Kp bana darıldı.

Aynen öyle kendileride 9da felan kuruyomuş öyle demişti biara görümcem. Ayy demin geldi görümce bi surat tavır görsenizz madem küstün gelme suratsız suratını göstermeye geliyor bide bide gündüz kapıyı kitleyince de laf sokuyolar. Çok sıkılıyosan gelirsin bikere bakar çıkarsın saat başı gelmendeki amaç ne dimi sırf gidiyim rahatsız ediyim diyolar resmen.. bide özellikle anlaşıp gelip laf sokmaları var kv görümcelerimin. Oda ayrı bi konu sanırsın hadi gidelimde biraz laf sokalım diye konuşup geliyolar

Darılırlarsa darılsınlar canım belki böylece artık cat kapı değilde arayıp gelirler

Üzülmenize gerek yok sonuna kadar sizin haklı olduğunuzu düşünüyorum.. İstediğiniz saatte yatıp istediğiniz saatte yemek yersiniz.. Bu kadar düşüncesizlik olmaz.. Bence eşinizle açık açık konuşup rahatsız olduğunuzu söyleyin.. Birde kapıyı neden kilitliyorsunuz demiş.. Onlara bir zahmet orasının senin evin olduğunu hatırlat gerekirse çocuğun birşeyler döktüğü dağıttığı yerleri toplama temizleme onlar gelicek Ken öyle aç kapıyı onların ayıbı nihayetinde... Çok sinirlendim ya

Yav kendi eviniz, yatağı ister dokuzda serersiniz, isterseniz hiç toplamazsınız, bütün gün orada kalır. Burada bunun hesabını soranlara da hayret yani. İnsan kendi evinde nasıl davranacağını başkalarına göre mi ayarlayacak ya da olur olmaz saatte sürekli birilerini ağırlamak zorunda mı? Üst katta oturuyor olabilirler, sonuçta evleriniz ayrı, mahremiyet alanınıza saygı göstermeleri gerekir. Telefon yok mu? Arasınlar eşinizi mesela, torunumuzu iki dakika yukarı getirsene, sevelim desinler. Zor mu? Paldır küldür sürekli gelip gitme işleri terbiyesizlik. O yüzden kayınpeder bozulabilir, bence hiç sorun etmeyin. Bir de hamileymişsiniz. Hamileliklerimin son aylarında koltukta oturamıyordum bile, sürekli yatak pozisyonda dönüp duruyordum. İnsan en azından bunu düşünüp, şu kızı şu saatte rahatsız etmeyelim der. Size laf sokana siz de sokun ya. Atmayın içinize. Bence eşinizle konuşun, biraz rahat bırakılmak istediğinizi, torunlarını sevmek istiyorlarsa, üst kata çıkarabileceğini filan anlatın.

Sizin yaptığınız değil, onların yaptığı ayıp. Biz de ailemle altlı üstlü oturuyoruz ama habersiz hiç gelmezler. Sadece biz davet ettiğimizde gelirler. Normali de budur bence.

Darılsın bir zahmet :)

Hafta bir gün akşam gelinir tamam eyvallah ama her gün akşam misafirliğe gidilmez , ayıptır.

Bilerek yapıyorlarsa çok daha ayıp. Eşinizle konuşun kendi ailesine uygun bir dille anlatsın bence

Eşinizin bence konuşması lazım. Ama size de bir şey demiyorsa demek ki o da biliyor durumu ve rahatsız. Akşam değil gündüz de gelseler her gün rahatsız edici. Bırakın görümce de darılsın. Bir hastalık olur Ekstra bir durum olur anlarım ama her gün çat kapı olmaz. Ve hamilesiniz. Olur ki bir gün yemek yapar bir gün yapmazsınız sizden beklemiyoruz bi şey derler ama hiç öyle değil. Herkes hizmet bekler. Ve ev sahibi olarak sizde rahatsız olursunuz. Boşverin gidin odanıza üstünüz başınız müsait değilse kapıyı açmayın eşiniz yokken. Vurur vurur giderler. Banyodaydım deyin utansınlar.
Bir de ne demek kapı mu kilitliyorsunuz demek şaka gibi. Evet kilitliyorum deyin. Anlattıklarınız aynı bizim ailece yaşadıklarımız aynı dedemler...

Torununu yıllardır göremeyen insanlar var. Bir iki hafta nedir ki? Bu kadarı da şımarıklik bence. Elinin altında işte bebek. Tatil günlerinde, gündüzleri, müsait zamanlarda görsün işte. Ölmedi ya bir hafta görmedi diye. Çocuğu olan insanların sanki hiç özeli kalmıyor diye düşünüyorum. Çocuğu sebep gösteren pat diye dalıyor hayatının içine...

9 buçukta yatılmasına takmak da nasıl bir kafadır? Konu sahibinin uykusunun, evindeki düzenin kahyası mısınız, kime ne? Üstelik hamile bu kadın ve ufak çocuğun peşinde dönüyor, bırakın da akşama ayaklarını uzatsın dilediği gibi, kocası gelince.

Biri de gelmiş "Kimse evladının evinde istenmeme durumunu hak etmez, hele bir de -baba- ise, rahatınızı bozun kırmayın insanları" demiş. Arkadaşın gelecekteki gelinine-damadına şimdiden sabır ve selamet diliyorum.
Bi de "Sizin de evladınız var empati yapın" demiş, Allah'ım sana geliyorum; evlatlarınızın sahibi değilsiniz, onların yaşam alanlarına saygı göstermek zorundasınız, annesiniz babasınız ve sırf sizin canınız istiyor diye evladınızın eşiyle paylaştığı evine her gün yırtık dondan çıkar gibi dalma lüksünüz yok.

Konu sahibi; eşiniz madem dengeyi kuramıyor ki şu durumda zaten eşinizin konuşup biraz el ayak çektirmesi gerekirdi, en azından işten gelince çocuğunuzu alsın bir saat-yarım saat kplere götürsün getirsin. Siz de lafınızı sakınmayın artık, ima etmek yerine açıkça rahatsızlığınızı dile getirin, küsen de küssün.

Bizim buralarda görgü bilmez anlamında şenlik görmemiş derler.
Oğullarının evi olması istedikleri her saatte çıkıp gelebilme hakkını vermez. Ararsın müsait misin dersin.
Ev içerisinde bile oda kapısı kapalıysa tıklatırız ki içerideki uygun mu değilmi bilelim. Bunlar dış kapıyı bile tıklatmadan gelme arzusundalar.
Siz haklısınız konu sahibi. Alınan alınsın

Ben de doğru bulmuyorum bence siz hiç aranızı kötü etmeyin eşiniz konuşsun ailesiyle cozsun . Normal bi insan bi kere geldi yatağı vs gördü bi daha gelmemesi lazım ama belli ki normal değil . Siz de torunu gündüz gönderin sevsinler akşam gelmesinler eğer kp artık gelmiyorsa da sakın gönlünü alayım vs işlerine girmeyin

O ne bicim kaynpeder yaa gelinini ustu basi musaitmi demeden daliyo ve sizin kendisiyle oturmanzi istio tovbe yarabbim aklima kotu seyler geliyo.torununu ozleyen evine cagirir yada hadi size cikti diyelim torununu gorur gider niye gelinini dibinde istio

Çok teşekkür ederim ya. Gerçekten sürekli birileri küser mi alınır mı diye düşünmekten yoruldum ama beni kimse düşünmüyor pat pat lafta sokarlar canları sıkılırsa iyi de olurlar.
Ben neyin kibarlığını çekingenliğini gösteriyorum halen anlamadım.
Her gören yeni gelin gibi çekine çekine konuşuyosun diyor. Cidden öyle.
Kv geçen diyo ki 'bana da dilli, eli maşalı bi gelin denk gelseydi vay halime hiç geçinemezdim' tabi söylediği lafların 40 karşılığını alırdı başkası olsa. bunlara öyle olmak gerek işte bi becerebilsem onuda

Hepsi ayri değişik gerçekten ben Kp olarak daha olgun agır olmasını bekliyorum ama adam cok laylaylom. Bişeyi 40 kere söyler ve genelde boş konuşur. evde kimse takmıyor...

Ne yap biliyor Musun
Hamileymissin de
Bugünden itibaren başla eşine sancım var diye numara yap
Ve kp aksam gelmeden kendimi iyi hissetmıyorum de kurduğunuz o yatağa yatın
Basım dönüyor falan de
Gündüz hep istifra ettim de
Ne bileyim hamilelik ilerledikçe bas donmeleri olurmus de
Ve kp gelince kesinlikle yataktan kalkma
Ama bunları salağa yatarak yap
Kıyafetin de biraz dar , açık falan olsun
Hiç istifini bozma
Kafamı kaldıramıyorum falan de
Birkaç gün yap bunu belki yatıyorsun diye gelmez aklıma bu geldi
Ne düşüncesiz insanlar sinir oldum burda
Eşin konuşsun diyeceğim ama hiçbir erkek babasına gelme demez maalesef

Ne alakası var
Kadın hamile bir de küçük çocuğu var
İsterse akşam hep uzanır rahat eder
Evlatla bunun ne alakası var
Her akşam dan dun insanların evine gidilir mi
Benim de bir yasında yeğenim var deli gibi özlüyorum görmeyeli bir ay olacak
Çünkü karı koca çalışıyorlar
Düzenleri var bebek 9 da uyuyor
İnsanları neden rahatsız edeyim ya
Bunlar bencillik analık babalık evlatlıkla alakası yok
Haftada bir gelsin
Her akşam kadın o adamı çekmek
Adam gelecek diye kendi rahatından olmak zorunda mi
Anası babasını atsın satsın diyen mi var
Milletin evine her akşam gidilmez
Torununu özlese bile
Üstelik kadın hamile
İsterse tüm gün yatar
İsterse benim gibi saat 5 de sabaha karşı uyanık olur gündüz uyur kime ne ki
Anne baba olmak demek biraz da empati kurmak evladının mutluluğunu istemek demek
E bünün için de biraz geri durmak gerekir

Tavrınızı koyun kesinlikle. Ama akıllıca küstürmeden...
Mesela de ki, cocuk beni cok yoruyor dokuzda uyutmaya alıştırıcam yakında kardeşi de olacak. Dokuzdan sonra gelmeyin. Erken uyuması lazım artık..
Hem yumuşak hem net konuş. Ve dokuzdan sonra kapıyı açmayın. Bir iki kez açmazsanız bir daha gelmezler tahminimce.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…