KORE paylasim alani

an nyeong ha se yo~~
eşiniz adına sevindim.korede iş bulabilmesi için öncelikle koreceyi ana dili gibi bilecek.2.si çalışma izni çıkaracak,3.sü oturma iznini çıkaracak...sonrasında sizi oraya alabilir....şunu unutmayınki,türkiyede daha kolay iş bulabilir.korede en az 3 dili ana dili gibi bilirse(korece,ingilizce,japonca) geçimini sağlayacak bir iş bulabilir.ev depozitoları 30bin dolardan başlıyor ev kirasıda aylık 800 ila 2bin dolar civarı.taze sebze ve meyve bulmanız zor ve pahalıdır. (başkent seoul için yazdım.başka şehirler az bir farkla daha ucuzdur)

ben birsey merak ediyorum koreli erkekler ailesine baglı tiplerdir. hani nasıl ikna ettiniz de kendinize ask ettiniz ve evlendiniz?
cok mrk ettim

canım benim adı üstünde "aşk" yani bunun bir yöntemi yok, ben şunu anlamadım "ben birsey merak ediyorum koreli erkekler ailesine baglı tiplerdir. hani nasıl ikna ettiniz de kendinize ask ettiniz ve evlendiniz?"
bunun anlamı ne?koreli erkekler ailesine bağlı diye aşık olamıyorlar mı demek istiyorsun? ailesiyle evli değiller ki onlar! bir koreli erkekle evlenmek için koreye gitmeye de gerek yok.ben eşimle antalyada tanıştım.bizimki arkadaşlıkla başlayan ve birbirini tanıdıkça aşık olan çifttik.bir kız arkadaşım var..o da internetten bulmuş..adamı sık boğaz edip duruyor.adam halbuki kızı sevmiyor.çünkü kızı ruh hastası olarak görüyor.kıza bunu söylememe rağmen aynı davranışlarına devam ediyor...adama para bile yolluyormuş,hergün defalarca arıyor ki uluslararası bir konuşma ne kadar tutar düşünün...sırf evlenebilmek için bunları yapıyor..kendini yaşlı ve evlilik yaşı geçti diye düşünüyor kız...maalesef türkiyede böyle düşünenler çok...
gerçek aşkı aramana gerek yok...o zaten seni bulur..türk veya yabancı fark etmez...hayırlısı olsun yeter bence ^^

hulyakevin sanırım msj sayınızn azlıgından ozel msj gonderemıyorsunuz
ben belırttıgım gıbı seneye koreye gtmeyı dusunuyorum bır ay kalıcam orda oyuzden pansıyon otel falan fıyatları hakkında bır bılgınız varmı acaba bır aylık seul tatılı bana ne kadara patlar bırde tek basıma gıdıcem herhangı bır turla falan degıl sızce rısklı bırsey mı bu ıllakı yanımda bır erkek bulunması lazımmı

evet özel mesajlara cevap yazamıyorum...Koreye yalnız gidebilirsin ama 1 ay kadar uzun bir süre sana bayağı pahalıya patlar ki seoul gibi en pahalı şehirde...daha önce korede hiç otelde kalmadım.alman bir arkadaşım 10larca otel değiştirmesine ramen hiç memnun kalmamıştı..en son geceliği 800 euro olan bir otelde 1 hafta kalmıştı...daha ucuzları var 50dolar geceliği ama 2 yıldızlı oteller daha lüx türkiyede...hayal kırıklığı yaşarsın turla gitmezsen...korede başkasının evinde kalmak veya kalmayı teklif etmekte çoook ayıp.koreye direkt uçan 2 uçak firması var biri türk hava yolları diğeri korean airlines.ikiside kalitelidir.uçak bileti fiyatı gideceğin tarihe göre değişiklik gösteriyor yaklaşık 1300 lira.bu arada otellerde domuz etiyle yapılmış yemekler var..kore sokaklarında da satılan yiyecekler domuz etinden yapılıyor.ramen gibi yiyecekler...herşeye rağmen güney kore çok güzel bir ülke...insanlarıda öyle..onlarla beraber karaokeye gitmeye,yemek yemeye,luna parka,namsan kulesine,sokak pazarlarına gitmeyi seviyorum..koreyi hissedebilmen için bir koreliyle gezmen lazım...ancak onların rehberliğinde koreyi tam olarak ve zevk alarak gezersin zemuszemus

peki ev kıralasam bır ıkı aylık oyle dosenmıs evler varmı bır ıkı aylık kıralabılınıyormu konforu falan onemlı degıl otele veya pansıyona zaten yatmak ıçn gıdıcem sadece yeterkı temız olsun tsskr ederım sorularıma cvp verdıgın ıcn

kiralık evler var ama depozitolar 30bin dolardan başlıyor.apart yurt gibi tek odalar var eşyalı buda sanırım aylık 700-800dolar gibi fiyatı var..geçen yıl bir türk arkadaşım dil kursuna yazıldı seoulde o böyle bir oda kiralamıştı 1 yıllık.ama senin dediğin gibi 1-2 aylık varmı bilmiyorum.birde tanıdık biri olursa koreli daha rahat bulursun...bende eşimde pek bilmeyiz..otelde kalmadık hiç (seoulde) biliyormusun seoulde bir kaç türk lokantası var...eğer kore yemeklerini yemek istemiyorsan türk lokantalarına gidebilirsin.biraz pahalı ama ne yediğini bilirsin..hem çalışanlarıda türk.kahraman maraş dondurmacısı bile var

evet o dondurmacıyı gordum ntv de kore programı yapmıslardı yemek problem olmaz bana yetrkı domuz etı yagı falan bulunmasın herseyı yerım
aslında uzun sure yasamak ıstıyorum ben korede ama beklentılerımı karsılamayabılırde ondan korkuyorum
su anda okuyorum unıde 3 senem var daha mezun olmaya mezun olunca cok rahat gıderım ama uc yıl beklemek zor gelıyor acaba ev alsam orda ev fıyatları ne kadar kı gercı suan okadar param yok ama bır fıkır olsun bıde sımdı esınle turkıyede yasama sansın olsa yanı hıç bır sekılde engelın olmasa koreyı mı tercıh edrdın yoksa turkıyeyımı

korede ev almak amerikada ev almaktan daha zor.alan dar insan çok olunca fiyatta öyle oluyor bizim oturduğumuz evin depozitosu 70bin dolar sadece depozito ...düşün bu evin satılık fiyatı sende 400bin dolardan aşağı olabilirmi? tabi birde senin seçtiğin eve de bağlı..ben üşümem ısıtma sistemi olmasada olur falan gibi eksiler yaparsan daha ucuza bulabilirsin....korede içinde kırmızı et olan bütün yemekler domuz etidir...bence sadece sebze ve deniz ürünleri yemeklerini tercih etmelisin domuz etinden uzak olmak istiyorsan..çünkü çorbaların içinde bile domuz eti veya suyu var.
benim için türkiye veya kore fark etmez..eşimin maddi durumu oldukça iyi türkiyeden yalı alabilecek kadar iyi..yaz tatillerinde 5 günlük türkiye turumuz oluyor..gerisi avrupada geçiyor.eğer seninde maddi durumun iyiyse ve koyu müslüman değilsen korede rahat yaşarsın...

seni dün tesadüfen yeppuda sitesinde gördüm 4 aylık bir süreci bir çırpıda okudum ve çok etkilendim ağlamaklı bile oldum diyebilrim özel mesaj göndeecektim ama şu an için böyylebir hakkım yokmuş sana ve eşine ömür boyu mutluluklar dilerim bende evli bir çocuk annesiyim uzakdoğuya gitmedim ama evlenirken aşk için sınır tanımadım.ayrıca kore dili,koreliler bende hep merak uyandırdı önce ingilizcemi geliştirmeyi ardandan korece ...belki yükseklisansımı orada yapabilirim ama kamuda öğrtmenim eşimde öyle kamuda ..
ciddi anlamda koreyi merak ediyoruz

BU ARADA umarım seni başka bir hülya ile karıştırmıyorumdur yeppuda sitesinde yazan flysari niki ile yazmıştı sanırım evleneli 1 ay bile olmadı ama sanki buradaki hülya bir kaç yıllık evli imiş ve korede yaşıyormuş gibi geldi bana kafam karıştı biraz benmi yanıldım acaba:uhm::uhm:

o siteyi bende görmüştüm.sadece isim benzerliği var.o bayan beni buldu,benden bilgiler aldı..bir kaç ay sonra koreye geliyor.eğitim hakkında bir bilgim yok maalesef.inşallah hakkınızda hayırlısı olur ^

Omo omo Korede yaşayan bir bayan varmış burada:1shok: Bende Koreyi merak edenlerdenim. Diziydi filmdi derken başladı bu ilgi artık önüne geçilemez bir hal aldı :kedi: Ben en çok Jeju Adasını merak ediyorum inşallah birgün gitmek nasip olur.Sizede Korede eşinizle mutlu bir yaşam dilerim:1hug:

korede yaşayan arkadaşalr bana bir konuda yardımcı olabilirleröi?
kardeim haftaya güney koreye gidiyor. elektronik eşyalar ucuzmu .fotoğraf makinası isteyeceğizde.nerden alışveriş yapsın?

korede yaşayan arkadaşalr bana bir konuda yardımcı olabilirleröi?
kardeim haftaya güney koreye gidiyor. elektronik eşyalar ucuzmu .fotoğraf makinası isteyeceğizde.nerden alışveriş yapsın?

Korede yaşamıyorum bilgim de yok ama dizilerde falan gördüğüm bir fotoğraf makinesi var bu çekiyorsun anında çıkıyor fotoğraf (şipşak mı deniyor ne işte kafamçokkarıştı) renkli renkli modelleri var Allahım nasıl hoşuma gidiyor:asigim: Niye yazdım bende bilmiyorum ama belki beğenirseniz alırsınızsempatiksalakcinni

- Caddeler oldukça geniş ve temizdir.
- Teknolojik anlamda oldukça ilerlemiş bir ülkedir.
- Eğitim anlamında üniversitelerinin çoğu dünyanın sayılı okul listelerindedir. Üniversitelerin kampüsleri de oldukça güzel ve ferahtır.
- Çok sıkı çalışırlar ve azimlidirler. (Üniversite sınavına geç kalan öğrenciyi motorsikletle yetiştirmek polisin görevidir).
- İnternet her yerde vardır ve gerçekten de çok hızlıdır.
- Seul'deki metro hattı oldukça gelişmiştir. İlk bakışta karışık gelebilir ama aslında anlaşılması ve ezberlenmesi oldukça kolaydır zamanla.
- Metro ve otobüse binerken de inerken de T-cardınızı kullanırsınız. Başta 900 won basar, inerken de mesafeye göre üstüne 100, 200 ya da 300 won daha alır. T-cardlar çeşitli şekillerde olabilir, standart, anahtarlığa takılı herhangi bir şekil, usbde ya da cep telefonunun içinde çip misali...
- İnternet ve elektronik buraya göre daha ucuz ve gelişmiştir.
- Hemen hemen her metro durağında (Seul) koruyucu camlar vardır. Bunun birinci amacı insanların raylara atlayarak yaşamlarına son vermesini önlemektir, ikinci sebebi ise başkalarını raylara iterek ölümlerine sebep olan saykoların önüne geçmektir.
- Boş durmak diye bir şey yoktur. Metrodaki insanlar ya kitap okurlar ya müzik dinlerler ya cep telefonlarıyla oyun oynarlar ya da eve yetişemedikleri için cep telefonundan dizilerini izleyebilirler (özellikle de kızlar).
- Her yerde CCTV kameraları vardır ve güvenlik oldukça yüksektir. Gece saat farketmeksizin sokakta dolaşmak hiçbir yerde olmadığı kadar tekindir.

- Tek başına yemek yemek, sinemaya gitmek vs çok ayıptır, özellikle erkekler çok ayıplanırlar bu konuda.
- Evlerdeki pencereler hep küçüktür, sebep intihar oranının yüksek olması.
- Kadınlar aynı işi yaptıkları halde erkeklerden az maaş alırlar.
- Doğum izni diye bir şey yoktur, bu yüzden kadınların çoğu doğum yapmaz. Bu sebepten en son nüfus artışı 0.38'lere kadar düşmüştür.
- Gençler Avrupa, ABD gibi yerlere eğitime gidip gelmeye başladıktan sonra bazı değerler de kaybedilmeey başlanmış. Metrolarda, yaşlı, sakat ve hamilelere özel bir yer vardır başka kimsenin oturmadığı, çünkü o malum gençler yer vermeyi pek tercih etmezler.
- Evlilikte erkeklerin kadınları aldatma oranı oldukça yüksek (tecrübeyle de sabittir).
- Koreli bayanların aşırı bakımlı ve güzel olması gerekliliği yanlış işlere yönlenme durumunu kolaylaştırabiliyor.
- Hakim ya da doktor gibi paralı biriyle evlenmek kızlar için en iyi üniversiteyi kazanmak kadar kıymetli bir olay.
- Görünüşe aşırı önem verildiği için insanları karakterlerinden ziyade görünüşleriyle değerlendirme eğilimi var.
- Diğer ülke insanları onlara göre hep sonra gelir, 2. sınıftır, ABD vatandaşları hariç, onlar tapılacak put gibidir Koreliler için.
- Seul'de hava da Han nehri de hiçbir zaman pırıl pırıl bir mavi olmaz, fabrikaların ve arabaların dumanları aşırı kirliliğe sebep olur.
- Kore yemeklerinin tadı oldukça farklıdır ve domuz eti oldukça yaygındır.
- Samimi olmak için araç burda beraber zaman geçirmenin aksine Kore'de beraber sarhoş olunacak bir içki masasıdır, ancak bu şekilde samimiyet sağlanabilir.
- Yolda yanlışlıkla birine çarparsanız özür dilemek için zahmet etmeyin, çünkü Koreliler böyle şeylerle ilgilenmez yollarına devam ederler direk.
- Yakın bir zamana kadar yabancı vatandaşların aksine Kore vatandaşları bebeklerinin cinsiyetini doğumdan önce öğrenemiyorlardı, çünkü kız bebeklerinin alınma oranı yüksekti. Değişen kanun artık herkesin bebeklerinin doğmadan cinsiyetini öğrenmesine izin veriyor.
- Hazır gıdaların % 90'ının üstünde açıklama dili sadece Korece'dir, bu yüzden içeriği anlamak oldukça zor olabilir.
- Toplu ulaşım araçlarında akşam 9-10'dan sonra yoğun bir içki kokusu duymanız muhtemeldir. Çünkü içki Koreliler için hayatın ayrılmaz bir parçasıdır.

Orda kısa bir süre içinde gördüklerim bunlar, umarım faydası olur.

arkadaslar paylaşımların üzerinden baya vakit gecmiş ama yine de yazayım güney korede yaşayanlar hala oradalar mı ?? bizim de eşimin işi dolayısıyla oraya gelme ihtimalimiz var .4 aylık bebeğimiz de var.orada yasam nasıl olur bizim için sizce??

Merhaba
Bende Korede yasiyorum. Turkiye tatillerini aradan cikarirsak 2 seneyi bulmustur.
Esimin is nedeniyle geldik geldigimde hamileydim ve buraya ayak uyduramayip geri dondum.
tekrar geldigimde kizim 6 aylikti. Bebkle buraya gelmek oldukca skici. ben gecen yili resmen bunalimda
gecirdim esimde yalniz kalmak istemedi tum gun evdeydim cunku kizim cok ufakti.
Turkte cok az burda bazisida calisiyor yada evi uzak surekli gorusemiyorsun,
Yani anlayacagin bebekle hic tavsiye etmem.
Havaalanindan inince acayip bir koku insanin burnuna carpiyor ama artik o kokuyu almiyorum
alstim yemeklerini yiyorum.
kizim buyudu 2.5 yasinda krese basladi bende Gyonsang universitesine Korece bolumune kayit
yaptirdim 2 aydir gidiyorum 1 ayim kaldi. ilk seviyeyi bitirmeye . hayat simdi daha iyi.
bana yakin oturan birde turk arkadasim var, fakat suan Turkiyede onunda gelmesine az kaldi
ben artik adapte oldum ama oyalanacak birseyler illaki olmali.
acikcasi calismayi bile dusunuyorum burda.
cunku evde hayat olmuyor patliyorsun.
Ben gecen yil farkli bir sehirde kaliyordum. depozito vermedik ve 1200-1500 $ arasi cok luks
3+1 ve 4+1 evde kaldim. 2 kere ev degilstirdik bu yilda tongyeong diye bir sehird kaliyorum burasi
daha pahali 2+1 ler nerdeyse 800 $ filan ustelik 5000$ kadar depozito veriyorsun.
emlakciyla konusursan sana tek odali evler bile bulabilir. ama korece bilmek yada bilen biriyle bu isleri yapmak lazim. yoksa cok zor.

Son düzenleme:

canım biz de eşimin işi dolayısıyla sanırım bu ay sonu geleceğiz hem de aynı sehire:)) esin ne iş yapıyor?? benim eşim gemi inşaatı mühendisi belki seninki de benzer bir iş yapıyordur??ve mesajını okuyunca aslında biraz içim sıkıldı cünkü bizim de 6 aylık bi bebğimiz var bebkle zor olur mu diyorsun orada yasamak?? ben hala karar veremiyorum esimi yalnız bırakmak istemiyorum gitmek istiyorum o acıdan ama bi yandan da cocukla zor olur diye cekiniyorum..kendimi kurtaracak kadar ingilizcem var aslında mesleğim de var mimarım ama orada calışma imkanım sanırım olmayacak 6 aylık bi bebekle ve korece bilmeyen bu halimle:))ama aynı sehirde olduguna cok sevindim açıkçası

gercekten iyi denk geldik. Benim de esim gemi insaa muhendisi. Buraya gelince zor olabilir o bir gercek
herhangi birseyler yapamadigin icin. Ama Turkiyede kalirsanda yine zor olur kocani ozlersin.
is bulman konusunda birsey diyemeyecegim, koreceyi bilmen lazim sanirim, belki bebegi buyutene kadar korece ogrenebilirsin. Gramer yapisi bizimkine cok benziyor. sondan eklemeli bir dil
alfabeside Japonca yada cince gibi degil daha kolay.
Ben juklim diye bir yerindeyim tongyeongun, Acaba hangi tersane sizinki?
bana da arkadas olursun. cok iyi olur inan, cok sevindim.
ev sahiplerine dikkat edin bende tavsiye, sirket mi karsilicak bilmiyorum ama (umarim oyledir)
eger bizim gibi kendiniz tutacaksaniz, iyice arastirin. 2+1 ler uygun oluyor
sitelerde var ama onlar oldukca pahali. birde 5000$ gibi bir depozit verip 600 000-700 000 won gibi bir miktara oturabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…