• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Korkuyorum.

sumrucuk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2018
194
186
33
33
Merhaba sayın kk üyeleri. Sırf sizinle irtibat kurmak için Buradan üyelik aldım. Lütfen tasvip etmeyenler cevap yazmasın, neyin ne olduğunun ve hatalarımın farkındayım ama fikir de istiyorum. Bu sitedeki ilk sorum , gerçekten çok dardayım. Anne babamdan uzak başka bir şehirde çalışıyorum uzak yaşıyorum. Sevgilimle 8 ay evvel tanıştık. Ben üniversite mezunuyum, o lise mezunu. Tam bir işi Yok. Daha henüz iş kurmaya çalışıyor. Esnaflık yapmaya çalışıyor. yaklaşık 3 ay evvel aynı eve çıktık. Ama arada anlaşmazlıklarımız oluyor. Mesela akşam evden çıkıyor gece 1 gibi falan geliyor. Sorunca da esnaflık yapacağım ben çevre gerek, arkadaşlarlaydım falan diyor. Çok küfürbaz çevresine karşı, benimle de konuşurken kızınca bana küfretmese bile başkaları için küfürlü konuşur yanımda epey. Onun tam bir geliri olmuyor benim maaşımla idare ediyoruz. Ama o ufak tefek bir şeyler satınca kesinlikle destek oluyor hiç sakınmayıp getiriyor. Dün tartıştık: benim övdüğüm bir arkadaşı hakkında sinirlendi onun... koyayım maden o kadar iyi git onunla evlen dedi. Yanından giderim deyince de s.. git o zaman dedi. Araba aldım şu an o iş yapmaya çalıştığı için o biniyor. Ayrılmaya çalışsam aynı evdeyiz , saldırgan davranışlar yapıyor. Kaçsam nasıl kaçarım ya da ne yapmalıyım bilmiyorum. Sanki elim kolun bağlı hiç peşimi bırakmayacak gibi. Ya da ayrılmalı mıyım kafam çok karışık.

Bir kez ayrılma meselesini açtım, anne babanı arar her şeyi anlatırım dedi. Sonra sinirle söylemiştir diye düşündüm. Aramız düzeldi. Zaten ya bu şehirden git ya da Benimle ol diyor. Burası da Doğu şehri yani herhangi bir yerde herhangi bir şekilde beraberliğimizi dillendirse rezil olurum diye korkup uzaklaşamıyorum da çoğu zaman, iş yerime gelir beni rezil eder diye de korkuyorum.

Bazen habersiz kaçmak istiyorum ama Yani şu durumda belli etmeden eşyalarımı vs nasıl toplarım ev benim üzerime ama eşyalı. Sadece kendi kişisel şeylerim var içerde fakat nasıl toplayıp haber vermeden çıkarım, nasıl giderim bilmiyorum. Ya da bu onu daha da sinir mi eder. Çok dardayım.
Ne istediğimi, nasıl yapmam gerektiğini bilmiyorum. Ailem çok muhafazakar yardım da alamıyorum...

Belali birine benziyor. Ayrilmaniz daha iyi olur. Annenizin babanizin tepkisi ne olur ögrenince? Neden hemen beraber ev tuttunuz?

Adam işine gelmeyince ailenize anlatmakla tehdit ediyor, yapmayacak olsa bile sırf sizi korkutup, baskı kurmak için bunu dile getirmesi ne kadar alçaltıcı ve iğrenç. Böyle birine güvenilmez. Küfür etmesi de psikolojik şiddet. Aynı evde yaşadığınızdan ailenizin haberi yok, bu da ayrı hata. Ayrılmalı mıyım diye mi düşünüyorsunuz bir de? Kendinize böyle bir hanzoyu mu layık gördünüz? Ben olsam aileme ya da en azından anneme anlatır, bir süre ziyaretime gelmesini ister, onlar evdeyken de, bu adamın tüm eşyalarını eline verir, yolları ayırırım. Ailenizin tepkisi büyük olacaksa, önce konuşarak, ağız yoklayarak değil kesin bir dille ayrılmayı deneyin, olmadı evin anahtarını değiştirin, yine peşinizi bırakmazsa polise başvurun. Aklıma başka çare gelmiyor.

Yol yakınken bırakın bu adamı. Bu adamla bunlatı bile bile evlenecek misiniz? Sanki sizi de sömürüyor gibi. Ayrıca böyle bi adam 2 gün sonra sizi de döver. Varsın iş kopsun size zarar gelmedikçe herşey unutulur gider. Bir ömür hükümlü gibi yaşayacağınıza...

konudan anladigim bu kisi sizin basiniza bela olacak. ailenize anlatin herseyi sizi sahipsiz zannedip dahada cok ustunuze gelebilir. ve bu kadar guvenmeyip korktugunuz biri ile nasil beraber yasamayi kabul edersiniz.
ailemden biri ciddi rahatsiz memlekete gitmem lazim diyin. siz ayrilip gitseniz bile ailenize yine haber verme sansi olur en iyisi ailenize anlatin once.

Anlattığın bu adamla umarım evlenmeyi düşünmüyorsun canım. Kesinlikle ileride çok daha üzecek seni buna adın gibi emin olabilirsin. Yani davul bile dengi dengine diye bir gerçek var her kesim kabul etmese de.. Saygılı biri her zaman daha iyidir. Sevgi her şeye yetmiyor. Lütfen bir yolunu bul ayrıl hayatından çıkar. Bir tek kişisel eşyaların varsa hiç sıkıntı olmaz ama devlet memuru musun özelde misin bilmiyorum. Bir gün izin alırsın o da işteyken her şeyini toplar çıkar gidersin. İş yerine de gelirse gelsin. Gerekirse önceden izin de ayarla bi 7-10 gün ortalarda da olma.. NE yap et bitir.

Hayatını çöpe atıyorsun kurtul bu adamdan. Tehditlere boyun eğme söylersen söyle de. Söylerse de iftira atıyor dersin tutup doktora gösterecek hali yok ailenin.

Bela olacağından korkuyorsan başka bir kadına sarması lazım temiz ayrılık için. O da nasıl olacak bilemedim.

Yol yakınken kendinizi kurtarın derim bu ilişkiden. Size saygısı yok, zaten denk de değilsiniz. İleride daha fazla ilerleyip daha fazla sorun yaşama ihtimaliniz yüksek. Yol yakınken dönün.
Aileniz tutucu ama onların tasvip etmeyeceği bir durumdasınız .çok pişman olursunuz ileride.
Kavga etmeden, kızdırmadan uygun bir dille konuşun ve mümkünse o şehirden ayrılın.

Merhaba sayın kk üyeleri. Sırf sizinle irtibat kurmak için Buradan üyelik aldım. Lütfen tasvip etmeyenler cevap yazmasın, neyin ne olduğunun ve hatalarımın farkındayım ama fikir de istiyorum. Bu sitedeki ilk sorum , gerçekten çok dardayım. Anne babamdan uzak başka bir şehirde çalışıyorum uzak yaşıyorum. Sevgilimle 8 ay evvel tanıştık. Ben üniversite mezunuyum, o lise mezunu. Tam bir işi Yok. Daha henüz iş kurmaya çalışıyor. Esnaflık yapmaya çalışıyor. yaklaşık 3 ay evvel aynı eve çıktık. Ama arada anlaşmazlıklarımız oluyor. Mesela akşam evden çıkıyor gece 1 gibi falan geliyor. Sorunca da esnaflık yapacağım ben çevre gerek, arkadaşlarlaydım falan diyor. Çok küfürbaz çevresine karşı, benimle de konuşurken kızınca bana küfretmese bile başkaları için küfürlü konuşur yanımda epey. Onun tam bir geliri olmuyor benim maaşımla idare ediyoruz. Ama o ufak tefek bir şeyler satınca kesinlikle destek oluyor hiç sakınmayıp getiriyor. Dün tartıştık: benim övdüğüm bir arkadaşı hakkında sinirlendi onun... koyayım maden o kadar iyi git onunla evlen dedi. Yanından giderim deyince de s.. git o zaman dedi. Araba aldım şu an o iş yapmaya çalıştığı için o biniyor. Ayrılmaya çalışsam aynı evdeyiz , saldırgan davranışlar yapıyor. Kaçsam nasıl kaçarım ya da ne yapmalıyım bilmiyorum. Sanki elim kolun bağlı hiç peşimi bırakmayacak gibi. Ya da ayrılmalı mıyım kafam çok karışık.

Bir kez ayrılma meselesini açtım, anne babanı arar her şeyi anlatırım dedi. Sonra sinirle söylemiştir diye düşündüm. Aramız düzeldi. Zaten ya bu şehirden git ya da Benimle ol diyor. Burası da Doğu şehri yani herhangi bir yerde herhangi bir şekilde beraberliğimizi dillendirse rezil olurum diye korkup uzaklaşamıyorum da çoğu zaman, iş yerime gelir beni rezil eder diye de korkuyorum.

Bazen habersiz kaçmak istiyorum ama Yani şu durumda belli etmeden eşyalarımı vs nasıl toplarım ev benim üzerime ama eşyalı. Sadece kendi kişisel şeylerim var içerde fakat nasıl toplayıp haber vermeden çıkarım, nasıl giderim bilmiyorum. Ya da bu onu daha da sinir mi eder. Çok dardayım.
Ne istediğimi, nasıl yapmam gerektiğini bilmiyorum. Ailem çok muhafazakar yardım da alamıyorum...

evi eşyalı olarak mı kiraladın. ev sahibi ile konuş kiranı kapat. kontratı at anahtarı teslim et. onun evde olmadığı sırada al özel eşyalarını karakola git tehdit edildiğini söyle. onlar seni yönlendirir korkma reşitsin ailene bilgi gitmez. sonra bir kaç gün bir arkadaşında veya güvenlikli bir pansiyonda kal. mümkünse uzak bir yerden yeni ev tut. birde cep telefon numaranı evi terk ettiğin gün değiştir.

o ne yapar ne eder aileme söyler diyorsan da boşver canım. zaten uzaktasın 3 5 görüşmez sora özrünü dilersin. ben babamla ne olaylar yaşadım. şimdi kanka gibiyiz. neler geçmiyo ki.
o adamın sana zarar vermesi (yaralaması öldürmesi vb. Allah korusun) ailene daha çok zarar verir.

Hepinize çok teşekkür ederim. Beni çok aydınlattınız. O hep evde çalışmıyor Ama geç uyanıyor

daha fazla başınıza bela almayın bence. Tehditlerine boyun eğip sakın mutsuzluğa sürüklenmeyin. Söylesin ailenize ama o sizin aileniz. Kendinizi başka birine mahkum bırakmayın. Çalışıyorsunuz ekonomik özgürlüğünüz var bırakın napıyosa yapsın. Tayin isteyebiliyorsanız isteyin.

daha fazla başınıza bela almayın bence. Tehditlerine boyun eğip sakın mutsuzluğa sürüklenmeyin. Söylesin ailenize ama o sizin aileniz. Kendinizi başka birine mahkum bırakmayın. Çalışıyorsunuz ekonomik özgürlüğünüz var bırakın napıyosa yapsın. Tayin isteyebiliyorsanız isteyin.
Özel bir kurumdayım istifa edebilirim ama

başınıza bu kadar bela olacağını düşünüyorsanız düşünebilirsiniz. Başka yerde iş bulabilirseniz eğer.
Kusura bakmayın, yeniyim sitede ya bilmiyorum nasıl cevap yazılır. Ondan biraz zor oluyor. Abim Ankara’da çalışıyor, istifa edip orada iş bulabilirim.

Back