Kötü biri miyim?

Herkese merhaba kızlar.

3.5 yıllık evliyim. 1 oğlum var 18 aylık. Bir okulda idarecilik yapıyorum.

Eşimle 7 yıl önce tanıştık. Uzun yıllar sevgililik dönemimiz oldu. Kendisini çok sevdim. Aşkı yaşadım onunla. 3.5 yıl önce evlilik teklifimi aldım havalara uçarak kabul ettim. Hemen evlendik. Evlenir evlenmez eşim lüks bi araba aldı ve tüm maaşı krediye gidiyor. Kendisi devlette memur statüsünde ve 2 yıllık üni mezunu, belirttim Bunu çünkü ilerleyen Kısımlarda bahsedeceğim tekrar.

İlk yılımız oldukça iyiydi. El üzerindeydim. Eşime hala aşıktım keza o da bana öyle. Sürekli turlara katıldık. Etkinliklere katıldık. Gezdik tozduk. Eğlendik.

Ama evlendikten 1 sene sonra annesi ile sorunlarımız başladı. Şöyle ki kv kişisi sürekli bizi yemeğe çağırdı. Sürekli bize yemeğe gelmek istedi. Çat kapı geldiği oldu. Benim kv yi arayıp sormamam suç oldu. Eşim maaşını hiç alamadığı için benden para isteyip annesine para verdi. O paralar görümcemden çıktı. Ki eşimin arkadaşlarıyla gittiği eğlencenin parasını bile ben veriyorum. Evin tüm yükü bende. Üzerine paraları annesine vermesi gizli gizli, oldukça sorun oldu. Dayanamadım. Çok tartıştık. Üzerime yürüyüp bana vurmaktan döndü. Yani az kalsın bunu da yapıyordu. Bu arada ben hamileydim, çocuğum plansız bir bebek ama hamile kaldığımda çok sevinmiştik eşimle, aramız iyiydi o dönemde, yani en azından bu kadar kötü değildi.

Neyse sonra ben bu harala gürelede çocuğumu doğurdum. Annem benim yanıma geldi bende kaldı. Bu da sorun oldu. Eşim annemle tartıştı. Saçma sapan konular için anneme bağırdı çağırdı. Annem dayanamadı gitti lohusayken ben. Kendim cebelleştim o zamanlar. Daha fazla ev ortamına dayanamadım iznim biter bitmez okula döndüm. Annem bebişe evinde baktı. Her sabah Bebişi annemlere götürdüm akşam aldım, eve gittim eşime yemek yaptım, ütüsü temizliği her şeyi tamamdı. Sonra yine bi gün kv görümce ve para üçlüsü yüzünden tartıştık.

Açtım ağzımı yumdum gözümü. Dedim ki çocuğu ben bırakıp alıyorum, benim annem bakıyor senin annen bakmak bile istemedi, bunların üzerine evde bana hiç yardım etmiyorsun ama paramı yemeye gelince maşallah yiyorsun gizli gizli annene de verdiğin zamanlar oldu dedim. Baya tartıştık. O bana bağırdı, çağırdı. Baya küfürler etti. Ben ne yaptım? Topladım eşyalarımı. Döndüm baba evine. 10 gün sonra eşim geldi. Yalvar yakar. Eve dön feronika ben yapamıyorum feronika, sensiz olmuyor feronika, söz sana yardım edeceğim, annemle gidip gelmeyin konuşmayın umrumda değil, yeter ki dön diye yalvardı ve döndüm eve.

Şimdi eşim çok iyi. Annesi babası ben aramadıkça aramıyorlar. Gidip gelmeler bitti. Mesafe koyuldu. Hala eşim maaşını alamıyor kredi devam ediyor, benim maaşa gömüldük yine. Bu değişmedi. eşim aşırı pozitif, bebişi bırakıp alıyor annemlere, bana yardımcı oluyor, yemek yapıyor, bazen temizlik yapıyor. Oğlumla güzel ilgileniyor. kendisi çok değişti. Amma velakin dostlar bende değiştim.... o eşine aşık ona değer veren ona kıyamayan feronika gitti. Her günüm aynı soruyla geçiyor artık.Ben eşimi seviyor muyum???

Bir diğer mesele de şu, Okuldan dolayı her hafta toplantılarım okuyor. Farklı insanlarla tanışıyorum. Çevrem genişliyor. O erkeklerle sohbet ettikçe eşimle böyle konuşamadığımı gördüm. Neden eşimde böyle değil? Neden o da benim gibi hırs yapmıyor ve okulunu tamamlamıyor? Eşimin maaşı neden bu kadar az? Neden eşimin en ufak ihtiyaçlarını bile ben alıyorum? Neden? Neden bunca şeye katlandım? Neden bu adamla evlendim? Neden çocuk yaptım? Sürekli kafamda aynı şeyler. Her gün her dk.

Cinsellik açısından eşim bi karar aldı sürekli kendisi geldiği için bana, ben ona gitmeden gelmiyor. Kendimi kötü hissediyorum dedi. Seni zorluyor gibi oluyorum dedi. Belki sorarsınız diye yazıyorum.

Sizce ne yapmalıyım? Boşanmalı mıyım? Ben kötü biri miyim? :KK43:
arabayı satın kalan kredıyı kapatın arta kalan para ile gzue bır gezıye cıkın derım.. boylelıkle esınızın maası da kendıne kalır o da kendı ozel ıhtıyaclarını ve evın genel gıderlerını karsıalr sızde kendınız ve cocugunuza yatırım yaparsınız asıl sorum maddıyat ve o anlamda tum sorumlulugun sızde olması bence esınızı evın erkegı gıbı goremıyorsunuz.

Çalıştığım okullar sizin gibi idareci ve öğretmenlerle dolu.Herkes borca harca girmiş ölçüp biçmeden , evden eşten soğumuş.Belki de bazıları bahane arıyordu , o yüzden soğudu.Bilemiyorum.Ama şunu söylemek isterim evli olup da evli ya da bekar insanlarla flörtöz takılan , konuşan insanlar çok çirkin görünüyor dışardan.Kendilerini belli de ediyorlar.Ne yapacaksanız boşanıp yapın.

Eskiler " Yokluk dövüştürür , varlık seviştirir." derler.Sizin maddi sorunlar da sizi yormuş ve eşinizden soğutmuş olmalı.Eşiniz ilkokul mezunu ama çok fazla kazanan bir müteahhit olsa bu sorunlar olmazdı diye düşünüyorum.

kadınlar eğitimsiz olsa bile eğitimli kariyerli bir erkekle evlenebilir,sorun olmaz.
kadınlar çalışmasa da geliri yüksek biriyle evlenip pek çok lüks harcama yapıp, gezip tozabilir gene sorun olmaz.
nedense erkeklerin eğitimi ve maaşı düşükse biz kadınlar için devasa sorun oluyor.
düşmez kalkmaz bir Allah ne olacağımız belli olmaz.

Bence evlilik okulu olmalı

burada kaç kere yazdım bilmiyorum

eşim iş kurdu tek kuruş kazanmadı ben günde 11-12 saat başka yerde çalıştım

hem eşimin iş yerinin kirasını elektriğini, suyunu ödedik hem yemesi içmesi sigarasını

bir gün de bana ne kazandığın kadar harca sen kazanmıyorsun ben eşek gibi çalışıyorum demek aklıma gelmedi

bu tavırları 35 imden sonra bu siteden öğrendim

vay adama neden don alıyormuş da

biz olmak konu onun parası, onun arabası, onun işi değil hepsi bizim

zamanında benim başka yerde 12 saat çalışarak kazandığım para ile dönen, eşimin başında boş boş oturduğu iş büyüdü şimdi başında oturup hayatımı kazanıyorum günde 12 saat de çalışmıyorum

biz olmayıp benim param deseydim şimdi bu iş olmazdı ki
ben de az önceki mesajımda bunu demek istemiştim.

Aynen konu sahıbı resmen şuan adamın parasının az oldugunu dile getirmiş ne bilim ya bana ters belki çoğuna göre normaldir.

Bu kararı ortaklşa almışlar . En başta olmaaz deyip çıkıcaktı.
Hem evet deyip , hem şuan eşinin maaşını az görüp , başka erkeklerle kıyaslamasının hiç bir açıklaması olamaz.
Bence ortaklaşa bir karar değil sırf kendi hevesi için zar zor ikna etmiş karısını.
Ya hadi araba olayını da geçelim he he diyelim de adam olmayan parasını gidip kv ve görümceye veriyor üstelik eşine hiçbir konuda yardim etmiyor.
Kadın evi terk ediyor da o şekilde düzeliyor niye çünkü kadın gitti para da gitti.
Görünen tablo bu ve bu adamın hiç savunulacak bir yani yok neresinden tutarsak tutalım.

Ama hemen hemen aynı sayılar farklı benzerlik var sadece onun şu an 13 konu sahibini 18 aylik
Konunun özüne ve kişinin sorununa ve yine adamı çevresindeki erkeklerle kıyaslama tarzına bakın lütfen. Sadece üzerinde oynanmış bir konu. Hatta düzelme şekli de kişi yine baba evine gidiyor öyle düzeliyor. Konu sahibi nasıl istiyorsa öyle anlatıyor. Diğer konu da fevri yazıları yüzünden üzerine gidilmişti. Burada tutum değiştirmiş.

Bence ortaklaşa bir karar değil sırf kendi hevesi için zar zor ikna etmiş karısını.
Ya hadi araba olayını da geçelim he he diyelim de adam olmayan parasını gidip kv ve görümceye veriyor üstelik eşine hiçbir konuda yardim etmiyor.
Kadın evi terk ediyor da o şekilde düzeliyor niye çünkü kadın gitti para da gitti.
Görünen tablo bu ve bu adamın hiç savunulacak bir yani yok neresinden tutarsak tutalım.
İki bireyde SUÇLU.
EVLİLİKTEN SENİN BENİM OLMAZ.
Brşey alınıyorsa ikisinindir.
Bu bir Telefon değil kişiye özel.
Araba illaki hanım efendıde kullanıyodur arabayı .

İYİ GÜNDE KÖTÜ GÜNDE HASTALIKTA SAĞLIKTA EVET DİYORUZ.
Kocamın parası yok , ben ondan çok kazanıyorum . Falan filan fisman derse olmaz.

' Kocasıının annasına kardeşine para yedirmesi konusunda sitemımı dile getirdim zaten gözünüzden kaçmış .

Konunun özüne ve kişinin sorununa ve yine adamı çevresindeki erkeklerle kıyaslama tarzına bakın lütfen. Sadece üzerinde oynanmış bir konu. Hatta düzelme şekli de kişi baba evine gidiyor öyle düzeliyor. Konu sahibi nasıl istiyorsa öyle anlatıyor. Diğer konu da fevri yazıları yüzünden üzerine gidilmişti. Burada tutum değiştirmiş.
Konu sahibiye sormak lazım eğer o konuyu okuysaydi bu konuyu açarmiydi?
Madem aynı kisi olsaydı aynı konu açmış olsaydı burda kazen ve mune anlar.
En iyi takip eden onlardır.

Bence konu sahibinin üzerine gereksiz gidiliyor.
Mesele sadece araba kredisi maaş değil.
Adamın eşinin parasını gizli gizli başkalarına vermeye çalışması yanlış.
Kv ve gorumceyle görüşmesi için baskı yapması yanlış.
Bu kadar yoğun çalışan bir kadına ev işlerinde hiç yardımcı olmaması yanlış.
Yanı birçok yanlış var ve kadın haliyle soğumuş.
Ama buradakiler kadına paragöz muamelesi yapıyor gibi sanki.

Konu sahibi sadece bunu takmıyor ama adamı eğitimden vuruyor. Çevresindeki erkeklere benzemesini istiyor. Bence iki tarafta savunulamaz. Bir tek şu varki adam eşini kaybetmek istemediği için elinden geleni yapmaya başlıyor.

İki bireyde SUÇLU.

Kocamın parası yok , ben ondan çok kazanıyorum . Falan filan fisman derse olmaz.

' Kocasıının annasına kardeşine para yedirmesi konusunda sitemımı dile getirdim zaten gözünüzden kaçmış .
+1 çok güzel anlatmışsin tebrik ediyorum:)

İki bireyde SUÇLU.

Evet ben daha çok o noktalara takılıp adama sınır oldum zaten.
Kv ve gorumceyle görüşmesi için baskı yapmasına filan.

Bence konu sahibinin üzerine gereksiz gidiliyor.
Mesele sadece araba kredisi maaş değil.
Adamın eşinin parasını gizli gizli başkalarına vermeye çalışması yanlış.
Kv ve gorumceyle görüşmesi için baskı yapması yanlış.
Bu kadar yoğun çalışan bir kadına ev işlerinde hiç yardımcı olmaması yanlış.
Yanı birçok yanlış var ve kadın haliyle soğumuş.
Ama buradakiler kadına paragöz muamelesi yapıyor gibi sanki.

ev işleri kadına zimmetli değildir de

konu sahibinin "Bu kadar yoğun çalışan bir kadın" olduğu sonucuna nasıl ulaştınız ki

okulda müdür imiş

mesaisi belli, işi belli

gecesi gündüzü belli

fabrikada vardiyalı günde 12 saat çalışan nice kadınlar var

biz mi fesadız bilemeyeceğim de öyle çokkkkk yoğun çalıştığını düşünemedim konu sahibinin

Ev zaruri bir ihtiyaç ama lüks bir araba zaruri bir ihtiyaç değildir.
Üstelik tüm maaşı gidiyormuş arabaya.
Sırf lüks arabaya binip hava atacağım diye karısına eziyet ediyor tüm yükü bindirmiş kadının omuzlarına.
Az ucuz arabaya binse nolur kıymetli poposu mu eskir ?
Bu yazdıklarına harfiyen katılıyorum ona bakarsakherkes lüks araba sahibi olmak ister o zaman eşi destekleyen arkadaşlar da yemesin icmesin olan maaşını lüks arabaya yatirsin:)) konu sahibi gibi de iböyle şi iyi olan iyi niyetli saf birini bulsun oohh ne ala memleket :)

Back