- 15 Aralık 2008
- 4.118
- 18
gercekten iyi denk geldik. Benim de esim gemi insaa muhendisi. Buraya gelince zor olabilir o bir gercek
herhangi birseyler yapamadigin icin. Ama Turkiyede kalirsanda yine zor olur kocani ozlersin.
is bulman konusunda birsey diyemeyecegim, koreceyi bilmen lazim sanirim, belki bebegi buyutene kadar korece ogrenebilirsin. Gramer yapisi bizimkine cok benziyor. sondan eklemeli bir dil
alfabeside Japonca yada cince gibi degil daha kolay.
Ben juklim diye bir yerindeyim tongyeongun, Acaba hangi tersane sizinki?
bana da arkadas olursun. cok iyi olur inan, cok sevindim.
ev sahiplerine dikkat edin bende tavsiye, sirket mi karsilicak bilmiyorum ama (umarim oyledir)
eger bizim gibi kendiniz tutacaksaniz, iyice arastirin. 2+1 ler uygun oluyor
sitelerde var ama onlar oldukca pahali. birde 5000$ gibi bir depozit verip 600 000-700 000 won gibi bir miktara oturabilirsiniz.
Bu arada buraya gelirken bazi seylerin olmadigini duymussundur belki
Kuru bakliyat peynir zeytin sucuk findik ezmesi gibi seyleri bulamazsin bulsanda coook pahalidir ve heryerde yoktur olduda denk gelsen tadi guzel olmuyor.
yani getirmen iyi olur.
Tavsiyem bir bavulunu bunlara ayir. ozellikle kuru bakliyat eger ev salcan filan varsa onu da getirebilirsin burdaki salcalarin tadi guzel olmuyor.
bebegin ek geciste bebek mamasi filan yiyorsa burda turkiyedeki gibi bulamazsin.
ben cok zorlanmistim. burda genelde anneler kendi yapiyor ama gecenin yarisida
mamalar kurtaci olmuyor degil , birkac paket getirebilirsin.
Benim esimin adi Dogan , belki tanisiyorlardir. Hangi sirketle gelicek. Esim Gedenle calisiyor.
Az da kalsan cokto kalsan mutkala peynir ve kuru bakliyat al. Eger getirmezsen baya zorlanirsin soyliyim
ben ilk geldigimde ya nasil olsa bulurz bir sekilde dedim. Ama oyle olmuyor.
belki sucukta bir skinti olabilir ama peynirde kuru bakliyatta yok(pirinc haric cok var burda) .
burda mamalar var, ama bir mama aldin mesela icinde 2-3 cesit sey yok belki 10 cesit sey var
Mesela peynir balik, portakal, sebze vs. yani tatlari cok kotu cocugun yiyecegini pek sanmiyorum
zaten vermekte istemiyor insan cok kotu kokuyor ya tadida berbat.
Alabildigin kadar mulipa al bence. Zeytin marketlerde var ama hem tadi kotu hemde gerksiz pahali.
ama beyaz peynir bulman zor seoule gitmen lazim. herseye cok pahali diyorum ama inanki abartmiyorum gelince sende goreceksin zaten.
kasar peyniri icinde rendelenmisler var burda onlarla idare edebilirsin belki ama Turkiyedekiler
daha guzel. mumkun mertebe kiyafet az al. kilo hakkini daha cok gidada kullanmani tavsiye ederim
Bende seviniyorum gelmene. Adin ne bu arada? Benim ki Yesim.
Aklina takilan birsey varsa sor lutfen.
Gorusmek uzere