Kötü bir anne miyim?

Butun cocuk gelisimi uzmanlari. Ve kizim icin duzenli gittiğimiz uzmanda dahil bu gruha.

Bu beraber birseyler yaparken ekstra zaman icin gecerlidir, yoksa hicbir cocuk icin ebeveynle sadece 30 dakika günde yeterli degil. Bizde esim mesela cok yogun calisiyor bu arada. Aksam gelse cocuklar bacaklarina yapisiyor hemen. Sadece yarim saat cok az

Hayır madem öyle bir durum var erteleseydiniz cocugu . Şimdi pnun zamanından çalmaya kimsenin hakkı yok.
Siz de Bence uğraşmayın laf anlatmaya
Çocuklar kenar süsü olsun diye doğurulmuş belli ki yani
Foto çekilip sağda solda paylaşmak için
Tabi ki eksik kalmamalıydınız ..

Gördüğü vakitte nitelikli zaman geçiriyorsa yetiyor işte. İster 4 saat evde olsun ister yarım saat.
Siz uzman görüşünü yazıyorsunuz tabi ama çocuklar fabrikasyon ürünü gibi tek tip olmadığı, duygusal ihtiyaçları farklı farklı olabileceği için çocukla geçirilen yarım saat yeterli sözü tek başına bir anlam ifade etmiyor bende, ciddiye alamıyorum.

Ben sizin düzeninizde çalışıyor olsam 5te çıkar çocuğu alır eve geçerim,çocuk uyuyana kadar beraber vakit geçiririm. O uyuyunca da dayanabildiğim kadar ders çalışırım. Amaç çocukla maksimum vakit geçirebilmek. Ben şu anda hibrit çalışıyorum gündüzleri. Geceleri de online çalışıyorum. Oğlumu 16.45te okuldan alıyorum eve geçiyoruz,o 21.00de uyuyana kadar tüm vaktim onun. Yemeği,meyvesi,oyunu her şeyi beraber yapıyoruz. Uyuduktan sonra da gece 2-3e kadar ev işleri ve online olarak çalışma ile uğraşıyorum.

Katılıyorum tamamen. Çocuk hali hazırda babasıyla olduğu ve sizinle de vakit geçirebildiği, geceleri beraber uyuyabildiğiniz için çok büyük eksiklik hissetmiyordur.
Ama çalışan bir anne olarak ben çocuğumu çok özlüyorum. Ben azminizi tebrik etmeye geldim. Sanırım yapamazdım.

Doktoradan sonra çocuk planlasaydın keşke . Dönüp bu yaşlarını hatırladığında hemen hemen olmayan bir anne simgesi hatırlayacak

Size gelen yorumlarin cogunu agir buldum.
Cocugunuz varken de kendinizi gerceklestirme basamaginda yer alabilirsiniz. Planlamaniz hatali sadece. Ben yuksek lisans yaparken erken uyur 3 4 gibi kalkar calisirdim. Yahut gec uyur, erken kalkardim. Uykusuzluga dayanamiyorsaniz ya işinizden ya doktoranizdan vazgecin. Bu yollari tatmis birisi olarak maddi problemim yoksa kesinlikle işi birakir, doktoraya devam ederdim.

Ben kötü anne diye anca çok uç noktalarda olan annelere derim,geçenlerde çocuğunu yurda vermek isteyen bir anne vardı mesela,o işte anne bile demem ben ona.Size gelince,kendinize de çok fazla yükleniyorsunuz,çocuğunuzun da en güzel zamanlarından çalıyorsunuz ama asla kötü bir anne değilsiniz.Doktora akademik kariyer harici,çokta öyle hemen yapılması gereken bir şey değil.Dondurma imkanınız varsa dondurun mesela,hem kendinize,hem çocuğunuza,hem de eşinize yeteri kadar zaman ayırın derim.

Bir çocuğun tek ihtiyacı olan şey annesidir kesinlikle siz günde sadece 1saat vakit geçirerek anne olmuyorsunuz kusura bakmayın.
İyi veya kötü diyemeyiz ama siz başka şeylerden fedakarlık yapacağınıza oğlunuzdan yapmışsınız çok üzüldüm oğlunuz için en azından okul çağına geldiğinde başlasaydınız doktoraya şuan çocuğunuzun size ihtiyacı var bu zamanlar ger gelmeyecek kariyerinizi elbet yaparsınız vicdan azabı çekmekte çok haklısınız umarım bir çözüm bulursunuz.

Akademisyen değilseniz sosyal bil’de doktora yapmanın efor kaybı olduğunu düşünüyorum. Enerjiden, zamandan, sağlığınızdan. Çalıştığınız işi bilmiyorum. “Dr” ünvanıyla terfi edecekseniz eğer umarım çektiklerinize değer. Allah eşinizin ve sizin yardımcınız olsun.

İyi ya da kötü diyemem ama bence geçirdiğiniz süre çok az. Üstüne üstlük 3 yıl sürecek bir süreç. Yaşadığımız yer küçük onun geleceği için yazmışsınız da küçük olsun işiniz var iyi kötü bir geliriniz var bence çocuğu annesinden mahrum bırakmaya değmez. Bem bu tempoda çocuğuma az zaman ayırarak devam edemezdim.

Gülben Ergenli’ğe soyundular herhal !…

Meslek ne o da belli değil. Sosyal bilimler falan pek iç açıcı gelmedi.. Umarım çektiklerine değer..

Linc yemeyeceksem evet çok az görüyorsunuz çocuğu
Sizi özlüyordur

Bi de yırtın istersen feriha bu ne abartı yahu ? Siz psikolojik sorunlu falan mısınız?

Gülben Ergenli’ğe soyundular herhal !…

Meslek ne o da belli değil. Sosyal bilimler falan pek iç açıcı gelmedi.. Umarım çektiklerine değer..
Yani aslında yarım saat te çok bir çocuğun annesine olan hasretini gidermesi için , günde beş dakika ilgilenin yeterli diyor uzmanlar ..
Çokmus bile ..

Kötü bir anne diyemem ama çocuğunuza bu kadar az zaman ayırmak yanlış, 3 ay sürecek olsa neyse ama 3 yıl çok uzun bir süre. Ya işininizden ya akademik kariyerinizden vazgeçmeniz gerekir bence, çocuktansa.

Yani aslında yarım saat te çok bir çocuğun annesine olan hasretini gidermesi için , günde beş dakika ilgilenin yeterli diyor uzmanlar ..
Çokmus bile ..
Tek duam bu emeklerin işe yaraması en azından birde babası var yanında. Kötü bir anne diyemem kimseye ama zamanlama yanlış. Yarım saat yeterli diye bir gerçek olduğunu sanmıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…