Kötü biri miyim?

Ben anahtari istemesini beklerdim. Anahtari ver de param icerde kaldi alayim demeliydi. Oysa para istiyor. Anormallik burda. Kendinizi sogusleniyormus gibi hissediyorsunuz degil mi?

ben başka koşullarda böyle yazmazdım ama bizim durumuzmuz çok farklı

Ben anahtari istemesini beklerdim. Anahtari ver de param icerde kaldi alayim demeliydi. Oysa para istiyor. Anormallik burda. Kendinizi sogusleniyormus gibi hissediyorsunuz degil mi?
aynen avatarı vereyim dedim ya eve gitmeyeyim şimdi dedi. Verdim. Yani yalan söylüyor. D damdan bakın Eğer zamanında annesine yedirmemiş olsaydı belki bi nebze güvenim olurdu ona.

daha çocuğuna bez bile almadı hiç. Bırakıyorum oyuncağı falan

Su an aydinlanma donemindesiniz. Bazi seyleri sorgulamaya baskadiysaniz eskisi gibi olamazsiniz. Ilk zamanlar yuvam tabi ki benimde katkim olacak diye ses cikarmamusken simdi neden heo ben diye soegulamaya baslamissiniz. O bu evliligin neresinde demeye basladiysaniz ipler de yavas yavas kopuyor demektir. Artik agziyla kus tutsa bir daha eskisi gibi olamazsiniz.

yapmayın lütfen
bu yazdığınız sadece insanlık hali
anahtarı parası evde kalan eşiniz kimden para isteseydi
temizlikçiler duysa ne diyecekler?
aaa müdürün kocası müdürden harçlık alıyor falan diye kınanır mısınız sanıyorsunuz?

lütfen siz bir eğitimci ve bir yöneticisiniz. bir çok insanın rol modelisiniz.
kendiniz neden cinsiyetçi ve ataerkil bir tutum içindesiniz?
vallahi üzülüyorum kadınlarımızın hala bu kafa yapısına sahip olmasına.
ortak bir hayat sürüyorsunuz aslında.
ama sömürülüyor gibi yazıyorsunuz.

lüks araba gibi gereksiz bir harcama yapılmasından rahatsız olmanızı ve eşinizin bu konudaki tavrından hoşnut olmamanızı çok iyi anlıyorum.
size hak da veriyorum.
ama bir de dışarıdan bakınca, sizin eşiniz olan kişiden beklentileriniz ile yönetici pozisyonundaki kadın profiliniz bence eşleşmiyor.
çok fazla kalıp yargılara sahipsiniz.
ya da ben farklı düşünüyorum....

Bence konu sahibi tamamen saygı sevgisini dolayısıyla empatisini kaybetmiş.
Orada anahtarı bahane ederek para istemesine üzülürdü aslında bunca zaman yaşadıkları şeyler olmasaydı.
Yani benden eşim bu bahaneyle para istemeye gelecek, direk söyleyemeyecek, ben oturup ağlarım sanırım ( evet çok duygusalım:) )
Ama yaşanılanlar tamamen bitirmiş kafasında.

Aslında sevgili Feronika, keşke bu kıyaslamaları dönmeden yapsaydınız veya önce saygınızı kazanmasını bekleseydiniz.
Şu an ne yapsa batacak gözünüze. Bi süre uzak kalsanız tamamen biter mi sizin için sizce?

Kötü biri değilsiniz tabii ki. Baştan yanlış bir yatırım ve planlama olmuş, aile sorunları tuz biber ekmiş. Şimdi aile sorunları bitti diyorsunuz, geriye maddi konular kalıyor. Belki krediyi paylaşsanız daha iyi olur. Eşinizin maaşı 200o miş, cebine 200 tl kalıyor demişsiniz, yani kredi 1800. Bunu 900 olarak paylaşsanız eşinizin cebine 1100 tl kalır ki bu da onun ihtiyaçlarını karşılamasına yeter. En azından sizden harçlık almak zorunda kalmaz.
Araba konusu hata olmuş ama sonuçta ortak malınız. Böyle devam etmek eşinizi cezalandırmak gibi oluyor ve gitgide saygınızı kaybediyorsunuz. Bir müddet maddiyatı çözüme bağlayın, belki bir değişim olur.

Cidden siz anahtarınızı evde unutsanız parayı eşinden değil arkadaşınızdan mı istersiniz
Ben anahtarimi unutsam anahtari isterdim parayi degil. Ustelik odeyemeyecegim bir araba almazdim. Hadi aldim diyelim esimin zorlandigini fark edersem satip daha ucuz alirdim. Hadi onu da gectim benim param yokken aileme esimden para alip vermezdim. Bir kez olur bu iki kez olur ama ailem surekli para isterse bunu yapmazdim.
Hayat musterekse benim de katkim olmali derdim.
Arkadastan para almak mevzusina gelince bunu hic yapmam ama eger o anlik ani bir durum oldu ise gecici alir, sonra eve gider parami alir arkadasima da o parayi verirdim. Anahrarim evde kaldi para ver demezdim.

Ben size hak verdim ..Ama eger icinizde hala bisiler varsa bitirmek yerine onarmaya odaklanin..Sonucta ocugunuzun babasini siz seçtiniz..Belki o sohbet ettiginiz is arkadaslarinizdan biri esine siddet uyguluyor,biri esini surekli aşağılıyor,biri de kalkip 1 bardak su bile almiyor esinden istiyor ..Bilemezsiniz ev halleri nasil..Misal benim kuzenimin esi dışardan baksaniz cok iyi ama kuzenime surekli siddet uyguluyor hic demezsiniz yani dışardan bu adam boylemidir diye ..Ben mesela disardan ne kdr sakin ne kdr uyumlu biriymis gibi lanse edilirim ama esim cogu zmn euzubesmele ceker bana sabretmek icin aslinda cok huysuz biriyimdir(saka yapmiyorum inanin ki:) Onun icin cocugunuzun babasina odaklanin baskalarini düşünmeyin..Bazen 1 adim yerine 10 adim atmak gerekebilir..Bir de 10 adim atip deneyin bakalim

benim anlamadığım bişey daha var.
mesela maaşları alınca birleştirmiyor mu insanlar?
hani maaşlar alınır ortaya koyulur
sonra krediler, kira, faturalar gibi ödenecekler ödenir
kalan paradan ev giderleri için ayrılır
harçlıklar da ikiye bölünerek paylaşılır

bi de böyle deneyin
kimse kimseye para vermiyor bizde bu şekilde

Ben tek basima cocuk buyutuyorum. Evimizde esim kira vermeden oturuyor. Biz bosandik. Ben o evden esyami alnadan ciktim. Yeni bir duzen kurdum. Sifirdan. Cok zorlandigim anlar da oldu. Onun da oglu. Oglumun ihtiyaclari icin cok zorda kaldigimda aramadim. Belki dogru belki yanlis ama gurur da olmali bence insanda. Ben ogluma bakarim dedim.

eşimin parası Yok dediğim gibi 200 tl kalıyor o da sigaraya gidiyor diyor bana. Ben zaten güvenmiyorum ona parayı ortaya koyma devri falan geçti.

nafaka almıyor musunuz? Tebrik ediyorum sizi ayakta durmayı başarıyorsunuz

Neden borçlar bitince durum değişir, para için seninle gibi düşünülüyor anlamıyorum..

İnsanlar hata yapabilir arkadaşlar.
Canından çok sevdiklerine de yanlış yapabilirler evet.

Her insanın zayıf yönü olur, zaafı olur.
Adam ki parayı çöpe atmamış o araba ortak.

Ne yapıyor?
Arabayı altına çekmiş eşine göstermiyor, gezmeden gezmeye mi atıyor kendini?

Kimin için bu konfor?

Tama lükse kaçmış gereksiz olmuş ama daha en başında izin verilmeyip orta bir modele gidilecekti o zaman.
Alışmış sevmiş arabasını onu satmak istememesini anlıyorum ben şuan..

Yapmayın lütfen.
Bana da eşin senden parana muhtaç olduğu için vazgeçmiyor sana mecbur dediler.
Ben de böyle düşündüm hani şüphelerim vardı doğrusu.

İlk fırsatta tüm borcu onun üstüne verdim. Bende hiç borç kalmadı şuan.
Onun kredisi 4 yıla uzadı. Aynı zamanda evi de onun maaşı geçindiriyor.
Benim maaşımı gezmelere, keyfi harcayıp kalanı biriktirelim diyor.
Benden yine de vazgeçmiyor şu durumda.
Çocuğumuz da yok.
Ben hala boşanma muhabbeti yaptığım halde..
Bizi bitirmek istemiyor.

Gerçekten sevebilir insan.
Hatalar yapsa da sevebilir.

Konu sahibi boşanmayı kafana koymuşsan bahaneyi bırak, dürüst ol.
Ben sende bunu gördüm.

Adam düzelmiş ve elinden geleni yapıyor.
Yok anahtarını parasını evde unutmuş bana geldi rezillik falan.
Esas rezillik bence sana gelmek yerine elalemden istemesi olurdu.

Eşim şu durumda bana gelsin.
Benden başka kimseye el açmasın bana göre.

Evlilik nedir sahiden?

Cidden çocuğumun olmadığı şu evlilik için hoş gördüklerime bakıyorum.
Ayakları yıkanıp suyu içilecek kadınım be!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…