarında beslenme dahil ücret veirgorsan böyle basit oluyor çünkü o kadın öğlene de yemek hazırlıyor bu yüzden pratik şeyler koyuyorlar sabahcilara ://

Benim oğlan bir yıl öğlenci ikinci yıl sabahçı gitti

Öğrencilerde harika yemek oluyordu ama bu seferde çok ufak hatta min ik porsiyonlar oluyordu bizde ondan şikayetçiydik

3 tabak yemek yiyen var demişti öğretmen bizim bı seferde koyduğumuz u çocuklara 3 seferde veriyorlardı yani düşün

Çok kafaya takma bı Sonic alamigorsun hele birde mudur ve çalışanlar çok tecrübe ise senin ağzını tıkayacak laf buluyorlar çaresizce ayrilyorsun

Valla hic caresizce ayrilmam direk milli egtim bakanligina sikayet ederim. Devletin bize verdigi haklardan yararlanamayacaksak neden vergi veriyoruz.

Valla hic caresizce ayrilmam direk milli egtim bakanligina sikayet ederim. Devletin bize verdigi haklardan yararlanamayacaksak neden vergi veriyoruz.
O vergileri herkes veriyor ama herkes hakkını arayamiyor maalesef okullar da ne problemler var bir bilsen

Hala öğretmeni olmayan sınıflar var bizim burda genelde doğuda yaşanır bu durumlar (kimse yanlış anlamasın eseskiden böyleydi )

En batıda bı çok okulda böyle şuan kadrolu öğretmen olmadığı için öğrenciler boşta kimse ücretli gelmiyor falan neyse bı ara anlatacağım mevzualari bir sürü şikayet edildi bizim müdür hiç bı icraat yok maalesef

Herkes hakkini arasin canim allah hepmize agiz , cene vermis. Bekleyerek hic bisey gelmiyor ne yazikki.

Bana göre insan garibanda olsa sonuna kadar hakkini aramali.
Gerekli yerlere şikayette buluniyorsun yokki daha ötesi mesela bizim okul için konuşuyorum bir ilde ilçedeki en yetkili merciye şikayette bulunulmuş veliler daha ne yapsın yani hala ses yok

Belli bir dönem bir avrupa kentinde yaşadım. Orda kreşlerde çocuklara kendi başına mont nasıl giyilir ilk günden gösteriyorlardı. Montu koltuğa koyup çocuk arkasını dönüp önce bir kolumu sonra diğer kolunu kendi giyiyordu. Ve giyene kadar bekliyorlardı. Ondan sonra bir daha bu görev çocuklarında. Ve bunun gibi birçok şey. Şimdi belini toplasa nolur ki diyoruz da 20 tane çocuk her yarim saatte bir teker teker hepsinin beli açılabilir oyun oynuyorlar nihayetinde. Hocadan saç toplanması bile beklenmiş. Eğer hoca tüm bunları yapacak olursa emin olun etkinlik yapmaya vakti bile kalmaz. Çocuk bu beli de açılacak saçları da dolanacak. Mümkün olduğunca evde öğretmeye çalışacağız.

bizimki de devlette. 150 aidat 400 kirtasiye masrafi. yemek var ama hocalar toplantifa velirtti karin duyurucu diye beklemeyin. yedigi sey olur yemedigi olur bunlar sadece atistirmalik diye dusunun dedi. kres gibi dusunmemek gerek orasi daha cok okul oncesi. terlemesi yemesi icmesi dusunulmuyor. kismen de haklilar. okula on hazirlik gibi onların verdigi eğitim. bende gecen yil 4 yasindayken kres gibi düşünerek verdim ama aradaki farki anladim. bu yil tam yasinda gidiyor zaten sorun yok. cocuk da daha hazir. 5 yastan oncesi icin kres daha iyi aslinda. ozellikle çalışılıyorsa ve beklenti de yuksekse

evet okul oncesinde devlette ozbakim becerilerini cocuktan yapmasi bekleniyor. bizim ogretmenimiz de ayakkabisini montunu giysin diye beklerdi. babaannesi cok hazira alistirmisti. tembeldir de bizimki. ordan alisti baya bir seye. ogretmeni sabirliydi illa yapsin diye beklerdi.

evet okul oncesinde devlette ozbakim becerilerini cocuktan yapmasi bekleniyor. bizim ogretmenimiz de ayakkabisini montunu giysin diye beklerdi. babaannesi cok hazira alistirmisti. tembeldir de bizimki. ordan alisti baya bir seye. ogretmeni sabirliydi illa yapsin diye beklerdi.

Okul oncesi okulda kahvalti listeleri genelde.buna yakindir bu yil benim oglumun ikinci yili evde zeytin peynir yemiyor ama okulda yiyo sinifida 28 kisilik bizde 150 lira aidat veriyoruz cocugunuzun beli acik olacak kendi zamanla duzeltmesink oğrenecek gercekten ogretmenin gorevi degil bunlar ama yardimci kizlar var onlar isterseniz yardimci olurlar sanslisiniz bu konuda ben buyuk oglumu gonderdigimde yardimcilarda yoktu ama hepsine alisti ogretmeniyle ilimli yaklasarak konusun mutlaka cozulecektir

Devlet de kreş değil anaokul ya da anasınıfı vardır kreş sadece özel de vardır anaokulu kelimesindeki "ana" ibaresi temel eğitimdir.Yönetmelikte tuvalet eğitimini tamamlamış kendi öz bakımını kendi yapan çocuklar kaydedilir.(Eğer tamamlamışsa özeldeki kreşleri tercih etmelisiniz)Öğretmenin görevleri arasında yoktur yönetmelikte nasılki 1.sınıftaki öğretmenden bunu isteyemiyorsanız anasınıfındaki öğretmeninden de isteyemezsiniz.Çocuk atletini vs koymayı evde öğrenmeli ve kendisi yapmalıdır. Sınıftaki stajyerler se öğrencileridir ve onlar etkinlik uygulamayı öğrenmek için gelir onların görevleri de değildir.20-25 kişilik bir sınıfta bunları beklerseniz o sınıfta öğretmen hiçbir şey öğretemez.Beslenme saati kişiye özel olmaz sizin çocuğunuzun sevmediği şeyi başka çocuk sever kahvaltıyı yapıp gelmesi gerekir devlet okulundaki araöğündür.Olaylara kendi pencerenizden bakmayın.Çocuğunuza fırsat verin ki öğrensin kendine güveni gelsin.

Malesef devlet okullari boyle baska yere cekmek istemiyorum ama bu egitim sisteminin durumu malesef, ama ben yerinizde olsam 4 yasinda cocugumu devlet anasinifina vermek yerine ozel bir anaokulunda yarim gun baslatirdim, 3 kurus fazla olsun ama kafam rahat olsun, hem cocugum erken okul egitimiyle ne kadar gec tanisirsa o kadar iyi, son sene gonderebilirdiniz mesela, cocugun okuldan sogumasi yakindir boyle, ayriyetten konusmaya gitsenizde cozum olurmu sanmam, devlette bir ogretmen cocugun ozbakimindan degil egitiminden sorumlu bunu esas aliyorlar, ama ters bir davranisi vs de mazur gorulemez,umarim sorunlariniz hallolur yada olmustur...

Son düzenleme:
Özel degil , devlet. Temizlik malzemelerine 150 lira ücret vererek aldik , birde 400 liralik kirtasiye malzemesi istedi cifter cifter. Onlarda problem yok ama cocuk tahin helva yermi allah askina ?
benim oğlum tahin helvasına bayılır 5 yaşında ama 3 yaşından beri severek yer bu mesele değil ama çocuğun wc ye gitmesin eizin vermemek garip müdüriyetle ve öğretmenle konuşun çünkü çocuklar bu tarz şeylerde yalan söylemez.ordaki velilere de sorun derim onların çocuklarına da öyle davranmışsa o hocayla bir görüşün olmadı değiştirin küçük yaşta travmaya dönüşüp çocuk okuldan soğumasın

Bende oyle düsündüm. Beklemeye aldim simdilik. Cocugumla hergun konusuyorum . Neler yaptigini..

Yahu bizim milletimiz özel okullara ne kadar meraklıymış.Gayet güzel devletin okulları var.
Çocuklarınızı sırf özel diye 2 katlı evden bozma hapishanevari yerlere göndermeyin.Böyle yerlerde doğru düzgün eğitim almayan,diploması olmayan insanlar çalıştırılıyor.
Ha kaliteli,disiplinli,özverili özel okullar yok mu elbette var ama sırf adı "özel" diye de çocuk harcanmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…