KORE paylasim alani

merhaba herkese,
kızlar ben bu konuda özellikle tecrübe sahibi olanlardan bilgi akıl fikir almak istiyorum.

koreyi çok ama çok seviyorum zaten hayatım kore dizileri sinemalarıyla geçiyor.
koreceye de bu yüzden birazcık aşinayım artık hatta kore kültürüne yemeklerine herşeyine..

bu nedenle koreceyi deliler gibi öğrenmek istiyorum çok sevdiğim kore şarkılarını avaz avaz söylemek,
fırsat buldukça koreye gidip gezmek sevdiğim hayranlıkla izlediğim şeyleri birebir yaşamak istiyorum.

bununla beraber korece öğrenmeye dair bazı korkular var içimde. hem kendi alfabesini hem latince yazılışını hemde okunuşunu öğreneceğimi düşünmek ürkütüyor birde maddi anlamda bunun için harcayabileceğim çok fazla bir bütçeye de sahip değilim ama çok da istiyorum öğrenmeyi.
ne yapmalıyım en sağlıklı yol hangisi bu dili öğrenebilmek için? ortalama ne kadar sürede öğreniliyor bu dil ve kendi kendime öğrenme şansım olur mu çeşitli eğitim setleriyle falan?

arkadaşlar selam. bilmiyorum bilginiz var mı yurtdışından kozmetik alımı yasaklandı. kore ve japonyadaki arkadaşlar bu konuda yardımcı olabilirler mi acab? çok mutlu olurum.

arkadaşlar selam. bilmiyorum bilginiz var mı yurtdışından kozmetik alımı yasaklandı. kore ve japonyadaki arkadaşlar bu konuda yardımcı olabilirler mi acab? çok mutlu olurum.

Selam. Evet haberim var ama ben o konuya cozum getirmis biriyim. Gecen hafta bir arkadasima tam 7 kilo 800 gramlik kozmetik gonderdim. Hepsinide tam ve eksiksiz teslim aldi. Bu biraz inernetten alinan kozmetige dayali bir yasak oldugunu dusunuyorum ben. Bu arada yalniz ben degil koreden turkiyeye bir cok koreli kozmetik yolluyor arkadaslarina ve herkes tam teslim aliyor. Bu arada ben bu islerin ticaretini falan yapmiyorum. Korede boyle isle ugrasanda yok cunku kazanci olmayan birsey ve zaman kaybi. Baska bir konuda sorulariniz olursa cevaplaya bilirim.

merhaba;
Ben aşağı yukarı 20-25 tane kore dizisi izledim ve koreye de erkeklerine de çok ilgi duymaya başladım koreceyi istanbulda öğrenip 1 ay kadar da korede eğitim almak istiyorum korece üzerine. ve erkeklerini çok merak ediyorum kendi ülkelerinden olmayanlarla pek ilgilenmiyorlar diye duydum doğrumu acaba ?

korede yasayan herkese merhaba
iki aydır korece egtim alıyorum ve esimle birlikte mayıs ayında koreye tatile gitmek istiyoruz
uygun zamanda tur bulamadık
korede turk rehber arastırdık onuda bulamadık
acaba oraya gelsek bizi gezdirebilirmisiniz? yada boyle bi işi yapan tanıdıgınız varmı?
bedava olsa guzel olurdu :))) ama ucretinide oderiz nede olsa zamanınızı harcayıp bizimle ilgineneceksiniz
lutfenn acele cevap verin
tesekkurler...

seulde yasayanlar nerdesınız neden cevap vermıyorsunuz ((
offff eşim rehbersiz gitmem diyo haklı tabi ama bulamıyoruz...

merhaba forum acılalı uzun zaman olmus ama ben yınede sansımı deneyeyım dedım bende koredeyım gelelı 2 ay olmadı daha.siz hala tongyeongtamısınız?ınsanın gozu turk aramıyor degıl?nasıl alısabıldınızmı sız?

Merhaba arkadaşlar ben Türkiye'deyim ama Korelilere koreye aşırı bir ilgim var.
Orada yaşam nasıl zorluk derecesi açısından falan?
Ucuz falan mı telefon alabiliyor musunuz böyle
Bir de tr. g.kore kaç saat ?

Merhaba arkadaşlar ben Türkiye'deyim ama Korelilere koreye aşırı bir ilgim var.
Orada yaşam nasıl zorluk derecesi açısından falan?
Ucuz falan mı telefon alabiliyor musunuz böyle
Bir de tr. g.kore kaç saat ?
önecelıkle emınımkı benden daha uzun sure kalanlar senı daha ıyı aydınlatıcaklardır.ben korenın kucuk bır semtındeyım ve seulude daha henuz gormedım(orası bambaska dıyorlar).
tam 6 saat ılerı burası.ayrıca cok ama cok pahalı ben ucuz bısey rastladım.hatta en basıdı mangonun wep sıtesıne gırdıgınde tr 39 tl olan urun burda 49 w yanı 49 usd.gerısını den dusun tel turkıdekılerle aynı ve sadece ı phone sky lg ve samsung gordum ben.sokaklar sarımsak kokuyor ınsanlarda aynı lokantalar oldukca pıs yanı bızım kulturumuze uygun degıl dıyelım.ınsanlar cok saygılı(sessız demek daha dogru).kuru baklıyat sut urunlerı bulmak ımkansız gıbı.pazarlarda bızımkı gıbı degıl her koylununkendı tezgahı ve ne yetıstırrse getıryor.aynı koulu pazarı kasa kasa satan yok.ben ılk geldıgımde patatseın kılosu 6.5 usd ıdı sımdı 2 usd ındı ama hep sera oldugu ıcın cok pahalı,,.fıyatları sordugun ıcın turkıyeyle kıyaslıyorum.burda onlarıpek etkılemıyor cunku kazanclarıda ona gore.araba ucuz bırtek sanırım butun bayanlar nerdeyse kullanmayı bılıyor ve arabasu var.dedıgım gıb ben kucuk bı yerdeyım.aslında cok sakın ve samımı bı yer burası.ama su koku ve pıs olmaları bana cekılmez yapıyor burayı.bırde dıl bılsen belkı yasamak ıstersın ama ac ayı oynamaz unutma.egerkı ahtabot domuz etı yengez ve denızden cıkan herseyı yerım dersen gercekten yasayabılrısın.

Çok teşekkürler cevapladığın için abla..
Ben de orada yaşamak istiyorum aslında.
Televizyonda gezi kanalında koreye gitmişti kız ve tuz ve ekmek yok burada dedi...Gerçekten onlar için iyi bizim için çok vazgeçemediğimz bişey.
Teşekkürler..

merhabalar :) bende yaklaşık 2 ay sonra evlenip güney koreye Tongyeong a geleceğim kısmetse :) konu açılalı bayağı olmuş ama hala orada olan arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum gelirken neler getirmeli orada yaşam nasıl gibi ... bu arada benim nişanlımda geden de çalışıyor gemi inşaa mühendisi ve şu an orada ... yazılanların çoğunu okudum açıkçası içim rahatladı biraz oradaki türklerin varlığını, bir dayanışma içerisinde olduğunu bile bilmek güzel :)

canim hosgelin diyorum ozmn.oncelikle burda kuru bakliyat ve sut urunleri yok sut var ama.oyuzden valizini peynir ve kurubakliyat hatta baharatlara ayir.yufkada getirebilriisn burda donduruguya atarsin.cekirdek ve kuruyemiside unutma onlasrda yok.cay caydanlik caybardagi turk kahvesi be inca i cezveside yok.yogurtta yok ama
onu burda mayalaya bilirisn egerki ben burda olursam sana bi sekilde maya veririm eger getirenilisen eger getir derim.bunun disinda sormak istedigin varsa cevaplarim canim.esin hangi sirkette calisyor canim belki benim esimle tanisyordur

öncelikle tşk ederim verdiğin bilgiler için :) nişanlım - henüz eşim değil :) - geden de çalışıyor şu anda da orada.senin eşinde mi gemi inşaacı ? bu arada benim asıl merak ettiğim korede epilasyon olayı :S yani ağda gibi yöntemler ya da lazer epilasyon teknikleri var mı ?? ki varsa kore gibi bi yerde tr ye nazaran çok pahalıdır diye düşünüyorum ama bilgin varsa bu konuda paylaşırsan sevinirim :)

canım bu konuda bılgım yok ama burası turkıyeye gore pahalı bır ulke.sadece unlu mark fıyatları aynı.ama assagı degıl.sannırım epılasyonda oyledır.ayrıca burda bayanlar kas bıyık aldırmıyor.ve agda meselesıde aynı oyle salonlar yok.marketlerde veetın urunu var ama secenek yok.soguk agda bantları var sadece.ordan getırmenı tavsıye ederım.yazmısmıkydım hatırlamıyorum ama agrı kesıcı ve kullandıgın ılacların varsa onalrıda al gel derım.aynısını burda bulamazsın ve anlatmanda zor oluyor.mıde ıcın talcıt mesela getırmelısın sodayı seven ve tuketten bı mıllte olarak burda arıyorsun ama yok.talcıt ısını gorur.ılk geldıgınde lazım olabılır.

çok teşekkürler tekrar gerçekten çok gerekli bilgilerdi :) siz halen kore misiniz ?

merhaba :) forumda dolaşırken tesadüfen yazdıklarınızı okudum sanırım nişanlımla eşiniz aynı yerde çalışıyor geden de hatta birkaç gün önce ev taşımışsınız yanılmıyorsam.bende nasip olursa 2 ay sonra evlenip koreye geleceğim.korede yaşayanların deneyimlerini okumak için girdim foruma size de bir merhaba demek istedim :) açıkçası oradaki deneyimlerinizi ve tavsiyelerinizi dinlemeye gerçekten ihtiyacım var biraz endişe duyuyorum orada yaşamak konusunda :S paylaşırsanız sevinirim :) ismim esra bu arada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…