• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KP ve Huzurevi

Üvey kayınvalideniz istediği kadar karta el koysun, siz o kartı iptal ettirip yenisini çıkartabilirsiniz. Ev niye alternatifleriniz arasında değil? Kim ister ki evinde hasta, yaşlı biri olsun ama madem bu kadar düşünceli ve vicdanlı birisiniz, adamı evinize alın. Bir odayı ona ayırın. Maaşıyla da bir bakıcı tutun. Gerekirse bakım masrafları için üzerine siz de harcarsınız ama en azından iyi bakıldığından emin ve 4 bin lira vermemiş olursunuz.

Kızlar merhaba,

Geçen konumda zillet bir kaynanam olduğundan, kendisinin üvey olduğundan ve eşim küçükken (öz annesini kaybetmiş kanserden) eşime kötü davrandığından ve şimdi kanser olduğundan bahsetmiştim.

Kendisi kanser olduğu için eşimin babasını huzurevine yatırmış.
Biz 2.5 yıldır kendileriyle görüşmüyorduk.
Tesadüfen birisi haber verdi, babası orada vicdanen haberiniz olsun diye.

Bu arada babası alzaymır olmuş.
Eşim konuştu sanki eşim ilkokula gidiyormuş gibi konuşmuş hep.

Kendisi özel bir huzurevinde kalıyormuş. Aslında yaşlı bakımevi.
Devlet destekli.
Gelir araştırması yapılacakmış.
Geliri asgari ücretin 3'te ikisinden az ise devlet ömür boyu öder buranın ücretini dediler.
Ama çoksa sizin ödemeniz lazım dediler.
Ücreti sordum, 4.250 lira dediler ki benim maaşım bile o kadar değil.
Büyük ihtimalle özel olduğu için.
Şimdi benim bazı sorularım var.

Eşime çok üzülüyorum, ona destek olmak istiyorum.

1. Üvey Kayınvalidem %100 eşimin babasının maaş kartını almıştır. Eğer devlet emekli maaşıyla ödesin derse kadının kartı vermeme gibi bir durumu olabilir mi? Çünkü kendisi para için eşimi zamanında aç bırakmış birisi. Bizim evlenmemizi bile istemedi para gidecek diye. Para aşağı para yukarı. Eşimin öğrenci burslarına ve annesinden kalan yetim maaşına bile el koymuş zamanında. Oradan hesap edin.

2. Bence devlet destekli kriterleri karşılamayacak ve bizim ödememiz gerekecek. Bizim ödememiz imkansız. O kadar paramız yok. Devletin yaşlıbakım evlerine aldırabilir miyiz? Bu konuda internette birbiriyle çelişen çok fazla açıklama var. Kime danışsam başka bir bilgi söylüyor. 8 yıldır devlette sıra bekliyoruz diyen de var. Şu an kaldığı kurum engelli raporu çıkaracakmış, belki bu raporla bir yere kaydederler. Bilmiyorum mümkün mü?

3. Bu konuda yapabileceğimiz ona bakım sağlayabileceğimiz başka bir tavsiyeniz var mı? Aslında ben İstanbul'a aldırıp burada bir bakımevine yerleştirmek isterdim. Şu anda Antalya'da bir kurumda. Ama dediğim gibi bizim de özelleri ödeyecek paramız yok. Bir emekli maaşı var kayınpederimin. O da büyük ihtimalle karısındadır. Karısı da kanser çünkü, tedavisini onunla görüyordur.

Kısacası durum bu. Siz neden yaşlı ve hasta bir adamı eve almıyorsunuz da huzurevlerine terk ediyorsunuz diyecekler için şimdiden söyleyeyim hiç boşuna yazmayın. Adam ileri derecede alzaymır, evde bakım imkansız, kaldı ki ben sabah 08.30 - 20.30 arası çalışıyorum. Keza eşimde öyle.

Yani kızlar, bu işlerle ilk defa uğraşıyorum. Nereye danışsam, sorsam bilemiyorum. Belki buradan bir tavsiye alabilirim diye yazdım.

Cevap yazanlara teşekkür ederim.
eşi ödesin, siz neden ödüyorsunuz...huzur evi pahalı ise eve yardımcı tutulur daha uygun fiata...devlet huzur evleri almaz sanırım, kendi işini göremediği için...kaç kardeşlerse herkes katkıda buluncak ozaman, eşi dahil...

Herkes yaşadığını bilir. Ama bakımını siz üstlenecekseniz (nerde olursa olsun ) maaşını siz alın. Bunun illa bir yolu vardır.

Maaşı bizim almamızdan kastım maaşın her bir kuruşunu onun bakımı ve sağlığı için harcamak...
Kesinlikle boğazımızdan geçsin diye değil..
Çünkü eşi bunu yapmaz.

benim babamla 13 14 yaşından sonra bir geçmişim yok malesef
yani annem öldükten sonra
görüştük ama öyle çok çok değil harçlık da koklata koklata zar zor
annem ölmeden metres tutup çocuk yaptı öldükten sonra da 1 kadınla daha dini nikahlı oturdu
kadın son parasını bir şekilde elinden aldıktan sonra hasta diye sokağa attı babamı
o dönemler babam tarafı ve biz kardeşimle çok araştırdık devleti ama yer yok İstanbul yoğun çevre illere bakın denildi
isterseniz Antalya da var mı bakın

o sıradaki yaşlılar da ya sokakta ya da çocuklarının tanıdıklarının yanında işte

Kusura bakmayın çok soru soruyorum.
Tek tek devlet kurumlarını mı arayıp sordunuz?
Yani bakabileceğiniz genel bir site veya sorabileceğiniz bir kurum var mı diye sormak istedim

Ben çok üzüldüm Kaynatanıza İstanbul’da akıl sağlığı yerinde olmayan yaşlılara maalesef devlet bakım evleri almıyor bir tanıdığım şizofrenden dolayı Bakırköy’de yattı bakıma muhtaç olduğu halde Bakırköy’de yattı diye almadılar özellere de güç yetmez evde daha mantıklı bakıcı tutun

Ev benim kendi adıma seçenek bile değil..

İnşallah buluruz bir yolunu

Üvey kayınvalideniz istediği kadar karta el koysun, siz o kartı iptal ettirip yenisini çıkartabilirsiniz. Ev niye alternatifleriniz arasında değil? Kim ister ki evinde hasta, yaşlı biri olsun ama madem bu kadar düşünceli ve vicdanlı birisiniz, adamı evinize alın. Bir odayı ona ayırın. Maaşıyla da bir bakıcı tutun. Gerekirse bakım masrafları için üzerine siz de harcarsınız ama en azından iyi bakıldığından emin ve 4 bin lira vermemiş olursunuz.

Bu kadar detaya girmek istemiyorum.
Çok şey yaşandı bu süreçte.
Mesele yaşlı ve hasta birini eve almak veya almamak değil.
Düşünceleriniz çok güzel,
Emin olun bende çok üzülüyorum.

Ama benim öyle bir maddi veya manevi gücüm yok.

Eve alıp bakıcı tutmak daha kötü.
Kurumda kalması güvenlik arkadaşlık sosyal aktivite bakım düzenli doktor kontrolü daha bir cok sey evde olmaz. Bıde bakıcı aksam gider ama kurumun nobetcısı olur.

Hem size hem k.babaniza üzüldüm.
Umarım devletin huzurevine aldirabilirsiniz.
Sizin olduğunuz yere yakın bir yerde olursa sık sık ziyarete gidersiniz.
Maaş kartına el koymasi bir şeyi değiştirmez.

Alzaymır olduğu için huzurevi değil yaşlı bakımevi alır sanırım.
Ama çok sıra da varmış.
Resmen çaresiz hissediyorum.

Bu tarz insanların kurumlarda kalması daha mantiklı biz babaanneme baktıkta ne oldu kadın yata yata heryeri çürüdü sonunda da öldü gitti anca boş boş konuşsunlar bahane falan diye sanıyorlar ki böyle insanlar kolay bakılıyor.
Babanneme yemek yediriridim ağzında tutardı yutmazdı yutturana kadar neler çekerdim bu işi bilenle bilmeyenin bakması bir olabilir mi :işsiz: neyse siz emeklisiyle karşılayacağı bir kuruma aldırın bence

Hepsini okuyamadım

Bakım evi şartlarını da bilmiyorum

Ama eşiniz ile telefonda konuşuyorsa henüz hastalığı ilerlememiş

İlerlemiş hali çok fena zira

Emekli maaşı ile kabul eden kurumlar vardır zaten vasi tayin edilir direkt ödeme vs halledilir banka kartı eşinde vs ölçü olmaz

Eşiniz babası için sağlık kurulu raporu çıkartacak ,o raporla mahkemeye başvurup babasının tüm kontrolünü isteyecek,emekli maaşı varsa başka tapusu vs bunları üvey anneye kaptırmadan alacak ,devlet karşılamazsa ev vs karşılığı ökesiye bakım yaptırabilirsiniz çok detaylı imkanlar var üzülmeyin

Eşiniz babası için sağlık kurulu raporu çıkartacak ,o raporla mahkemeye başvurup babasının tüm kontrolünü isteyecek,emekli maaşı varsa başka tapusu vs bunları üvey anneye kaptırmadan alacak ,devlet karşılamazsa ev vs karşılığı ökesiye bakım yaptırabilirsiniz çok detaylı imkanlar var üzülmeyin

Teşekkür ederim
Ev vs hiçbir şey yok.
Daha doğrusu arsa varmış ama o kadın üç kuruşa kardeşinin üzerine yapmış zamanında. Eşime annesinden kalan son mirastı o.

Mesajınız biraz rahatlattı beni

Hepsini okuyamadım

Bakım evi şartlarını da bilmiyorum

Ama eşiniz ile telefonda konuşuyorsa henüz hastalığı ilerlememiş

İlerlemiş hali çok fena zira

Emekli maaşı ile kabul eden kurumlar vardır zaten vasi tayin edilir direkt ödeme vs halledilir banka kartı eşinde vs ölçü olmaz

Dayın nerede falan demiş. Bekliyorum gelmiyor demiş.
Eşim dayısını görmemiş bile. Yıllar önce vefat etmiş.

Bu tarz insanların kurumlarda kalması daha mantiklı biz babaanneme baktıkta ne oldu kadın yata yata heryeri çürüdü sonunda da öldü gitti anca boş boş konuşsunlar bahane falan diye sanıyorlar ki böyle insanlar kolay bakılıyor.
Babanneme yemek yediriridim ağzında tutardı yutmazdı yutturana kadar neler çekerdim bu işi bilenle bilmeyenin bakması bir olabilir mi :işsiz: neyse siz emeklisiyle karşılayacağı bir kuruma aldırın bence

Valla yukarıda bir üye bahaneniz çok b...n demiş ama neyi bahane ettik anlamadım.

Evde ben bakamam zaten.
Bakıcılı bakıcısız fark etmez.

Alzaymır ve biz çalışıyoruz, bakmak istemiyoruzun vicdan yapmış şekli. Daha doğrusu vicdan rahatlatma şekli

Bakamam ben. Açık açık söylüyorum. Vicdanım da rahat. Heceleyerek söyleyeyim anlarsın belki. Ben Ba Ka Mam.
Bakmam değil. Bakamam.
Anladın??

Back