• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KP ve Huzurevi

Alzaymr hastasına bakmak gerçekten çok çok çok zor. Anneannem hastaydı. 5 yıl süründü bu hastalıkla. Annem baktı sadece. Annemim psikolojisi bozuldu, çok yoruldu. Ne dayılarım ne teyzelerim bakmadı. Hepsinin bir bahanesi vardı. Annem ve ben baktık.
Bir tane bakıcı ile de olmaz o iş. Yani tek bakıcı için de çok zor. O yüzden en iyisi bakım evi. Eğer şartlar oluşursa devlet bakım evi yoksa özel de bakmaya çalışın.

Mecburen öyle yapacağız zaten.
Ama çok merhametli ve vicdanlı B Betull63 bana bir öneride bulunsun bakalım.

Kaç çocuğu varsa para verecekler ve özel bakım evinde bakılacak

Biz de bunu biliyoruz.
Fakat tek bir çocuğu var.
Fakat özel bakımevi 4.250 TL dedi.
Bu ücreti tek başımıza ödeyemeyiz (Eşini hesaba katmayın bile)
Başka kötü, bakıcıların acımasız olduğu yerlere de göndermek istemiyoruz.

O sebeple devletin imkanlarını araştırmak için açtım bu konuyu.

Öyle bir seçeneginiz neden Yok onu anlayamadım ileri derece alzhemir olması demek çok büyük bir rahatsızlığı var demek degil yani size zarar Verme gibi bi durum zaten Yok Emin’im ki suan olduğu yerde ücret olmasaydı olduğu yer de de bırakırdınız sırf para ödenmesin diye uğraşıyorsunuz gerçekten allah vicdan merhamet sahibi etsin herkesi ayni durumda kendi anneniz olsaydı bu sekil davranır mıydınız çok merak ettim

İleri derecede Alzheimir olması demek çok büyük rahatsızlığı var demek değil derken???

Sizin şuurunuz yerinde mi?

Gripten bahsetmiyoruz burada...

Ve iddia ettiğiniz şeyi kabul ediyorum..

Şu an kaldığı özel bakım evi çok lüks ve çok iyi. BU SEBEPLE DE DEVLET DESTEKLİ PARA ÖDEMEDEN ORADA KALSIN istiyorum.

Araştırmalarım da bu yönde..

Yani evet para ödememek için uğraşıyorum. Çünkü ödeyecek param yok.
Param varda ben mi ödemiyorum?

Allah bana vicdan merhamet değil, size akıl fikir versin.
Çünkü o aklı benim için kullanmanızı istiyorum.
Şartlarım ortadayken nasıl bakabilirim evde bana bir çözüm sunar mısınız?

Siz madem yüce gönüllüsünüz, madem size göre Alzaymır = basit bir hastalık

O zaman hadi bana o aklınızla bir çözüm önerisi getirin.

İnsanlar alzaymır hastalarının hortumla beslendiğinden, altlarının değiştirildiğinden, sürekli yatakta döndürülmek zorunda kaldığından, ve sinirlendiğinde tek kişinin zapt edemediğinden bahsetmiş yorumlarda.
Ama siz diyorsunuz ki ileri derece alzhemir olması demek çok büyük bir rahatsızlığı var demek degil..

Bunu da ispatlayın.

Çözüm önerinizi bekliyorum...

Kusurs bakmayın benim de etrafımda bu durumu yaşayanlar var insan bu genç yasında kalmıyor maalesef birsey yaparken ben bu duruma düşer miyim bana da aynısını yaparlarmı diye sorması lazım insanın kendine o adam haklıdır zaten demiyorum ama o bir baba iyi veya kötü herkes kendi yaptığından sorumlu ben bakıcaksam kotlugunu iyiliğini düşünmek icin degil kendi vicdanım merhametim icin bakarım

Bende bana ve eşime yaşattıkları onca şeye rağmen
Yine de ölü taklidi yapmadım.
Adamı daha iyi koşullarda yaşatmanın imkanını arıyorum.
Bunu da kendi vicdanım ve merhametim için yapıyorum.
Eşim için ve Allah rızası için.

Ben taktım size, bana çözüm önerisi sunacaksınız.
Yok öyle merhametsiz vicdansız diyip kaçmak...
Her yerde, engelleseniz bile yeni üyelikler açıp yazıcam size..

Bulacaksın bana çözüm önerisi...

Oh ne güzel, salla boş keseden..
Yapıştır merhametsiz vicdansız yaftasını
Sonra da git...

Hayır efendim sunacaksınız bir çözüm önerisi...
Bana her ay para gönderin ya da?
Bakıcı parasının yarısını sizden alayım evde baktırayım
Bakın ne güzel çözüm

Hem sizde Allah rızası kazanmış olursunuz.
Ne dersiniz?
IBAN no göndereyim mi?

Kayinpederinizin maas kartini iptal ettirip yenisini cikarttirin ki kadin maasini ve/veya ek hesabini bosaltmasin.
Bence devlet desteği cikmazsa daha uygun bir bakimevi de bulabilirsiniz, emekli maasiyla karsilar.
Eve alin siz bakin demek kolay, insan bazen kendi cocuguna bile zor tahammul ediyor, kayinoederinize neden bakasiniz ki.
Ayrica ben de yasliligimda kimseye yuk olmak istemem, kim ister bilmiyorum.

Özel bakımevi için istenen ücret çok fazla cidden, şu aşamada bu işin tek çözümü; madem alheizmer hastasıymış, sağlık kuruluna başvurun, bakım maaşı bağlanır muhtemelen. O bakım maaşı ile de eve yatılı bir bakıcı tutarsınız (kayınpederinizn evine).
ahh işte
evde bakım maaşı için bakacak kişi kim sorgusu oluyor
evde kaç kişi yaşıyor gelir toplamı kişi başına göre bölünüp eğer 900 küsur tl yi geçmiyorsa bakım aylığı öyle bağlanıyor

Gerçekten hastalığın nasıl olduğunu bildeydiniz böyle konusmazdiniz .Birebir yaşayan biriyim. Annemi alzhemir dahil birkac hastalık sebebiyle yeni kaybettim. Benim annem felçli olmasına rağmen kriz zamanlarında bikac kişi müdahale etmekte zorlanırdik. Bu hastalık ilerledikçe nefes almayı;yutkunmayi bile unutuyorlar. Sağlık bilgisi olmayan biri nasıl müdahale edebilir düşündünüz mü?

Sevgili konu sahibi eşiniz vasi sahibi olmak için basvursun. Gerekse bir avukata danışın. Şu an yattığı klinik ile görüşün. Yaşadığınız sehir İstanbul ise sosyal hizmetler yada Darülaceze ile görüşün. Size daha sağlıklı bilgi vereceklerdir
Allah rahmet eylesin
anneniz kaç yıl çekti bu hastalığı başlangıç ve vefat olarak kusura bakmayın soruyorum ama
Allah bilir tabi de 10 12 yıl en fazla diyorlar

Yani devletin sistemi bana mantıksız geliyor. Maaş toplamını evdeki kişi sayısına bölüp asgari ücretin 3te 2sinden az olup olmamasına bakıyorlar. Eşimle maaş toplamlarımız 6 bin. 2ye böl 3 bin. Asgari ücretten fazla. Ama özel huzurevi de bize 4250 dedi. Allah aşkına bu maaşla nasıl ödensin. Eve alalım desek bakıcı da bu civarlarda istiyor.

Herşeyi devletten beklememek lazım. Ama devlette kriterlerini ülkenin ekonomik durumuna bakarak belirlemeli.

Bu durumda reddi miras yapmaj lazım o zaman

Çok teşekkürler
canım reddi miras vefat ettikten sonra yapılabiliyor
bunları da araştırdık kardeşimle hep

bizde sizin gibi o kadar sıkışmıştık ki şuan çok iyi anlıyorum sizi

Kayinpederinizin maas kartini iptal ettirip yenisini cikarttirin ki kadin maasini ve/veya ek hesabini bosaltmasin.
Bence devlet desteği cikmazsa daha uygun bir bakimevi de bulabilirsiniz, emekli maasiyla karsilar.
Eve alin siz bakin demek kolay, insan bazen kendi cocuguna bile zor tahammul ediyor, kayinoederinize neden bakasiniz ki.
Ayrica ben de yasliligimda kimseye yuk olmak istemem, kim ister bilmiyorum.

Zaten oradaki bakımevi çok güzel.
Ve orayı devlet ödemezse daha uygun bakımevini Antalya'da değil İstanbul'da arayacağız.
En azından yanımızda gözümüzün önünde olur.

ahh işte
evde bakım maaşı için bakacak kişi kim sorgusu oluyor
evde kaç kişi yaşıyor gelir toplamı kişi başına göre bölünüp eğer 900 küsur tl yi geçmiyorsa bakım aylığı öyle bağlanıyor

Ki biz bu hesabı yaptık
900 tl'yi hayli hayli geçiyor..
Ama yine de yetmiyor işte...

Yoksulluk ve açlık sınırı 6bine dayanmışken 900 tl'nin altını aramak da ayrı bir komik.

Bende bana ve eşime yaşattıkları onca şeye rağmen
Yine de ölü taklidi yapmadım.
Adamı daha iyi koşullarda yaşatmanın imkanını arıyorum.
Bunu da kendi vicdanım ve merhametim için yapıyorum.
Eşim için ve Allah rızası için.

Ben taktım size, bana çözüm önerisi sunacaksınız.
Yok öyle merhametsiz vicdansız diyip kaçmak...
Her yerde, engelleseniz bile yeni üyelikler açıp yazıcam size..

Bulacaksın bana çözüm önerisi...

Oh ne güzel, salla boş keseden..
Yapıştır merhametsiz vicdansız yaftasını
Sonra da git...

Hayır efendim sunacaksınız bir çözüm önerisi...
Bana her ay para gönderin ya da?
Bakıcı parasının yarısını sizden alayım evde baktırayım
Bakın ne güzel çözüm

Hem sizde Allah rızası kazanmış olursunuz.
Ne dersiniz?
IBAN no göndereyim mi?
sizin şuanki psikolojiniz benim geçen sene yaşadıklarım
kıt akıllı aptal baba sülalem
beni kardeşimi anne tarafım büyütürken mazallah para isterler vs diye bir kez aramayan baba tarafım
babam ortada kalınca arayıp arayıp bu tarz fikirler verdiler

hepsini deli gibi püskürttüm
bana işten çık, gerekirse eşinle boşan bile diyen oldu 2 çocuğuma rağmen
böyle APTALCA konuşanları boğmak istiyorum!!!

sizin şuanki psikolojiniz benim geçen sene yaşadıklarım
kıt akıllı aptal baba sülalem
beni kardeşimi anne tarafım büyütürken mazallah para isterler vs diye bir kez aramayan baba tarafım
babam ortada kalınca arayıp arayıp bu tarz fikirler verdiler

hepsini deli gibi püskürttüm
bana işten çık, gerekirse eşinle boşan bile diyen oldu 2 çocuğuma rağmen
böyle APTALCA konuşanları boğmak istiyorum!!!

Ben şu an doktora yapıyorum
Emek emek işledim ben yıllarca okudum
Nasıl işten çıkarım
Söylemesi kolay

Öncelikle geçmiş olsun.Alzheimer hastalarının bakımı çok zor.Sabır ve O kişiyi çok sevmek gerekli.Komşumuzun kayınvalidesi de vardı ve de bir süre zorlandığından bakamamıştı.Hele tek başına birinin üstesinden gelmesi çok zor.Maaşını kendi bakımı için almak istiyorsunuz ama kendi eşi ne kadar kötü olsa da hakkı var,eşi nihayetinde,maaşı vermek istemeyecektir..Üstelik de bahsettiğinize göre kansermiş.Diyelim parayı almış olsanız bu sefer de Onun tedavi masrafını ödeyebileceği biri var mı?Yani bir tarafı iyileştireyim derken bir tarafı mağdur etme durumu da var.Üvey anneyle görüşme ,anlaşmaya gitme durumunuz olamaz mı?Öteki kadından çocuğu yok mu kayınpederinizin?

Bakim evlerini hiç ziyaret ettiniz mi ?

Bazılarını tenzih ederim , oradaki bakicilarin zebani gibi olduklarına hiç şahit oldunuz mu ?

Eğer haftada 2 3 defa ziyarete gelinen bir yasliysaniz ( ki çok çok nadir böyle yaşlı şanslılar var ) yeriniz iyi tutuluyor ,

tabi bir de dilimizin ve aklınızın yerinde olması lazım ki size yapılanları anlatabilirsiniz
...

Eğer bu şanslı gruptan değilseniz vay halinize.

...

Kimi sahibi sizi üzmek için yazmadım elbet. Siz mecburmuşsunuz . Hasta birine bakmak çok zor evde.

Eğer yanınıza alacaksanız lütfen sık sık ziyaretine gidin. Bakicilarla aranızı iyi tutmaya çalışın.

Allah elimizi dilimizi ölene dek çalışır kılsın,
demekten başka bir şey bulamadım.
Bakım evi ziyaretlerim oldu tabi ama açıkcası hiç kötü muamele yada mutsuz yaşlılar görmedim.
Belki de özel kurum olmalarından kaynaklı bilemiyorum.

İleri derecede Alzheimir olması demek çok büyük rahatsızlığı var demek değil derken???

Şu an kaldığı özel bakım evi çok lüks ve çok iyi. BU SEBEPLE DE DEVLET DESTEKLİ PARA ÖDEMEDEN ORADA KALSIN istiyorum.

İnsanlar alzaymır hastalarının hortumla beslendiğinden, altlarının değiştirildiğinden, sürekli yatakta döndürülmek zorunda kaldığından, ve sinirlendiğinde tek kişinin zapt edemediğinden bahsetmiş yorumlarda.
Ama siz diyorsunuz ki ileri derece alzhemir olması demek çok büyük bir rahatsızlığı var demek degil..

Bunu da ispatlayın.

Bence yolla kayınpederini o üyenin evine, Allah rızası için baksın. Merhametten ölüyormuş ya 😍

Sen sıkma canını.

Öncelikle geçmiş olsun.Alzheimer hastalarının bakımı çok zor.Sabır ve O kişiyi çok sevmek gerekli.Komşumuzun kayınvalidesi de vardı ve de bir süre zorlandığından bakamamıştı.Hele tek başına birinin üstesinden gelmesi çok zor.Maaşını kendi bakımı için almak istiyorsunuz ama kendi eşi ne kadar kötü olsa da hakkı var,eşi nihayetinde,maaşı vermek istemeyecektir..Üstelik de bahsettiğinize göre kansermiş.Diyelim parayı almış olsanız bu sefer de Onun tedavi masrafını ödeyebileceği biri var mı?Yani bir tarafı iyileştireyim derken bir tarafı mağdur etme durumu da var.Üvey anneyle görüşme ,anlaşmaya gitme durumunuz olamaz mı?Öteki kadından çocuğu yok mu kayınpederinizin?

Hayır tek bir çocuğu var, o da eşim.
Diğer kadın benim için kötülüğün vücut bulmuş hali...
Eminiz ki eşimin elinden zorla aldığı yetim maaşını o çoktan biriktirmiştir yıllar içinde...
Yani onun bankada parası boldur.

Kp konusunda vicdansız diyenleri kabul etmiyorum.
Ama kv konusunda vicdansız ve merhametsizim..
Kadın dese de maaşı bölelim ikimiz de bakalım geçinelim o parayla, eyvallah ona da kabul.
Ama söz konusu paraysa o kadınla anlaşılmaz.

Ben ve eşim asla ama asla konuşmayız onunla.
Bir kere konuştuk, kavga çıktı zaten.
Şimdi bir de kansermiş.
Duygu sömürüsüne bayılır. Hatta sağda solda gelin benle kavga etti üzüntüden kanser oldum diyormuş.

O yüzden ona bulaşmamak en iyisi.

Bunu da ispatlayın.

Hanımefendi ben etrafımda gördüğüm icin bu yorumu yapıyorum neden bu denli tepki gösteriyorsunuz anlamış değilim herkes aynı yorumu yapmak zorunda mı neyse düşüncem onu söylüyorum herkes istiyor ki güzel yorumlr olsun kimseye aksi ters birsey söylenmesin bakan nasıl bakıyor benim düşüncem sizin gibi olmak zorunda degil özgürce dusuncelermi söyleyebilirim sizin işinize gelmiyorsa yazmayın cevap

Hayır tek bir çocuğu var, o da eşim.
Diğer kadın benim için kötülüğün vücut bulmuş hali...
Eminiz ki eşimin elinden zorla aldığı yetim maaşını o çoktan biriktirmiştir yıllar içinde...
Yani onun bankada parası boldur.

Kp konusunda vicdansız diyenleri kabul etmiyorum.
Ama kv konusunda vicdansız ve merhametsizim..
Kadın dese de maaşı bölelim ikimiz de bakalım geçinelim o parayla, eyvallah ona da kabul.
Ama söz konusu paraysa o kadınla anlaşılmaz.

Ben ve eşim asla ama asla konuşmayız onunla.
Bir kere konuştuk, kavga çıktı zaten.
Şimdi bir de kansermiş.
Duygu sömürüsüne bayılır. Hatta sağda solda gelin benle kavga etti üzüntüden kanser oldum diyormuş.

O yüzden ona bulaşmamak en iyisi.

Siz benim yorumumu kabul etmek zorunda değilsiniz bende Bursya yazan herkes gibi kendi düşüncemi yazdım istiyorsunuz ki herkes doğru haklısınız desin ne düşünüyorsam onu soyluyorum sizin kariyeriniz sizin icin önemliyse o yolda yürüyün aksi ters her yorumda hemen bi gardınızı alıyorsunuz madem vicdansız merhametsiz değilsiniz ne diye bu denli tepki gösteriyorsunuz ben olsam kendimi biliyorsam sağ kulagımdan girer sol kulagımdan çıkar

Siz benim yorumumu kabul etmek zorunda değilsiniz bende Bursya yazan herkes gibi kendi düşüncemi yazdım istiyorsunuz ki herkes doğru haklısınız desin ne düşünüyorsam onu soyluyorum sizin kariyeriniz sizin icin önemliyse o yolda yürüyün aksi ters her yorumda hemen bi gardınızı alıyorsunuz madem vicdansız merhametsiz değilsiniz ne diye bu denli tepki gösteriyorsunuz ben olsam kendimi biliyorsam sağ kulagımdan girer sol kulagımdan çıkar

Yok yok sen bana çözüm öner...
Evde nasıl bakabilirim?

Siz yorum yapmıyorsunuz, siz yaftalıyorsunuz.
Bana resmen vicdansız merhametsiz dediniz...

Bende size diyorum ki siz olsanız benim koşullarımda napardınız?

Çözüm önermek yerine boş boş konuşmuşsunuz...

Çözüm yazın çözüm...

Var mı çözümünüz...

Back