Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Kresde olanlar.

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
Benim yeğenimde kreşe gidiyor devlet kreşine evet öğretmenin görevi belini toplamak değil bunun için yardımcı ablalar var üstelik yalan söyleme değil kızınızın ama abartmış olabilir öğretmeni tanımadan yargılamayın belki siz sessiz sakin bir annesinizdirçocuğunuz yüksek sese alışık değildir öğretmenlerde bazen sesini sınıfta duyurabilmek için bağırabilirr çocuğunuz bunu kızma olarak algılamış olabilir . Bence öğretmeniyle bizzat kendiniz konuşun iyi niyetle. Hemen daha ilk haftadan olumsuz düşünerek kendinizi de yıpratmayın derim ben yine de siz bilirsiniz ama devlet okullarında genelde kahvaltı menüleri o şekilde oluyor. Eğer daha önce özel kreşe yolladıysanız belki yemek olayını diğer okulla kıyaslamış olabilirsiniz.

Pedogogla biz görüstük cocuk görüsmedi. Yazik cocuklar kimlere emanet. Simdi bile ünlem kullanalarak konusuyosunuz. Benim babamda ögretmen merak etmeyin . 12 yildir degil 25 yildir görüyorum ögretmenlik nasil yapilir.

Benim oglan da atleti disarda geziyor, fotograflarinda goruyorum. Ama benimkisi muhtemelen kendi istemiyor iceri konulmasini, evde de cunku ugrastiriyor bazen. Daha ogretmenine birsey demedim, 17 kadar cocuk, 2 ogretmen var, 3 yas grubu. Havalar soguyunca bir kere rica edicem dikkat edebilirler mi diye, gerci benim cocuk haric kimse atlet giymiyor, farkli gelebilir onlara.

Helvaya neden herkes öcü gibi yaklaşmış anlayamadım. Bir çocuğun tatlı ihtiyacını giderir. Tahin hücre yenileyicidir.

Icinde glikoz şurubu var diyenler olmuş. Hangi markada var merak ettim.

Tamam atletini öğretmen uyarabilir, ancak uyarmamasi onu kötü öğretmen yapmaz.
Okulun ilk günleri olur böyle eksiklikler.

Siz ogretmelisiniz üstünü nasıl düzeltmeli diye. Ya da yapamıyorsa yardımcı öğretmenleri ikaz edebilirsiniz , şimdilik üstünü duzeltemiyor diye.

Hemen telaşa gerek yok.

Ayrıca anaokulunda da disiplin şart. Anaokulu ilk okula ilk adımdır. Okulun ne olduğunu öğrenecekler. Kendi başlarına etmeyi öğrenecekler.

Çok düşmeyin çocuklarınızın üzerine. Şiddet, bağırma olmadığı sürece sorun olmamalı.

Ilkokulda gorev yapmaya basladim.Bu 4. Gunum ve 8 yasinda olmalarina ragmen siniftaki 30 cocuk 2 saniye aralikla tuvalete gitmek istiyor.Istisnasiz hepsi.Bilmem bisey cagristirdi mi bu ? Once 3-4 tanesine eyvallah git dedim ama ardi arkasi kesilmiyor.Hepsi gitmek istiyor.En sonunda dersin yarisinda kimse gitmiyor bundan sonra diye parladim.Simdi bu yuzden ben sikayet edilebilir miyim acaba ?

Pedogogla biz görüstük cocuk görüsmedi. Yazik cocuklar kimlere emanet. Simdi bile ünlem kullanalarak konusuyosunuz. Benim babamda ögretmen merak etmeyin . 12 yildir degil 25 yildir görüyorum ögretmenlik nasil yapilir.
Evet yazık ki yazık size düşen öğretmenlere. Daha da yazmayın , zira laf anlatamıyoruz !

Özel degil , devlet. Temizlik malzemelerine 150 lira ücret vererek aldik , birde 400 liralik kirtasiye malzemesi istedi cifter cifter. Onlarda problem yok ama cocuk tahin helva yermi allah askina ?
Ayda 1000 lira oduyordum cocuk başi ve kahvalti buna benzerdi tabi ki helva yerler..ama degisir liste surekli yani bir gun krep bir gun borek..oglen de degisir hep liste aylik veya haftalik verilir..
Devlet okulunda opucuklere bogmasi ilgincmis genelde yapmazlar..20.kisi 4 yaş icin cok fazla kızmazsa kural koymazsa baş edemez..Ortam degistirseniz de degismez bence..ozel.kurumlarda 10 kisilik sinıflarda istediginiz ilgiyi bulabilirsiniz belki..

Devlet okullarında 20 kişi olunca sınıf açılıyormuş.

Helvaya neden herkes öcü gibi yaklaşmış anlayamadım. Bir çocuğun tatlı ihtiyacını giderir. Tahin hücre yenileyicidir.

Icinde glikoz şurubu var diyenler olmuş. Hangi markada var merak ettim.
En iyi marka olan koska glikoz yerine seker kullaniyor ama mono ve digliseritler, sitrik asit ve vanilya aromasi kullaniyor. Bunlar cocuk bunyesine degil yetiskin bunyesine de sakincali. Cok tehlikeli. Diger markalar glikoz surubu kullaniyor. Bahsettiginiz tahin degil o helva. Gercek tahin %100 susamdan uretilir ve sivi kivamdadir. Tahin icinde yapay seker yoktur. İkisi farkli seyler yani,ben de cocuguma tahin pekmez yediriyorum ama tahinhelvasi asla. Siz de yedirmeyin,cocuklari nitelikli gidayla besleyelim elimizden geldigince

Ayy 8 yas. Siz yerden goge haklisiniz bence. Herkesi yollamaya kalksaniz ders yapilmaz o sinifta

Beslenme listeleri ay cocuklar bunu severmi kiii diyerek ayarlanmiyor malesef bir ara ogunde almasi gereken kalori belirlenip Milli Eğitimin onayindan gecerek olusturulur , okul ögun vermez ara ogun verir o yuzden cocugunuzu evde kahvalti ettirmeden gondermemeniz gerekirdi, bir digeri tuvalete etkinlik sirasinda gitmek istemisse izin vermemis olabilir sonra yemek saati icin falan toplu gitmis olabilir , bir digeri Türkiye de pedogog yetistiren bir bölüml yok en genc mezunu 60 yasindadir kapatilali uzun yollariz oldu pedogogumuz dediginiz kisi oyun terapisti ya da psikologdur buyuk ihtimal

Özel degil , devlet. Temizlik malzemelerine 150 lira ücret vererek aldik , birde 400 liralik kirtasiye malzemesi istedi cifter cifter. Onlarda problem yok ama cocuk tahin helva yermi allah askina ?
Niye tahin helva yemesin ki anlayamadım. Benim de oğlum 4,5 yaşında. Tahin helvayı çok sever.

Benimde çocuğumu devlet kreşine gönderiyorum. Tuvalet konusunda mesela atleti çıksa düzeltmek istemese asla benden başka kimseye yaptırmaz dokundurmaz biliyorum. Belki ablalar düzeltmek istedi ama çocuğunuz dokundurmak istemedi sizce böyle olabilir mi?
Yemek konusunda mesela sütü içmedim bugün diyor benim çocuğum öğlenci olduğu için gitmeden yediriyorum o yüzden 4saat içinde yemese de sorun yapmam ama sabah kahvaltıyı yemiyorsa siz evde yaptırın öyle götürün. Ayrıca haftalık listeye bakıp yemek konusunda öğretmenle konuşabilirsiniz.
Öğretmen kızdı tuvalete götürmedi demiş ya benim çocuğum ilk gün ağlayanları öğretmen böyle dövdü diyerek tekme atma hareketi yapıyor onu gösteriyor. Bir çocuk benim elime vurdu öğretmen onu dövdü dışarıya attı diyor. Ne benden ne babasından en ufak bir şiddet görmediği halde diyor bunları ama gülümsüyor söylerken gerçek olmadığını anlıyor insan. Yani tuvalete gitmeme öğretmen izin vermedi olayı da sadece kafasında kurguladığı birşey olabilir.
Kesinlikle ilk defa gidiyor bizden ayrılıyorlar diye insan düşünüyor herşeyi ama ben sakin olmaya çalışıyorum. Bence biraz daha takip edin çocuğunuzu, konuştuğu şeyleri falan. Hayal dünyasında yaşıyorlar daha ve dediklerinin doğru olup olmadığını da bilemiyoruz.

Arkadaslar gercekten tonlarca para verilen ozeller ile 100 lira bile verilmeyen devlet okulunu kiyaslamaniz cok manasiz.
Bir cok sey parayla oluyor, para varsa temizlik var, yemek guzel, etkinlik bol. Para yoksa neyle olacak bunlar? Zannediyor musunuz devlet bedava 1 top fotokopi kagidi veya 1 kalip sabun veriyor? Size sadece bos binayi verip elektrigini suyunu oduyor. Gerisi okula ait.
Calisan ogretmenin sacmaligi da ogretmeni baglar. Bunun ozel veya devletle ilgisi yok vicdanli olup olmamayla ilgisi var.

Son düzenleme:
Çocuklara yapay şekerden olabildiğince uzak tutmak gerekiyor. Reçel tahin helvası çikolata vb yiyecekleri olabildiğince geç vermek en iyisi. Mesela biz evde özellikle et yemeklerinde kola içeriz oğlum gördükçe rengi dolayısıyla istemeye başladı. Kolayı hayatımızdan çıkarmamız gerekiyor. Reçel yerine kendi yaptığım şekersiz marmelatı veriyorum. Çikolata vermeyi düşünmüyorum.

Koska alıyorum bende. Iceriklere çok dikkat ederim aslında. Nasıl gözümden kaçmış .

Balık sonrası veriyorum çocuklara helvayı. Balığın içindeki bazı zararlı atıkları pasiflestiriyor denilmisti yıllar önce öyle devam ettim.

Sizin çocuğunuzun dedikleri dikkate alınması gereken konular yalnız. Ya doğruysa.

Tahin pekmez karistirip vermek lazim cocuklara. Tertemiz mis gibi gida.

Benim kızım 3 buçuk yaş civarındayken işten geldiğimde “kahvaltıda yumurta yedin mi?” Diye sorduğumda “Ayşe (bakıcı) pişirmedi” diyordu. Allah Allah deyip geçiyordum. Bu diyalog sık sık yaşanıyordu. Bakıcıya her gün pişirmesini zaten başta söylemiştim. Her sabah pişir diye hatırlattığımda da pişiriyorum zaten diyordu. Kızım böyle diyor demedim hiç. Kızkardeşim bana kalmaya geldi sonra. Bakıcım da devam ediyordu gelmeye. Bir gün yine sordum aynı soruyu ve aynı cevabı aldım. Kardeşim (üniversitede öğrenciydi o zaman) “aaaa valla yalan, haşlanmış bir tam yumurtayı bitirdi “ dedi :)) biraz zaman tanıyın bakalım çıkar ortaya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…