Kötü bir anne miyim?

gerçekten phd li olmanız bir fark yaratacak mı kariyerinizde? sosyal bilimlerde phd akademisyen değilseniz bir katkı sağlamayacaktır ülkemiz koşullarında. umarım kariyer planınızı doğru yapmışsınızdır ve bu kadar emeğinize değer. çocuğunuz küçük. bu yaşları geri gelmeyecek.

Teşekkür ederim sizi biraz tanıyorum ve yorumunuz kıymetli. Evet çözüm arıyorum. Kendimce söyle düşündüm. Su yeterlilik bi aradan çıksın da. Tez döneminde daha fazla vakit ayırayım çocuğa. Arkadaşların dediği gibi 5ten 9a kadar ilgileneyim. O saatten sonra çalışamam ama artık sabah erken kalkayım. Ama Nisan a kadar böyle devam etmek zorundayım çünkü anca yetişiyor.
Ayrıca çok tanınmamak için yazmadım ama doktorayi bitirdiğimde kapıların açılacağı bir bölümdeyim yani zevkine yapmıyorum doktorayi sıradan bir sos bil bölümü değil

Ziyadesiyle değecek bir bölümde yapıyorum

Çocuğa günde yarım saat ilgi yeter diyen çocuk gelişimci kimmiş ya söyleyin de gitmeyelim . Mantıklı bir bakış açısıyla bakılırsa bile şu soylenilenin yanlış olduğu ortada. Bir çocuğun duygusal ve fiziksel gelişimi için ona bakan bir anneye ihtiyacı var. Hadi hepimiz malesef ki çalışmak zorundayız doğru ama o çocuğu yapıyorsak bir zahmet günün en azından üç dört saati ayırmak ZORUNDAYIZ .
Kariyerinde üst noktalara gelmek isteyen 35 den sonra çocuk yapmalı bence . Çocuğa günün nasıl geçti diye sorsan zaten geçti yarım saat . Ne ara sarilacaksin, şakalaşacaksin ,bir derdi varsa dinleyip gozlemleyeceksin . Bir anne çocuğunun halinden tavrından ne yaşadığını anlamalı yarım saat gördüğün çocuğu "tanıman" imkansız

Sen bilirsin konu sahibesi, 5 ay daha direneyim dersen olur. Amma uzun yıllar bu şekilde sürecek deseydin o zaman ya işte parttimea geç saatleri azalt, ya da freelance geç derdim. PhDn iyiymiş madem bırakma. iyi bir program yazmışsın diren o zaman, çünkü dondurup gelince aynı momentumu bulamıyorsun. Bol şans dilerim, umarım atlatır geçirirsin.

Belki calisma saatleri azaltma sansi vardir.

Belki calisma saatleri azaltma sansi vardir.
Bir koltukta iki karpuz tasinmaz demisler. Hem calisip hem doktora yapabilir ki bu bile cok zor. Araştırma safhasinda robot gibi oluyorsun. Benim 1 saat farkinda olmadan bombos duvari seyrettigim cok olmuştur.
Bu yogunluga cocukla ilgilenmeyi ekleyemez. Birseylerden feragat etmesi lazim

Yoo avuntu niye olsun hani sos bil bölümleri ise yaramaz zaten doktora yapsanız bile denmis ya ben de ise yarayacak bir bölüm diyorum, zevkine yapmıyorum yani.
Eminim ki zevkine yapmıyorsunuz ama Nisandan sonra ciddi bir çözüm bulmalısınız . İlkokulda daha çok ihtiyacı olur kısmına katılmıyorum . Çocuklar ilkokulda atomu keşfetmeyecek biri okuma yazmayı öğretir babası da halleder. Şu an bence koşulsuz sevgiye anne sıcaklığına ihtiyacı var. Sizi anlıyorum gebeliğimi öğrendiğimde aynı zamanda çok iyi bir iş teklifi gelmişti belki bir daha bu şansı elde edemem üretim fabrikası tasarlayan bir proje mühendisi olacaktım sayılı kişinin yaptığı bir iş çok üzüldüm . Ama iki buçuk yılım işsiz olmak zorunda . Yorum yaparken amacım sizi linclemek değil bu yüzden anlatıyorum . Biraz uzatmaniz sizin hayatınızı evet biraz zorlayacaktir . Ama o çocuğun hayatında çok şeyi degistirecektir

Şehirden taşınmak istemem; neden küçümseniyor anlayabiliyorum. Hiç kuş uçmaz kervan geçmez bir yerde kreşin bile zor bulunabildigi bir yerde yaşamamış bazı üyeler sanırım. Evet oğlumun bu yaşları kıymetli ama ilerleyen yaşında burada kalırsak hiçbir şey veremeyeceğim. Sadece çocuğum için boşanmıyorum diyen kadinlar gibi çocuğu bahane etmek de doğru değil tabi itiraf ediyorum ben de istiyorum ayrıca çocuğumla oynuyorum ben ya gıdıklıyorum ne bileyim resim falan yapıyoruz yani. Kaldı ki sabah da 8de kalksak 9a kadar orada da vakit geçiriyoruz yani

bu nasil bir uslup.???? Bide dövseydin kadini. Evet 4yasinda bir cocugun anneye ihtiyaci var ama sonucta babasinin yaninda kapi komsuya birakmamis. Bende cogu yoruma katiliyorum ve anne icinde yorucu bir sürec. Ben olsam bu Tempomaya dayanamazdim.

kesinlikle kötü anne değilsiniz ne anneler gördüm çocuğu başından sağmak için TV tablet telefonla gün geçiren yemeği bile tabletle yediyor anneler neymiş yemek yemiyormus bu simdi iyi anne oldu öyle mi yapmayın çocukla geçirilen kaliteli zaman çok önemli goz teması ten teması çok onemli sağlıkciyim çevremde cerrahlar var iki çocuklu sabah akşam hastanedeler gece araniyorlar doğum ameliyat cogu özel sektor CTs dahi calisiyor. Ee kötü anne mi oldular sadece pazar günü çocukla vakit geciriyor bol bol sarılın sevdiginizi söyleyin onu siz uyutun kitap okuyun yemeğini siz yedirin babasida oyun oynatır dışarı çıkarır mutlu anne mutlu çocuk bazı şeyler planladgnz gibi gitmiyor ama sevginiz gücü çok büyük

Gebelikle çalışma olmuyor mu ? Riskiniz mi var ? Riskiniz yoksa mesela bence de sizin yaptığınız yanlış

Sosyal alan mı değil mi anlamadım
Sizin vasitanizla anlatmak istedigim birseu var. Iki enstitü var birisi sosyal bilimler digeri fen bilimleri enstitüsü. Sosyal bilimler cok genis bir alan. Iibf, psikoloji, arkeoloji, hukuk, bazi ogretmenlik bolumleri vs icinde barindiriyor. Bazi arkadaslar kucumsemis ama konu sahibinin bolumunu bilmiyoruz. Gercekten kariyerine katkisi olabilecek bir bolumde doktora yapiyor olabilir

Gebelikle çalışma olmuyor mu ? Riskiniz mi var ? Riskiniz yoksa mesela bence de sizin yaptığınız yanlış
Ilk başta düşükte olsa riskim vardı sonra zaten bir yıl ücretsiz izin olacak bence bir yaş çok küçük ben en azından iki yaşına kadar yanında olma taraftarıyım ya da ilk yıldan sonra normal iş saatleri ya da daha az çalışacağım bir iş istiyorum . Bu firmada ise girersem yurt dışında fabrika kurulumuna bir ay iki ay gitmem gerekirdi malesef

Şu an ilköğretim yıllarından daha önemli tabi ki

Tabii burda sağlığı önde tutmak lazım çünkü sağlık olmayınca ne cocuga ne doktoraya faydası olur
Valla cok zor ya ben tezsiz yüksek lisans yaptim o bile zor geldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…