Kötü bir anne miyim?

Kötü bir anne kelimesi çok ağır bir kelime bunu kolaylıkla söylebilen arkadaşlara şaşırıyorum. Doktorayı da evladınız için yapıyorsunuz belki ileride bunun için size minnettar olacak sizi rol model alacak. Evet çocuğunuza ayırmış olduğunuz süre az ama ufak tefek düzenlemelerle halledebilirsiniz diye düşünüyorum bu durumu

Bencede biraz düzenlese daha iyi olur, hem kendisi icin de. Ben konu sahibinin kendisine de üzüldüm. Kendisi de yipraniyordur iyicw

Bence planınızı biraz değiştirebilirsiniz. Mesela kütüphaneden 1 saat erken gelip çocuğun yatma saatini 1 saat ertelerseniz gün içinde 2 saat daha kazanırsınız. Haftasonu da çocuğunuzla aktivite için mutlaka ayırdığınız bir 3-4 saatiniz olsun.

Çocuk için kariyerden,kariyer için çocuktan vazgeçmek. İkisi de bana doğru gelmiyor.

Ayni konuyu bir erkek acsa da ayni seyi soylerdim ben.

Çocuk da yaparım kariyer de diyorsunuz ama yapmakla kalmıyor işte.. Belki geleceği için çabalıyorsunuz fakat oğlunuza bu yaşlarında ayıramadığınız her vakit onun gelişimini sekteye uğratır ve bunu ilerleyen dönemlerde anlayacaksınız. Ayrıca çocukluğu bir daha geri gelmeyecek. En güzel zamanları..

Hangi uzmanlar günde 30 dakika yeterli diyor?
Benim gittiğim pedagoglar böyle diyordu mesela. Eşimin geçirdiği vakti yeterli bulmuyordum ancak ebeveynle geçirilen nitelikli yarım saat sağlıklı gelişim için yeterli imiş.

Öğretmenim
Ve freud tan tutun tüm psikiyatristler psikolog pedagog ne isterseniz hepsi , 0-6 yaş için hayatın yüzde doksanı dır der ..
konu sahibi keşke doktora için bu kadar gözü evladını görmeyecek kadar yırtınacağına , açıp bi pedagoji kitabı okusaydın ..
Çocuk kimin umrunda ama dimi .. ünvan kariyer , bana bunu diyecekler , daha önemli ..
kısaca yazık o çocuğa .. doktora yapsan ne olacak çocuğuna annelik edememişsin ..
kocan da , az biley bilse , annenin yerinin ne kadar eşsiz ve doldurulamayacak olduğunu düşünür , ama o da kendı çıkarları peşinde ..
o şehirden gideceklermiş .. ne mühim olay ..

Benim gittiğim pedagoglar böyle diyordu mesela. Eşimin geçirdiği vakti yeterli bulmuyordum ancak ebeveynle geçirilen nitelikli yarım saat sağlıklı gelişim için yeterli imiş.
Nitelikli zamanla, çocuğun anne babayı tüm gördüğü saat aynı şey mi acaba? Uzmanların çocuğunuzu günde yarım saat görseniz yeter dediğini sanmıyorum.

Nitelikli zamanla, çocuğun anne babayı tüm gördüğü saat aynı şey mi acaba? Uzmanların çocuğunuzu günde yarım saat görseniz yeter dediğini sanmıyorum.
Gördüğü vakitte nitelikli zaman geçiriyorsa yetiyor işte. İster 4 saat evde olsun ister yarım saat.

Bence kötü anne değilsiniz. Ama haftasonunu çocuğunuza ayırın.

ne malca bir yorum yahhuuu, konu sahibesine neden saldırıyorsunuz? Kadın anne oldu diye hayatından, kariyerinden tüm emeklerinden vazgeçmek zorunda mı? Neden kendini çöpe atsın bu kadın çocuğum oldu diye ... zamanın sıkışık olduğunun kendi de farkında, ne yapsam diye konu açmış. Ayrıca çocuk başıboş köşeye atılmış değil, babası bakıyormuş işte. ne fark eder ha anne ha baba bakmış, size göre kadın varını yoğunu çöpe atıp saçını süpürge etmeli çünkü öyle değil mi?

Mal ???
Seviyenize inemeyeceğim …

Butun cocuk gelisimi uzmanlari. Ve kizim icin duzenli gittiğimiz uzmanda dahil bu gruha.

Bence siz çocuğunuzu çok erken yaşta kreşe vermiş birisi olarak böyle konulara pat diye atlayıp ölümüne bunu savunmanizin altında bı pişmanlık yatıyor. Yoksa bu denli savunulamaz böyle bişey. Kaç defa denk geldim çocukların erken yaşta kreşe gitmesinin çok çok iyi olduğunu, aileyle çokta uzun zamanlar geçirilmesine gerek olmadığını vs vs...ısrarla söyleyip duruyosunuz. Ama bence kendinizi bile ikna edememissiniz bunun doğruluğuna. Objektif olarak baksanız kendinize anlardiniz..

Uyuttuktan sonra da çalışıyorum yetmiyor ki. Ya da yorgunluktan birlikte kitap okurken sızıp kalıyorum
Eee size yazik degil mi?? Sizinki can degil mi? Cocuga az da olsa yetersiz de olsa bi vakit ayriliyor, hadi onu bir kenara birakalim. Siz kendinize ne zaman vakit ayiriyorsunuz? Nasil saglikli kalabilir bir insan boyle bir tempoda? Cocuga 1 saat ayirabiliyorsaniz o ayirdiginiz 1 saatte de ona kendiniziverebilmeniz mumkun degil ki su durumda. Sehirden gitmek icin bu acele neden? Cocugumun geleceg icin demissiniz, yasadiginiz yerde kurtlar mi kapacak cocugu. Daha ileride gidersiniz. Ertelersiniz. Bu telaşa sebep olan nedir anlayamadim gercekten. Insan kendisine ve ailesine bunu yapmamali
Yoo hic alakasi yok. Bu denli yogun calisan veya eve az vakit ayiran erkek de olsa ben ayni tepkiyi veririm sahsen. Cocugumuz bile yokken esimin is cikisi bensiz bir plan yapmasini vs hic istemiyordum, cunku zaten butun gun gormuyorum gunun az bir kısmı bana kaliyor ve onu da baskasina veya baska ise vermesini kabul edemiyorum sahsen. Simdi cocugumuz var, kizim babasini ozluyor ve esim isten biraz gec gelse bu cocugun uyku saatine kadar seni gordugu birkac saat sen ne hakla gec gelirsin diyorum her seferinde. Ki oyle. Kizimin babasiyla gecirecegi zamandan calmaya hakki yok hicbir bahaneyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…