- 20 Kasım 2021
- 1.065
- 884
- 73
Kötü bir anne kelimesi çok ağır bir kelime bunu kolaylıkla söylebilen arkadaşlara şaşırıyorum. Doktorayı da evladınız için yapıyorsunuz belki ileride bunun için size minnettar olacak sizi rol model alacak. Evet çocuğunuza ayırmış olduğunuz süre az ama ufak tefek düzenlemelerle halledebilirsiniz diye düşünüyorum bu durumu
Ayni konuyu bir erkek acsa da ayni seyi soylerdim ben.Ayni konuyi bir erkek acsa ama sen babasin, cocugun gelecegi icin bla bla diye guzelleme gelirdi. Ama anne olunca ouuvv nasil cocugu birakir kariyer yaparsin imin tinrim.
Uzmanlar diyor ki gunde 30 dk nitelikli vakit cocuga yeterli. Eger gunluk 1 2 saatin tamamini elinize telefon karsiniza tv almadan cocukla birebir vakit gecirerek harciyorsaniz hic uzulmeyin gayet yeterli.
Yok o vakit yemekle temizlikle geçiyor cocuga bir sey kalmiyorsa o sikinti.
Benim gittiğim pedagoglar böyle diyordu mesela. Eşimin geçirdiği vakti yeterli bulmuyordum ancak ebeveynle geçirilen nitelikli yarım saat sağlıklı gelişim için yeterli imiş.Hangi uzmanlar günde 30 dakika yeterli diyor?
Butun cocuk gelisimi uzmanlari. Ve kizim icin duzenli gittiğimiz uzmanda dahil bu gruha.Hangi uzmanlar günde 30 dakika yeterli diyor?
ÖğretmenimBen uzman değilim de bana göre okul öncesi dönem daha önemli.
Tabii ki okula başlayınca ödevleri ve görevleri olacak, o zaman da size ihtiyacı olacak. Ama okul öncesi dönem beraber oyun,sarılma,gülüşme zamanı değil mi?
Eşinizin destek olması süper de dediğim gibi üç kişi beraber zıplayacağınız anlar da çok kıymetli bence…
Parayı verip satın alınmış olanlar onlar ..Butun cocuk gelisimi uzmanlari. Ve kizim icin duzenli gittiğimiz uzmanda dahil bu gruha.
Nitelikli zamanla, çocuğun anne babayı tüm gördüğü saat aynı şey mi acaba? Uzmanların çocuğunuzu günde yarım saat görseniz yeter dediğini sanmıyorum.Benim gittiğim pedagoglar böyle diyordu mesela. Eşimin geçirdiği vakti yeterli bulmuyordum ancak ebeveynle geçirilen nitelikli yarım saat sağlıklı gelişim için yeterli imiş.
Gördüğü vakitte nitelikli zaman geçiriyorsa yetiyor işte. İster 4 saat evde olsun ister yarım saat.Nitelikli zamanla, çocuğun anne babayı tüm gördüğü saat aynı şey mi acaba? Uzmanların çocuğunuzu günde yarım saat görseniz yeter dediğini sanmıyorum.
Kendisi egitim icin gorustugum bir hocam. Odeme yapmiyorum.Parayı verip satın alınmış olanlar onlar ..
söyleyeceği şeyler işinize gelsin ki sürekli gidin ..
Öğretmenim
Ve freud tan tutun tüm psikiyatristler psikolog pedagog ne isterseniz hepsi , 0-6 yaş için hayatın yüzde doksanı dır der ..
konu sahibi keşke doktora için bu kadar gözü evladını görmeyecek kadar yırtınacağına , açıp bi pedagoji kitabı okusaydın ..
Çocuk kimin umrunda ama dimi .. ünvan kariyer , bana bunu diyecekler , daha önemli ..
kısaca yazık o çocuğa .. doktora yapsan ne olacak çocuğuna annelik edememişsin ..
kocan da , az biley bilse , annenin yerinin ne kadar eşsiz ve doldurulamayacak olduğunu düşünür , ama o da kendı çıkarları peşinde ..
o şehirden gideceklermiş .. ne mühim olay ..
Mal ???ne malca bir yorum yahhuuu, konu sahibesine neden saldırıyorsunuz? Kadın anne oldu diye hayatından, kariyerinden tüm emeklerinden vazgeçmek zorunda mı? Neden kendini çöpe atsın bu kadın çocuğum oldu diye ... zamanın sıkışık olduğunun kendi de farkında, ne yapsam diye konu açmış. Ayrıca çocuk başıboş köşeye atılmış değil, babası bakıyormuş işte. ne fark eder ha anne ha baba bakmış, size göre kadın varını yoğunu çöpe atıp saçını süpürge etmeli çünkü öyle değil mi?
Mal ???
Seviyenize inemeyeceğim …
Butun cocuk gelisimi uzmanlari. Ve kizim icin duzenli gittiğimiz uzmanda dahil bu gruha.
Seviyesiz insanları muhatap almıyorum , istediğiniz gibi , lütfen rica ediyorum. tam da size yakışır şekilde yazmaya devam edin . .Ağlıyorum şu anda köşede. Konu sahibesine sanki babanızı öldürmüş gibi saldırmışsınız, saldırmayı bırakın.
Eee size yazik degil mi?? Sizinki can degil mi? Cocuga az da olsa yetersiz de olsa bi vakit ayriliyor, hadi onu bir kenara birakalim. Siz kendinize ne zaman vakit ayiriyorsunuz? Nasil saglikli kalabilir bir insan boyle bir tempoda? Cocuga 1 saat ayirabiliyorsaniz o ayirdiginiz 1 saatte de ona kendiniziverebilmeniz mumkun degil ki su durumda. Sehirden gitmek icin bu acele neden? Cocugumun geleceg icin demissiniz, yasadiginiz yerde kurtlar mi kapacak cocugu. Daha ileride gidersiniz. Ertelersiniz. Bu telaşa sebep olan nedir anlayamadim gercekten. Insan kendisine ve ailesine bunu yapmamaliUyuttuktan sonra da çalışıyorum yetmiyor ki. Ya da yorgunluktan birlikte kitap okurken sızıp kalıyorum
Yoo hic alakasi yok. Bu denli yogun calisan veya eve az vakit ayiran erkek de olsa ben ayni tepkiyi veririm sahsen. Cocugumuz bile yokken esimin is cikisi bensiz bir plan yapmasini vs hic istemiyordum, cunku zaten butun gun gormuyorum gunun az bir kısmı bana kaliyor ve onu da baskasina veya baska ise vermesini kabul edemiyorum sahsen. Simdi cocugumuz var, kizim babasini ozluyor ve esim isten biraz gec gelse bu cocugun uyku saatine kadar seni gordugu birkac saat sen ne hakla gec gelirsin diyorum her seferinde. Ki oyle. Kizimin babasiyla gecirecegi zamandan calmaya hakki yok hicbir bahaneyleAyni konuyi bir erkek acsa ama sen babasin, cocugun gelecegi icin bla bla diye guzelleme gelirdi. Ama anne olunca ouuvv nasil cocugu birakir kariyer yaparsin imin tinrim.
Uzmanlar diyor ki gunde 30 dk nitelikli vakit cocuga yeterli. Eger gunluk 1 2 saatin tamamini elinize telefon karsiniza tv almadan cocukla birebir vakit gecirerek harciyorsaniz hic uzulmeyin gayet yeterli.
Yok o vakit yemekle temizlikle geçiyor cocuga bir sey kalmiyorsa o sikinti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?