KORE paylasim alani

yeşim merhaba bi süredir pek giremedim buralara konusamadık bizim geliş tarihimiz belli oldu 16 temmuzda geliyoruz kısmetse :)

valla evimiz kent merkezine yakın biyerdeymiş ama merkez nedir nerededir konusunda bilgim yok:)) öğrenince sana hbr veririm sen evin nerede?

Benim evim cuklimde progio sitelerine yakin,
eger seninki merkezdeyse tongyeong merkezidir kanimca. Ama zaten burdan orasi en fazla 10 dk alir,
Hayirli olsun tekrar.

Oh sonunda buldum Kore paylaşım alanını Evet Hülya o alttan ısıtma sistemi süper Japonlarda da var aynı durum. Evler konforlu mu peki? Bir de Kore Japonya gibi yerlerde ev mobilyaları hep tasarım eşyası oluyor yani kullanışlı orijinal ürünler. Türkiye'de ki mobilya ayağı İKEA. Şimdi Ankara'yada açıldı daha gidemedim ama bir an önce gideceğim. Meyve sebze ne kadar pahalıymış ya. Biz buradan sana göndersek daha ucuza gelmez mi? Doğru ya Kimbap yosuna sarılıyordu unutmuşum. Yosunu çok fazla şeylerde kullanıyorlar. Chopstick kullanmak zor mu ben alışamadım. Gerçi Koreliler chopstickde de kendini açmış kullanımı kolay tutma yeri olan yemek çubukları yapmış.
Çok fazla Türk yaşıyor mu Kore'de? Yani Türk marketleri falan var mı?
Vallahi Allah kolaylık versin dediğin gibi oranın yaz yağmurları meşhur zaten. Ve saatlerce sürebiliyor sanırım. Çamaşırları kurutmak için klima olayı güzel olmuş diğer Koreliler ne yapıyor ki acaba bu gibi durumlarda. çamaşır makinası ve çamaşır kurutucusunu beraber mi alıyorlar acaba?

Buradaki mobilyalar o kadar sade ve basit modelleri varki sok olursun birde o sade mobilyalara dunyanin parasini istiyorlar. Bir yemek masasi alalim dedik basit bir modele 700 dolar dediler. Inanamadim. Neyse aldik. 1 ay sonra sabahin erken saatinde bir ses duyduk bomba patlamasi gibi. Hemen yataktan firladik. Kisa bir aramanin ardindan sesin masadan geldigini masanin ikiye ayrildigini gordugumuzde anladik. Yenisi ile degistirdik. Onda da ayni sorun oldu. Ben dayanamadim ve iade ettim. O sinirle gittim 2.el magazasina. Mukemmel bir antika masa aldim. Hakikaten orjinal birsey ve sadece 100 dolar(sandalyeleri ile beraber).
Turkiye'den buraya gelen yiyecek 3 haftada bozulur Hem daha pahaliya gelir. Chopstick kullanmak bana gore zor degil ama 1 saat gibi uzun yemeklerde ellerim yoruluyor. Senin dedigin parmaga gecirilen chopstick cocuklar icin. Kucucuk birsey :)
Cok fazla Turk yok aslinda. Hem Seoul'deki Turkler biraz mesafeli. Acikcasi ben bir kac Turk'ten darbe yedim. Esim Turklerden nefret ediyor Onlarin yuzunden oldu. Hatta bu aksam bile bu konuda cok konustuk. Defalarca soyledim 'Turkiye'deki Turkler cok farkli. Herkes seni cok sevecek.' diye soylesemde, aklina koymus 'Turkler yuzume gulup arkamdan is cevirecek' diye. Bir an once Turkiye'ye gidip arkadas edinmesi lazim. (aslinda ona hak veriyorum. Ben bile burada cok hayal kirikligi yasadim.)
Burada Turk marketi yok ama 'foreign market' var. Icinde bir cok ulkenden ve Turkiye'den gelen urunler de var. Ama beyaz peynir bulmak zor. Koreliler nasil kurutuyorlar camasirlarini inan hic bilmiyorum ama sanirim ayni yolla kurutuyorlar.

NOT: Az once yazdiklarim benim Seoul'de karsilastigim 3-4 Turk icin yazilmis yazidir. Lutfen kimse ustune almasin. Sonucta 5 parmagin 5'si bir degil. Biz sadece sansizligimizdan kotu kisilere denk geldik. Lutfen yanlis anlamayiniz. Sonucta burada iyi ve kotu anilarimizi paylasiyoruz.

Üzüldüm eşin ve senin yaşadıklarına ama hak vermedim de değil hani. Var maalesef öyle insanlar. Mobilyanın orada bu kadar pahalı olduğunu bilmiyordum şaşırdım belki ağaç orman kaynakları azdır. İş olanakları nasıl mesela ben psikologum gelsem iş bulabilir miyim ya da nişanlım hukuk okuyor yani avukatlık yapabiliyor mu orada? Yani açıkçası Türkiye'de okuduğun bir alanın yurtdışında mesleki bir değeri var mı bilemiyorum.

Blogun da çok hoş olmuş bu arada ama yemeklerin isimlerini göremedim. Ya eğer imkanın varsa Kore ile ilgili çektiğin fotoğrafları da koyar mısın bloguna. Bir de vaktin nasıl geçiyor orada neler yapıyorsun? Şu meşhur jeju adasına gittin mi? Bir de meşhur bir nehri vardı neydi adı Han Nehri bir de eski en yüksek binası 63. bina gördün mü oraları?

Yemekleri ve fotograflari acele ile ekledigim icin isimlerini yazmaya firsatim olmuyor. Aslinda beni takip edenler Kore hayranlari olduklari icin onlar arastirip isimlerini rahatlikla buluyorlar. Ben bile yaptigim bir cok yemegin ismini unuturken onlar nasil akillarinda tutuyor hayret dogrusu. Burada bir turk arkadasimin meslegi Avukatlik. Malesef calismiyor. Cunku burada dil cok onemli. Koreceyi ana dili gibi bilmesi lazim Avukatlik yapmak icin. Benim meslegim de elektrik. Ben de calisamiyorum. Cunku ben de ana dilim gibi bilmiyorum. Bazi turkler var 'ben ingilizim' deyip ingilizce dersleri veriyor. Ben oyle yalan soyleyerek is bulmak istemiyorum. Sonucta yalanla dolanla isim olmaz. Dolayisiyla esim tek basina ev gecindirmek zorunda. Ben Korece kursuna gidiyorum. bizim eve yakin olan bu kurs bedava. Hemde sosyal etkinlikleri cok. Kore ile ilgili fotograflari, annemler Kore'ye geldiklerinde gezmistik. O zamanin fotograflari var. Her gordugum ilginc seyleri de cep telefonumla cekiyorum. Vaktim oldukca ekleyecegim. Blogtaki yazilar cok karisik bir duzene sokmak lazim ama inan onu yapacak vaktim yok.
Jeju adasina ve 63.binaya gidemedim. Cunku esimin Ailesi 'jeju adasi bugunlerde hic iyi degil. japonyadan kimyasal atiklar geliyor' diye gitmeme izin vermiyorlar.63.bina icinde'bildigin bina gidipte kendini bosuna yorma' dedikleri icin gidemedim ama en kisa zamanda gidecegim. Birgunde gwanju sehrine gitmek istiyorum. Han nehrine dogum gunumu kutlamak icin esim feribotta bindirmisti beni. Cok soguktu hava. Feribot sicakti. ben oraya giderken evde kek ve zeytinyazgli sarma goturmustum. Beraber sihirbaz gosterisini izleyerek han nehrini gezmistik. Bana gore Istanbul Bogazi daha muhtesem ve eglenceli.

Memleket başka diyorsun eminim İstanbul Boğazı gibi olamaz. Eğlenceli bir yaşamın var anlaşılan. Türkiye'ye dönme durumları var mı?

Memleket başka diyorsun eminim İstanbul Boğazı gibi olamaz. Eğlenceli bir yaşamın var anlaşılan. Türkiye'ye dönme durumları var mı?

Turkiye'ye donmek biraz esimin isine bagli. Acikcasi ben Kore'de yasamayi ama her yil Turkiye'yi ziyaret etmeyi istiyorum. Ozellikle yaz mevsiminde ^^

karaoke barlara gittiniz peki? Bir de soju içtin mi Koreliler yani uzak doğulular çabuk sarhoş olur diyorlar doğru mudur?

karaoke barlara gittiniz peki? Bir de soju içtin mi Koreliler yani uzak doğulular çabuk sarhoş olur diyorlar doğru mudur?

Karaoke bara gitmedim ama atari salonlarinda kucuk kabinler var. 1 sarki 50 kurus. Esimle her atari salonuna gidisimizde sarki da soyluyoruz. Ben Kore'deki atari salonlarini cok seviyorum. Hem ucuz hem eglenceli. Geneli erkek olmasina ragmen ve benimde yabanci olmama ragmen donup donup bakmiyorlar. Hic rahatsizlik vermiyorlar. Koreliler cabuk sarhos olmaz hatta Turklere gore saglam icerler ama sarhos oluncaya kadar icerler. sarhos oluncada kusarlar. Bizim evin yakinlarinda aksam 10 gibi disari ciktikmi her kose basinda ya kusan birini gorursun yada kusmuk gorursun. Kizlari bile metrolarin icinde sallana sallana ve kusa kusa yururler. Cogu sarhos koreli kustuktan sonra yere yatar uyur. O zaman kimse dokunmaz onlara. Hele hirsizlik hic olmaz. Adam sabah uyanir cuzdani falan yerindedir. Isin ilginc yani bu millet sarhoslari kinamiyor. Araba yerine hemen taksi tutuyorlar. Takside kussa bile taksici temizliyor. Hatta polisler sarhoslari evlerine kadar goturuyor ve hic sinirlenmiyor. Sarhoslar kizlara falan laf atmiyor. Sarhoslar baskasina (genellikle) zarar vermiyor. (eger bir seye sinirlenip ictiyse sadece bagirip kufur ediyor)
Soju ictim. Tadi votka gibi. Eger birayla karistirip icersen daha kolay sarhos olursun. Bazi koreliler birayla karistiriyor. Bizim raki kadar agir kokmuyor. Hatta kokusu yok diyebilirim. Raki gibi tadi da garip degil. Buranin pirinc sarabi (makolli) var. alkol orani cok dusuk. Kaseyle iciyorlar. Tadi eksimsi gibi. Ama raki gore daha icilesi bir icecek. Bazen alip azar azar iciyorum. Kucuk kahve fincani kadar. Buranin biralari cok hafif. 2-3 tane icsen bile cakir keyif olmuyorsun. (tabi ictigin biraya gore degisir. alman ve japon biralarindan bahsetmiyorum.Kore tadina gore uretilen kore birasindan bahsediyorum)
Burada kola sirketleri bir cok lezzette kola satiyor. Vesneli kola, kavunlu kola, uzumlu kola gibi. Bu ulkeye geldikten sonra domatesin sebze degil meyve oldugunu ve dometes suyunun meyve suyu oldugunu ogrendim. Biz aloe-vera'nin sadece kozmetikte kullanildigini bilirdik(kendi memleketimde oyle bilirler) Korede meyvesuyu ve salatasi yeniliyor. Aloe-vera'nin meyve suyu gercekten lezzetli ^^
Su jung gwa diye bir icecekleri var. Bizim salep'ten tek farki icinde sut olmayisi. Tat tamamen ayni. Sikhye diye pirinc serbetleri var (ki onlara gore bu icecegi hazirlamak cok zor ve sadece acummalar 'teyze' yapar. 2 Gun once ben yaptim. O zaman ben de bir acummayim ^^ hakikaten cok lezzetli bir icecek. Gul serbetini animsatan tadi var. Bugun Gakduri yani turp tursusu yaptim. Kursa yetisebilmek icin aceleyle tarifi okurken (biraz da uykuluydum) yanlis okumusum.4 buyuk kasik pul biber yerine ben 1 buyuk kupa bardagi pul biber koydum. 1 kasik zencefil ezmesi demis ben 1 buyuk zencefili ezdim ve ekledim. 1 kasik karides sosu yazmis ben 4 kasik koydum. Allahim ne yapacagim. Kursa da gidemedim Allah'tan sadece 1 turptan yaptin sirf denemek icin yani cok fazla degil ama sanirim onu sadece ben yiyip bitirecegim (az once tadina bakti bana gore cok aci degildi. azicik tuzlu olmus ama tursu dedigin tuzlu olur. Hem zencefil cok saglikli bir yiyecek. Karideste oyle.) Arkadas ben Koreli degilim ki! Birinin gelip bana gostermesi yada Benim, baskasini kimchi kurarken gormem lazim... Neyse artik olacagi varmis olmus. Sirada lahana kimchisi var bunu kesin esimle yapmam lazim. Deneye deneye mukemmel tadi bir gun yakalayacagim. (merak etmeyin tadi igrencte olsa ben cope atmam. Zorlaya zorlaya yerim artik )

Atari salonlarında şu müzik çalarken ayaklarının yerlerini değiştirdiğin şey var ya yani ne olduğunu bilmiyorum ben Ankara'da denk gelmedim öyle bir şeye o da zevkli gibi duruyor. Bir de ucuzmuş gerçekten orada atari salonları.
Bilmediğim çok şey varmış ya o kadar fazla içecekleri olduğunu ben bilmiyordum. Geldiğimde bir tura katılıp gelirim büyük ihtimalle kesin deneyeceğim ve alacağım. Alkol kullanmam ama merak ettim. filmlerde dizilerde içip hemen kafayı buluyorlar gerçi o soju şişeleri çok büyük değil. Bir de şu çadırlı yemek yenen baraka tarzı yerleri var. Acayip sıcak bir ortam gibi geliyor
Vay sarhoşken bile akılları başlarında demek ki onların. İnsanlar gerçekten medeni yani Uzak doğu insanını o yüzden seviyorum ya Japonlarda öyle. Saygılılılar yani.

Ehuheheh bayağı bir tarifi karıştırmışsın sabah sabah olur o kadar üzülme( Bloguna koy da görelim Tadamasak da bakabiliriz Yavaş yavaş olacak artık sen yap bende yapacağım o turp Japon turpu değil mi Allah'tan satılıyor onlar.

Bir de marul dolması var biliyor musun sen onu? Yani onlar marul mu diyor bilmiyorum da marula benziyor.
Bir de Koreli kızlar o kadar güzel değil dedin ya peki erkekleri nasıl onlarda mı göründüğü gibi değil. Eniştem Kore dili edebiyatı okudu o Koreli erkekler kötü kokuyor demişti. İsimleri de çok karışık Korelilerin ben sanatçıların adlarını hiç aklımda tutamıyorum.

Valla enisten yanlis birine denk geldi herhalde. Koreliler kokmuyor. Ben Trukiyede tiksinirdim insanlardan. Les gibi ter kokuyorlar. Ama Koreliler (geneli) banyo ile basliyorlar gune. Benim esim bir sabah birde uyumadan once dus alir. Dislerini cok fircalayan ve dise acayip onem veren bir millet(yine genel konusuyorum). Ama cok daginik bir millet. Evlerine git cok daginiktir. bakalim artik foto cekemedim ama en son halini eklerim ^^

olsun canim ya gec olsun guc olmasin, bende bekliyordum bugun yarin seni :)
umarim rahat birsekilde gelirsin canim.
Dusunmen yeter ya cok incesin. suan idare ediyorum. benimde turkiyeye gidisim eylulde filan olucak galiba.
yani benim surus sinavim yandi. tekrar girmem gerekecek. burdada eylulde dil sinavina giricem belki ondan sonra giderim. bebekler ufakken rahatta gidip gelmek 2 yasindan sonra insan kaldiramiyor
hakikaten biletler almis basini gitmis ya. sanirim eylule kadar zor sabredicem ama yapacak birsey de yok.

mobilya konusunda biz interneti tercih ettik hem daha ekonomik hemde daha guzel oluyorlar
yani ev dekorosyonu icinde super seyler gordum.
esimde bastan guvenmemisti ama mobilyacidaki kanepeler cok pahali olunca denemeye karar verdi.
150 000 yada 200 000 wona (tam hatirlamiyorum )kanepeyi aldik hem cok guzel hemde dayanikli bir sorun yasamadim

bu arada burdaki Turkler konusunda seninle maalesef ayni fikireyim.
yani ben dusunurdumki burda zaten bir avuc insaniz hani insan birbirine destek olur, yakin olur
ama ne biliyim cok ta goremedim o samimiyeti. biliyomusun Azeri bir arkadasim var baska bir sehirde
oturan birde cinli bir arkadasim en cok onlarla gorusuyorum desem yalan olmaz yani.
Ama resim kursuna baslamayi dusunuyorum ordada tanisim birkac koreliyle hem pratik yapmis olurum super korecemle :)

Belki de kötü kokanına denk geldi bilemeyeceğim artık orasını. Az önce bloguna baktım kimchi hiç de fena durmuyor lezzetli görünüyordu vallahi. ama bir alttakini çözemedim. Ramen mi o neli ramen ya da? Bir de haşlanmış yumurtyı ne kadar çok kullanıyorlar japonlarında bir yemeği var adını unuttum içine yumurtayı kırıp karıştırıyorlar. Yemek pişmiş ama yumurta çiğ heralde yemeğin sıcağıyla pişiyor. Ben yumurtayı çok sevmediğimden midem bulanıyor.

yeşim biz geldik tongyeong dayız.müsait oldugunda görüşmek isteriz.:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…