arkadaşlar selam. bilmiyorum bilginiz var mı yurtdışından kozmetik alımı yasaklandı. kore ve japonyadaki arkadaşlar bu konuda yardımcı olabilirler mi acab? çok mutlu olurum.
canım,eşim koreli ^_^ dolayısıyla eşimin memleketinde yaşıyorum.seoul dünyanın hiç bir yerinde bulamayacağın güzellikler var.gerçi korenin her bir karesi öyle...burada yaşamak biraz zor çünkü pahalı bir şehir.burada türk olduğum için çok gururluyum,türklere karşı büyük bir alaka var,koreliler bizden daha çok yardım sever ve arkadaş canlısı...kızları türk kızları kadar temiz ve düzenli olmasada geleneklerine bağlı kalmayı başabilmişler.türkiyeye dönebiliriz ancak eşim şimdiki işinden daha iyi koşullarda iş bulabilirse...bugün ki koşullarda çok zor gibi....tabiki seninle paylaşırım...merak ettiklerini sor cevaplarım..sevgiler...:1hug:
Anliyorum:)
BEnde bir iki kere hristiyanligi anlatan kadinlara denk geldim ama bildigim icin niyetlerini
cok ta pas vermedim acikcasi. Samimide gelmiyorlar zaten. Tongyeong kucuk biryer oldugu icin
cok etkinlik yapamiyorum maalesef gerci zamanimda yok kizim daha ufak ve oldukca vaktimi aliyor.
onu krese yollayincada ancak nefes aip, ders calisiyorum yemek yapiyorum derken geliyor zaten.
universite cok pahali evet ama benim baska secenegimde yoktu. kaynagimda yoktu.
.
Egitiminden cok memnun kaldim.birde altindanda baska seyler cikma ihtimali yok
Belediye nasil ogle saglik hizmeti veriyor anlamadim? esin koreli oldugu icin mi yoksa sadece kursuna katildigin icinmi? birde her belediye veriyormu acaba? bende sordurayim bakalim. hem pratik yapma imkanimda olur.
Kore yemeklerinde birkac cesitten baska yemedim acikcasi denedigim ve begenmedigim cok olmustur ama adlarini
bilmiyorum. herhalde insan zamanla alisiyor . havaalanindan ciktiktan sonra burnuma carpan o berbat kokuyu hissetmiyorum artik mesela.
önecelıkle emınımkı benden daha uzun sure kalanlar senı daha ıyı aydınlatıcaklardır.ben korenın kucuk bır semtındeyım ve seulude daha henuz gormedım(orası bambaska dıyorlar).Merhaba arkadaşlar ben Türkiye'deyim ama Korelilere koreye aşırı bir ilgim var.
Orada yaşam nasıl zorluk derecesi açısından falan?
Ucuz falan mı telefon alabiliyor musunuz böyle
Bir de tr. g.kore kaç saat ?
önecelıkle emınımkı benden daha uzun sure kalanlar senı daha ıyı aydınlatıcaklardır.ben korenın kucuk bır semtındeyım ve seulude daha henuz gormedım(orası bambaska dıyorlar).
tam 6 saat ılerı burası.ayrıca cok ama cok pahalı ben ucuz bısey rastladım.hatta en basıdı mangonun wep sıtesıne gırdıgınde tr 39 tl olan urun burda 49 w yanı 49 usd.gerısını den dusun tel turkıdekılerle aynı ve sadece ı phone sky lg ve samsung gordum ben.sokaklar sarımsak kokuyor ınsanlarda aynı lokantalar oldukca pıs yanı bızım kulturumuze uygun degıl dıyelım.ınsanlar cok saygılı(sessız demek daha dogru).kuru baklıyat sut urunlerı bulmak ımkansız gıbı.pazarlarda bızımkı gıbı degıl her koylununkendı tezgahı ve ne yetıstırrse getıryor.aynı koulu pazarı kasa kasa satan yok.ben ılk geldıgımde patatseın kılosu 6.5 usd ıdı sımdı 2 usd ındı ama hep sera oldugu ıcın cok pahalı,,.fıyatları sordugun ıcın turkıyeyle kıyaslıyorum.burda onlarıpek etkılemıyor cunku kazanclarıda ona gore.araba ucuz bırtek sanırım butun bayanlar nerdeyse kullanmayı bılıyor ve arabasu var.dedıgım gıb ben kucuk bı yerdeyım.aslında cok sakın ve samımı bı yer burası.ama su koku ve pıs olmaları bana cekılmez yapıyor burayı.bırde dıl bılsen belkı yasamak ıstersın ama ac ayı oynamaz unutma.egerkı ahtabot domuz etı yengez ve denızden cıkan herseyı yerım dersen gercekten yasayabılrısın.
merhabalar :) bende yaklaşık 2 ay sonra evlenip güney koreye Tongyeong a geleceğim kısmetse :) konu açılalı bayağı olmuş ama hala orada olan arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum gelirken neler getirmeli orada yaşam nasıl gibi ... bu arada benim nişanlımda geden de çalışıyor gemi inşaa mühendisi ve şu an orada ... yazılanların çoğunu okudum açıkçası içim rahatladı biraz oradaki türklerin varlığını, bir dayanışma içerisinde olduğunu bile bilmek güzel :)
canim hosgelin diyorum ozmn.oncelikle burda kuru bakliyat ve sut urunleri yok sut var ama.oyuzden valizini peynir ve kurubakliyat hatta baharatlara ayir.yufkada getirebilriisn burda donduruguya atarsin.cekirdek ve kuruyemiside unutma onlasrda yok.cay caydanlik caybardagi turk kahvesi be inca i cezveside yok.yogurtta yok ama
onu burda mayalaya bilirisn egerki ben burda olursam sana bi sekilde maya veririm eger getirenilisen eger getir derim.bunun disinda sormak istedigin varsa cevaplarim canim.esin hangi sirkette calisyor canim belki benim esimle tanisyordur
öncelikle tşk ederim verdiğin bilgiler için :) nişanlım - henüz eşim değil :) - geden de çalışıyor şu anda da orada.senin eşinde mi gemi inşaacı ? bu arada benim asıl merak ettiğim korede epilasyon olayı :S yani ağda gibi yöntemler ya da lazer epilasyon teknikleri var mı ?? ki varsa kore gibi bi yerde tr ye nazaran çok pahalıdır diye düşünüyorum ama bilgin varsa bu konuda paylaşırsan sevinirim :)
Benim esimin adi Dogan , belki tanisiyorlardir. Hangi sirketle gelicek. Esim Gedenle calisiyor.
Az da kalsan cokto kalsan mutkala peynir ve kuru bakliyat al. Eger getirmezsen baya zorlanirsin soyliyim
ben ilk geldigimde ya nasil olsa bulurz bir sekilde dedim. Ama oyle olmuyor.
belki sucukta bir skinti olabilir ama peynirde kuru bakliyatta yok(pirinc haric cok var burda) .
burda mamalar var, ama bir mama aldin mesela icinde 2-3 cesit sey yok belki 10 cesit sey var
Mesela peynir balik, portakal, sebze vs. yani tatlari cok kotu cocugun yiyecegini pek sanmiyorum
zaten vermekte istemiyor insan cok kotu kokuyor ya tadida berbat.
Alabildigin kadar mulipa al bence. Zeytin marketlerde var ama hem tadi kotu hemde gerksiz pahali.
ama beyaz peynir bulman zor seoule gitmen lazim. herseye cok pahali diyorum ama inanki abartmiyorum gelince sende goreceksin zaten.
kasar peyniri icinde rendelenmisler var burda onlarla idare edebilirsin belki ama Turkiyedekiler
daha guzel. mumkun mertebe kiyafet az al. kilo hakkini daha cok gidada kullanmani tavsiye ederim
Bende seviniyorum gelmene. Adin ne bu arada? Benim ki Yesim.
Aklina takilan birsey varsa sor lutfen.
Gorusmek uzere