- 15 Aralık 2008
- 4.118
- 18
ya sorma canım diş değilmiş meğer boğaz enfeksiyonuymus dediğin gibi iyi ki götürdük doktora.. antibiyotik kullandık gecti şimdi cok sükür :) senin resmi gördüm face de hocalarınla son gününün:)) koreceyi cözdün mü bakalım?gelince bana da biraz gösterirsin artık bişeyler:)) bu arada cevaplar çoğalmış ben unutmustum valla bu konuyu bizim acmadımızı tek biz yazısıncaşaşırdım birden:)) sen neler yapıyosun bu arada gördüm resimlerinizi pek güzelmişsiniz efendim bebişiniz de siz de :))
Ayy oyle mi? hemen ekliyorum mail adresimi ^^ Bu arada blogumu begenmene cok sevindim. Kendimce paylasimlar iste :)
merhaba siz Koreliylemi evlisiniz? Seoulde yasiyorsunuz sanirim. Orasida baya eglencelidir eminim 1 kere gelebildim.
Lotte worlde gitmistim esimle cok eglenceliydi. Calisiyor musunuz? benimde hayalim su koreceye hakim olup calisabilmek.
Evet canim. Koreliyle evliyim. Seoul gercekten cok renkli. Cok sik festivaller oluyor. Bugun latin american festivaline gittik. yemeklerini deniyeyim dedim. lezzetliydi ama midemi bozdu ^^ Ben lotte world de henuz gitmedim ama Everland de gittim. cok eglenceliydi. ben simdilik calismiyorum. evdeyim ve korece kursunun baslamasini bekliyorum. Siz nerede oturuyorsunuz? esiniz turk mu? ne zamandan beri korede yasiyorsunuz?
Bu arada tanistigimiza memnun oldum
[
eşim alışmış ya memnun hatta hayatından:) 10 gün fln oluyor gideli..yemekleri acılı genelde diyor.bu söylediğin yemekleri deneyeceğim mutlaka hatta simdiden eşime söylerim bi denesin o da :) okul seni oyalıyodur tabi zor olur evde olmak..eşim çok türk oldugunu söylüyor bu arada orada..senin arkadasın döndümü türkiye den? onunla olunca daha ii vakit gecer bari.. bizim ev henüz tutulmamıs eşim,eşleriyle gelmeyenler için tutulan evde kalıyor suan..şehir merkezine yakın bir yer olsun istiyorum diyor benim de çıkıp bişeyler yapabilmem için..acenta ayarlayacağı için evi bekliyoruz bakalım bikaç ev göstermişler ama begenmemiş eşim..
Anliyorum:)
BEnde bir iki kere hristiyanligi anlatan kadinlara denk geldim ama bildigim icin niyetlerini
cok ta pas vermedim acikcasi. Samimide gelmiyorlar zaten. Tongyeong kucuk biryer oldugu icin
cok etkinlik yapamiyorum maalesef gerci zamanimda yok kizim daha ufak ve oldukca vaktimi aliyor.
onu krese yollayincada ancak nefes aip, ders calisiyorum yemek yapiyorum derken geliyor zaten.
universite cok pahali evet ama benim baska secenegimde yoktu. kaynagimda yoktu.
.
Egitiminden cok memnun kaldim.birde altindanda baska seyler cikma ihtimali yok
Belediye nasil ogle saglik hizmeti veriyor anlamadim? esin koreli oldugu icin mi yoksa sadece kursuna katildigin icinmi? birde her belediye veriyormu acaba? bende sordurayim bakalim. hem pratik yapma imkanimda olur.
Kore yemeklerinde birkac cesitten baska yemedim acikcasi denedigim ve begenmedigim cok olmustur ama adlarini
bilmiyorum. herhalde insan zamanla alisiyor . havaalanindan ciktiktan sonra burnuma carpan o berbat kokuyu hissetmiyorum artik mesela.
Saglik hizmetini sadece korelilerle evli yabancilara sagliyorlarmis. ben de bilmiyordum. oraya kayit yaptirdiktan sonra ogrendim. sanirim kore hukumeti bu olanagi sagliyor. belediyenin kurslari maalesef hafta ici. ama saatleri degisken. simdi kizin korece konusabiliyormu? arkadaslariyla arasi nasil? sadece 1 cocugun mu var? benim henuz cocugum yok. bir kedimiz var onuda gorumcem sokakta bulmus. korenin en pahali kedilerinden biri. sahibini israrla aramamiza ragmen bulamadik. hala dada aramaktayiz ve bir yandan da asilari yapiliyor.
bugunlerde sicaklar basladi. ben bu sicaklarda cay ictikce esim ve esimin ailesi cok sasiriyor. 'bizler buzlu yemekler ve iceceklerle serinliyoruz. sen nasil sicak cay ve kahve icebiliyorsun' diyorlar ^^
:) harareti alir deseydin :) haha
benim bir kizim var 2,5 yasinda ama cok yaramaz . Ogretmeni bile zor cocuk diyor ben abartmiyorum yani.
ciglik atmayi cok seviyorum. Eger imkanim ve bahcem olsaydi kedi degil ama golden retriever cinsi kopek almak isterdim. Nasip belki ilerde olur. Kizimin korecesi "anne, baba ve yemiyorum" dan olusuyor simdilik.
Ama kreste neler diyor bilmiyorum. Arkadaslariyla surekli kavga ediyor, birbirlerine bagirip cagiriyorlar.
cocuklarin cogunluguda bu sekilde sanirim. Ogretmeni cok iyi biri. hatta bugun bana geldi.
Defneye bisiklet baktik internetten. hanim bisiklet istemeye basladida.
Ne kadarlik evlisin? Bildigim kadariyla koreliler cocugu cok seviyor . Sen mi dusunmuyorsun simdilik?
Kedinde hayirli olsun . Sahibini nasil bulacaksinizki? Seoul buyuk bir yer.
hem ilerde cikarsa bu sefer sen alismis olucaksin. umarim cikmaz:)
Ayyy canim yaaa ne sekerdir simdi o ^^ cocuk dedigin yaramaz olur. bisiklet her cocukta var tabiki ister :) internetten almak her zaman daha ucuz. iyi yapmissiniz. yakinda kizinda korece konusmaya baslar. koreli cocuklarin yaninda o da ogrenir.
Zaten simdi bile kedinin sahibi ciksa vermem. cunku asilarini falan hic yaptirmamis. cok kotu yetistirmis. biz (esim ve gorumcem) toplam 400 bin won para harcadik. (hastanesi,kan tahlilleri,banyosu,mamasi,asilari,parazit kremi,mamasi,evi,tuvaleti ve oyun tahtasi). esime de dedim cumurbaskani gelse yine vermem diye ^^ heheh saka saka
biz 1 yili doldurduk ama ben 9 aydir koredeyim. koreliler cocuklari cok sever ama esimin aileside benim ailemde hatta bizde erken diye dusunuyoruz. birde esimin is degistirme durumu var. onu bekliyoruz. hayirlisi olur insallah. seoul bana gore cokta buyuk biryer degil. ben daha once turkiyede buyuk sehirlerde ve kucuk sehirlerde yasadim biliyorum. seoul istanbulun bir semti kadar desem yalan olmaz. birde seoulde baska semte gidiyorum pek bir degisiklik yok. her magaza her semtte mevcut ^^
senkac yildir evlisin? nerelisiniz? turk yemek malzemelerini nasil temin edebiliyorsunuz?
Benim bildigim kadariyla Seoul buyuk bir sehir, heryerine gitmedim ama Gangnam ,camsil baya kalabalik ve buyuktu.
Ben dogma buyume Istanbulluyum ama aslen Selanik gocmeniyim. 4 yildir evliyim.
Turkiyeden gelirken kuru bakliyati , hamur isi malzemelerini getiriyorum. burdan da taze sebze alip birseyler
yapmaya calisiyorum iste.
Cok yeni evliymissiniz? Bizim cocuk plansiz oldu evliligimin 9. ayinda hamile kaldim. Ama bize kalsa beklerdik. Tabi simdi iyi oldu buyudu cikti aradan diyorum. buyudukce bakmasi daha kolay oluyor cunku.
Bu arada nasil tanistiniz? ( sakincasi yoksa tabi) Sen nerelisin?
Way be filmlerdeki gibi olmus :) 7 yaprakli yoncayi nasil bulmus ben en cok 4 u biliyorum. :)Evet seoul buyuk sehir ama cokta buyuk degil. Gannam ve camsili biliyorumoralar zenginlerin ve ogrencilerin eglence mekani diyebilirim. bende dogma buyume adiyamanliyim. annemler malatyali. annem tarafi bulgaristan(dedem tarafi) ve yugoslavya(anneannem tarafi) gocmeni.
Ben yemek olarak cesitli seyler uretmeye calisiyorum. kore mutfagi hosuma gidiyor. bugun gennip sarmasi (susam yapragi. koreliler o yapragi genellikle etle beraber tuketirler)yaptim. muhtesem oldu valla ^^ artik uzum yapragini aramak zorunda degilim. esim zaten pisirdigim her yemegi afiyetle yiyor.
bize gore cok daha yeni evliyiz. bir turk arkadasim daha var koreliyle evli 4 yildir hala cocuklari yok. istemiyorlar henuz. korede cocuk yapmak kolay degil cok para olmasi lazim.
biz turkiyede antalyada otelde tanistik. ben kuzenimle tatile gitmistik. esimde is icin gelmis. lobide gozume takildi. japon sandim. hemen gittim tanistim. cok utangacti. yuzume bile bakamiyordu. 3 yil konustuk. benim icin bir kac defa daha geldi turkiyeye sonrasinda benimle evlenmek istedigini soyledi. evlilik teklifini antalya sahilinde 7 yaprakli yonca vererek yapti, ben teklifi kabul edince yapragi dilek dileyip denize attik. ailem hic zorluk cikarmadan kabul ettiler ve dugun turkiyede yapildi.esimin anne ve babasida gelmisti dugune. ablalari ve akrabalarinin tamami calistigi icin gelemediler. zaten ben koreye geldikten sonra beni hep evlerinde agirladilar. kutlama yapmak icin bize geldiler. geldiklerinde de turkler gibi para ve hediye verdiler.
selanik gocmeni olman ne kadar ilginc. Ataturkun memleketi ^^ bu arada benim esim tam ataturk hayranidir, cok sever :)
Way be filmlerdeki gibi olmus :) 7 yaprakli yoncayi nasil bulmus ben en cok 4 u biliyorum. :)
Esin heryemegi yedigi icin sanslisin, bizimki cok seciyor gerci koreye geldi geleli kendini asti :)
Ben o susam yapraklari gordum galiba ama tadini pek tutmadim. BU kalbi yerken getiriyorlar dimi? ayni yaprak?
burda pazi yapragi gordum onunla bazen dolma yapiyorum . Ama evde istahsiz cok olunca yemek yapma istegide kalmiyor insanda.
Benim baba tarafindan dedemin babasi sanirim takas zamaninda gelmis Selanikten Turkiyeye. Bende cok mutluyum bu yuzden, Dedemin babasi ordami dogdu bilmiyorum ama orda yasamis olmalari bile bana gurur veriyor. Babannemde muhacir diyorlar tam bilmiyorum oda gocmen. Annemde sivasli koyulhisardan ama dogma buyume Istanbullu.
Korelilerin bazi adetleri bizimkine cok benziyor. zaten dil grubumuz bile ayni sondan eklemeli.
bazi sozcuklerde yakin. sen daha iclerindesin daha cok biliyorsundur.
Korece kursuna basldinmi bu arada. ne yaptin? ben bugun cinli bir arkadasimla bulusup merkezdeki derse gidicem.
azmis saati ama en azindan pratik yapma imkanim olur. evdede calisiyorum. bu arada eylulde olucak sinava katilmayi dusunuyormusun? ben ona hazirlaniyorum sinavin varligi tembellik etmemi engelliyor :))
hehehe yeşim yazdıklarını yeni okuma fırsatım oldu ve tesadüfün böylesi ben de doğma büyüme istanbulluyum ,selanik göçmeniyim, aynı yastayız ve 4 yıllık evliyim ben de:)) ama sen erken davranmısın bnm bebişim 6 aylık
buarada sanırım temmuz 15 gibi geleceğiz oraya senin türkiye işin ne oldu?
Evet haklisin korelilere korece bilmiyorum desen bile korece konusmaya devam ediyorlar. sana sinav yapmadan 1.sinifa atmislar. beni sinav yaptiklari halde 30 soruda 3 yanlisim oldu beni 1.sinifa attilar. ben internetten siparisle aldim kitaplari. biri seoul universitesinin calisma ve test kitabi ayrica 4 cd sini aldim. toplam 8 kitabim var(baska universitelerin ve kurslarin kitaplari) hergun duzenli calisamasamda ,calistiklarimin buyuk etkisi oluyor. yeni kurs gelecek ay baslayacakmis ona baslamayi dusunuyorum.