Gerçekten çok zor. Ama bu akademik kariyer de mafya gibi girdik çıkamıyoruz. Ha emeklerim çöp olmasın diye diye ömrüm bitti yaşlı gösteriyorum bi dünya kilo aldımTabii burda sağlığı önde tutmak lazım çünkü sağlık olmayınca ne cocuga ne doktoraya faydası olur
Valla cok zor ya ben tezsiz yüksek lisans yaptim o bile zor geldi
Dört yaşında bir oğlum var ve ben de aktif bir işte çalışıyorum mesaisi 9.05 olan aynı zamanda doktora yapıyorum şu an yeterlilik aşamasındayım akşam 17’de çocuğu kreşten alıp eve bırakıp kütüphaneye gidip saat 20:00’ye kadar ders çalışıyorum eve gelip çocuğumla maksimum bir ya da 2 saat ilgilenip uyuruz haftasonu da kütüphaneye gidiyorum ve bu süreç doktora tez aşamam da dahil olmak üzere belki en az üç sene daha devam edecek acaba oğlundan çalıyor muyum diye düşünüyorum hafta sonu en azından tam bir gün verebildiğim zamanlar da oluyor ama tabi bu biraz nadir oluyor bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz vicdani olarak sorumlu hissediyorum? Ses kayıt uygulaması ile yazdığım için yazım hatalarını dikkate almayınız.
Yeterlilik aşaması için bir şey diyememDört yaşında bir oğlum var ve ben de aktif bir işte çalışıyorum mesaisi 9.05 olan aynı zamanda doktora yapıyorum şu an yeterlilik aşamasındayım akşam 17’de çocuğu kreşten alıp eve bırakıp kütüphaneye gidip saat 20:00’ye kadar ders çalışıyorum eve gelip çocuğumla maksimum bir ya da 2 saat ilgilenip uyuruz haftasonu da kütüphaneye gidiyorum ve bu süreç doktora tez aşamam da dahil olmak üzere belki en az üç sene daha devam edecek acaba oğlundan çalıyor muyum diye düşünüyorum hafta sonu en azından tam bir gün verebildiğim zamanlar da oluyor ama tabi bu biraz nadir oluyor bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz vicdani olarak sorumlu hissediyorum? Ses kayıt uygulaması ile yazdığım için yazım hatalarını dikkate almayınız.
Ben mühendis oldugum halde, bos zamanlari cok diye ögretmenlikte kalmayi tercih ettim.
Hangi uzman o?Uzmanlar diyor ki gunde 30 dk nitelikli vakit cocuga yeterli.
Size katılıyorum.Çocuğu istismar ediyorsunuz yazmışlar. Katılmıyorum
Teşekkür ederim moral olduEskidende mecburluktan böyleydi iş imkanının az ve saatlerin yoğun oluşundan annem beni bırakacak kimseyi bulamazdı hem maddi açıdan hemde manevi olarak kimsesi yoktu. Hiçbir zaman kızmadım ona kızmamda. Şimdide okuyorsunuz ama yine yüksek lisans doktora derken hayatından çalıyor. İlerisi çok daha iyi olacaktır onun için.
Sakin mi olsanız.Doğruyu istiyorsanız Evet , ilgisiz ve kötü bir annesiniz .
Hasta değilsiniz hastanede değilsiniz tamamen keyfi olarak , cocugu ilgi bakımından istismar ederek yapıyorsunuz ne yapıyorsanız .. eksik olsun öyle doktora …
Yahu mecbur veya değil, isterse vıttırı zıttırı olsun, kadın kendi için bir şey yapıyor, hakkıdır ve sorguya açık değil.Sakin mi olsanız.
İstismar değil ihmal olur olsa oösa.
Öğretmen olarak istismar ile ihmalin farkını bilmeniz lazım.
Geleceği için mecbur yapıyorum. Yaşadığımız yerde kreş bile yok demiş. Sadece planlaması kötü. Bir de sanırım inek öğrenci
Mühendis annelere o kadar saygi duyuyorum ki.Umarım alınmazsınız ama bu çok çok yanlış bir örnek. Konu sahibesinin durumu kötü olabilir ama bu verdiğiniz örnek de en azından onun kadar kötü. Çocuğum olduğu diye mühendislik diplomasını çöpe atamazsınız. Madem yapmayacaktınız bu işi neden 4 yıl okudunuz, onu geçtim elinizdeki diplomayı da mühendislik yapmayı da çöpe atmışsınız. Daha farklı şekilde yapabilirdiniz pekala, 2-3 yıl çalışıp sonra çocuk sahibi olabilirdiniz veya yine mühendislik yapardınız ama çalışma saatlerini azaltırdınız. Tonla çalışan ane/baba mühendis var, hepsi bir şekilde dengeyi buluyor. Kendi hayatınızı da , kariyerinizi çocuk oldu diye atıp gitmişsiniz. Çocuğa sevgi gerek tabi ki ama anne oldum diye kendinden vazgemek de çok yanlış.
Hayır yazdığınız ilk cümle gibi bir şey demezdim babaya da ihtiyacı var çocuğun ama asla anne kadar değil. Anneyle babayı asla aynı kefeye koyamayız bu konuda. Bir kere bizim hamilelikle birlikte hormonlar sayesinde bizde aktif hale gelen bazı duygusal davranışlarımız ve o çocukla zaten 9 ay karnımızda taşıdığımız için bambaşka bir bağımız var. Doğumda ve doğum sonrasında hormonsal değişiklikler nedeniyle özellikle aşk hormonu olarak da bilinen oksitosin hormonu devreye girer. Annelerin çektikleri acılara rağmen bebeklerini gördüklerinde o acıyı unutup yeniden doğurmasını sağlayan hormondur bu. Eee bu kadar mucizeye baktığımızda sizce de anne ile baba aynı şey demek mi?Ayni konuyi bir erkek acsa ama sen babasin, cocugun gelecegi icin bla bla diye guzelleme gelirdi. Ama anne olunca ouuvv nasil cocugu birakir kariyer yaparsin imin tinrim.
Uzmanlar diyor ki gunde 30 dk nitelikli vakit cocuga yeterli. Eger gunluk 1 2 saatin tamamini elinize telefon karsiniza tv almadan cocukla birebir vakit gecirerek harciyorsaniz hic uzulmeyin gayet yeterli.
Yok o vakit yemekle temizlikle geçiyor cocuga bir sey kalmiyorsa o sikinti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?