Kpss mi ?yeni bir üniversiteye hazırlanmak mı mantıklı?

bybrc90

Üye
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2016
108
66
33
Merhaba kızlar ,
Düz lise okuyarak hayatımın en büyük pişmanlığını yapmıştım .Sonrasında lisedeyken yabancı dil bölümünü okudum ve mezun oldum tabi yeterli gelmedi ,gelen öğretmenlerin lise süper lise ,Anadolu lisesi düzeyinde bir eğitim verdiler .Sınıfın çoğu düşük notlar alıyorduk .Açıköğretim kamu yönetimi bölümünden mezun oldum bu yıl. Hayalimde hep bir öğretmen olmak vardı.Özellikle okul öncesi öğretmenliği fakt bu hayalimi gerçekleştirebilmek için kız lisesinden mezun olmam gerekir .Özel sektörde çalışıyorum çok şükür iyi bir işim var finans bölümünde çalışıyorum ,fakat kendimi iyi hissetmiyorum ,ay sonuna doğru oturuyorum sıkıntıdan patlıyorum resmen .Şimdi size sorum yeni bir üniversite için sınavlara mı hazırlansam yoksa kpss sınavına mı hazırlık yapsm? Yeni bir üniversite sınavını kazanırsam da şu anki işini kaybetmiş olacağım şehir dışı olursa ,herşeyi düşünüyorum ve kendimi buna göre planlamam gerekiyor ve çalışma sistemi oluşturmam lazım .İşimin tempolu bir iş olmasını istiyorum .İş yerinde arkadaş ortamı desen hiç yok.Sıkılıyorum böyle olunca da siz olsanız hangisini seçerdiniz ?

Ben olsam 2. Universite olarak anadolu universitesinde cocuk gelisimi okurdum. Sonra da o bölümden mezun olunca bu işi bırakır o alanda calişırdim.
Bu arada da kpssye hazırlanırdım her ihtimale karsı.

Eğer örgün okumak istiyorsanız orası ayri.

Kpss için 30 yaş sınırının olduğunu unutma. yeni bir üniversite okusan bile sonrasında bu sınava girmek durumunda kalabilirsin. Yeni okumak istediğin bölüm ne şimdikinden farkının ne olacağını düşünüyorsunuz. Onları yapana kadar yüksek lisans yada dil alanında kendinizi geliştirip işinize katkıda bulunabilirsiniz.

sevdıgın ısı yap bu ısı sevmıyorsun kpss yı kazanırsan bır nevı o işe kazık cakacaksın
unv okuduktan sonra da hos ha deyınce o ısı yapamıyorsun yıne okuyacaksın 4 yıl ustune yıne kpss olacak

ama ısın ozu sevdıgın ıste ınsan daha mutlu oluyor
cunku işinde evdn eşinden cocugundan bıle fazla saatler gecırıyorsun

Kız meslek lisesi zorunluluğu yok mu ?
Birde açıköğretim olunca iş imkanı zor olmaz mı ?

Kpss için 30 yaş sınırını ilk kez burda duyuyorum
Hangi bölümden gireceksiniz kpss ye?

Malesef öyle hemen iş imkanı olmayabiliyor .Kpss şart zaten atanma felan zor iş şu Zaman'da .
Öyle 8 saat görüyoruz birbirimizi ve ben sıkılıyorum konuşacak insan yok hepsi de evli .

Kız meslek lisesi zorunluluğu yok mu ?
Birde açıköğretim olunca iş imkanı zor olmaz mı ?
Öyle bir zorunluluk yok. Uygulama dersleri var 2. Yil. Staj görüyorsun yani. Ben bir sorun olacagını düsünmüyorum.
Bende okuyorum şuan cocuk gelisimi. Ama sinıf yonetimi,psikoloji,davranış bilimleri hepsinin dersini alıyoruz. Hepsinin kitabi var. Yani bir farki yok ki örgunden.

Bölümüne göre değişiyor diye okumuştum ben .35 yaş diye hatırlıyorum o yaş sınırını ama bilemedim
Lisans olarak ama henüz tam bakmış Değilim a grubu olmaz gibi yabancı dil sınavında var

Malesef öyle hemen iş imkanı olmayabiliyor .Kpss şart zaten atanma felan zor iş şu Zaman'da .
Öyle 8 saat görüyoruz birbirimizi ve ben sıkılıyorum konuşacak insan yok hepsi de evli .
yalnız sunu soylemelıyım
duz lıse aslında dıger lıselere gore yanı eskı zamanlardan bahsedıyorum avantaj bunu ıyı degerlendır ıster kpss surecınde ıster tekrar okuma surecınde :)

Hanımefendi sınava girmek için herhangi bir yaş sınırı yok 18 den büyük olmak yetiyor. Fakat atamanın gerçekleşmesi için bazı kurumlar yaş sınırı koyabiliyor. Ona dikkat çekmeye çalıştımç arkadaşım 31 yaşında ve kimya muhendisliği mezunu 93 puan almasına ragmen ataması yapılmadı

Ben araştırmıştım ama sanki öyle bir şart vardı .O Zaman seneye için ben çocuk gelişimi ve kpss üzerine
Ne gibi avantajı var bunun . Ben bin pişmandım meslek lisesi okumadığıma beni aydınlatın :)

Bende anadolu lisesinde yabanci dil okudum ve cok pismanim hicbir avantaji yok bunun. Ek puan bile saglamiyor.
2.universite olarak basvuru yapabilirdin 1 ay önce. Yani aslinda seneyi beklemene gerek yoktu ama gec kaldin.
Pek bi avantajı yok bu meslegi seviyorsan eger bu alanda calismak icin isine yarayan bi diploman olur.
4 yilliklarda atamalar var ama 2 yillik cocuk gelisiminde cok atama yok. Ancak özelde calisabilirsin kreste falan.

Şimdi mülakatla öğretmen olunuyor ve 6 sene Doğu Güneydoğu illerinden birinde kalma şartı var.. ayrıca 6 sene içinde sözleşme ni feshederlerse öğretmen olma hakkin yok. .

Özel okullarda çalışılabilir diye düşünüyorum .çocukları çok sevdiğim için bu bölümü düşünüyorum . Gerçekten yabancı dil yerine sözel bölümünü okusaymışım diyorum en azından istediğin dalda öğretmenlik yapabiliyorsun coğrafya,tarih gibi .
Geç kaldım Malesef ki

Hanımefendi sınava girmek için herhangi bir yaş sınırı yok 18 den büyük olmak yetiyor. Fakat atamanın gerçekleşmesi için bazı kurumlar yaş sınırı koyabiliyor. Ona dikkat çekmeye çalıştımç arkadaşım 31 yaşında ve kimya muhendisliği mezunu 93 puan almasına ragmen ataması yapılmadı

Ben direk öyle anladım . Ama bölümlere göre değişiyor bu durum .bölümlere göre o şartın değiştiği konusunda yazı okudum bugün . Üzüldüm arkadaşınız adına

Bende cok psiman oldum maleseff keske saglik meslege gitseydim diye cok hayiflandim

Evet zamanında düşünülüp verilmesi gereken kararlar . Üzücü gerçekten öğretmenlik şu şartlar altında da çok zor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…