KP ve Huzurevi

Alzheimer evde bakmak çok zor hastalığın son safhası hortumlarla besleniyorlar ve altına bez bağlamak şart, bu şekilde alzheimer hastası rahat 8 yıl ölmeden yaşaya biliyor, ona bakan çok profesyonel olması şart

Öncelikle geçmiş olsun.
Bir kaç yıl önce benzer süreçlerden geçtik. Eşimin babannesi ileri derecede demans hastasıydı ve evde bakımı mümkün değildi. Eve yatılı birisi olduğunda bile mümkün olmadı.
Öncelikle engelli raporu aldık, engelli raporu ile sosyal hizmetlere başvurdular. Eve incwlemeye geldiler mi hatırlamıyorum ama destek çıkabilmesi için 2 torunu da aynı evde yaşıyor gösterdiler, dedeleri emekli memurdu maaşı ne kadar bilemiyorum. Yani bir evin geçimini sağlayacak düzeyde geliri var ise eğer anladığım kadar destekten yararlanamıyor yaşlı kişi.

Aman her konuda da böyle gereksiz arabesk vicdan sömürüsü yapan çıkıyor. Kadın çalışıyorum diyor acil bir durumda nasıl müdahale edecek sizin haberiniz var mı bu hastalık ilerleyince neler yaşanıyor? Bakıcı akşama kadar durup gider sonrası? Boş boş insanlara merhametsiz muamelesi yapmayın.

Karısının emekli maaşı veya geliri yok.
Diyelim ki 3 ay kaldı. Sonra kurum 3 aylık parayı yani yaklaşık 14 bini bizden mi ister ?

İster ama alacak yasal bir dayanağı yok
Sizinle yaptıkları sözleşme vs mevcut değil
Dava edeceğiz şeklinde yaklaşırlarsa sadece tehdittir inanmayın. Babanızın maaşına haciz işlemi uygulayıp ayda dörtte biri kadarını alabilirler sadece ki bildiğim kadarıyla emekli maaşına haciz işlemi kaldırıldı. Ancak şu var ki bu tür kurumlar ödeme işlemi netleşmeden acezenin girişini yapmazlar, mutlaka bir şekilde ödeme yapılmıştır. Belki kurum sahip çıkma potansiyeli olan birilerini fark edince bedeli yüksek bile söylemiş olabilir. Detayları öğrenmek lazım

Evet işte bende bunu merak ediyorum , kim yerleştirdi oraya ?

Maaşlı veya evi falan olanları alıyorlar diye biliyorum devlet destekli veya devletin olursa maaş adamın kadından kesilir oraya ödenir

Kendi çocukları ziyaret etmiyor yabancıları yadirgamamak lazım.

Çocuk esirgeme , yaşlılar evi unutulmamalı asla.

Çocuklarımla bile gidiyorum. Bir gün sadece bir günü ayırmak hiç zor değil.

Ben zaten bir elimiz üzerinde olsun diye istanbula aldırmak istiyorum.
Eşi olacak kadın bizim numaramızı bile vermemiş kuruma. Ben söyledim bir şey olursa bu numarayı arayın diye.
Hangi kurumda olduğunu bile bilmiyorduk. İlçedeki kurumları araya araya bulduk.

B Betull63 bana vicdansız merhametsiz diyorsun. Para ödememek eve almamak için uğraşıyorsun diyorsun. Bir de şu mesajı oku. Alzaymır hastası zarar vermez diyorsun. Ne demek zarar vermez ?

Evet eve almamak için uğraşıyorum çünkü bakıcıya verecek param yok. Anladın??

Evet devlet kurumuna geçirterek cüzi bir miktar ödemek istiyorum çünkü aksini ödeyecek param yok. Anladın??

Çok vicdanlı ve merhametli hanımefendi. sen bana bir çözüm önerir misin? Lütfen sadece çözüm önerini yaz.

Napayım yıllardır emek emek oluşturduğum kariyerimi bırakıp ben mi bakayım?
Bu konuda hiçbir eğitimim vs yokken ben mi altını değiştirip hortumla besleyeyim?

Boşa sallama da çözüm önerisi öner.

Alzheimer hastası ile yaşamak gerçekten çok zor.

İleri derecede ise hastalığı ayağa kalkamaz. Sürekli yatar, yatak yarası olmasın diye 2 saatte bir çevirmek gerekir. Burnundan ya da doğrudan midesinden hortumla beslenir, mama ciğerlerine kaçmasın diye uygun pozisyon vermek lazım. Bez değiştirilir sürekli, hatta bazı mamalar ishal yapar, saat başı bez değiştirmek icap eder. Haftada bir yıkanmak ister,. Çok zor evde bakmak bence.

B Betull63 bunu da oku da merhametsiz olan bana bir çözüm öner.

Evinde niye baksın sanki zamanında çok mu ilgilenmiş. Tamam kin tutmasin ama evde alzaymir hastası bakmak çok zor olur. Gelin çalışmasa bile nasıl baksın adama. Bakıcı bile tutulsa dünya para herkes çok mu zengin. Devlet destekli bakılması lazım huzur evinde. Tabiki de ziyaretine gitsinler sürekli sonuçta baba

Alzaymr hastasına bakmak gerçekten çok çok çok zor. Anneannem hastaydı. 5 yıl süründü bu hastalıkla. Annem baktı sadece. Annemim psikolojisi bozuldu, çok yoruldu. Ne dayılarım ne teyzelerim bakmadı. Hepsinin bir bahanesi vardı. Annem ve ben baktık.
Bir tane bakıcı ile de olmaz o iş. Yani tek bakıcı için de çok zor. O yüzden en iyisi bakım evi. Eğer şartlar oluşursa devlet bakım evi yoksa özel de bakmaya çalışın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…