• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Krediyle ev almak mı? Biriktirip ev almak mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi CeYz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
pek kimsenin yapmadığı spesifik bir alanda çalışıyorum, yurtdışında doktora eğitimi filan aldım :) ondan olabilir. ama bana da ilk başlarda saçma ücretler söylüyorlardı ben kendimi ispatladıkça ücretler düzeldi, ben de çok çabaladım.

yurtdışından döndükten sonra kısa bir süre ailemin yanında kaldım ama geçici bir dönemdi, sonra kiraya çıktım

canım ben home-office çalıştığım için yol, kıyafet, yemek vb. masraflarım yok, o zaman telefonu da şirket ödüyordu, çocuk ve yol olayı olmadığı için ucuz bir yerde kalıyorum kiram 300 liraydı ilk çıktığımda bana ayda 800 lira gayet yetiyordu :) şimdi kira 450 lira yeni oldu, çocuğum olsa veya her gün işe gidecek olsam sadece kiram 800-900 olur en kötü.

Tebrikler yani. Ne denir ki. Alin terinizle, egitiminizle, azminizle ve en önemlisi tutumlulugunuzla hak etmissiniz. Yarisini başarsam yeter bana.

çok teşekkür ederim :)
sizin geliriniz yüksek diyen arkdaşlara da : daha az biriktirseydim daha uygun bir yer alırdım, önemli olan biriktirmek ve gayret etmek.
bir de benim etrafımda bol bol öğretmen çift var ortalama 6-7 bin lira onların evine de giriyor :)

Pardon yazmamışım kira ödemiyoruz şuan

Araba var 25 bin ediyor satarsak. 20 civarı da altın var. Cevaplar için çok sağolun, galiba kredi çekmek mantıklı. Tabi önce güzel uygun bir ev bulmak lazım :110:Bir de bize kredi çıkacak mı o var.Evlenirken çekmişti eşim, geç geç ödedik.Kara listede olabilir büyük ihtimalle
Umarım ıstanbulda degıldır almak ıstedıgınız ev cunku bu pesınatla ev bulmanız zor.

Günaydın herkese:KK3:
İzninizle konumu hortlatmak istedim. Açalı 1 yıl olmuş,bu 1 yıl içinde kuruş para biriktirmedik geldikçe ona göre harcadık açıldık,abarttık hatta. Şuan annemin sigortası,dersane ve her ay 2 altın giderlerimiz dışında tüm maaşımız bize kalıyor.Eşim iyi bir zam aldı,benim zammın gelecek ay belli olacak. Ev fiyatları deseniz, geçen yıl almadığımız semtteki evler metro gelecek diye uçtu.Kısacası benim kafam allak bullak, bir yanım bir şeyler yapalım artık diyor,bir yanım; istediğiniz tatillere gidemeyeceksiniz,2.bebek olursa işe 2-3 yıl ara veremeyeceksin diyor. Hatta dersane bir işe yarar da atanırsanız herşey iyice karışacak diyor. Sizce ne yapmalı; sınavı mı beklemeli,ev mi bakmalı? Eşime soruyorum,o da bana soruyor.Bir şey desem hemen gazı alacak da ben bir emin olsam:KK43: Kredi durumları nasıl oranlar yüksek mi? Bu işlerden anlayanlardan yardım istiyorum.
Geçen sene alsaydı n şimdi %150 kar yapardın.. Hem ekstra harcamalar yapmazdın.. Ev hayatta zarar getirmez hatta kabadan alıp yada inşaat halindeyken her neyse bittiğinde 100 bin tl kar ile yine satarsın ev hayatta zarar getirmez.. Hem güvencen olur.. Zorlanırsanda satarsın

Aslında şöyle, ben bu evi bir projeden aldım. Henüz inşaat halinde. Projenin anlaşmalı olduğu banka (satış ofisinde banka yetkilileri de oluyor zaten) ile anlaştım.
Aylık kar oranı: 0,9262 diyor.

Senelik 0,73 sanırım, çok anlamıyorum o kısımdan.

222.750 aldım. Toplam kar oranı 54.663 TL
Bana toplamı 277.383 TL olacak.

Tabi peşinat, KDV, tapu masrafı ve hayat sigortası da ekstralar. Ama onlar her kredide var.

Benimki katılım bankası olduğundan dolayı yapılandırma yapma şansım yokmuş.

Aslında tam olarak faiz denebilir mi bilmiyorum. Banka projeden evi alıyor. Sonra bana 277bin TL'ye satıyor sanırım.

Kobi gibi bir şey değil.
Biz de katılım bankasından kredi çektik. 70bin çektik 2.5 senelik 82 ödeyeceğiz sanırsam.. neyse hayırlı uğurlu olsn,güle güle sağlıkla oturun evinizde

Umarım ıstanbulda degıldır almak ıstedıgınız ev cunku bu pesınatla ev bulmanız zor.
İstanbul'da malesef. Akşam eşimle konuştuk,biraz daha araştıralım filan dedi. Çok da niyeti yok yaa:KK43:

Araba satilamaz ki. 2bin aylik biriktirilse 5 yilda 120 bin ediyor. 120bine ev yok gibi bir sey.

maalesef araba satılmazsa ya da bi yerden destek alınmazsa ev almak neredeyse imkansız...

şahsım adına söyleyim ; kredi çekmek istemiyorum....
faizsiz kredi zaten yok
keşke destekleme vs olsa

çok teşekkür ederim :)
sizin geliriniz yüksek diyen arkdaşlara da : daha az biriktirseydim daha uygun bir yer alırdım, önemli olan biriktirmek ve gayret etmek.
bir de benim etrafımda bol bol öğretmen çift var ortalama 6-7 bin lira onların evine de giriyor :)

kesinlikle sabit gelirle birikim yappmak çok zor..

ne uzarsın ne kısalır

sadece iyi koşullarda geçinirsin...

''6bin maaş giriyor evinize'' ''çift maaşlısınız'' alın yapın bilmem ne diyenlere ifrit oluyorum...

çevremde o kadar çoklar kiii

bence kesinlikle ev almak çok mantıklı ama şuanda faizler çok yüksek biraz düşmesini bekleyin..

evkrdisinie girince mecbur o borcu ödeyeceksin ama heray o kdr kenara koyayım desen koyamazsın

Benim ödemelerin son hali bu
2 gün sonraki ödemeyi de yapınca 34 ay ödeme kalacak.
Bu arada Eylül'de teslim edilince kiraya vereceğim. Kirayı da ödemelere katacağım.
Evin fiyatındaki artışı da katınca döviz şeklinde biriktirmekten bile daha karlıya gelecek.

Eki Görüntüle 1742733

çok açıklayıcı olmuş excel bence :)

ev fiyatlarındaki artışı da göz önüne alırsanız karınız çok yüksek.
hiç de faize verdiğiniz parayı düşünmenize gerek yok.

çok açıklayıcı olmuş excel bence :)

ev fiyatlarındaki artışı da göz önüne alırsanız karınız çok yüksek.
hiç de faize verdiğiniz parayı düşünmenize gerek yok.

Ben de öyle düşünüyorum.
Topraktan aldığımı da düşünürsek %15 lansman indirimi de yaptılar.
Umarım ev de değer kazanır.

Bugünkü rakamlara bakarsak dolara yatırmış olsa idim 44 bin TL daha fazla param olacağı görülüyor. Ama evin fiyatının artışını hesaplayamıyorum, artı olarak o tabloya ev bittikten sonra alacağım kirayı da ekleyeceğim. Ayda 1500 TL eder diye planlıyorum. 20 ay kirada kalsa, 30bin TL ödediğim rakamdan düşeceğim. O zaman ev en karlısı olacak.

34 ay sonra yazarım inşallah :nazar:

evet faize bulasmak istemiyoruz hicbirimiz ancak birikim yaparak ev sahibi olmak epey zor bir ihtimal su an. ben evimi 2 yil once aldim 130 bine 5 yil kredi ile. bugun evimin degeri 200 bin. muhtemelen ben biriktirdikce fiyatlar artacak ve benim totaldeki birikimim ev almaya yetmeyecekti.

Ben de öyle düşünüyorum.
Topraktan aldığımı da düşünürsek %15 lansman indirimi de yaptılar.
Umarım ev de değer kazanır.

Bugünkü rakamlara bakarsak dolara yatırmış olsa idim 44 bin TL daha fazla param olacağı görülüyor. Ama evin fiyatının artışını hesaplayamıyorum, artı olarak o tabloya ev bittikten sonra alacağım kirayı da ekleyeceğim. Ayda 1500 TL eder diye planlıyorum. 20 ay kirada kalsa, 30bin TL ödediğim rakamdan düşeceğim. O zaman ev en karlısı olacak.

34 ay sonra yazarım inşallah :nazar:
hayırlı olsun ben de aldım ev kiraya verdim borcunu hala ödüyorum oturduğum semtte evler 600 700 civarı o yüzden ev eskiyen mal kirada oturuyorum kendi evimi de kiraya verdim miss

ceyz eğer tek çocukta kalacaksan önce oturabileceğin güzel bir ev al eski evini de kira geliri iyi değilse sat.Birikiminle arsa da alabilirsin değerlenecek yerlerden ev dükkan da olur .Mesela biz zamanında Çayyolu ankara bomboşken villa tipi bir ev almıştık ucuza heryer çamur du o zamanlar doğru düzgün yolu yoktu .Şimdi aynı villayı 2 farklı işyerine kiraya verdim toplamda 5300 tl aylık gelirim oldu çalışmadan yaşamama yetiyor .Tavsiyem değerlenecek yerlerden işyeri olacak gayrımenkul alın .tokiden de aldım ben 1 ev onu da kiraya verdim borcunu hala ödüyorum kendim de istedığım lükslükte evde kirada oturuyorum.

Eğer konut kredisine cesaret edemem ama biriktirmek istiyorum derseniz bireysel emeklilik de tavsiye ederim.

Ben kredi çekmeden önce maks. tutarı ödüyordum. 1100 TL idi sanırım. Devlet de %25 veriyor biliyorsunuz.

3 seneden sonra çekerseniz çok zarar etmiyorsunuz, devletin vereceğinden ediyorsunuz sadece.

Ama tabi paranız TL olarak kalıyor ve değer kaybediyor.

İç disiplinim olsaydı aynı miktarı dövize çevirip bankada biriktirirdim. Ama yoktu hala da yok.

Kredi kartımdan otomatik çekiliyordu. İyi oluyordu birikim açısından.

İlla da biriktirmek istiyorum derseniz bu ihtimali de düşünebilirsiniz.
bireysel emeklilik karlı bence özellikle çalışmayan insanlar için ya da emeklilik geliri az olacak kişiler için iyi bir ek gelir olacak yaşlılıkta

bireysel emeklilik karlı bence özellikle çalışmayan insanlar için ya da emeklilik geliri az olacak kişiler için iyi bir ek gelir olacak yaşlılıkta

Ben öyle düşünmüyorum aslında çünkü emekli maaşı gibi ölene kadar verilecek bir maaş değil. Ben olsam toplu olarak alırdım.

Çünkü diyelim ki 100 bin lira birikti sistemde. Ben de her ay 1000 tl istedim. Bana 1000 verdikten sonra diyelim Ocak ayında, geri kalanı işletmeye devam ediyor. 99 bin yerine 99010 oluyor mesela. Şubat'ta da 1000 veriyor, geriye kalıyor 98 bin küsür.
E yaklaşık 100 ay sonra bitiyor para. Eğer benim ömrüm daha uzunsa alamıyorum maaş filan. Yani para bitince maaş da bitiyor.

Ben öyle düşünmüyorum aslında çünkü emekli maaşı gibi ölene kadar verilecek bir maaş değil. Ben olsam toplu olarak alırdım.

Çünkü diyelim ki 100 bin lira birikti sistemde. Ben de her ay 1000 tl istedim. Bana 1000 verdikten sonra diyelim Ocak ayında, geri kalanı işletmeye devam ediyor. 99 bin yerine 99010 oluyor mesela. Şubat'ta da 1000 veriyor, geriye kalıyor 98 bin küsür.
E yaklaşık 100 ay sonra bitiyor para. Eğer benim ömrüm daha uzunsa alamıyorum maaş filan. Yani para bitince maaş da bitiyor.
orası öyle ama bir arkadaşın babası doktor aylık 1100 tl alacakmış 10 sene boyunca o bile seviniyordu valla iyi para diye ince ince para hesabı yaparsak ta neye yatırım yapacağımızı şaşırırız en iyisi çeşitlere ayırarak yatırım yapmak bence gayrimenkul altın bireysel emeklilik .Ben çocukken dolardan para kazanılırdı fazilerde yüksekti şimdi öyle değil mecbur biryerlere parayı bağlayacagız

Back
X