KORE paylasim alani

Bu arada buraya gelirken bazi seylerin olmadigini duymussundur belki
Kuru bakliyat peynir zeytin sucuk findik ezmesi gibi seyleri bulamazsin bulsanda coook pahalidir ve heryerde yoktur olduda denk gelsen tadi guzel olmuyor.
yani getirmen iyi olur.
Tavsiyem bir bavulunu bunlara ayir. ozellikle kuru bakliyat eger ev salcan filan varsa onu da getirebilirsin burdaki salcalarin tadi guzel olmuyor.
bebegin ek geciste bebek mamasi filan yiyorsa burda turkiyedeki gibi bulamazsin.
ben cok zorlanmistim. burda genelde anneler kendi yapiyor ama gecenin yarisida
mamalar kurtaci olmuyor degil , birkac paket getirebilirsin.

bizim kirayı şirket karsılayacakmış canım sanırım cok sevindim ben de ya valla hem de eslerimiz de aynı meslekten belki de tanısıyolardır:) ben de eşimi bırakmak istemiyorum zaten o da bırakmak istemiyor burada siz de gelin diyor hem bebiş de olduğu için babasından ayrı bırakmak da istemiyorum sanırım geleceğiz biz de..eşim haziran başı gelecek oraya biz de herhalde 1ay içinde geliriz ev fln ayarlanacak işte bizi almadan önce..tersanenin adı galiba sundong mu öle bişey tamamen sallamış da olabirim ama sundong okunuyo nasıl yazıldını unuttum:)) gelirsek simdiden arkadas edinmiş oldum desene cok sevindim ya senin de bebişin varmış hem de..

aslında kendi alışma sürecimden cok korktuğum sey oğlumun alışması sanırım..mama kullanıyoruz biz nasıl yapıcaz hiç mi bulamayız öle marketlerde falan??türkiyeden getirmenin de sınırı varmıdır acaba bu tarz peynir vs gibi seylerin?? sonra bizim bavul olduğu gibi geri gitmesin :)

Benim esimin adi Dogan , belki tanisiyorlardir. Hangi sirketle gelicek. Esim Gedenle calisiyor.
Az da kalsan cokto kalsan mutkala peynir ve kuru bakliyat al. Eger getirmezsen baya zorlanirsin soyliyim
ben ilk geldigimde ya nasil olsa bulurz bir sekilde dedim. Ama oyle olmuyor.
belki sucukta bir skinti olabilir ama peynirde kuru bakliyatta yok(pirinc haric cok var burda) .
burda mamalar var, ama bir mama aldin mesela icinde 2-3 cesit sey yok belki 10 cesit sey var
Mesela peynir balik, portakal, sebze vs. yani tatlari cok kotu cocugun yiyecegini pek sanmiyorum
zaten vermekte istemiyor insan cok kotu kokuyor ya tadida berbat.
Alabildigin kadar mulipa al bence. Zeytin marketlerde var ama hem tadi kotu hemde gerksiz pahali.
ama beyaz peynir bulman zor seoule gitmen lazim. herseye cok pahali diyorum ama inanki abartmiyorum gelince sende goreceksin zaten.
kasar peyniri icinde rendelenmisler var burda onlarla idare edebilirsin belki ama Turkiyedekiler
daha guzel. mumkun mertebe kiyafet az al. kilo hakkini daha cok gidada kullanmani tavsiye ederim
Bende seviniyorum gelmene. Adin ne bu arada? Benim ki Yesim.
Aklina takilan birsey varsa sor lutfen.
Gorusmek uzere

benim eşimin adı da erdem.belki tanısıyorlardır aksam sorarım yıldız mezunuyuz biz belki eşin de oradansa ben bile tanıyorumdur sima olarak cünkü abim de gemi inşaatcı benim baya hasır nesir oldum yani okuldayken :) benim adım da aslı gercekten cok memnun oldum seni bulduğuma:) oğlum yeni yeni sebze corbalarına kahvaltılara vs başladı yoğurt fln..bu arada orada yoğurt gibi bişey varmıdır acaba?? bi kez alsak gerisini makinede yaparız bebişim yoğurda bayılıyor da:) anladığım kadarıyla yiyecekler sıkıntılı biraz ben de zorlanacağım cünkü cok alengirli tatlara acık değilim malesef orada hayat nasıl peki nasıl bir yer büyük mü küçük mü? insanları nasıl ingilizceye acıklar mı? tv yi nasıl cözdünüz uydu fln vardır herhalde türkiyedeki kanalları alıyordur?yoksa sadece ingilizce yayın izlemek istemiyorum zira ingilizceyi cok sevdiğimi söyleyemem:))ay biraz cok sordum galiba bi de bi soru daha günlerin nasıl geciyor?? ben gelirsem arkadaslık ederiz herhalde ama şimdilik neler yapıyosun??buarada eşim 12sinde geliyor oraya..

ya cok sordum ama bişey daha sorayım mı?? sebzeler nasıl orada bizim tanıdıgımız bildiğimiz seyler mi yoksa farklı seyler mi var?? eger tanıdığımız seyler varsa onlarla idare edeceğiz artık napalım..allahtan severim

Kesinlikle rahasiz olma, istedigin kadar sor . Bende bugun varmi atladigim birsey diye dusunuyordum
malum buraya gelince ha deyince geri gidemiyorsun.
Bebgin ufak oldugu icin, demir ve d vitamini damlasi kullanyordur
hic acilmamis bir paket getirisen iyi olur burda sorun yasamazsin,
acik getirisen dokulebilir o demir ilacida hic cikmiyor zaten. Ayrica bebeginin 4-5 ay sonra disleri
cikmaya baslaycak calgel diye bir krem var. onuda getirmeyi ihmal etme burda ben bulamamistim.
eger gazliysa ki muhtemelen gazlidir gaz ilaclarinida muhakkak al , birde ben cok gazi olup durduramayinca yarim paranax fitil atiyordum. Yinede doktoruna sorarsin ama bunlari getirirsen inanki
senin icin cok iyi olur. burda pazar gunu doktor yok , olanda brans doktoru degil ve geneldede
o zamanlarda hasta olur bebekler. en azindan sen gecici onlem almis olursun.
Bizim gibi burda yogurt yok. sade var ama su kucuk olanlardan benim kizim cok severek
yiyor ama bize yetmedigi icin ben kandim yapiyorum . yogurtmakinasi aldim ben ama onunla beceremeyip diger evde biraktim makinayi. Makinasiz yapiyorum. Aksamdan koyuyorum sabah hazir
oluyor.
kisacasi yogurt problemi yasamazsin.
ama eger istersen bir ekmek yapma makinasi getirebilirsin burda yok sanirim bende niyetlendim
ama bir turlu firsat bulamadim. burda ekmek var ama tost ekmegi gibi su bagetlerden de var ama
herzaman cikmiyor markette.
Benim esim itu mezunu ama yine belki tuzldan filan taniyordur. cunku 3 sene kadar once tuzlada
calisiyordu.
Ingilizce burda acikcasi cok ta ise yaramiyor yani cok cok az biliyorlar en azindan tongyeonda
boyle. BEnde o sebeple gitmeye basladim dil okuluna. simdi cat pat anlatiyorum birsyeler tabi daha
cok yeniyim. istersen bir el kitabi al gelirken yanina.
pratik konusmayla ilgili vardi sanirim yarginin. hic yktan iyidir.
tv ye gelince burda uydu alanina dirmadigi icin tv yayini maalesef yok. internetten bir gun sonra
izliyorum ben dizilerimi. cunku zaten 6 saat fark var.
tv yayini olsa bile gece programlari denk gelir.
sebzeler bizimkine benziyor elbette lezzet eyni degil ama idare ediyoruz.
ben gelirken susamdir coretotudur o tur seylerde alip getiriyorum. burda sebzeler
cogunlukla taneyle filan satiliyor ama pazara gidersin biraz daha uyguna alabiliyorsun
tabi benim suan boyle bir imkanim olmadigi icin E marta gidip geliyorum.
Bu arada suanki evimin yerini seviyorum karsimda buyuk bir hastene cok yakinimda E mart var
ayrica terminalde yurume mesafesi 6-7 dk filan.
bunlarda zaten en onemlisi
aklina baska birsey gelirse sor lutfen. bende geldikce yazarim.
gorusmek uzere bu arada benim kizimin adida Asli Defne :)

Son düzenleme:
hehe adaşımı bile buldum yahu allahın tongyeong unda:)bu arada cok teşekkür ederim baya bi aydınlatmışsın:) ingilizce bilmemeleri kötüymüş cidden sanırım tarzanca anlaşmak gerekecek dil konusunda zorlanacağız sanırım..benim oğlumun gaz problemi pek olmadı cok sükür ama temel ilaçlarını getirmeyi düşünüyorum ben de ates düşürücü fln gibi.tv fln da yokmuş vakit nasıl gecer merak ediyorum doğrusu ya arkadas da olmazsa cok zor olur..kıyafet olayı nasıl peki ucuz mu yada bedenleri bizimle uyumlu mu?ufak tipler bildiğim kadarıyla:)biz tayland a gittiğimizde onların large bedenlerine anca sıgabilmiştim ben:))tongyeong nasıl bir yer peki? yani gezilecek bi yerler varmı ne bileyim şöyle gideyim bebeğimle bi kafede oturayım fln diyebileceğin bir ortamı var mı yoksa ufak bir belde şeklinde mi?bunun dısında aklıma gelen türk var mı hiç??:))yada diğer milletlerden cok insan yasıyor mu?şimdilik aklıma bunlar geldi sıkmiim seni hemen ,sonra deme aman nerden basıma sardım diye:))

aaa aklıma bişey daha geldi bebişin aşı olayı nasıl olacak?? orada da aynı aylarda aynı asılar yapılıyor mu acaba??

bende tam asi durumunu ekliyim diye girdim sen cevap yazmissin.
hastaneden geliyorum bogazlarim ihtihap olmus, serum igne ne varsa yiyip geldim
birazda yattim . Allahtan hastane cok yakin.
Asiyi ben soyle hallettim. senin bir kartin olmasi lazim zaten o hep yanina olsun
bagli bulundugun saglik ocagindan telefon numarasini al, dosya numarani filanda ogren, buraya gelmedende gidersin ve en yakin
asinin adini ve ayini ogrenirsin. onu yaptirinca tekrar arayip he yaptigini yazdirirsin hemde digerini ogrenirsin,
buradada ingilizcesini yazarsin hastanede yaptirirsin. ben 60 $ filan yaptirmistim bir tanesini
hangisi bilmiyorum. Ama ulkemizde bedava olanlardan biriydi.
Kisacasi bu sekilde cozum zaten belli bir yasa gelince artik asi olayi 4-5 yasina kaliyor

canim ben tongyeong un cuklim diye bir yerinde kaliyorum merkezide var. Ama benim kaldigim
yer kucuk bir yer koy gibi ama gelismis tabi, Hatane Buyuk market terminal mevcut. eger buda kalirsan merkeze arabayla 5-10 dakikada gidersin orasi braz daha buyuk. Ama genel itibariyle
tongyeong buyuk bir sehir degil. Congwon , Busan , Jinhae , Degu gibi degil .
ben gecen yil Jinhae de kaldim orasina kucuk diordum ama bu yil ne kadarda buyukmus ben fakinda
degilmisim diyorum.
Buraya gelince canin biraz skilabilir. cunku bebegin ufak yani 2 yasinda filan olsa krese verip
birseyler yapabilrisin ama su durumda birakamazsin. Anne ve kucuk bebekle yapila etkinler ouyormus
ben oyle duydum ama cok bilgim yok bi arastirirsin.
Korece ogrenirsin bu zaman zarfinda. kaynak cok fazla yok ama ben bildiim kadar
sana yardim etmeye calisirim banada tekrar olur sinava giricem Temmuzda. oyle cokta zor bir degil gramer yapisi bizimle cok benzer. sondan eklemeli bir dil. hem 2 tane yabanci dil bilmis olucaksin
bu cok guzel. ben su 4. levelide alayim belki burda universiteyede basvururum diye dusunuyorum
neden olmasin diyorum bakicam artik
Bu arada bir turk arkadasim daha var bu hafta sonu gelicek Adi sevda oda yeni hamile. bana yakin oturuyor
baska biri daha var ama o goje diye bir sehirde kaliyor buraya uzak ustelik o calisiyor ve yuksek lisans filan da yapiyorsu sanirim yani yogun. bu sebeple biz pek gorusemiyoruz.
kiyafetler yerine gore degisiyor gecen yil hic begenmiyordum ama bu yil buradaki kiyafetleri
begeniyorum. bedenleri bizimle ayni. ayakkabilarini cok begeniyorum bu yil , ya dedigim gibi bu tongyeongdakiler guzel yada ben artik alistim tarzlarina.
kiyafetleri pahali maalesef.
Ama bebekler icin olanlara bazen acayip indirimler geliyor gerci bunu gecen yil yasadim ama
%90 indirimli kiyafetler aldim kizima cok ta hosuma gitmisti. tabi normal fiyatada bulabilirsin.
boyle iste.
yazarsin yine gorusuruz.

anladım canım aklıma bişeyler geldikçe yazarım yine ben:) buarada eşinin çalışma saatleri fln nasıl haftasonları tatil değilmi orada da?buarada 83 doğumluysan eğer aynı yaştaymısız:)ben de 83 lüyümbi de eşimle netten baktığımızda o kadar cok denizle içiçe olan yerde plaj yoktu cidden öyle mi yoksa sadece foto mu yoktu nette acaba? busan plajları gösteriyolar hep onlar da acayip kalabalık..busan tong yeong a cok uzakmıdır acaba orada yaşayan bir arkadasımız varmış eşim söylemişti

Plaj 4-5 tane var Gojede, burdan orasida 30-45 dk mesafede. Ben begendim guzel yerler.
Busandaki asiri kalabalik gercekten hic gerek yok. Ordakiler gojede geliyormus hatta.
esime soyledim sizin tersane onunkine cok yakinmis. Siz hangi sirketle geliceksiniz?
BU Arada dogru gormussun bende 83 luyum. Oglunun adi ne?
Burda cok gec oldu. yatayim erken kalkicam.
yazarim yine, sagol gorusruz.

anladım canım güzelmiş o zaman..benim oğlumun adı çağan kılıç:) isim konusunda ikimiz uzlaşamayınca iki isim koyduk çağanı ben koydum kılıç ı babası daha bebiş yokken rüyasında görmüş o koymak istedi:) buarada dün aksam türkiye de deprem oldu oralarda durum nasıl deprem konusunda?sonuçta japonyaya cok yakın.ayrıca bi de havaları soracaktım iklimi nasıldır?yazları cok sıcak olur mu?yada kıslar soğuk mu gecer?

Turkiyedeki depremi okudum internetten bayada buyuk olmus. tam detay nedir bilmiyorum
hic bakamadim bir yere dun hep yattim. Anca toparliyorum kendimi.
Insallah kayip olmamistir.
sanirim burdan fay hatti gecmiyor japonyadan daha guvenli o konuda. O kadar felaket geldi Japonyanin
basina burasi hic bir sekilde etkilenmedi. sadece radyasyonlu yagmur yagicak diye uyardilar ki o da 1 kere oldu.
Mevsimler Turkiyedeki gibi. Ama cok nem var. Yagmur cok yagiyor. ozellikle su gecis doneminde.
Teorik olarak suan yaz ama hava kapali. daha tam isinmadi. Ama normalde asiri sicak oluyor. Klima calistirmayan bir tek yer bulamazsin burda yazin.
Bebeginin ismi guzelmis. Bizimkindede Defneyi ben Asli yi babasi koydu.
aslinda birlikte karar verdik cunku cift isim olsun istiyorduk Asli Gokce dusunduk sonra ben
gokceyi degstirdim. cok zor oluyor karar vermek:)

pek bi zarar yok merkez üssü kütahya imiş ama biz bile hissettik nasıl oldu anlamadık ama..sadece bi kişi sanırım kalp krizi gecirip ölmüş korkudan biri de camdan atlamış..tipik türk davranısı:) japonyada depremde de camdan atlayan tek kişi türkmüş cok gülmüştük bu habere:)) havalar konusunda türkiye de henüz ısınamadı bi türlü bu sene hala havalar kapalı yağmur fln yağıyor haziran gelecek nerdeyse..mesela bgn hava bulutlu yağmur yağacak gibi burada da havalar sapıtmış durumda yani:))
senin bebeğinin de adı güzelmiş özellikle aslı yı cok begendim :)))

:))

haftasonu geldi gecti daha tam iylesmedim. en onemlisi saglikmis.
bugunde okula gitmedim.
senin cagan baslamistir ufak ufak ek besinlere.
valla tavsiyem ne yiyorsaniz tattirin her tadi bilsin
ben aman bu alerji yapar aman bu agir gelir diye cok dikkat ettim simdide
2,5 yasindaki kizim sadece 12 kg. cok istahsiz.
cok yemek secer.

evet bizimki gecti ek besinlere sebze corbası yoğurt kahvaltı fln basladık artık:) allahtan iştahlı bir bebek bizimkisi verdiklerimize pek hayır demiyor:)iştahsız cocuk cok zor haklısın..

merhabalar nasılsın? iyileştin mi? simdi de ben hastayım..üstüne de ev toplama telaşımız var eşimin oraya geliş tarihi belli oldu haftaya cumartesi geliyor..o nedenle pek giremyorum nete.biz de 1 ay sonrası gibi herhalde..siz nasılsınız neler yapıyosunuz??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…