• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Kresde olanlar.

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
Bunu söyledikten sonra mı çok sıkıştım diye geldi? Anlamadım hoca yine mi göndermemiş?
Evet bugun sıkısım geldi eve kosarak, bigun tuvalete gitmedinmi dedim , soylemedim dedi sanirim göndermez diye korkmus olabilir veya oyun oynucam diye . Bilemiyorum günahta almak istemiyorum.

evet maalesef.
Ogretmenin bu iliskiyi cok dengede tutmasi lazim, ne nazi kampina cevirecek okulu, ne de anne gibi yumusak olacak.
Zor is kim ne derse desin.
Hem de nasil zor. Ben evde yeri geliyor kendi cocuguma tahammul edemiyorum, basimdan saviyorum git oyna diye ;) asla eksikliklerimi inkar etmem. Ogretmen cok baska bir kisi,ogrencinin gozunde bir ilah adeta. Soyledigi yapilacak,guzelce gosterecek o ogretmen,ana sinifinda napilir zaten baska,davranis gosterilir,velinin hatalari duzeltilir,gerisi oyun,el becerisi vs.

Bana etkinlik bile lazim degil,ogretmen benimle el birligi yapsin bu cocugu beraber yetistirelim diyecegim. Benim yapamadigimi o yapsin,onun yapamadigini ben yapayim. Yoksa ne ise yaradi okul?

Buradaki kreş/anaokulu konularını okudukça hayret ediyorum. Umarım sadece yazım dilinden böyle geliyordur. Buraya yazan okul öncesi öğretmenleri (genelde devlette çalışanlar denk geldi bana) sert bir tavırla yazıyor, Özbakım benim işim değil, onu yapmam, bu böyle olmalı falan... anlatılan öğretmenler keza öyle. Tamam her şeyini çocuk yapsın da saçı başı dağılmış, kıyafeti üstünden düşen küçücük çocuğa hadi saçını topla, belini çek falan demek, azıcık yönlendirmek bu kadar zor mu? Çocuk okula daha yeni başlamış. İçleri nasıl rahat ediyor anlamıyorum. Elini sürmesin ama biraz yönlendirici olsun, sevgi göstersin. Bunları kimseyi hedef alarak yazmıyorum. Sadece gözlem.
Ayrıca bir arkadaş yazmış sadece çorba olur öğle yemeğinde diye, çocuklar öyle doyuyor mu? Öyleyse yanına beslenme falan koymak daha iyi.

Şaşırdım konuyu okuyunca. Daha 4 yaşında çocuk . Öğretmenin biraz yönlendirmesi gerekmez mi ?

Benim oğlumda 4 yaşında. Devlete bağlı anaokuluna gidiyor. Almaya gittiğimde gayet de üstü başı derli toplu oluyor. Hatta burnu akıyor baya ve tertemiz temizlenmiş oluyor.

Bende gecen yil ozel kuruma vermistim servisle eve gelirdi.cogunlukla kapidan iceriye zorla girerdi altina yapacak neredeyse.yemek listelerimiz vardi cocugumun ogun ne yedigini bilirdim.tuvalet sikayetini bildirdigimde yapici ve alttan alici konustular.ama malesef devlet kurumlari cok gıcık.bu yil bizde devletteyiz simdiden dunyanin parasini istediler.ogretmene zaten her konuda yetecegine inanmiyorum.Allahtan sinifta uc tane stajyer abla var o yuzden icim rahat.onlar daha hevesli ve sevgi dolu .konu sahibi rahatsizliginizi dile getirin sizi bilsinler.ve tanisinlar.

Yemek listesi hic hos olmamis bence
Ayrica evde karnini anne doyuracaksa orada boşuna yemek masrafi yapılmasın o zmn.

Helva zeytin ekmek süt
Recel ekmek süt
Bunlari ben bile kahvaltı diye istahla yemem. Küçücuk çocuklar için daha güzel bir menü olabilirdi.
Okul öncesi öğretmenliği yazmadım ben cbku bana uygun değil.
Severek yapamam.

Özellikle öğretmenlikte yarim gün çalışırım kadınlar icin uygun meslek diye kimse yapabilir miyim diye bakmadan yazıyor.

Mesela bir arkadasimin hukuk tutuyordu. Gidip okul öncesi öğretmenliği yazdi. Çocukları seviyorum ve bana uygun meslek bu dedi.
Keske herkes sevdigi isi yapsa hersey daha kolay olurdu.

Bende kres ogretmenligi yaptim cikarken hic yardimcimin ogrenciyi toplamasini beklemedim gordugum eksikligi tamamlarim yeri gelir ustunude degistirmisligim sacini topladogim vardir ogretmeniniz biraz kaprisli gibi geldi yada sizden onceki velilerle yasadiklarindan dolayi mesafeli durup sizle muhattap olmak istememis ilk ogretmenle gidip kresin duzeni hakkinda bilgi alin sonra da boyle bir sey soyledi cocugum elbetki unutulmus olabilir bilerek wc gondermicenizi dusunmuyorum ama alisma evresinde oldugu icin daha dikkatli olursa daha iyi olur diyin eger degisme olmazsada o kresin muduru vardir onla konusursunuz

Ne kadar yanlış bir davranış. Doktorun hastaya ya da hasta yakınlarına sinirlenip yanlış tedavi uygulamasından farkı yok şu söylediğinizin benim gözümde. Sizin o çocuğa yaklaşımınızı o da hissediyordur mutlaka. O yaşta yaşadıkları şeyler çocuğun psikolojik ve ruhsal gelişimini ne kadar etkiliyor sizin daha iyi bilmeniz lazım.
Şöyle düşünün bir de siz 16 yıl boyunca dirsek çuruturken yemenizden gezmenizden uyumanizdan feragat edip ders calisirken evde evlenme programı izleyerek kendini yetistirmis(!) Bir veli size akıl öğretiyor neler gördüm şimdiye kadar öğretmen sınavınız zor olacak çalışın dediği için bir veli arkadasimi şikayet etmişti çocuğumun psikolojisi bozuldu diye

Veliye kizip cocuktan soguyup cocuga farkli davraniyorsaniz hic etik degil yaptiginiz.
Bence bu yonunuzu degistirmeye calisin
Cocugun sucu yok biliyorsunuz ki..
Öğretmenlerin de duyguları ve onuru vardır robot değildir ki çocuklar çok kolay yalan söyleyebilirler çocukla aranizda geven bir muhabbeti kalkıp valisine çok farklı bir şekilde anlatabilir

Şöyle düşünün bir de siz 16 yıl boyunca dirsek çuruturken yemenizden gezmenizden uyumanizdan feragat edip ders calisirken evde evlenme programı izleyerek kendini yetistirmis(!) Bir veli size akıl öğretiyor neler gördüm şimdiye kadar öğretmen sınavınız zor olacak çalışın dediği için bir veli arkadasimi şikayet etmişti çocuğumun psikolojisi bozuldu diye
İnsanları izledikleri programlara göre mi yargılıyorsunuz ? Çocuk yetiştirmekle eğitimi bağdaştıramazsınız. Benim anneannem 50 yaşında okuma yazma öğrendi ama öncesinde aslan gibi 5 çocuk yetiştirdi ve hepsini meslek sahibi yaptı. Türkiye’nin en iyi üniversitelerinin birinden ve ingilizce eğitim veren bir bölümünden mezunum, evlilik programı da izlediğim oldu gayet. Benim size söylediğim şey bambaşka, insanı çıldırtan veliler tabi ki var ve eminim ki uğraşmak çok zordur. Ben veliye kızıp çocuklara soğuk davranmanızdan bahsediyorum. Diyelim ki veli gerçekten çok ‘cahil’ ve olur olmadık şeyler söyledi. Siz o çocuğa daha çok önem vereceksiniz ki sizin verdiğiniz eğitim evde o annenin verdiği eğitimin önüne geçsin. O çocuk sizin eğitiminizle yetişsin ki kendine, vatana, millete yararlı bir birey olsun.

Benim yazdiklarimi bı ogretmen olarak böyle yorumyasaniz ben bisey demiyorum. Bir ogretmen bunu anormalestirebilir. ?
Anormalleştirmedim normalleştirdim ! Evet 12 yıllık oldukça tecrübeli, İstanbul’un 3 büyük semtinde öğretmenlik yapmış biriyim ve yüzlerce çocuk ,yüzlerce veli gördüm merak etmeyin . Neyin ne olduğunu çok iyi biliyorum , nelerle karşılaştım. Bana göre okulun ilk gününde hemen pedagog yardımı almak normal değil mesela!

Oncelikle devlet anaokullarinda ne yazikki hep boyle... ben kızımı 4 yaşında özel krese yarim gün verdim.. herseyini sorgulaya biliyordum ne kadar yedi ne yedi sagolsunlar onlarda cevap veriyorlardi...
Ama onlarin kahvaltisida oyleydi sabah corbaydi iyiki sabah vermemisim demistim kres müdürüne bu ne hocam aksamdan kalmami bu cocuklar demiştim...
Kahvalti dediğin peynir , yumurta , zeytin ekmektir demiştim...

Simdi aylik 180 tl devlet anaokuluna veriyorum.. kirtasiyelerini falan hep aldik.. öğle grubuna gidiyor yemek listesi verdiler gayet güzel pilav , corba , manti , lahmacun ,meyve gibi ...

Mühendislik mezunu olarak sizden daha çok dirsek çürüttüm, sizin mantığınızla size akıl verebilir miyim?!
Verdiğiniz örnek sizi haklı çıkarmaz. Velisine kızıp öğrenciden soğumanız çok üzücü o öğrenci adına. Tarafsızlığınızı korumayı öğrenmeniz lazım. İnsan yetiştiriyorsunuz.

Mühendislik mezunu olarak sizden daha çok dirsek çürüttüm, sizin mantığınızla size akıl verebilir miyim?!
Verdiğiniz örnek sizi haklı çıkarmaz. Velisine kızıp öğrenciden soğumanız çok üzücü o öğrenci adına. Tarafsızlığınızı korumayı öğrenmeniz lazım. İnsan yetiştiriyorsunuz.
+1 katılıyorum kesinlikle...

Öğretmenlerin de duyguları ve onuru vardır robot değildir ki çocuklar çok kolay yalan söyleyebilirler çocukla aranizda geven bir muhabbeti kalkıp valisine çok farklı bir şekilde anlatabilir
4-5 yaşındaki çocuktan bahsediyoruz. Velev ki yalan söyledi, ailesi iyi yetiştirememiş, öğretmen olarak doğru yolu göstermek gerekmez mi?

Bana verdiğiniz akıl benim size mühendislik öğretmeye çalışmam kadar saçma olur öğretmenler bu işin eğitimini almışlar pedogojik formasyon dediğimiz olay öğrenci ile sorunlar yaşanabilir öğrenci terbiyesizlik de yapabilir bu öğretmenle öğrenci arasındadır.Daha da önemlisi onlar çocuktur ama kusura bakmayın velisi gelip iş onurunuzu zedeleyecek siz de hicbir şey olamamış gibi devam edeceksiniz bunu yapabilen kimse yoktur zannetmiyorum

İnsanları izledikleri programlara göre mi yargılıyorsunuz ? Çocuk yetiştirmekle eğitimi bağdaştıramazsınız. Benim anneannem 50 yaşında okuma yazma öğrendi ama öncesinde aslan gibi 5 çocuk yetiştirdi ve hepsini meslek sahibi yaptı. Türkiye’nin en iyi üniversitelerinin birinden ve ingilizce eğitim veren bir bölümünden mezunum, evlilik programı da izlediğim oldu gayet. Benim size söylediğim şey bambaşka, insanı çıldırtan veliler tabi ki var ve eminim ki uğraşmak çok zordur. Ben veliye kızıp çocuklara soğuk davranmanızdan bahsediyorum. Diyelim ki veli gerçekten çok ‘cahil’ ve olur olmadık şeyler söyledi. Siz o çocuğa daha çok önem vereceksiniz ki sizin verdiğiniz eğitim evde o annenin verdiği eğitimin önüne geçsin. O çocuk sizin eğitiminizle yetişsin ki kendine, vatana, millete yararlı bir birey olsun.
Fazla hümanist yaklaşıyorsunuz o profosyonellige erişebilmiş öğretmen gormedim daha.Diger konuya gelince evet insanları izledikleri programlara göre yargılıyorum bu tarz programlar insanlari aptallastirmak icin yapilmis gundemden uzak kalsinlar bize dokunmasinlar mantigiyla yapilmis programlardir ve bu yuzyilda insanların hala bu çarpık ilişkileri ağzı açık izlemesi beynini küçültmesi beni sasirtiyor

Fazla hümanist yaklaşıyorsunuz o profosyonellige erişebilmiş öğretmen gormedim daha.Diger konuya gelince evet insanları izledikleri programlara göre yargılıyorum bu tarz programlar insanlari aptallastirmak icin yapilmis gundemden uzak kalsinlar bize dokunmasinlar mantigiyla yapilmis programlardir ve bu yuzyilda insanların hala bu çarpık ilişkileri ağzı açık izlemesi beynini küçültmesi beni sasirtiyor
Siz önce ne konuşacağınızı bilin ondan sonra benimle konuşun. Siz karar veremezsiniz insanların beynini neyin küçülttüğüne. Size bir paragraf daha yazardım da o kadar cümle kurup kendimi yorduğuma yanıyorum zaten gerek yok bu sebeple. Anlayacak biri lazım çünkü. İşte eğitim ve 16 yıl dirsek çürütmek her zaman işe yaramıyor maalesef. İyi günler hanımefendi.

Bana verdiğiniz akıl benim size mühendislik öğretmeye çalışmam kadar saçma olur öğretmenler bu işin eğitimini almışlar pedogojik formasyon dediğimiz olay öğrenci ile sorunlar yaşanabilir öğrenci terbiyesizlik de yapabilir bu öğretmenle öğrenci arasındadır.Daha da önemlisi onlar çocuktur ama kusura bakmayın velisi gelip iş onurunuzu zedeleyecek siz de hicbir şey olamamış gibi devam edeceksiniz bunu yapabilen kimse yoktur zannetmiyorum
O çocuğu topluma kazandırmak isteseniz tavır almak yerine sorunu düzeltmeye çalışırdınız. Öğretmenlik budur.

Back