• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kötü bir anne miyim?

Tabii burda sağlığı önde tutmak lazım çünkü sağlık olmayınca ne cocuga ne doktoraya faydası olur
Valla cok zor ya ben tezsiz yüksek lisans yaptim o bile zor geldi 🤣
Gerçekten çok zor. Ama bu akademik kariyer de mafya gibi girdik çıkamıyoruz. Ha emeklerim çöp olmasın diye diye ömrüm bitti yaşlı gösteriyorum bi dünya kilo aldım

Eskidende mecburluktan böyleydi iş imkanının az ve saatlerin yoğun oluşundan annem beni bırakacak kimseyi bulamazdı hem maddi açıdan hemde manevi olarak kimsesi yoktu. Hiçbir zaman kızmadım ona kızmamda. Şimdide okuyorsunuz ama yine yüksek lisans doktora derken hayatından çalıyor. İlerisi çok daha iyi olacaktır onun için.
Dört yaşında bir oğlum var ve ben de aktif bir işte çalışıyorum mesaisi 9.05 olan aynı zamanda doktora yapıyorum şu an yeterlilik aşamasındayım akşam 17’de çocuğu kreşten alıp eve bırakıp kütüphaneye gidip saat 20:00’ye kadar ders çalışıyorum eve gelip çocuğumla maksimum bir ya da 2 saat ilgilenip uyuruz haftasonu da kütüphaneye gidiyorum ve bu süreç doktora tez aşamam da dahil olmak üzere belki en az üç sene daha devam edecek acaba oğlundan çalıyor muyum diye düşünüyorum hafta sonu en azından tam bir gün verebildiğim zamanlar da oluyor ama tabi bu biraz nadir oluyor bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz vicdani olarak sorumlu hissediyorum? Ses kayıt uygulaması ile yazdığım için yazım hatalarını dikkate almayınız.

Dört yaşında bir oğlum var ve ben de aktif bir işte çalışıyorum mesaisi 9.05 olan aynı zamanda doktora yapıyorum şu an yeterlilik aşamasındayım akşam 17’de çocuğu kreşten alıp eve bırakıp kütüphaneye gidip saat 20:00’ye kadar ders çalışıyorum eve gelip çocuğumla maksimum bir ya da 2 saat ilgilenip uyuruz haftasonu da kütüphaneye gidiyorum ve bu süreç doktora tez aşamam da dahil olmak üzere belki en az üç sene daha devam edecek acaba oğlundan çalıyor muyum diye düşünüyorum hafta sonu en azından tam bir gün verebildiğim zamanlar da oluyor ama tabi bu biraz nadir oluyor bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz vicdani olarak sorumlu hissediyorum? Ses kayıt uygulaması ile yazdığım için yazım hatalarını dikkate almayınız.
Yeterlilik aşaması için bir şey diyemem
Tez aşamasındayım
Öncelik her zaman oğlum
Oyun oynamak istediği için tezi bıraktığım çok olmuştur
İlk sırada hep o
3 yıl boyunca vaktinden çalmamalısınız. Bana abartı geldi 3 yıllık tempo.
Dediğim gibi yeterlilik hariç.

Ben mühendis oldugum halde, bos zamanlari cok diye ögretmenlikte kalmayi tercih ettim.

Umarım alınmazsınız ama bu çok çok yanlış bir örnek. Konu sahibesinin durumu kötü olabilir ama bu verdiğiniz örnek de en azından onun kadar kötü. Çocuğum olduğu diye mühendislik diplomasını çöpe atamazsınız. Madem yapmayacaktınız bu işi neden 4 yıl okudunuz, onu geçtim elinizdeki diplomayı da mühendislik yapmayı da çöpe atmışsınız. Daha farklı şekilde yapabilirdiniz pekala, 2-3 yıl çalışıp sonra çocuk sahibi olabilirdiniz veya yine mühendislik yapardınız ama çalışma saatlerini azaltırdınız. Tonla çalışan ane/baba mühendis var, hepsi bir şekilde dengeyi buluyor. Kendi hayatınızı da , kariyerinizi çocuk oldu diye atıp gitmişsiniz. Çocuğa sevgi gerek tabi ki ama anne oldum diye kendinden vazgemek de çok yanlış.

Çocuğu istismar ediyorsunuz yazmışlar. Katılmıyorum
Size katılıyorum.
İstismar diyenler ihmal ile istismar arasındaki farkı öğrensin.
İstismar yapmaman gereken bir şeyi yapmaktır.
İhmal ise yapman gereken bir şeyi yapmamaktır.
Bu olsa olsa ihmal olur.
Evet fiziksel ihmal olmaz. Babası yedirip içirip giydiriyordur.
Ama anne tarafından duygusal ihmal olduğunu düşünüyorum

Cocuk krese gittigi icin erken yatiyodur neden kutuphaneye gidiyosunuz cocuk yatinca calisin doktora bir zorunluluk degildiki onun icin falan yapmiyosunuz ne alaka cocugum icin dotkora yapiyorum? Kendinizi kandirmayin haftasonuda dahil calismaniz asiri abartili evet cocuktan cok sey caliyosunuz cocuk annesini gunde bir saat goruyor

Evet, çalıyorsunuz.
9 yaşında bir çocuğun ebeveyn gereksinimi ile 4 yaş bir değildir.
Şuan için onun en az etkileneceği bir düzen kurmalısınız, en azından kütüphane olayını her gün değil haftasonu 1 haftaiçi 2 şeklinde ayarlayıp, çalışmalarınızı evden kotarabileceğiniz şekilde düzenlemelisiniz.

Eskidende mecburluktan böyleydi iş imkanının az ve saatlerin yoğun oluşundan annem beni bırakacak kimseyi bulamazdı hem maddi açıdan hemde manevi olarak kimsesi yoktu. Hiçbir zaman kızmadım ona kızmamda. Şimdide okuyorsunuz ama yine yüksek lisans doktora derken hayatından çalıyor. İlerisi çok daha iyi olacaktır onun için.
Teşekkür ederim moral oldu

Doğruyu istiyorsanız Evet , ilgisiz ve kötü bir annesiniz .
Hasta değilsiniz hastanede değilsiniz tamamen keyfi olarak , cocugu ilgi bakımından istismar ederek yapıyorsunuz ne yapıyorsanız .. eksik olsun öyle doktora …
Sakin mi olsanız.
İstismar değil ihmal olur olsa oösa.
Öğretmen olarak istismar ile ihmalin farkını bilmeniz lazım.

Geleceği için mecbur yapıyorum. Yaşadığımız yerde kreş bile yok demiş. Sadece planlaması kötü. Bir de sanırım inek öğrenci

İhtiyaç bakımından oğlunuzun yaş grubu ilgi, alaka, birlikte vakit geçirme konusunda daha fazlasını isteyen grupta ayrıca. İlkokul belki birinci sınıfta biraz daha vakit gerekiyor ama ikinci sınıftan itibaren, okul, ödev derken çocuğun anne babayla geçireceği zaman otomatikman azalmaya başlıyor. Ama dört yaş anne baba ile çok daha fazla haşır neşir olmak istedikleri bir yaş. Uzman değil anne görüşürü 😬

Çocuğunuzun en çok anneye ihtiyaç duyduğu zaman dilimlerinden birinde siz yoksunuz. Yazılanlara katılıyorum ya çocuğunuzu başka zaman doğursaydınız ya doktoranızı başka zaman yapsaydınız. Günde 1 saatle çocuğunuza ne katabilirsiniz? Karakter gelişimi için en önemli yaşlarda daha 3 sene yokum diyorsunuz. İşlerinizi bitirip çocuğunuza dönmek istediğinizde bakalım o sizi isteyecek mi. Evet oğlunuzdan çalıyorsunuz o kadar bariz belli ki bu durum sormanıza şaşırdım

Sakin mi olsanız.
İstismar değil ihmal olur olsa oösa.
Öğretmen olarak istismar ile ihmalin farkını bilmeniz lazım.

Geleceği için mecbur yapıyorum. Yaşadığımız yerde kreş bile yok demiş. Sadece planlaması kötü. Bir de sanırım inek öğrenci
Yahu mecbur veya değil, isterse vıttırı zıttırı olsun, kadın kendi için bir şey yapıyor, hakkıdır ve sorguya açık değil.
İster eğitim ister başka bir şey, sebebi kimseyi bağlamaz lakin planlamada hata var dediğiniz gibi.
Zamanlamayı doğru yaptığı anda sorun çözülecek.
Yorumları okudum asabım bozuldu, kimi nerden vursak derdindeyiz…

Hamile ve çocukluyken yeterliliğe giren, aynı zamanda çalışan ve evlatlarıyla da vakit geçiren arkadaşım vardı. Başka bir arkadaşım da doktora döneminde 2 evlada sahip oldu. Hem eşine yardımcı oldu hem doktora yaptı hem de çalıştı. Sınavlara gece çocuklar uyuyunca çalıştı. Tezini yazarken ve yeterlilik sınavı için de yıllık iznini kullandı. Yıllık izninizi yeterliliğe az kala kullanabilirsiniz.

Yeterlilik sınavına daha varmış. Ben son haftalarda çalıştığım için bana çok geldi 😅 ama alan farkı da var. Tez dönemi bence daha rahat geçiyor ama sosyal alanda bilemedim. Bizde proje yaz, malzeme al diyene kadar 1 sene geçiyor. Deneye kadar da örnek topla veya müsait çalışma alanı bul vs. Tez yazımına gelince bir yerlerimiz tutuşuyor. O da taş çatlasın 2 ay. Sosyalde anket gibi uygulamalı bir durum yoksa literatür tarama dışında vaktinizi almaz gibi.

Çocuğa da vakit ayırmaya çalışın derim. Bugünleri bir daha bulamazsınız. Belki bazı şeyler için de geç olur. Doktora yaparken de evlenilemez veya çocuk doğurulamaz mı? Bu bana mantıksız geliyor. Yapabilen yapıyor. Ben kaldıramam diyen zaten ya işten ya doktoradan vazgeçsin.

Son düzenleme:
Herseyi geçtim çocuğunuzla bu kadar az vakit geçirmeye gönlünüz nasıl razı geliyor, hiç mi ozlemiyorsunuz..
Uyuduktan sonra ders çalışmanızın imkanı yok mu 🙄
Kötü annelik demek fazla olabilir ama belki yetersiz olabilirsiniz, çünkü bir bakıma tercihen böyle yapıyorsunuz, zorunluluk yok..

Umarım alınmazsınız ama bu çok çok yanlış bir örnek. Konu sahibesinin durumu kötü olabilir ama bu verdiğiniz örnek de en azından onun kadar kötü. Çocuğum olduğu diye mühendislik diplomasını çöpe atamazsınız. Madem yapmayacaktınız bu işi neden 4 yıl okudunuz, onu geçtim elinizdeki diplomayı da mühendislik yapmayı da çöpe atmışsınız. Daha farklı şekilde yapabilirdiniz pekala, 2-3 yıl çalışıp sonra çocuk sahibi olabilirdiniz veya yine mühendislik yapardınız ama çalışma saatlerini azaltırdınız. Tonla çalışan ane/baba mühendis var, hepsi bir şekilde dengeyi buluyor. Kendi hayatınızı da , kariyerinizi çocuk oldu diye atıp gitmişsiniz. Çocuğa sevgi gerek tabi ki ama anne oldum diye kendinden vazgemek de çok yanlış.
Mühendis annelere o kadar saygi duyuyorum ki.🙏❤ Onlar birer superwoman

Ogretmenlikten once 3 yil özelde calistim, Cumartesi dahil günde 8 saat mesaili bir tempoda. Gercekten cocuk büyütmek icin cok zorlayici bir tempo. Bu kadar yorucu bir tempoyla bir daha calismak istemedim, gunes doğmadan uyanip, günes battiktan cok sonra eve geliyordum. Hayat bu olmamali diye düşündüm ve hala da öyle düşünüyorum.

Yaşınız kaç? Dogurdugunuzda 38-40 gibi kritik bir yastaysaniz bir bencillikle - tren kaçmadan - çocuk yapmak isteyebilirsiniz, bunu anlarim. Ama yaşınız gençken önünü sonunu düşünmeden böyle bir işe girişin çocuğun vaktinden calmanizi anlayamam.
Sonuçta hamile kaldığınızda işinizi de , bu sürecinizi de, işi bırakırsaniz gecinemeyeceginizi de biliyordunuz. O zaman neden birkac sene beklemediniz ki?
Kötü annesiniz diyemem ama çocuğunuzun gözünde hayalet bir anne olduğunuz keisn.. muhtemelen biraz büyüdüğünde ona iki ilgi gösteren,nazlatan insanı iyi kötü demeden hayatının merkezine koyacakfir

Ayni konuyi bir erkek acsa ama sen babasin, cocugun gelecegi icin bla bla diye guzelleme gelirdi. Ama anne olunca ouuvv nasil cocugu birakir kariyer yaparsin imin tinrim.

Uzmanlar diyor ki gunde 30 dk nitelikli vakit cocuga yeterli. Eger gunluk 1 2 saatin tamamini elinize telefon karsiniza tv almadan cocukla birebir vakit gecirerek harciyorsaniz hic uzulmeyin gayet yeterli.

Yok o vakit yemekle temizlikle geçiyor cocuga bir sey kalmiyorsa o sikinti.
Hayır yazdığınız ilk cümle gibi bir şey demezdim babaya da ihtiyacı var çocuğun ama asla anne kadar değil. Anneyle babayı asla aynı kefeye koyamayız bu konuda. Bir kere bizim hamilelikle birlikte hormonlar sayesinde bizde aktif hale gelen bazı duygusal davranışlarımız ve o çocukla zaten 9 ay karnımızda taşıdığımız için bambaşka bir bağımız var. Doğumda ve doğum sonrasında hormonsal değişiklikler nedeniyle özellikle aşk hormonu olarak da bilinen oksitosin hormonu devreye girer. Annelerin çektikleri acılara rağmen bebeklerini gördüklerinde o acıyı unutup yeniden doğurmasını sağlayan hormondur bu. Eee bu kadar mucizeye baktığımızda sizce de anne ile baba aynı şey demek mi?

Back
X